newnick Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα, Επειδή κοντεύω να τρελαθώ, είπα να κάνω μια ερώτηση εδώ μπας και βρω άκρη. Στο καθιστικό έχουμε 8 λάμπες Led Philips GU10 4.6W 4000K. Κάηκε η μία και πήγα και πήρα την ίδια. Έχουν άλλη απόχρωση... είναι λίγο πιο "κίτρινη¨η καινούργια... και μιλάμε για ίδια μάρκα και 4000Κ. Από ότι είδα στις λάμπες ο κωδικός είναι ο ίδιος μόνο που στην δική μου τελειώνει με B ενώ οι καινούργιες τελειώνουν σε C. (δείτε φώτο) Μία λύση είναι να πάρω 8 καινούργιες αλλά δεν μου αρέσει η απόχρωση που έχουν. Μου αρέσει περισσότερο η απόχρωση των παλιών. Μήπως λοιπόν κάποιος από εδώ έχει ή ξέρει που μπορώ να βρω παλιές λάμπες ίδιες με τις δικές μου (να έχουν Β στο τέλος)?
bill999r Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Πάρε μια δεύτερη μήπως έπεσες σε ελαττωματική. Κανονικά πρέπει να έχει την ίδια απόχρωση με τις υπόλοιπες που έχεις. Αλλιώς πήγαινε σε άλλη μάρκα με τα ίδια χαρακτηριστικά. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2024 από bill999r
newnick Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 8 hours ago, bill999r said: Πάρε μια δεύτερη μήπως έπεσες σε ελαττωματική. Κανονικά πρέπει να έχει την ίδια απόχρωση με τις υπόλοιπες που έχεις. Αλλιώς πήγαινε σε άλλη μάρκα με τα ίδια χαρακτηριστικά. Έχω πάρει ήδη 2. Πλέον πηγαίνω στα μαγαζιά με μία από τις δικές μου για να δω μήπως κάποια από τις μάρκες τους ταιρίαζει. Δυστυχώς τζίφος..... έχω δοκιμάσει ακόμα osram και geyer... τίποτα! Τελευταία μου ελπίδα αν βρω πουθενά κάποια παλιά παρτίδα philips αλλιώς θα πρέπει να τις αλλάξω όλες..... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 1 ώρα πριν, newnick είπε Έχω πάρει ήδη 2. Πλέον πηγαίνω στα μαγαζιά με μία από τις δικές μου για να δω μήπως κάποια από τις μάρκες τους ταιρίαζει. Δυστυχώς τζίφος..... έχω δοκιμάσει ακόμα osram και geyer... τίποτα! Τελευταία μου ελπίδα αν βρω πουθενά κάποια παλιά παρτίδα philips αλλιώς θα πρέπει να τις αλλάξω όλες..... Αν βρεις ίδιες πάρε παραπάνω για να έχεις απόθεμα,πιθανότατα θα αρχίσουν και οι άλλες να χαλάνε σύντομα. Και σε άλλο τύπο να πας πάλι πάρε παραπάνω τεμάχια . 1
spooker Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 8 λάμπες * 4.6watt = 36.8watt 8λάμπες * 390lm= 3120lm 2 osram * 19 watt = 38watt 2 osram * 2452lm= 4904lm https://www.amazon.de/dp/B0CBSDNMJK/?coliid=I1937L47MNO8CI&colid=1OO2EN0DVDA93&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it&th=1 λιγότερες λάμπες που είναι 6500κ ίδια κατανάλωση αθροιστικά με τις 8 που έχεις και πολύ περισσότερος φωτισμός. Οι λάμπες είναι δοκιμασμένες.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 42 λεπτά πριν, spooker είπε 8 λάμπες * 4.6watt = 36.8watt 8λάμπες * 390lm= 3120lm 2 osram * 19 watt = 38watt 2 osram * 2452lm= 4904lm https://www.amazon.de/dp/B0CBSDNMJK/?coliid=I1937L47MNO8CI&colid=1OO2EN0DVDA93&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it&th=1 λιγότερες λάμπες που είναι 6500κ ίδια κατανάλωση αθροιστικά με τις 8 που έχεις και πολύ περισσότερος φωτισμός. Οι λάμπες είναι δοκιμασμένες. Δεν αρέσει σε όλους το ψυχρό λευκό και σε πολλές περιπτώσεις κουράζει κιόλας 1
newnick Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 2 hours ago, spooker said: 8 λάμπες * 4.6watt = 36.8watt 8λάμπες * 390lm= 3120lm 2 osram * 19 watt = 38watt 2 osram * 2452lm= 4904lm https://www.amazon.de/dp/B0CBSDNMJK/?coliid=I1937L47MNO8CI&colid=1OO2EN0DVDA93&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it&th=1 λιγότερες λάμπες που είναι 6500κ ίδια κατανάλωση αθροιστικά με τις 8 που έχεις και πολύ περισσότερος φωτισμός. Οι λάμπες είναι δοκιμασμένες. Μακάρι να μπορούσα να το κάνω αλλά υπάρχει έτοιμη γυψοσανίδα με τρύπες για τα υπάρχοντα led.
nemesiskp Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Το ίδιο είχα πάθει και εγώ με άλλη μάρκα. Αυτό το B C που λες λογικά είναι νέα παρτίδα - έκδοση και δεν είναι 100% ίδιες. Πρέπει να βρεις την ίδια έκδοση για ακριβώς ίδιο φως. 1
spooker Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2024 7 hours ago, Inuyasha said: Δεν αρέσει σε όλους το ψυχρό λευκό και σε πολλές περιπτώσεις κουράζει κιόλας υπάρχει και σε 4000K σίγουρα. Προσωπικά με το κίτρινο φως δεν βλέπω καλά, μπορεί να είναι καλό για relax αλλά για δουλειά δεν είναι.
haris_216 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 9 ώρες πριν, spooker είπε υπάρχει και σε 4000K σίγουρα. Προσωπικά με το κίτρινο φως δεν βλέπω καλά, μπορεί να είναι καλό για relax αλλά για δουλειά δεν είναι. Προφανώς δεν είναι "για δουλειά" (εξαρτάται βέβαια και από τη δουλειά). Γενικά μιλώντας (καθώς υπάρχουν πάντα οι ιδιαίτερες προτιμήσεις του καθενός μας) τα πιο ζεστά χρώματα είναι για τους γενικούς χώρους (πχ καθιστικό) ενώ για χώρους κουζίνας ή μπάνιου βοηθάνε και τα πιο ψυχρά. Βέβαια για την κουζίνα μια χαρά μπορεί να πάει κανείς σε πιο θερμό γενικό φωτισμό στην περίπτωση που υπάρχει ο γνωστός φωτισμός κάτω από τα ντουλάπια (πάνω από τους πάγκους). Και πάλι όμως άλλο το "ψυχρό" στη μέση περίπου του φάσματος και άλλο αυτό που πάει ποιο πολύ προς αυτό που λένε daylight. Με την εξαίρεση πολύ συγκεκριμένων χώρων με ιδιαίτερη αισθητική, στα περισσότερα σπίτια δεν βγάζει αυτό το cozy feeling που (συνήθως) ζητάμε στο σπίτι.
newnick Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2024 Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Δυστυχώς σήμερα πήρα κανα 20 τηλέφωνα σε διάφορα μαγαζιά έστειλα και κανα 10αρια email και δεν βρίσκω πουθενά την παλιά την philips με το B στο τέλος... Θα βάλω κάποια άλλη και ότι γίνει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα