alxandros_gr Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 12 minutes ago, The_Judas said: για συχνες αγορες trading212 εχει 0 χρεωση. Επίσης η revolut δινει δωρεαν αν θυμαμαι καλα 1 συναλλαγη το μηνα. Στους υπολοιπους δινεις 1 ευρω ανα αγορα. Στη revolut είναι δωρεάν αν το βάλεις να κάνει αυτόματα την αγορά σε προκαθορισμένα διαστήματα (ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία) 3
Neptu Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου (επεξεργασμένο) να μην ανοίγω άλλο θέμα αν και θα έπρεπε νομίζω. Είχα βάλει limit στην κάρτα της trade republic το οποίο είχα φτάσει ακριβώς. Το είχα ξεχάσει και πήγα πριν λίγο να κάνω top up μια κάρτα με την κάρτα της TR. Λογω του Limit Μου πετάει μήνυμα failed (λογικό). Έλα όμως που το top up πέρασε κανονικά. Μπαίνω στην εφαρμογή της TR και βλέπω κανονικά τα χρήματα. Λέω εικονικό θα είναι, σε λίγο θα εξαφανιστούν. Ήταν τα τελευταία χρήματα, θα μένανε κάτι ψιλά στον λογαριασμό κανονικά. Τα χρήματα στην κάρτα που έκανα top up μπήκαν κανονικά διότι τα μετέφεραα μια χαρά σε άλλον λογαριασμό. Δοκιμάζω πάλι να κάνω top up την ίδια κάρτα με την TR. Εντάξει λέω δε θα περάσει. Κι όμως πέρασε πάλι (ενώ κανονικά δεν είχε μέσα χρήματα) και εξαφανίστηκαν και τα λεφτά απο την εφαρμογή. Και στις συναλλαγές δείχνει το πρώτο top up Declined. Πράγμα που δεν ισχύει. Και τα δεύτερο ποσό που πέρασε πάλι το μετέφερα σε άλλον λογαριασμό και πήγε κανονικά Όπως καταλάβατε, στην ουσία τους έχω φάει χρήματα. Τι θα γίνει τώρα; Θα μου εμφανίσουν αρνητικό υπόλοιπο; Στην ΤR έχουν μείνει κάτι κέρματα. Να βγάλω και τα κέρματα και να γίνω Λούης ή να τα αφήσω πουρμπουαρ; Επεξ/σία 27 Μαϊου από Neptu
The_Judas Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου (επεξεργασμένο) εχει κανεις ιδεα τι παιζει με τον δανεισμο των μετοχών; η trading212 σου δινει 1% αν ενεργοποιησεις αυτη την επιλογη.. Επεξ/σία 27 Μαϊου από The_Judas
Artman13 Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 38 λεπτά πριν, The_Judas είπε εχει κανεις ιδεα τι παιζει με τον δανεισμο των μετοχών; η trading212 σου δινει 1% αν ενεργοποιησεις αυτη την επιλογη.. Πολύ καλό ακούγεται αλλά πως δίνουν, δεν είναι OTC;
Fan Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 6 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε κακως το φανταζεσαι αυτο. Παντως αν η αποδοση ειναι 11635€, δλδ καθαρα 1390 στη 4ετια, δεν ειναι κι ασχημα. Αναφερόμουν στο άλλο προϊόν που δίνει 300 έως 1.1635 στην τετραετία! Και δεν ξέρουμε και τι προμήθειες θα σου κρατήσουν στο τέλος.
georpapas Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Freedom τη θεωρούμε γενικά φουλ αναξιόπιστη; έχω καταθέσει κάποια λεφτά εκεί κυρίως σε vuaa και idtl. Ακόμη στην revolut τους τίτλους τους κατέχεις εσυ γιατί διάβασα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο
Babis_allos Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 16 ώρες πριν, panagiotis54 είπε degiro στα ελληνικα Hmm. Σιγουρος; Την έχεις χρησιμοποιήσει για αγορές ETF UCITS τα τελευταία χρόνια; Πρίν μερικά χρόνια, βγήκε ένας νόμος(?) από ΕΕ ότι δεν μπορείς να αγοράσεις ETFs εάν δεν υπάρχουν τα Key Investor Documents στην γλώσσα της χώρας σου. Εν ολίγοις η Degiro μου είπε ότι δεν μπορώ πλέον να αγοράζω τίποτα, γιατί κανένα από τα τοπ 10+ ETFs δεν είχε τα KIID στα Ελληνικά. Εγώ στο Ελληνικό μου account εξακολουθώ να μη μπορώ να αγοράσω κανένα ETF. Επειδή μένω Γερμανία, άνοιξα δεύτερο λογαρισμό Γερμανικό, όπου μπορώ να αγοράζω τα πάντα επειδή τα αρχεία υπάρχουν στα Γερμανικά, που δεν μιλάω. 12 ώρες πριν, The_Judas είπε εχει κανεις ιδεα τι παιζει με τον δανεισμο των μετοχών; η trading212 σου δινει 1% αν ενεργοποιησεις αυτη την επιλογη.. Για να το πώ όσο πιο απλά γίνεται. Αυτή τη στιγμή, αν η trading 212 φαληρήσει για τον οποιοδήποτε λόγο, τα assets που έχεις αποτελούν τίτλους ιδιοκτησίας σου που θα μεταφερθούν σε άλλο broker. Αν όμως την αφήσεις να 'παίζει' με τις μετοχές σου (δηλαδή να τις χρησιμοποιεί σαν collateral ή να τις δανείζει σε άτομα τα οποία παίζουν με options), τότε ενδεχομένως αν φαληρήσει (ή ακόμη και αν κάποια τρελή περίπτωση τύπου Gamestop συμβεί, αν αυτός που τις έχει δανειστεί είναι πολύ μεγάλος και φαληρήσει και δεν μπορέσει να πληρώσει την trading 212), να χάσεις μέρος (ή το σύνολο) των τίτλων σου. Προσωπικά δεν θα το έκανα, ειδικά με μεγάλο χρονικό ορίζοντα. 2
armagedwnn Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου On 23/05/2025 at 22:41, Artman13 said: Μπήκα Apple στα 195,5$ αλλά η Degiro δάγκωσε κανονικά. Έχει μία χρέωση μετατροπής συναλλάγματος AutoFx, λες και αγοράζει πραγματικές μετοχές, 0,25%! αυτή η χρέωση παίζει και στους δικούς σας brokers; Προσωπικά χρησιμοποιώ degiro και IBKR. Οι αμερικάνικες μετοχές στην IBKR και degiro MYTIL και μία γερμανική που έχω. Εχω επενδύσει ακόμη και σε πλατφόρμα MT4 στο παρελθόν και μπορώ να πω ότι η IBKR με κουράζει πολύ κάποιες φορές αλλά είναι η φθηνότερη. 1
panagiotis54 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 32 minutes ago, Babis_allos said: Hmm. Σιγουρος; Την έχεις χρησιμοποιήσει για αγορές ETF UCITS τα τελευταία χρόνια; Πρίν μερικά χρόνια, βγήκε ένας νόμος(?) από ΕΕ ότι δεν μπορείς να αγοράσεις ETFs εάν δεν υπάρχουν τα Key Investor Documents στην γλώσσα της χώρας σου. Εν ολίγοις η Degiro μου είπε ότι δεν μπορώ πλέον να αγοράζω τίποτα, γιατί κανένα από τα τοπ 10+ ETFs δεν είχε τα KIID στα Ελληνικά. Εγώ στο Ελληνικό μου account εξακολουθώ να μη μπορώ να αγοράσω κανένα ETF. Επειδή μένω Γερμανία, άνοιξα δεύτερο λογαρισμό Γερμανικό, όπου μπορώ να αγοράζω τα πάντα επειδή τα αρχεία υπάρχουν στα Γερμανικά, που δεν μιλάω. δυστυχως εχεις δικιο εκανα λαθος.....εχω ανοιξει ιρλανδικο acc απλα θυμομουν πως εχει και ελληνικα η πλατφορμα μεν, αλλα ναι η degiro για καποιο λογο θεωρει οτι δεν μπορεις να παρεις vuaa αφου δεν εχει ελληνικο kiid. κοιτα αν θες ανοιγεις 2 λογαριασμους στα ελληνικα και ενα αγγλικο στην ιρλανδια, μαθαινεις πως λειτουργει στα ελληνικα και κανεις τα ιδια στον αγγλικο.... 😕
Artman13 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 42 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Προσωπικά χρησιμοποιώ degiro και IBKR. Οι αμερικάνικες μετοχές στην IBKR και degiro MYTIL και μία γερμανική που έχω. Εχω επενδύσει ακόμη και σε πλατφόρμα MT4 στο παρελθόν και μπορώ να πω ότι η IBKR με κουράζει πολύ κάποιες φορές αλλά είναι η φθηνότερη. Μάλλον και εγώ κάτι τέτοιο θα κάνω μισά στο γυραδικο μισά στην ΙΒ γιατί αλλιώς δεν θα την παλέψουμε με τέτοιες χρεώσεις σε μη ευρώ μετοχές.
fitsoulas2024 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 15 ώρες πριν, Fan είπε Αναφερόμουν στο άλλο προϊόν που δίνει 300 έως 1.1635 στην τετραετία! Και δεν ξέρουμε και τι προμήθειες θα σου κρατήσουν στο τέλος. Γι αυτο ειπα κι εγω. Στο τελος θα σου κρατησουν 15% φορο. Μιλαει για αλλες προμηθειες?
Fan Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Σήμερα στα έντοκα του εξαμήνου η απόδοση βυθίστηκε στο 1,74%, έχει αρχίσει να γίνεται αποτρεπτικό. Σε δολάριο βρίσκεις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά είσαι έρμαιο της ξαφνικής αλλαγής στην ισοτιμία.
tutuyo Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου On 22/05/2025 at 10:21, Doubt said: Λόγω πείρας. Μισό λεπτό να βρω πρόσφατο θέμα παρόμοιο. Υ.Γ. επανερχομαι! Οι τυποι ειναι scammers Disgraced Dutch investment firm uses tainted tactics to target new European clients - Follow the Money - Platform for investigative journalism το αρθρο εχει paywall, αλλα αργει να φορτωσει, οποτε μολις φορτωσει το κειμενο, το σταματας για να προλαβεις το pop up
thermaikos4 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 45 λεπτά πριν, Fan είπε Σήμερα στα έντοκα του εξαμήνου η απόδοση βυθίστηκε στο 1,74%, έχει αρχίσει να γίνεται αποτρεπτικό. Σε δολάριο βρίσκεις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά είσαι έρμαιο της ξαφνικής αλλαγής στην ισοτιμία. και σε ουγγαρια υπαρχει 7% και σε πολωνια 6%. Αν ασχολεισαι με συναλλαγμα (ειτε παρκαρεις ρευστο ειτε αγοραζεις μετοχες/etf/bonds) τοτε ξερεις οτι πρεπει να υπολογιζεις και την μετατροπη ΔΥΟ φορες.
james01gr Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Στις 27/5/2025 στις 5:09 ΜΜ, Skrobo είπε Ξέρεις πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν / επενδύουν μέσω της Εθνικής Τράπεζας επειδή νομίζουν ότι είναι η τράπεζα του κράτους; δεν έχει μετοχές εκεί η εκκλησία; πρέπει να έχει γύρω στο 1% εάν δεν κάνω λάθος. τράπεζα της εκκλησίας λοιπόν 1 ώρα πριν, thermaikos4 είπε και σε ουγγαρια υπαρχει 7% και σε πολωνια 6%. Αν ασχολεισαι με συναλλαγμα (ειτε παρκαρεις ρευστο ειτε αγοραζεις μετοχες/etf/bonds) τοτε ξερεις οτι πρεπει να υπολογιζεις και την μετατροπη ΔΥΟ φορες. τα νομίσματα αυτά είναι υποκείμενα περισσότερο σε πληθωρισμό από ότι το ευρώ. Αυτήν την στιγμή η Πολωνία είναι οκ γιατί η ισοτιμία euro/zloty είναι εντάξει. αλλά πριν 1,5-2 χρόνια ήταν στο 4,5 (τώρα είναι στο 4.2). πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να εγκλωβιστείς και λόγω ισοτιμίας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα