georgiouu Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 1 ώρα πριν, ObeyWario! είπε Αν τα υπολογίζω σωστά η χρέωση της Εθνικής για αγορές μετοχών στα ΧΑ είναι περίπου 0,6% οπότε στα 10000Ε θα είναι 60Ε; Για κάποιον που δεν θέλει να κάνει συχνά συναλλαγές η λύση της εθνικής δεν είναι καλή επιλογή; 0,38% +εξοδα υπερ τριτων.Ναι καπου εκει ειναι
csontheline Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 15 hours ago, somt said: και να ρωτησω κάτι κι εγώ άντε έχεις τα etf σου σε δολλάρια με το δολλάριο που παει κατά διαολου πως τα γυρνάς σε ευρώ αν θες; ή είναι too soon για να σας νοιάζει; Ή τα κρατάς σε $ (ακόμα δίνουν καλύτερα επιτόκια) ή βάζεις κάτω τα νούμερα και βλέπεις πόσο χαμένος (αν είσαι) βγαίνεις για να τα γυρίσεις σε €. Edit : Επειδή έκανα κάτι αντίστοιχο, υπολόγισα ότι αν τα γυρίσω τώρα (τα έχω παρκαρισμένα σε savings $ της Revolut) θα χάσω 26,5% των κερδών μου. Εξάλλου, αν είναι μακροχρόνιος ο στόχος σου, είτε σε €, είτε σε $, θα έχεις κέρδος. Απλά πρέπει να βρεις την κατάλληλη στιγμή να τα γυρίσεις. Για αυτό λένε να επενδύουμε στο νόμισμά μας εμείς οι απλοί επενδυτές. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από csontheline
vagos789 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 2 λεπτά πριν, csontheline είπε άντε έχεις τα etf σου σε δολλάρια με το δολλάριο που παει κατά διαολου πως τα γυρνάς σε ευρώ αν θες; ή είναι too soon για να σας νοιάζει; Προσωπικα θεωρω οτι ειμαι πιο ασφαλης οταν εχω αποταμιευσει σε δολλαρια Παραλληλα ομως εχω και etf που ειναι χετζαρισμενα σε ευρω για να μειωσω το currency risk
Bourdoulas Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Στις 20/8/2025 στις 11:07 ΠΜ, Silenzio είπε καλημέρα, προσπαθω να φτιαξω λογαριασμό στην interactive brokers. Μία γνώμη, έλεγα να φτιάξω joint account να εχω και τη συζυγο (π.χ. πες οτι πεθανω) για ασφαλεια. Μήπως περιπλέκεται έτσι φορολογικά ? η απλά το δηλώνουμε και οι 2 στη φορολογικη δηλωση χωρια καμμια αλλη επιπτωση ? έχει s&p 500 vuaa σωστά ? συγγνωμη ειμαι άσχετος ευχαριστώ Μπορείς να ορίσεις κληρονόμο στην Interactive Brokers, οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις joint λογαριασμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα