Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, The_Judas said:

Απορία...Η κάρτα revolut δεν έχει χρεώσεις το ΣΚ για μετατροπή συναλλάγματος;

Δεν παρατήρησα κάτι αλλά εγώ είμαι τώρα Κωνσταντινούπολη για μια μέρα δεν έκανα συνάλλαγμα σαββατοκύριακο.  Συν της άλλης 6ευρω ο μικρός καφές στο αεροδρόμιο τους, ούτε στην Αθήνα δεν έχει τόσο, έλεος! 🤦‍♂️

• Like 1
Δημοσ.

Οταν παρατηρειτε κερδη απο αυξηση στην τιμη των etfs μπαινετε στον πειρασμο να πουλησετε και να ξαναγορασετε οταν ξαναπεσει ή ειστε απολυτα αφοσιωμένοι στον στοχο δεκαετιας-εικοσαετιας κτλ?

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, George_8 είπε

Οταν παρατηρειτε κερδη απο αυξηση στην τιμη των etfs μπαινετε στον πειρασμο να πουλησετε και να ξαναγορασετε οταν ξαναπεσει ή ειστε απολυτα αφοσιωμένοι στον στοχο δεκαετιας-εικοσαετιας κτλ?

Κατα τη γνωμη μου εξαρταται απο την ηλικια και τις αναγκες

Αν πχ εισαι 30 χρονων και δεν εχεις αναγκη τα χρηματα,δεν υπαρχει λογος να βγεις.

Αν παλι επαιξες εξειδικευμενο etf καποιου τομεα/κλαδου και σου εκατσε ενα γρηγορο +30%,ισως καλυτερα να βγεις.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, George_8 είπε

Το νόημα στα etf είναι να αφήσεις τα λεφτά σου εκεί και να έχεις μία μικρή σταδιακή αύξηση κάθε χρόνο, αντί να τα έχεις στο στρώμα ή στη τράπεζα με 0% επιτόκιο.

Αν είναι να μπαινοβγαίνεις, τότε παίξε κατευθείαν με μετοχές που έχουν τρελές προσαυξήσεις.  

• Like 7
Δημοσ.
1 hour ago, George_8 said:

Εγώ το βλέπω σαν σύνταξη και ασφάλεια για το μέλλον, αν χρειαστεί μόνο θα τα τραβήξω. 

• Like 4
Δημοσ.
5 hours ago, George_8 said:

Γενικά στα ETF το πλάνο είναι να μπεις και να αφήσεις τα λεφτά εκεί ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει όπως πχ αυτές τις μέρες. Όμως όπως σωστά σου είπε ο @vagos789 πιο πάνω μπορεί κάποιος να έχει ένα πιο εξειδικευμένο και άρα θα ήταν καλύτερα να βγεις. Άρα κάποιες φορές οι απόψεις μπορεί να είναι διαφορετικές και κάποιες φορές η μία προσέγγιση να είναι σωστή σε σχέση με κάποια άλλη.

Συμπέρασμα. ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να σου πει τι θα κάνεις. Η όλη δουλεία γίνεται ΠΡΙΝ μπεις. Να ξέρεις που θα μπεις, γιατί θα μπεις και τι στόχο έχεις. Όταν θα λύσεις αυτές τις απορίες τότε εσύ ο ίδιος θα ξέρεις και τις απαντήσεις.

• Like 5
Δημοσ.

Ρε guys βοηθήστε λίγο στον συλλογισμό μου. Έχω ένα 1000€ το οποίο κάθεται και έλεγα απο το να το φάω σε μλκίες να πάρω μετοχές ή κανα etf. Μετά το αρχικό χιλιάρικο, το πλάνο είναι μετά κάθε μήνα να βάζω 100-150€.

Σε αυτή τη περίπτωση αξίζει μετοχές ή etf?

Δημοσ.

Απο πλατφόρμες? Καπου είχα δει σε ενα ποστ που καποιος εκανε αναλυση αλλα δεν το βρίσκω. Να παω στην εύκολη λύση της freedom24?

Δημοσ.

Αν εχεις revolut λογαριασμό καταθέσεων, μπορείς να πας κατευθείαν στη καρτέλα "επενδύσεις", χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσεις άλλη εφαρμογή.

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, afragorn said:

Αν εχεις revolut λογαριασμό καταθέσεων, μπορείς να πας κατευθείαν στη καρτέλα "επενδύσεις", χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσεις άλλη εφαρμογή.

Έχω revolut, είναι αξιόπιστη επιλογή να πάρω απο εκεί vuaa? 

• Like 1
Δημοσ.
59 minutes ago, logokrimenos said:

Έχω revolut, είναι αξιόπιστη επιλογή να πάρω απο εκεί vuaa? 

Ναι μια χαρά... θα σου πρότεινα VWCE αντί για VUAA

• Like 1
Δημοσ.

Όπως προβλέψαμε πριν λίγες μέρες ο Μαρινάκης έβγαλε βίντεο για τις ταριφες πριν λίγο. Αναμενόμενο όπως και η επερχόμενη άνοδος των χρηματιστηριων. 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Δυο ερωτήσεις για τη 212, έχοντας λογαριασμό με βασικό νόμισμα ευρώ, αν κάνω κατάθεση από λογαριασμό τραπέζης συναλλάγματος θα μπουν κατευθείαν στον αντίστοιχο λογαριασμό της 212 ή θα γίνουν ευρώ και θα πρέπει να τα μετατρέψω πάλι?

Επίσης από οτι είδα υποστηρίζει μετατροπές σε/από ευρώ, λίρα και δολλάριο. Στους λογαριασμούς των υπολοίπων νομισμάτων πως μπορώ να βάλω χρήματα? Μόνο με μεταφορά από κάρτα/τράπεζα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...