Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

λιγο επιθετικος αλλα με καλυψες απολυτα

Εκείνη την ώρα που το έγραψα, ήμουνα μέσα στη ζέστη, mea culpa.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, ioakim100 said:

Βάζω κατευθείαν 3000 και συνεχίζω με τα 300 το μήνα ?

Η

Ξεκινάω με ένα μέρος από τα 3000 (πχ 1000 τώρα) και βάζω σιγά σιγά κάθε μήνα και τα υπόλοιπα μαζί με τα 300 το μήνα ? (πχ 600 μήνα για λίγους μήνες?)

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι συμβαίνει εδώ? Ξεκίνησα στην ibkr και δεν βγάζω άκρη με τις χρεώσεις. Ως τώρα ήμουν σε saxo bank και revolut και τα πράγματα ήταν πολύ ξεκάθαρα. Όπως φαίνεται και στις εικόνες κάνω δοκιμή για αγορά webn στα 9.81€ και όταν βάζω 48 shares το συνολικό ποσό είναι το αναμενόμενο 471.16 δηλ. 9.81*48 συν 1.27€ fees περίπου. Αν προσθέσω άλλη μια share ωστε το σύνολο να αυξηθεί κατά 9.81 και να πάει στα 480€ όπως φαίνεται και στο est.amount, μόλις πατήσω order preview μου λέει ότι το θα χρειαστώ περίπου 505€ για την αγορά. Τι είναι αυτά τα παραπάνω 25€?

IMG_20250623_205436.jpg

IMG_20250623_205520.jpg

IMG_20250623_205543.jpg

IMG_20250623_205618.jpg

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, letom είπε

Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι συμβαίνει εδώ? Ξεκίνησα στην ibkr και δεν βγάζω άκρη με τις χρεώσεις. Ως τώρα ήμουν σε saxo bank και revolut και τα πράγματα ήταν πολύ ξεκάθαρα. Όπως φαίνεται και στις εικόνες κάνω δοκιμή για αγορά webn στα 9.81€ και όταν βάζω 48 shares το συνολικό ποσό είναι το αναμενόμενο 471.16 δηλ. 9.81*48 συν 1.27€ fees περίπου. Αν προσθέσω άλλη μια share ωστε το σύνολο να αυξηθεί κατά 9.81 και να πάει στα 480€ όπως φαίνεται και στο est.amount, μόλις πατήσω order preview μου λέει ότι το θα χρειαστώ περίπου 505€ για την αγορά. Τι είναι αυτά τα παραπάνω 25€?

IMG_20250623_205436.jpg

IMG_20250623_205520.jpg

IMG_20250623_205543.jpg

IMG_20250623_205618.jpg

Άσχετο αλλά γνώμη για Saxo bank? Εύκολη πρόσβαση σε ETF, Crypto , μετοχές κλπ? Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα αν όντως τα έχει όλα + ότι είναι τράπεζα ΕΕ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα την πω την άποψη μου κι ας είμαι διαβασμένος. 
Δεν είναι καλή περίοδος για αγορά, καλύτερα κάπου να τα βάλεις κάπου  και να παίρνεις 1% και να περιμένεις, παρά να επενδύσεις. 
Επίσης στην Αμερική (όπως και στην Ελλάδα) υπάρχει αθρόα εισροή κεφαλαίων και δεν ξέρεις αν η αύξηση των δεικτών οφείλεται επειδή αναπτύσσονται οι εταιρίες ή επειδή μπαίνουν παραπάνω χρήματα. 
Τελευταίο ακραίο παράδειγμα ότι έχει χαθεί κάθε λογική, οι τιμές πετρελαίου και όλες οι πετρελαϊκές εταιρίες κάνουν μεγάλη βουτιά γιατί μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε Αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, οι αγορεσ δεν προβλέπουν προβλήματα με την μεταφορά του πετρελαίου κι ότι δεν θα κλείσει ο όρμος του Ορμουζ. Η Wall Street πετάει πάλι σήμερα. 

Επεξ/σία από kotsonatos04
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

43 minutes ago, Artman13 said:

Άσχετο αλλά γνώμη για Saxo bank? Εύκολη πρόσβαση σε ETF, Crypto , μετοχές κλπ? Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα αν όντως τα έχει όλα + ότι είναι τράπεζα ΕΕ.

Έχει τα πάντα αλλα εδώ και κάνα εξάμηνο από Ελλάδα δεν μπορείς να αγοράσεις ETF που δεν έχει το κατάλληλο KID (δηλαδή όλα) οπότε τα μάζεψα και μετακόμισα. Με εξαίρεση αυτο, κατά τα άλλα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος.

Επεξ/σία από letom
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, letom said:

Δεν θυμάμαι 100% αλλά νομίζω στο βγάζει για τους παρακάτω λόγους

1) Έχεις βάλει επιλογή market order και επειδή έχει και έναν μικρό ετεροχρονισμένο με την πραγματική τιμή, σου ζητάει ένα προσαυξημένο πόσο

2) Είσαι εκτός ωρών που λειτουργεί το συγκεκριμένο market

Συμβουλή μου είναι πάντως, και το κάνω και εγώ, πάντα εντολή αγοράς όταν είναι ανοικτό το market και πάντα με limit order σε μια τιμή κοντά στο market price. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα έχει επενδυσει κανείς μεσω revolut ? σου ανηκουν τα asset όπως ισχυρίζεται και fd24 ? επίσης πόσο αξιόπιστη θεωρείται η freedom24.

Δημοσ.
9 hours ago, stavros750 said:

Δεν θυμάμαι 100% αλλά νομίζω στο βγάζει για τους παρακάτω λόγους

1) Έχεις βάλει επιλογή market order και επειδή έχει και έναν μικρό ετεροχρονισμένο με την πραγματική τιμή, σου ζητάει ένα προσαυξημένο πόσο

2) Είσαι εκτός ωρών που λειτουργεί το συγκεκριμένο market

Συμβουλή μου είναι πάντως, και το κάνω και εγώ, πάντα εντολή αγοράς όταν είναι ανοικτό το market και πάντα με limit order σε μια τιμή κοντά στο market price. 

Δηλαδή μου κρατάει αυτά τα 25€ παραπάνω σε περίπτωση που ανέβει η τιμή του ETF ώστε να υπάρχει υπόλοιπο να εκτελεστεί η αγορά, όχι ότι θα τα ξοδέψει οπωσδήποτε.

Θα δοκιμάσω σήμερα πάλι με limit order να δω.

Δημοσ.
15 hours ago, Titos301 said:

Αφου ζεις ρωσια, γνωμη για freedom24;

Στην freedom έχω 70.000€ σε sxr8 ένεκα μαρινακη, δεν έχω κάνει καμία άλλη έρευνα πέραν των λεγόμενων του συγκεκριμένου οικονομολογου του οποίου και το προφίλ ακολουθω εντός της πλατφόρμας, αποτι ξέρω η πλατφόρμα δεν έχει καμία σχέση με Ρωσία πλέον?! 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, georpapas είπε

Καλησπέρα έχει επενδυσει κανείς μεσω revolut ? σου ανηκουν τα asset όπως ισχυρίζεται και fd24 ? επίσης πόσο αξιόπιστη θεωρείται η freedom24.

Παντού σου ανήκουν τα asset. Αν δεν σου ανήκαν με οποιονδήποτε τρόπο δεν θα έπαιρναν οι χρηματιστηριακές αυτές άδειες απο επιτροπές κεφαλαιαγορας ευρωπαϊκών χωρών. 

Η διαφορα ειναι αν ειναι οι μετοχές σε omnibus account ή ξεχωριστά στο όνομά σου. Έχω την εντύπωση και διορθώστε με, ότι στην περίπτωση χρεοκοπίας, το omnibus account του 3rd partner, αν δεν μεταφερθεί ολόκληρο σε άλλη χρηματιστηριακη ως έχει, που ειναι το πιο πιθανό, αναγκαστικά θα πρέπει να ρευστοποιηθει και να επιστρέψουν τα λεφτά στους ατομικούς λογαριασμούς της επιλογής των επενδυτών.  

Για τη freedom τώρα, εμένα προσωπικά δεν θα με ενδιέφεραν τόσο η σχέση με Ρωσία, το hindeburg research κλπ. Ούτε και η υπερβολική διαφήμιση με πειράζει, μάλλον καλό σημάδι ειναι. 

Τα βασικά μου θέματα ειναι δυο:

1) Έχει ακραία μεγάλα fees για νέους επενδυτές, και γενικά δεν βλέπω κάποιο perk για να ξεκινήσει κανείς με αυτήν. Άμα είναι για παραπανω χρήματα, υπαρχει η ibkr, που έχει το μεγαλύτερο credit score, ειναι πιο πολλά χρόνια κλπ. 

2) Η όλη ιστορία -φιασκο με τον d- account. Τράβηξαν κόσμο στην πλατφόρμα με ένα επενδυτικό account, που είχε μέσα μυστηριωδη swaps, τα οποία δεν περιέγραφαν. Ήταν για χειραγώγηση της ίδιας της μετοχής της που ειναι ημιπαράνομο; Ήταν κάτι αλλο; Σίγουρα δεν ήταν τα swaps που περιέγραψε ο Κ. Μαρινάκης σε βίντεο απο οτι φαίνεται.  Πάντως έδινε μεγαλύτερο επιτόκιο απο την ίδια την εκτ. Όλο αυτο κατέληξε στο να φάει μαύρο ο d-account απο την CySec και να κλείσει και ακόμα δεν μας έχουν εξηγήσει τι έγινε. 

Οπότε για ένα νέο, εγώ θα έλεγα καλύτερα ακομα και revolut, που έχει και μια δωρεάν συναλλαγή το μήνα. Αλλιώς trading212, trade republic κλπ.

Επίσης όλα αυτά θα αλλάξουν όταν μια απο όλες βγάλει ελληνικά KID. Τότε η σωστή συμβουλή θα είναι να πάμε εκεί να ξεμπλεξοθμε οριστικά απο την παράνοια της ελληνικής εφορίας. Αν τα βγάλει η F24, επειδή δραστηριοποιείται και Ελλάδα, έχω φύγει για F24

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 2
Δημοσ.
10 hours ago, georpapas said:

επίσης πόσο αξιόπιστη θεωρείται η freedom24.

επειδη δεν ξερω αλλα ανεξαρτητα απο την αξιπιστια της δεν ειναι και ταυτοχρονα απο τις πιο ακριβες??? ετσι σαν να ειχα ακουσει....

προφανως το νο1 ειναι η αξιοπιστια....την οποια δεν εχω καμια τετοια απεναντι της αλλα δεν συμφερει και γενικα ξερω. ψαξτε το λιγο για degiro (τα κλασσικα etf δωρεαν) και ibrk 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...