Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Doubt είπε

Να προσέχουμε τι γράφουμε.. τα μερίσματα των αμερικάνικων μετοχών φορολογούνται με 30% από τις ΗΠΑ, οπότε ο εδώ μέτοχος λαμβάνει το μέρισμα μείον τον φόρο.

Και ναι, υπάρχει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης.

Να διαβάζουμε τότε καλύτερα τι γράφει και ο άλλος, γιατί εγώ μιλάω για την υπεραξία σε μετοχές ΗΠΑ δεν έγραψα κάτι για μερίσματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι άκυρο, μονο το μερισμα εχει φόρο στις ηπα..ειχα λαθος εντύπωση.

2 ώρες πριν, NT1G είπε

Έιχαμε AI σε τέτοια ανάπτυξη από το 2020 και παίζει συνέχεια το ίδιο κείμενο;

οτι και να  είχαμε πεφτουν παντα έξω γιατί πουλάνε clickbaits... απατη το bitcoin, απατη το ΑΙ ειναι φουσκα. παλιοτερα σιγουρα θα έλεγαν " απάτη τα κινητά αγοραστε αναλογικά σταθερά τηλεφωνα"

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε

Τελικά τι φόρος αναλογεί για USA stocks;

για κέρδη απο αγοραπωλησίες μετοχών 15% αλλά πρέπει πρώτα να έχεις αποδεχτεί μία φόρμα για αποφυγή διπλής φορολόγησης που σου στέλνει ο broker σου. Για μερίσματα νομίζω ότι είπε ο The_Judas δεν το έχω κοιτάξει παραπάνω. 

Δημοσ.

Το W-8BEN εννοείς;

Από όσο διαβάζω, χωρίς να είμαι λογιστής, η παράγραφος 1β του άρθρου 42 Ν. 4172/2013 αναφέρει:

1. Κάθε εισόδημα που προκύπτει από υπεραξία μεταβίβασης των ακόλουθων τίτλων, καθώς και μεταβίβασης ολόκληρης επιχείρησης, υπόκειται σε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων:
α) ..........................................................
β) μετοχές και άλλες κινητές αξίες εισηγμένες σε χρηματιστηριακή αγορά, εφόσον ο μεταβιβάζων συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ποσοστό τουλάχιστον μισό τοις εκατό (0,5%).

Άρα αν έχεις μικρότερο πσοστό δεν φορολογείσαι.

https://www.taxheaven.gr/law/4172/2013

Αναφέρεται κάπου αλλού η φορολογία 15% ?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε

Το W-8BEN εννοείς;

Από όσο διαβάζω, χωρίς να είμαι λογιστής, η παράγραφος 1β του άρθρου 42 Ν. 4172/2013 αναφέρει:

1. Κάθε εισόδημα που προκύπτει από υπεραξία μεταβίβασης των ακόλουθων τίτλων, καθώς και μεταβίβασης ολόκληρης επιχείρησης, υπόκειται σε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων:
α) ..........................................................
β) μετοχές και άλλες κινητές αξίες εισηγμένες σε χρηματιστηριακή αγορά, εφόσον ο μεταβιβάζων συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ποσοστό τουλάχιστον μισό τοις εκατό (0,5%).

Άρα αν έχεις μικρότερο πσοστό δεν φορολογείσαι.

https://www.taxheaven.gr/law/4172/2013

Αναφέρεται κάπου αλλού η φορολογία 15% ?

Αυτό που διαβάζεις αφορά ελληνικές μετοχές. Εδώ νομίζω τα λέει καλύτερα. 

Δημοσ.

Στο 5,57 λέει ακριβώς αυτό που ανέφερα περί 0% φόρο αν έχεις μετοχικό κεφάλαιο λιγότερο από 0,5%, δίχως να εξειδικεύεται αν είναι ημεδαπή ή αλλοδαπή προέλευσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...