JcD Δημοσ. Κυριακή στις 01:52 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:52 μμ 2 hours ago, james01gr said: Είχες δει πόσα έξοδα είχε για να βγεις πριν την λήξη της τριετίας πχ; Όχι
james01gr Δημοσ. Κυριακή στις 02:39 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:39 μμ 46 λεπτά πριν, JcD είπε Όχι Υπάρχει μια ποινή εάν πουλήσεις μερίδια πριν την ωρίμανση. Για αυτό λογικά χρεωθηκες έξοδα.
Hamurabi Δημοσ. Κυριακή στις 03:25 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:25 μμ S&p500 (vuaa για μένα) σε βάθος 15ετιας ΜΙΝΙΜΟΥΜ. Βαζε ότι μπορείς περισσότερο. Τέλος.
JcD Δημοσ. Κυριακή στις 10:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:03 μμ 7 hours ago, james01gr said: Υπάρχει μια ποινή εάν πουλήσεις μερίδια πριν την ωρίμανση. Για αυτό λογικά χρεωθηκες έξοδα. Δεν μου το είπε κανείς, ο υπάλληλος που με έβαλε σε αυτήν την διαδικασία μου είπε ότι μπορώ να τραβήξω τα χρήματα μου οποία στιγμή θέλω, τα μόνα έξοδα ήταν τα 80 ευρώ του χαρτοφυλάκιου. 🤷 6 hours ago, Hamurabi said: S&p500 (vuaa για μένα) σε βάθος 15ετιας ΜΙΝΙΜΟΥΜ. Βαζε ότι μπορείς περισσότερο. Τέλος. Συγνώμη ρε παιδια, όντως αυτή η επένδυση είναι μακροχρόνια αλλά αν κερδίσεις 10% ακόμα και σε έναν χρόνο και θέλεις να τα πάρεις δεν υπάρχει πρόβλημα! 3
NikosRocknRolla Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 12 ώρες πριν, JcD είπε Συγνώμη ρε παιδια, όντως αυτή η επένδυση είναι μακροχρόνια αλλά αν κερδίσεις 10% ακόμα και σε έναν χρόνο και θέλεις να τα πάρεις δεν υπάρχει πρόβλημα! Καλημέρα! Είμαι σε πολύ αρχικό στάδιο επενδύσεων. Και δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς με αυτήν την πρόταση! Αν υπάρχει ο χρόνος θα μπορούσες να μου εξηγήσεις; Επίσης, καλύτερα να βάζουμε στον S&P 500 ή όπως έγραψε ένας άλλος συμφορουμίτης στο VWCE?
JcD Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 31 minutes ago, NikosRocknRolla said: Καλημέρα! Είμαι σε πολύ αρχικό στάδιο επενδύσεων. Και δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς με αυτήν την πρόταση! Αν υπάρχει ο χρόνος θα μπορούσες να μου εξηγήσεις; Επίσης, καλύτερα να βάζουμε στον S&P 500 ή όπως έγραψε ένας άλλος συμφορουμίτης στο VWCE? Βεβαίως, αν αγοράσεις σήμερα 1 μετοχή του sxr8 (που ακολουθεί τον sp500) στα 550 ευρώ και σε ένα χρόνο έχει κερδίσει 10% μπορείς σε ένα χρόνο να το πουλήσεις στα 605 ευρώ και να έχεις κερδίσει 10%, δεν είναι αναγκαίω ότι θα κάτσεις εκεί 10 χρόνια! Το πρόβλημα είναι ότι ο sp500 και οι μετοχές που τον ακολουθούν είναι στάσιμα για 2-3 χρόνια κάποιες φορές και κερδίζουν κατόπιν απότομα, γιαυτό λέμε ότι πρόκειται περί μακροχρόνιων επενδύσεων, αυτό βέβαια δεν αποκλείει το παραπάνω σενάριο! Την δεύτερη ερώτηση δεν ξέρω να σου την απαντήσω. 1
Justelene235 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Για την εφαρμογη plum τι αποψη εχετε? Συμφερει να επενδυσω etf σε καποια πλατφορμα (revolut) ? H καλυτερα trade republic?
NikosRocknRolla Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, JcD είπε Βεβαίως, αν αγοράσεις σήμερα 1 μετοχή του sxr8 (που ακολουθεί τον sp500) στα 550 ευρώ και σε ένα χρόνο έχει κερδίσει 10% μπορείς σε ένα χρόνο να το πουλήσεις στα 605 ευρώ και να έχεις κερδίσει 10%, δεν είναι αναγκαίω ότι θα κάτσεις εκεί 10 χρόνια! Το πρόβλημα είναι ότι ο sp500 και οι μετοχές που τον ακολουθούν είναι στάσιμα για 2-3 χρόνια κάποιες φορές και κερδίζουν κατόπιν απότομα, γιαυτό λέμε ότι πρόκειται περί μακροχρόνιων επενδύσεων, αυτό βέβαια δεν αποκλείει το παραπάνω σενάριο! Την δεύτερη ερώτηση δεν ξέρω να σου την απαντήσω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο και την απάντηση σου! Τώρα κατάλαβα απόλυτα τι εννοείς! Κανένα θέμα δεν υπάρχει ήδη με βοήθησες πολύ. Μπορεί να ξέρει κάποιος άλλος. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από NikosRocknRolla 1
NiKoSmile Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 5 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε Επίσης, καλύτερα να βάζουμε στον S&P 500 ή όπως έγραψε ένας άλλος συμφορουμίτης στο VWCE? 1
ZoReN Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 5 hours ago, NikosRocknRolla said: Επίσης, καλύτερα να βάζουμε στον S&P 500 ή όπως έγραψε ένας άλλος συμφορουμίτης στο VWCE? Σε γενικές γραμμές ο s&p δίνει λίγο καλύτερη απόδοση από το vwce. Όμως είσαι 100% στην αμερικανική αγορά. Αν θέλεις διαφοροποίηση πας και σε άλλες αγορές όπως το vwce που είναι παγκόσμιο. Έχει περίπου 3500 εταιρίες. Δεν υπάρχει καλύτερο, κοιτάς τι σου ταιριάζει
The_Judas Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) https://curvo.eu/backtest/en/compare-indexes/ftse-all-world-vs-sp-500?currency=eur Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από The_Judas 1
james01gr Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 8 ώρες πριν, JcD είπε Βεβαίως, αν αγοράσεις σήμερα 1 μετοχή του sxr8 (που ακολουθεί τον sp500) στα 550 ευρώ και σε ένα χρόνο έχει κερδίσει 10% μπορείς σε ένα χρόνο να το πουλήσεις στα 605 ευρώ και να έχεις κερδίσει 10%, δεν είναι αναγκαίω ότι θα κάτσεις εκεί 10 χρόνια! Το πρόβλημα είναι ότι ο sp500 και οι μετοχές που τον ακολουθούν είναι στάσιμα για 2-3 χρόνια κάποιες φορές και κερδίζουν κατόπιν απότομα, γιαυτό λέμε ότι πρόκειται περί μακροχρόνιων επενδύσεων, αυτό βέβαια δεν αποκλείει το παραπάνω σενάριο! Την δεύτερη ερώτηση δεν ξέρω να σου την απαντήσω. Είσαι σίγουρος πως και από εκεί μπορείς να φύγεις χωρίς ποινή; Αλλιώς δεν έχει νόημα το "δεκαετίας". Για αυτό δίνουν χρόνο, γιατί θέλουν να μαζέψουν τα χρήματα και έχουν στόχο απόδοση στην δεκαετία πχ. Άλλα στην πενταετία. Άλλα στην τριετία. Άλλοι εκδίδουν ομόλογα με διετή διάρκεια, άλλη με τριετή. Υπάρχει κάποιος λόγος που μπαίνει ο χρόνος δίπλα από το ομόλογο
fitsoulas2024 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Στις 13/7/2025 στις 8:08 ΠΜ, Papakaliati είπε Κάνεις δεν δίνει, αυτός ελπίζει. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο, απλά υποθέτεις επειδή πήγε καλά στο παρελθόν θα πάει καλά και στο μέλλον. Α καλα. Και γιατι δε παιζει καλυτερα Παμε Στοιχημα? Δε θα χρειαστει να περιμενει και τοσο πολυ καιρο για τα κερδη του
Hamurabi Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Ο s&p500 έχει τις 500 μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες (apple, Microsoft,nvidia κτλ) Πόσο πιθανό είναι την εποχή του ΑΙ και της τεχνολογίας ,οι κολοσσοί του ΑΙ και της τεχνολογίας να μην τα πάνε καλά και να χάσεις; Aν τώρα συγκρίνουμε αυτό που περιεγραψα με το πάμε στοίχημα που λέει ο συμφορουμιτης από πανω,ας το αφήσουμε καλύτερα κ ας ασχοληθούμε με κάτι αλλο. Δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για όλα. Όσον αφορά τα περί δεκαετίας που κάπου δεν καταλαβαίνετε, δεν ειναι υποχρεωτικό να επενδύσεις για δεκαετία Αν θες πουλάς κ παίρνεις τα λεφτά και την επόμενη μέρα. Όταν λέμε ότι πρέπει οι επενδύσεις να γίνονται για 10ετια και βάλε είναι γιατί 1) πρέπει ο ανατοκισμος να έχει το χρόνο και το ανάλογο ποσό για να κάνει τα μαγικά του και να βγούμε καλά κερδισμένοι και 2)μπορεί τη μια χρονιά ο δείκτης να είναι -5% την άλλη +15% και την άλλη -2% αλλά σε βάθος δεκαετίας ανέκαθεν ο μέσος όρος είναι πάντα στο + οπότε θα βγεις σίγουρα κερδισμένος. Τουλάχιστον έτσι γίνεται τα τελευταία 100 χρόνια. Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά πρέπει να κάτσει να διαβάσει λίγο να καταλάβει τι γίνεται .έστω τα βασικά. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Hamurabi 1
Titos301 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 ώρα πριν, Hamurabi είπε Ο s&p500 έχει τις 500 μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες (apple, Microsoft,nvidia κτλ) Πόσο πιθανό είναι την εποχή του ΑΙ και της τεχνολογίας ,οι κολοσσοί του ΑΙ και της τεχνολογίας να μην τα πάνε καλά και να χάσεις; Aν τώρα συγκρίνουμε αυτό που περιεγραψα με το πάμε στοίχημα που λέει ο συμφορουμιτης από πανω,ας το αφήσουμε καλύτερα κ ας ασχοληθούμε με κάτι αλλο. Δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για όλα. Όσον αφορά τα περί δεκαετίας που κάπου δεν καταλαβαίνετε, δεν ειναι υποχρεωτικό να επενδύσεις για δεκαετία Αν θες πουλάς κ παίρνεις τα λεφτά και την επόμενη μέρα. Όταν λέμε ότι πρέπει οι επενδύσεις να γίνονται για 10ετια και βάλε είναι γιατί 1) πρέπει ο ανατοκισμος να έχει το χρόνο και το ανάλογο ποσό για να κάνει τα μαγικά του και να βγούμε καλά κερδισμένοι και 2)μπορεί τη μια χρονιά ο δείκτης να είναι -5% την άλλη +15% και την άλλη -2% αλλά σε βάθος δεκαετίας ανέκαθεν ο μέσος όρος είναι πάντα στο + οπότε θα βγεις σίγουρα κερδισμένος. Τουλάχιστον έτσι γίνεται τα τελευταία 100 χρόνια. Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά πρέπει να κάτσει να διαβάσει λίγο να καταλάβει τι γίνεται .έστω τα βασικά. Εφαρμογες που προτεινεις να επενδυσει κανεις στον s&p?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα