26ska Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά έχω που θέλω να βάζω στην άκρη ένα ποσό κάθε μήνα 100 ευρώ ας πούμε για τα παιδιά μου να τα βοηθήσω στο ξεκίνημά τους υπάρχει κάτι καλύτερο από Index funds;Μιλαω για ορίζοντα 15ετιας.Με ετήσια απόδοση 7% με 100 ευρώ το μήνα σε 15 χρόνια θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί το ποσό που θα έχω βάλει όλα αυτά τα χρόνια κ θα είναι κοντά 30000 ευρώ. Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Γιατί η ενημέρωση μου είναι από το chatgpt. Επεξ/σία 11 Ιουλίου από 26ska
NiKoSmile Δημοσ. Σάββατο στις 07:31 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:31 πμ (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, 26ska είπε Ρε παιδιά έχω που θέλω να βάζω στην άκρη ένα ποσό κάθε μήνα 100 ευρώ ας πούμε για τα παιδιά μου να τα βοηθήσω στο ξεκίνημά τους υπάρχει κάτι καλύτερο από Index funds;Μιλαω για ορίζοντα 15ετιας.Με ετήσια απόδοση 7% με 100 ευρώ το μήνα σε 15 χρόνια θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί το ποσό που θα έχω βάλει όλα αυτά τα χρόνια κ θα είναι κοντά 30000 ευρώ. Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Γιατί η ενημέρωση μου είναι από το chatgpt. Θα έχεις Συνολικές Καταθέσεις 18.000,00 € με Σύνολο Τόκων: 13.696,23 € άρα Τελικό Κεφάλαιο μετά από 15 χρόνια: 31.696,23 €. Σε 20 χρόνια θα έχεις 52.000€ + Επεξ/σία Σάββατο στις 07:33 πμ από NiKoSmile 1
Tsino Δημοσ. Σάββατο στις 11:09 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:09 πμ 14 hours ago, 26ska said: Ρε παιδιά έχω που θέλω να βάζω στην άκρη ένα ποσό κάθε μήνα 100 ευρώ ας πούμε για τα παιδιά μου να τα βοηθήσω στο ξεκίνημά τους υπάρχει κάτι καλύτερο από Index funds;Μιλαω για ορίζοντα 15ετιας.Με ετήσια απόδοση 7% με 100 ευρώ το μήνα σε 15 χρόνια θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί το ποσό που θα έχω βάλει όλα αυτά τα χρόνια κ θα είναι κοντά 30000 ευρώ. Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Γιατί η ενημέρωση μου είναι από το chatgpt. Φυσικά και αξίζει. Θα πρότεινα VWCE 1
gousias Δημοσ. Σάββατο στις 05:30 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:30 μμ 6 ώρες πριν, Tsino είπε Φυσικά και αξίζει. Θα πρότεινα VWCE Μέσω ποιας πλατφόρμας μπορεί να γίνει;
panagiotis54 Δημοσ. Σάββατο στις 05:31 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:31 μμ καλα δεν ξερεις αν θα εχεις αυτα τα νουμερα....απλα ελπιζεις πως τα πραγματα θα ερθουν οπως τα υπολογιζεις σημερα 3
NiKoSmile Δημοσ. Σάββατο στις 05:45 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:45 μμ (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε καλα δεν ξερεις αν θα εχεις αυτα τα νουμερα....απλα ελπιζεις πως τα πραγματα θα ερθουν οπως τα υπολογιζεις σημερα Οι υπολογισμοί δεν στηρίζονται στο "σήμερα" αλλά σε 10ετίες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται όλες οι φούσκες (πχ dot‑com) και οι οικονομικές κρίσεις (2008) και τα κρας (πχ covid crash). Επεξ/σία Σάββατο στις 05:46 μμ από NiKoSmile
panagiotis54 Δημοσ. Σάββατο στις 06:12 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:12 μμ δεν συζηταω για τα μαθηματικα...απλα το 15 χρονια δεν θα πω πως μου μοιαζουν λιγα, αλλα θα προτιμουσα τα 20 και τα 25....απλα προσωπικα φοβαμαι πως οδηγουμαστε σε εναν πιο ταραχωδη κοσμο σε σχεση με τις περασμενες δεκαετιες και θα υπαρχουν πολλα σκαμπανεβασματα that all 2
26ska Δημοσ. Σάββατο στις 07:12 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:12 μμ 1 ώρα πριν, panagiotis54 είπε καλα δεν ξερεις αν θα εχεις αυτα τα νουμερα....απλα ελπιζεις πως τα πραγματα θα ερθουν οπως τα υπολογιζεις σημερα Υποτίθεται ότι ειναι όλα υπολογισμένα κ κρίσεις οικονομικες,πολεμοι κτλ.
NiKoSmile Δημοσ. Σάββατο στις 07:15 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:15 μμ (επεξεργασμένο) Ο S&P 500 έχει ιστορική απόδοση ~10% ετησίως για πάνω από 100 χρόνια. Υπάρχει λόγος που όταν μια εταιρία/μετοχή δεν πάει καλά την πετάνε έξω και βάζουν άλλη! Κάποια στιγμή βέβαια μπορεί να δούμε και -50% 😏 Επεξ/σία Σάββατο στις 07:16 μμ από NiKoSmile 1
tutuyo Δημοσ. Σάββατο στις 09:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:19 μμ Μου ανακοινωθηκε αυξηση ενα κατοσταρικο (δεν θελω γελια)😉 ΔΕΝ το χρειαζομαι, εχω αλλες επενδυσεις Να το ριξω στο 4.75 που δινει το στοιχημα να παρει το πρωταθλημα ο μεγαλος ΠΑΟΚ ή να επιλεξω NVIDIA? 2 6
fitsoulas2024 Δημοσ. Κυριακή στις 03:20 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:20 πμ (επεξεργασμένο) Στις 11/7/2025 στις 9:00 ΜΜ, 26ska είπε Ρε παιδιά έχω που θέλω να βάζω στην άκρη ένα ποσό κάθε μήνα 100 ευρώ ας πούμε για τα παιδιά μου να τα βοηθήσω στο ξεκίνημά τους υπάρχει κάτι καλύτερο από Index funds;Μιλαω για ορίζοντα 15ετιας.Με ετήσια απόδοση 7% με 100 ευρώ το μήνα σε 15 χρόνια θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί το ποσό που θα έχω βάλει όλα αυτά τα χρόνια κ θα είναι κοντά 30000 ευρώ. ποιος δινει 7% ?? εγγυημενη αποδοση και κεφαλαιο? Επεξ/σία Κυριακή στις 03:21 πμ από fitsoulas2024
Papakaliati Δημοσ. Κυριακή στις 08:08 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:08 πμ (επεξεργασμένο) 4 hours ago, fitsoulas2024 said: ποιος δινει 7% ?? εγγυημενη αποδοση και κεφαλαιο? Κάνεις δεν δίνει, αυτός ελπίζει. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο, απλά υποθέτεις επειδή πήγε καλά στο παρελθόν θα πάει καλά και στο μέλλον. Επεξ/σία Κυριακή στις 08:09 πμ από Papakaliati 2
Fan Δημοσ. Κυριακή στις 09:29 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:29 πμ Εγγυημένο και 7% δεν υπάρχει πουθενά. Ακολουθώντας SP500, σύμφωνα με το παρελθόν, θα έχεις ένα μέσο όρο 8-10% σε βάθος 15-20 ετών. Το θέμα είναι ότι μπορεί να χρειαστείς τα χρήματα και να μην μπορείς να τα πάρεις γιατί εκείνη τη χρονιά να είσαι μείον 30% ή 40%. Αυτή την περίοδο το καλύτερο επιτόκιο για εγγυημένο κεφάλαιο σε ευρώ είναι περίπου στο 2%, ενώ για δολάρια 3,5-4%. Σε κρύπτο θα βρεις λίγο παραπάνω, αλλά έχει άλλα ρίσκα. 1
james01gr Δημοσ. Κυριακή στις 11:06 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:06 πμ Στις 6/7/2025 στις 5:06 ΜΜ, JcD είπε Δεν γνωρίζω ειλικρινά, το να τα επενδύσουν κόστισε 80 ευρώ και τα είχα πληρώσει τότε, το να τα τραβήξω εκτός μάλλον? Μιλάμε εν τέλη για περίπου 1% κέρδους ετησίως, ούτε για πλάκα, πότε ξανά, ότι έχω σε ελληνική τράπεζα έφυγε προς peerberry και etf. Είχες δει πόσα έξοδα είχε για να βγεις πριν την λήξη της τριετίας πχ;
georgiouu Δημοσ. Κυριακή στις 12:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:36 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Fan είπε Εγγυημένο και 7% δεν υπάρχει πουθενά. Ακολουθώντας SP500, σύμφωνα με το παρελθόν, θα έχεις ένα μέσο όρο 8-10% σε βάθος 15-20 ετών. Το θέμα είναι ότι μπορεί να χρειαστείς τα χρήματα και να μην μπορείς να τα πάρεις γιατί εκείνη τη χρονιά να είσαι μείον 30% ή 40%. Αυτή την περίοδο το καλύτερο επιτόκιο για εγγυημένο κεφάλαιο σε ευρώ είναι περίπου στο 2%, ενώ για δολάρια 3,5-4%. Σε κρύπτο θα βρεις λίγο παραπάνω, αλλά έχει άλλα ρίσκα. Το πιθανοτερο είναι,ειδικά όταν είσαι αρχάριος,να πανικοβληθεις από την πτώση και να πουλήσεις άρον άρον για να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί (έτσι σκέφτεται και ενεργεί ο πανικοβλημενος) ακόμα και να μην χρειάζεσαι τα λεφτά Επεξ/σία Κυριακή στις 12:38 μμ από georgiouu 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα