Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Doubt είπε

Να προσέχουμε τι γράφουμε.. τα μερίσματα των αμερικάνικων μετοχών φορολογούνται με 30% από τις ΗΠΑ, οπότε ο εδώ μέτοχος λαμβάνει το μέρισμα μείον τον φόρο.

Και ναι, υπάρχει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης.

Να διαβάζουμε τότε καλύτερα τι γράφει και ο άλλος, γιατί εγώ μιλάω για την υπεραξία σε μετοχές ΗΠΑ δεν έγραψα κάτι για μερίσματα. 

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι άκυρο, μονο το μερισμα εχει φόρο στις ηπα..ειχα λαθος εντύπωση.

2 ώρες πριν, NT1G είπε

Έιχαμε AI σε τέτοια ανάπτυξη από το 2020 και παίζει συνέχεια το ίδιο κείμενο;

οτι και να  είχαμε πεφτουν παντα έξω γιατί πουλάνε clickbaits... απατη το bitcoin, απατη το ΑΙ ειναι φουσκα. παλιοτερα σιγουρα θα έλεγαν " απάτη τα κινητά αγοραστε αναλογικά σταθερά τηλεφωνα"

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε

Τελικά τι φόρος αναλογεί για USA stocks;

για κέρδη απο αγοραπωλησίες μετοχών 15% αλλά πρέπει πρώτα να έχεις αποδεχτεί μία φόρμα για αποφυγή διπλής φορολόγησης που σου στέλνει ο broker σου. Για μερίσματα νομίζω ότι είπε ο The_Judas δεν το έχω κοιτάξει παραπάνω. 

Δημοσ.

Το W-8BEN εννοείς;

Από όσο διαβάζω, χωρίς να είμαι λογιστής, η παράγραφος 1β του άρθρου 42 Ν. 4172/2013 αναφέρει:

1. Κάθε εισόδημα που προκύπτει από υπεραξία μεταβίβασης των ακόλουθων τίτλων, καθώς και μεταβίβασης ολόκληρης επιχείρησης, υπόκειται σε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων:
α) ..........................................................
β) μετοχές και άλλες κινητές αξίες εισηγμένες σε χρηματιστηριακή αγορά, εφόσον ο μεταβιβάζων συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ποσοστό τουλάχιστον μισό τοις εκατό (0,5%).

Άρα αν έχεις μικρότερο πσοστό δεν φορολογείσαι.

https://www.taxheaven.gr/law/4172/2013

Αναφέρεται κάπου αλλού η φορολογία 15% ?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε

Το W-8BEN εννοείς;

Από όσο διαβάζω, χωρίς να είμαι λογιστής, η παράγραφος 1β του άρθρου 42 Ν. 4172/2013 αναφέρει:

1. Κάθε εισόδημα που προκύπτει από υπεραξία μεταβίβασης των ακόλουθων τίτλων, καθώς και μεταβίβασης ολόκληρης επιχείρησης, υπόκειται σε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων:
α) ..........................................................
β) μετοχές και άλλες κινητές αξίες εισηγμένες σε χρηματιστηριακή αγορά, εφόσον ο μεταβιβάζων συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ποσοστό τουλάχιστον μισό τοις εκατό (0,5%).

Άρα αν έχεις μικρότερο πσοστό δεν φορολογείσαι.

https://www.taxheaven.gr/law/4172/2013

Αναφέρεται κάπου αλλού η φορολογία 15% ?

Αυτό που διαβάζεις αφορά ελληνικές μετοχές. Εδώ νομίζω τα λέει καλύτερα. 

Δημοσ.

Στο 5,57 λέει ακριβώς αυτό που ανέφερα περί 0% φόρο αν έχεις μετοχικό κεφάλαιο λιγότερο από 0,5%, δίχως να εξειδικεύεται αν είναι ημεδαπή ή αλλοδαπή προέλευσης.

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, kotsonatos04 said:

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το «θεώρημα» των μελών του insomnia ότι επενδύουμε μόνο σε S&P 500. 

6 hours ago, Neptu said:

Δεν είναι θεώρημα των μελών. Είναι θεώρημα των φρηντομάδων. Τα περισσότερα μέλη είναι πανάσχετα από οικονομία όσο δε πάει. Δε το παίζω γνώστης. Κι εγώ άσχετος είμαι σε πολλά και προσπαθώ να μάθω.

Όντας άσχετοι λοιπόν, κάθονται και παρακολουθούν αυτούς τους τύπους ( κι εγώ παρακολουθώ πολλές φορές, μη βαράτε). Όταν λοιπόν για χάρη ευκολίας σου προωθούν τον s&p 500.... Εξάλλου και οι ίδιοι το λένε. Αν δε θέλετε/δε ξέρετε να ασχοληθείτε και πολύ, ρίξτε τα στον s&p500 και τέλος. 10% το χρόνο και άντε γεια.

Οπότε αφού έχουν μαύρα μεσάνυχτα ακολουθούν αυτό το μονοπάτι. Δε λέω ότι είναι λάθος σε καμία περίπτωση. Απλά δεν είναι μόνο αυτό. Για πολλούς επένδυση=s&p 500 και τίποτα άλλο.

Για να λέμε και την αλήθεια αν δεν ήταν αυτοί, καλώς ή κακώς ούτε οι μισοί απο όσους ασχολούνται τώρα δε θα ήξεραν απο μετοχές και etf

image.gif.a0858610e1111b2fc4f65636fd934747.gif

Μπορεις να πεις πολλα πραγματα οτι ειναι weighted τρομερα υπερ τον mag 7, οτι δεν ειναι 10% οπως διαφημιζεται και ηταν μονο 6% στην πραγματικοτητα, οτι στο μελλον μαλλον θα παει ακομα πιο κατω λογο υψηλοτερων πληθωρισμων, οτι οι 500 ειναι επιλογη συγκεκριμενων ανθρωπων που προωθουν συγκεκριμενα συμφεροντα και υπαρχουν εταιρειες που ειναι μεγαλυτερες απο ακομα και την θεση 400 στον δεικτη δεν ειναι μεσα....πολλα πολλα...

αλλα εξακολουθει να ειναι η καλυτερη επιλογη για το 90% του κοσμου... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...