The_Judas Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου σου δινει αποδεικτικό για αυτό σε περιπτωση ελεγχου από την εφορία;
ZoReN Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 14 minutes ago, The_Judas said: σου δινει αποδεικτικό για αυτό σε περιπτωση ελεγχου από την εφορία; Στο account statment εμφανιζει τα ποσά των τόκων και σου λέει και τα 2 QMMFs με τον ISIN
Uberalles_gr Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Καλημέρα σε όλους, Άσχετος τελείως με το κομμάτι επενδύσεων, μετοχών και τα σχετικά απλώς έχω ένα 300αρι στην Revolut που απλώς υπάρχει εκεί και έλεγα να το χρησιμοποιήσω, όχι για να βγάλω λεφτά προφανώς αλλά για να μπω λίγο στον χώρο αυτόν και να πάρω μια ιδέα. Να πάρω από αυτήν την μετοχή, που είδα και σε προηγούμενες σελίδες κάποιον φίλο να την προτείνει; Προτείνετε κάτι άλλο; Να το σπάσω το ποσό και σε κάτι άλλο; Ευχαριστώ
stylish Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 10 hours ago, The_Judas said: Κανονικά πρέπει να δηλωθούν. Είναι κάπως ασαφές βέβαια ως τι... γιατί δεν ξέρουμε ακριβώς τι επενδύει η Τ212. Λένε ότι είναι αμοιβαία κεφάλαια qmmf χαμηλού ρίσκου οπότε και αφορολόγητα στον κωδ. 659. αλλά πως το αποδεικνύεις σε περίπτωση ελέγχου; Διαφορετικά, αν δεν θέλεις να το ρισκάρεις το βάζεις στους τόκους εξωτερικού με φόρο 15% για να είσαι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση. Άλλη επιλογή να μην δηλώσεις τίποτα. Αν είναι μικρό το ποσό ίσως να μην ασχοληθεί ποτέ η εφορία. Δες και εδώ τι ισχύει γενικά με επενδύσεις αν και δεν εξειδικεύει σε αυτό που ρωτάς: https://ourwallet.gr/pos-forologountai-ependyseis/#funds Μου έδωσες πάσα να ρωτησω πόσο ειναι το μικρό ποσό.
vagos789 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε Να πάρω από αυτήν την μετοχή, που είδα και σε προηγούμενες σελίδες κάποιον φίλο να την προτείνει; Προτείνετε κάτι άλλο; Να το σπάσω το ποσό και σε κάτι άλλο; Βρες ενα ETF ucits του NASDAQ που θα ειναι accumulating,αγορασε το και "ξεχασε" το. Αν θελεις να κανεις trading σε μετοχες (σχεδον σιγουρη χασουρα μακροχρονια) βρες μια μετοχη που εχει πεσει πολυ και αγορασε πχ ΝΙΚΕ,Pfizer,UPS 1
csontheline Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 1 hour ago, Uberalles_gr said: Καλημέρα σε όλους, Άσχετος τελείως με το κομμάτι επενδύσεων, μετοχών και τα σχετικά απλώς έχω ένα 300αρι στην Revolut που απλώς υπάρχει εκεί και έλεγα να το χρησιμοποιήσω, όχι για να βγάλω λεφτά προφανώς αλλά για να μπω λίγο στον χώρο αυτόν και να πάρω μια ιδέα. Να πάρω από αυτήν την μετοχή, που είδα και σε προηγούμενες σελίδες κάποιον φίλο να την προτείνει; Προτείνετε κάτι άλλο; Να το σπάσω το ποσό και σε κάτι άλλο; Ευχαριστώ Αυτό δεν είναι μετοχή, είναι ETF (Exchange-Traded Fund), πακέτο μετοχών. Σαν να πηγαίνεις να αγοράζεις τις ίδιες τις μετοχές, από μικρά ποσοστά αντίστοιχα των βαρών του ETF, για το ίδιο συνολικό ποσό των 300€. Καλύτερα επέλεξε το VUAA, που είναι το πιο γνωστό και απλό. 1
Uberalles_gr Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 3 hours ago, csontheline said: Αυτό δεν είναι μετοχή, είναι ETF (Exchange-Traded Fund), πακέτο μετοχών. Σαν να πηγαίνεις να αγοράζεις τις ίδιες τις μετοχές, από μικρά ποσοστά αντίστοιχα των βαρών του ETF, για το ίδιο συνολικό ποσό των 300€. Καλύτερα επέλεξε το VUAA, που είναι το πιο γνωστό και απλό. Αυτό λες σωστά;
csontheline Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 32 minutes ago, Uberalles_gr said: Αυτό λες σωστά; Ναι. Αν προσέξεις, είναι το ίδιο με το προηγούμενο, απλά σε αυτό τα μερίσματα επανεπενδύονται αντί να κατατίθενται στον λογαριασμό σου. Πάντως, η περίοδος είναι λίγο παλαβή (αντίστοιχη της δυνατότερης οικονομίας), οπότε μην κάθεσαι να τα κοιτάς "α, πήρα 10€, να τα πουλήσω, α, έχασα 30€, να τα πουλήσω" 2
spH3RiCal Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Πειτε μου αν κανω λάθος αλλά δε νομίζω οτι οι τόκοι από λογαριασμούς flexi (Revolut, 212, κτλ) θεωρούνται επένδυση από μέρους μας. Τα επενδυτικά προιόντα στα οποία μπαίνουν τα χρήματα (από τα οποία βγαίνουν οι τόκοι) αγοράζονται από την τράπεζα, στο όνομά της και όχι στο δικό σου (σωστά?), άρα εσύ δεν έχεις υποχρέωση να τα δηλώσεις ως επένδυση (όπως αγορές μετοχών, ομολόγων κτλ) γιατί δεν αγόρασες τίποτα. Δηλώνεις τι τόκοι μπήκαν στο λογαριασμό ανά δεδομένη χρονιά και πληρώνεις το 15% σου. Αντιμετωπίζεται δηλαδή σαν ένας οποιοδήποτε λογαριασμός τραπέζης που δίνει τόκο με τη διαφορά οτι δεν παρακρατείται αυτόματα γιατί δεν είναι τράπεζα εσωτερικού.
The_Judas Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, spH3RiCal είπε Πειτε μου αν κανω λάθος αλλά δε νομίζω οτι οι τόκοι από λογαριασμούς flexi (Revolut, 212, κτλ) θεωρούνται επένδυση από μέρους μας. Τα επενδυτικά προιόντα στα οποία μπαίνουν τα χρήματα (από τα οποία βγαίνουν οι τόκοι) αγοράζονται από την τράπεζα, στο όνομά της και όχι στο δικό σου (σωστά?), άρα εσύ δεν έχεις υποχρέωση να τα δηλώσεις ως επένδυση (όπως αγορές μετοχών, ομολόγων κτλ) γιατί δεν αγόρασες τίποτα. Δηλώνεις τι τόκοι μπήκαν στο λογαριασμό ανά δεδομένη χρονιά και πληρώνεις το 15% σου. Αντιμετωπίζεται δηλαδή σαν ένας οποιοδήποτε λογαριασμός τραπέζης που δίνει τόκο με τη διαφορά οτι δεν παρακρατείται αυτόματα γιατί δεν είναι τράπεζα εσωτερικού. Υπαρχουν αντικρουομενες αποψεις ακόμη και μεταξύ λογιστών. Εγω συμφωνω μαζί σου γιατί δεν αγοραζουμε αμοιβαια κεφαλαια απευθείας... αλλά ο broker παρέχει σε εμάς savings account και επενδυει σε αυτά. Επεξ/σία 30 Απριλίου από The_Judas 1
sotiriadisc Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου 6 ώρες πριν, csontheline είπε Ναι. Αν προσέξεις, είναι το ίδιο με το προηγούμενο, απλά σε αυτό τα μερίσματα επανεπενδύονται αντί να κατατίθενται στον λογαριασμό σου. Πάντως, η περίοδος είναι λίγο παλαβή (αντίστοιχη της δυνατότερης οικονομίας), οπότε μην κάθεσαι να τα κοιτάς "α, πήρα 10€, να τα πουλήσω, α, έχασα 30€, να τα πουλήσω" Δηλαδή πόσο καιρό καλο είναι να τα κρατήσεις ? εαν πχ βάζεις 50 ευρω το μήνα - στο χρόνο πάνω 600 για 10 χρόνια θα έχεις δώσει 6000 .... μετα τα πέρνεις ? ετσι μια περίοδος 10 ετών είναι "καλή" ?
mercator84 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Παίξε λίγο με το γράφημα στη revolut για να δεις τι θα έχεις σε 10 χρόνια. Το πότε θα τα βγάλεις είναι δικό σου θέμα. Απλά σε αυτές τις επενδύσεις για να αξίζει, θα πρέπει να τα έχεις αρκετά χρόνια.
p_under Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Άρα την δεδομένη χρονική περίοδο για μικρές μακροχρόνιες επενδύσεις του τύπου 500-1500€ τον χρόνο ποια είναι η καλύτερη επιλογή? Το etf VUAA vanguard s&p 500 ucits (acc) ? Ενδιαφέρομαι και εγώ να μπω στην λογική των μακροχρόνιων επενδύσεων. Έστω και με αυτά τα μικρά ποσά.
somt Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου πως τα βλέπετε; ερχεται υφεσαρα; https://www.youtube.com/watch?v=dHXp7aBQJM0
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα