Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες μια ερώτηση

εχω μετοχές ΤΙΤΑΝ και μέχρι 30-06-2025 μπορεί κάποιος να αγοράζει για να λάβει το μέρισμα 3€ ανα μετοχή στις 03-07-2025.

Αν εγώ παω και αγοράσω σήμερα πχ για 10000 και στις 03-07-2025 παρω το μέρισμα μετα απο κανα 2-3 ήμερες μπορώ να πουλήσω ενα μέρος αυτων των μετοχών η' ισχύει κατι άλλο?

On 22/05/2025 at 13:37, tutuyo said:

Κοιτα, το γεγονος οτι εχω αμφιβολιες και το συζηταω εδω, δειχνει νομιζω οτι δεν εχω πεισθει. Απο εκει και περα, ως τσομπανης προσπαθω κι εγω να καταλαβω τι γινεται

Ο prometheas, τα εξηγει πιο κατατοπιστικα. Αν στην τελικη το προγραμμα σου υποσχεται 8% και οι προμηθειες σου τρωνε το μισο, ε προφανως δεν εχεις λογο να μπεις

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ.

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΟ 100€ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ 3 Ή 5% ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 15ΕΤΙΑΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ + ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΕΚΟΨΑ ΣΤΗΝ 7ΕΤΙΑ , ΕΧΑΣΑ ΒΕΒΑΙΑ 1600€ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ,ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΜΟΥ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΜΕ ''ΑΝΑΓΚΑΖΕ'' ΝΑ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ  ΑΚΡΗ 200-220€ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΑ ΑΛΛΙΩΣ.

ΠΛΕΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΑ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ (ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ FREEDOM ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ).

• Like 2
  • Haha 1
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν χρειάζεται να περιμένεις να πάρεις το μέρισμα, να περάσουν κάποιες μέρες και να πουλήσεις τις μετοχές.

Αγοράζεις τις μετοχές πριν την "ex-dividend date" που λένε και μπορείς να τις πουλήσεις και την ίδια μέρα. Το μέρισμα θα το πάρεις, δε χρειάζεται να κρατήσεις τις μετοχές μέχρι την ημέρα πληρωμής

Οπότε αγόρασε στις 29/06 και πούλα στις 30/06. Αν είναι σωστές οι ημερομηνίες, δεν το έχω κοιτάξει

12 λεπτά πριν, vaio1892 είπε

Παίδες μια ερώτηση

εχω μετοχές ΤΙΤΑΝ και μέχρι 30-06-2025 μπορεί κάποιος να αγοράζει για να λάβει το μέρισμα 3€ ανα μετοχή στις 03-07-2025.

Αν εγώ παω και αγοράσω σήμερα πχ για 10000 και στις 03-07-2025 παρω το μέρισμα μετα απο κανα 2-3 ήμερες μπορώ να πουλήσω ενα μέρος αυτων των μετοχών η' ισχύει κατι άλλο?

όταν λέω την ίδια μέρα, δεν εννοώ την ημέρα της αγοράς. Αναφέρομαι στην ex-dividend date. Στις 30/6 που έγραψες

Δημοσ.
1 minute ago, Neptu said:

δεν χρειάζεται να περιμένεις να πάρεις το μέρισμα, να περάσουν κάποιες μέρες και να πουλήσεις τις μετοχές.

Αγοράζεις τις μετοχές πριν την "ex-dividend date" που λένε και μπορείς να τις πουλήσεις και την ίδια μέρα. Το μέρισμα θα το πάρεις, δε χρειάζεται να κρατήσεις τις μετοχές μέχρι την ημέρα πληρωμής

Οπότε αγόρασε στις 29/06 και πούλα στις 30/06. Αν είναι σωστές οι ημερομηνίες, δεν το έχω κοιτάξει

Έχει κάνει κανείς κάτι παρόμοιο?

Καλά δεν θα χαλαστώ να περιμένω και 2-3 μέρες μετά την ημερομηνία πληρωμής....

Η μετοχή τώρα είναι στα 40€

Δημοσ.
6 minutes ago, vaio1892 said:

Γίνεται αλλά μην περιμένεις η μετοχή να έχει την ίδια τιμή πριν και μετά το μέρισμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vaio1892 είπε

Απ ότι κατάλαβα ο στόχος σου είναι να κάνεις όλο αυτό αγορά-άμεση πώληση για να πάρεις το μέρισμα;

Δε το έχω κάνει ποτέ.

7,5% μέρισμα βλέπω δίνει, δε το ήξερα, Καλό είναι

Δημοσ.
4 minutes ago, snot said:

Γίνεται αλλά μην περιμένεις η μετοχή να έχει την ίδια τιμή πριν και μετά το μέρισμα

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΔΩΣΕ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vaio1892 είπε

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΔΩΣΕ.

δηλαδή το σκεπτικό σου είναι..

δίνεις 10,000€ αγοράζεις χοντρικά 250 μετοχές και τις πουλάς αμέσως (ελπίζοντας να μην έχει μεγάλη πτώση) οπότε παίρνεις χοντρικά 750€ από το μέρισμα

Δημοσ.
8 minutes ago, vaio1892 said:

Και μετά τα βάζω VUUA

Την φορολογία των μερισμάτων την έχεις υπολογίσει? Στην θέση σου θα τα έβαζα απευθείας στο vuaa

Δημοσ.

δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο αλλά όπως είπε και ο @snot η τιμή της μετοχής θα πέσει. Κι αν πάνε να πουλήσουν όλοι σκεπτόμενοι όπως εσύ, τότε η τιμή της μετοχής....  Αν βάλεις και τη φορολογία τοτέ μπορεί να βγεις και χαμένος.

πέρυσι πόσο μέρισμα έδινε; αν έδινε λίγο δεν είναι το ίδιο

προσωπική άποψη, μη το κάνεις. Το θεωρώ ρίσκο.

Αλλιώς υπάρχουν και ETF (πχ έκθεση σε bitcoin)Που δίνουν πολλαπλάσιο μέρισμα (30%) αλλά με επικίνδυνες διακυμάνσεις

Δημοσ.

Από όσο ξέρω η φορολογία στα μερίσματα είναι 5%.Κοιτα αν πέσει αρκετά η τιμή της μετοχής μπορώ να περιμένω και κάνα μήνα να επανέλθει (με βάση τι έγινε πέρσι μιλάω).

Σαν εταιρεία είναι “κράτος”.Αν δεις τα οικονομικά της αποτελέσματα είναι όλα στο πράσινο.

IMG_9393.png

39 minutes ago, ZoReN said:

Την φορολογία των μερισμάτων την έχεις υπολογίσει? Στην θέση σου θα τα έβαζα απευθείας στο vuaa

Τα 10000 τα θέλω να υπάρχουν.

Τα κέρδη από αυτά θέλω να προσθέσω στο VUAA.

Δημοσ.
52 minutes ago, Neptu said:

δηλαδή το σκεπτικό σου είναι..

δίνεις 10,000€ αγοράζεις χοντρικά 250 μετοχές και τις πουλάς αμέσως (ελπίζοντας να μην έχει μεγάλη πτώση) οπότε παίρνεις χοντρικά 750€ από το μέρισμα

Μακάρι να ήταν έτσι απλό. Σου διαφεύγει οτι το μέρισμα που βλέπεις είναι ετήσιο. Για να πάρεις τα 750€ που λες από τα 10 χιλιάρικα θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου τις μετοχές για 1 χρόνο, όχι για 1-2 μέρες. Αν τις έχεις για 1-2 μέρες τότε θα πάρεις το αντίστοιχο ποσό, κάπου 2€ ανά ημέρα στα 10.000€

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alxandros_gr είπε

Μακάρι να ήταν έτσι απλό. Σου διαφεύγει οτι το μέρισμα που βλέπεις είναι ετήσιο. Για να πάρεις τα 750€ που λες από τα 10 χιλιάρικα θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου τις μετοχές για 1 χρόνο, όχι για 1-2 μέρες. Αν τις έχεις για 1-2 μέρες τότε θα πάρεις το αντίστοιχο ποσό, κάπου 2€ ανά ημέρα στα 10.000€

στα γρήγορα κοίταξα τα νούμερα. Δεν έχω ελληνικές μετοχές. δεν ξέρω καν καθε πότε δίνει μέρισμα η συγκεκριμένη,. 1 φορά το χρόνο δίνει;

Απλό σίγουρα δε θα ήταν. Δε βγάζεις έτσι 750€.

ας το κοιτάξει λίγο καλύτερα τότε ο φίλος μη πάει για μαλλί και βγει κουρεμένος 

Δημοσ.

Μην λέτε ότι να ναι ρε παιδιά , το μέρισμα στις μετοχές δεν έχει σημασία πόσο καιρό έχεις διακρατήσει την μετοχή το λαμβάνεις  έτσι και αλλιώς ολόκληρο την ημέρα που θα το αποδώσουν δεν είναι επιτόκιο σε ομόλογα. 

• Like 1
Δημοσ.

λοιπόν. ο τιταν δίνει μέρισμα μια φορά το χρόνο.

Η μετοχή παίζει στα 40€ και το μέρισμα 7,5%

Άρα ισχύει ό,τι έγραψα νωρίτερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...