Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η degiro ειναι εχει μερικα etf usits χωρις προμηθεια? Αυτος είναι και ο λογος που κλίνω προς t212 . Οι προμήθειες της degiro, αν αγοραζω και καθε μηνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παω να ανοιξω λογαριασμο στην t212 και ζηταει αρ. μεριδας επενδυτη ΣΑΤ.  Παλια με την φουσκα του Χρηματιστηρίου το 99 ειχα αρ. μεριδας αλλα απο τοτε δεν ξαναασχοληθηκα. Τωρα βλεπω μεσα στο λογαριασμο της Εθνικης υπαρχουν στοιχεια χαρτοφυλακιου οπως Χρηματιστηριακός κωδικός  ενας 5ψηφιος , Λογαριασμός αξιών και Αριθμός μερίδας. Οταν ομως παω να δω καποια κινηση με βγαζει για Ενημέρωση στοιχείων . Μηπως δεν ειναι ενεργος 

Spoiler

χρηματηστ.png

Spoiler

Screenshot (144).png

Επεξ/σία από hamer
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, hamer είπε

Παω να ανοιξω λογαριασμο στην t212 

εμενα δε μου είχε ζητήσει κάτι τέτοιο. θα το θυμόμουν διότι ... δεν έχω 😛 Εκτός αν το αλλάξανε και πλέον ζητάνε.

Δημοσ.

Παιδιά είμαι newbie, ας μου στείλει κάποιος που να ξέρει για να μπορέσω να ασχοληθώ με πάρα πολύ λίγα χρήματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και περσι το ζητουσε. εγω απλα εβαλα οτι δεν εχω ΣΑΤ.

αφμ ζητάνε πλεον όλοι. αλλωστε δεν μιλάμε για πλατφόρμες που βαζουμε μαυρα... δινουμε την ταυτοτητά  μας και φωτογραφια κατά την εγγραφή.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ.

Στην t212 δεν ειναι δικες σου οι μετοχες? Εισαι δικαιουχος μονο και δεν μπορείς να τις μεταφερεις σε αλλον broker ? Μονο αν πουλησεις ρευστοποιήσεις αλλαζεις broker? Στην degiro ειναι πιο ασφαλες? 

Δημοσ.
6 hours ago, hamer said:

Στην t212 δεν ειναι δικες σου οι μετοχες? Εισαι δικαιουχος μονο και δεν μπορείς να τις μεταφερεις σε αλλον broker ? Μονο αν πουλησεις ρευστοποιήσεις αλλαζεις broker? Στην degiro ειναι πιο ασφαλες? 

Μπορείς να μεταφέρεις τις μετοχές σου σε άλλον broker. Μόνο ολόκληρες μετοχές όμως, όχι fractions.

image.png.d8c6ef6e09a8ae60592a9bd1669f2cae.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/7/2025 στις 10:20 ΜΜ, TechWeirdo είπε

Παιδιά είμαι newbie, ας μου στείλει κάποιος που να ξέρει για να μπορέσω να ασχοληθώ με πάρα πολύ λίγα χρήματα

Αν εννοείς dm δεν χρειάζεται, μπορώ να στο στείλω και από εδώ, οπού μπορούν να με κρίνουν/διορθώσουν και οι υπόλοιποι ως community.

Το τι σημαίνει λίγα λεφτά ειναι πολύ σχετικό. Για τον Trump ειναι φιστίκια τα εκατομμύρια. Για μενα πλέον ενα 100ρικο δεν είναι κατι, και μπορώ να το ξοδεψω χωρις να αλλαξω σημαντικά το πρόγραμμά μου, για τον εαυτό μου πριν δέκα χρονια ηταν μπάτζετ δεκαπενθήμερου. 

Θα ξεκίναγα στην αρχή με το να διασφαλίσω ένα μαξιλάρι ασφαλείας με τα έξοδά μου για  3 έως 6 μήνες. Αυτό ειναι διαφορετικό γισ τον καθένα, αλλο αν πληρώνεις νοικι ας πούμε, κι αλλο οχι. 

Αυτά τα χρήματα, μαζί με όσα άλλα μετρητά εχεις και θες να ειναι διαθέσιμα μέσα σε εναν χρόνο, θα τα έβαζα σε κάποιον καταθετικό λογαριασμό που δινει επιτόκιο ανάλογο του Euribor, όχι κλειστά, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν (trade republic, trading212 για παράδειγμα)

Από εκεί και πέρα, μόλις διασφάλιζα αυτό, θα προσπαθούσα να αποταμιεύω το 15-20% τουλάχιστον του εισοδήματός μου για το μέλλον. Το μέλλον ειναι δική σου υπόθεση.

Τι ηλικία εχεις; Τι επάγγελμα κανεις, ή ετοιμάζεσαι να κανεις; Ένας ελεύθερος επαγγελματίας καλύτερα να επενδυσει στην επιχείρησή του. Ένας νεος που μπορει να παρει δάνειο με το σπίτι μου 2 για 2-3% μπορεί να αξίζει να πηγαίνουν εκει τα λεφτά του, άμα θέλει να μεινει Ελλάδα. Αμα γενικά περισσεύουν λεφτά που δεν θα μπουν κάπου μεσα στην επόμενη δεκαετία εχει λογική να επενδύσεις σε δείκτες (sp500, ftse, msci) με ορίζοντα εικοσαετίας και πάνω. Αν μαζεύεις λεφτά με ορίζοντα 5 χρόνων μπορεί να έχουν νόημα κάποια ομόλογα καλύτερα του Euribor, ή μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Υπάρχουν πολλές λύσεις που είναι καλές, ανάλογα τις ανάγκες όμως, αυτό θέλω να δείξω. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 6
Δημοσ.
On 29/07/2025 at 22:20, TechWeirdo said:

Αν μιλαμε για κατω απο 1000 μαλλον δεν εχει νοημα να ασχοληθεις.. Αν εχεις 5000 - 10000 τοτε κατι γινεται..

Δημοσ.
2 hours ago, gbras said:

Αν μιλαμε για κατω απο 1000 μαλλον δεν εχει νοημα να ασχοληθεις.. Αν εχεις 5000 - 10000 τοτε κατι γινεται..

διαφωνω. Ακόμα και με 1000 αξίζει. Όσο προχωράει και μαθαίνει τι παίζει θα μπορεί να αυξήσει το ποσό... Και εγώ όταν ξεκίνησα άρχισα με 100 € και τώρα έχω ένα καλό ποσό μέσα... 

• Like 8
Δημοσ.
1 minute ago, Tsino said:

διαφωνω. Ακόμα και με 1000 αξίζει. Όσο προχωράει και μαθαίνει τι παίζει θα μπορεί να αυξήσει το ποσό... Και εγώ όταν ξεκίνησα άρχισα με 100 € και τώρα έχω ένα καλό ποσό μέσα... 

Για εκπαιδευτικους σκοπους ναι οντως. 

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, gbras είπε

Για εκπαιδευτικους σκοπους ναι οντως. 

Τα ποσοστά κέρδους ειναι τα ιδια είτε πολλά ειτε λίγα.

• Like 4
Δημοσ.

Αποτι βλέπω στην revolut μπορει κάποιος να αγοράσει ποσοστά απο τις μετοχές που θέλει αναλογα με τα χρηματικά ποσά που διαθέτει. 
αξίζει η μετάβαση Για αυτόν τον λογο απο freedom24 που εκει αναγκάζομαι να αγοράζω ολόκληρη την μετοχή. Κάνω dca κάποιο ποσό κάθε μήνα αλλα δεν μπορω  να επενδύσω σε ολες τις εταιρίες που θέλω καθώς το ποσό μερα θα είναι τεράστιο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...