Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για ακουστικά και dac/amp


cincgr
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Th3Beh0ldeR,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σε όλους. Ψάχνω για νέα ακουστικά και διστάζω μεταξύ του να αγοράσω ξανά τα ATH-M40X, καθώς αυτά έχω τώρα, ή να ξοδέψω λίγα παραπάνω για ένα ζευγάρι DT 770 Pro Black. 

Ωστόσο, ένας κολλητός μου που έχει τα DT 770 Pro, μου είπε πως θα χρειαζόμουν και έναν ενισχυτή όπως και αυτός. Έχω το Fiio K1 (τον ίδιο έχει και ο φίλος) στη wishlist μου στο Σκρουτζ εδώ και πολύ καιρό, αλλά ποτέ δεν τον χρειάστηκα πραγματικά με τα M40X. Γνωρίζω ότι η αντίσταση είναι 35Ω για τα M40X και 80Ω για τα 770 Pro, νομίζετε ότι δεν θα μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω αν τα συνδέσω απευθείας στη μητρική μου;

Σκοπεύω να τα χρησιμοποιήσω κυρίως για παιχνίδια με την περιστασιακή ταινία, σειρά, μουσική από το Spotify κλπ. Συνήθως έχω την ένταση των Windows ήχου στο ~40% αν αυτό παίζει ρόλο. Το θέμα που έχω είναι εάν αξίζει να αγοράσω τα DT 770 που κοστίζουν περίπου 150€ συν το K1 που κοστίζει 55€, για ένα συνολικό ποσό περίπου 200-210€, αντί να πάρω απλά τα M40X (~110€) ή τα M50X (~150€), τα οποία αν καταλαβαίνω καλά δεν χρειάζονται ενισχυτή. Να πω εδώ ότι είμαι περισσότερο από ευχαριστημένος απο τα M40X,απλά ψάχνω άλλες επιλογές για να δοκιμάσω κάτι νέο και πιθανώς καλύτερο χωρίς να ξοδέψω πολλά χρήματα εκτός αν αξίζει τον κόπο.

Επεξ/σία από cincgr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

Αρχικά θα σου πρότεινα αν έχεις κάπως τηνδυνατότητα να "ακούσεις" πρώτα τα ακουστικά που σκέφτεσαι να αγοράσεις και κατά προτίμηση στους ήχους που θα τα χρησιμοποιείς περισσότερο. Άλλωστε και τα δύο που παραθέτεις, είναι πολύ καλά ακουστικά για τα χρήματα τους οπότε μετά πέφτει το θέμα της προσωπικής προτίμησης. Αν βέβαια τα ATH-M40X σε ικανοποιούσαν, ίσως να μην υπάρχει λόγος να ρισκάρεις κάτι άλλο που δεν το ξέρεις κιόλας.

Στο θέμα του ενισχυτή τώρα, αν έχεις την δυνατότητα θα σου έλεγα να τον αγοράσεις ούτως ή άλλως. Ακόμα και σε ακουστικά που δεν έχουν μεγάλη απαίτηση σε οδηγό, θα δεις διαφορά.

Προσωπικά θα δοκίμαζα και τα DT 770 Pro μαζί με ενισχυτή. Αν δεν σου αρέσουν τα πουλάς λίγο πιο κάτω από ότι τα πήρες και κρατάς τον ενισχυτή για ότι άλλο πάρεις μετά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά πηρα τα DT770 Pro Black 80Ω μαζι με τον Fiio K1. 

Ο ενισχυτής έρχεται αύριο αλλά απο το πολύ λίγο που δοκίμασα τα ακουστικά που μου ήρθαν σήμερα, χρειάζονται τον ενισχυτή. 

Κυρίως γιατί αν θέλω να ακούσω κάτι στο "τέρμα" η ένταση είναι αισθητά πιο χαμηλή σε σχέση με τα M40X. 

Συνήθως δεν ακούω ποτέ κάτι στη δια πασών αλλά τουλάχιστον με τον ενισχυτή θα μπορώ να έχω τη δυνατότητα. 

Πάντως απο πλευράς άνεσης μιλάμε η μέρα με τη νύχτα, πολύ πιο άνετα τα DT770 στο κεφάλι μου και δεν έχουν "ανοίξει" καν ακόμα. 

Ευχαριστώ για το input!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλοφόρετα και καλουδούλευτα εύχομαι. Με τον ενισχυτή σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά και σε ένταση και σε ποιότητα. Τον K1 αν και δεν το ξέρω η Fiio είναι από τις κορυφαίες στον χώρο των ενισχυτών.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν πρώτες εντυπώσεις για όποιον τον ενδιαφέρει: 

- Ο ήχος είναι αισθητά δυνατότερος στο max volume αλλά όχι δραματικά. 

- Συγκριτικά με τα M40X νιώθω πως ακούω περισσότερα πράγματα που ήταν στο background αλλά τα M40X τα "έκρυβαν" κατά κάποιον τρόπο. Σε κομμάτι που έχω ακούσει αρκετές φορές παρατήρησα λεπτομέρειες που δεν είχα ξαναπαρατηρήσει. 

- Το αυτί μου δεν είναι τίποτα το φοβερό αλλά είναι σαν να έχουν άλλο προφίλ ήχου σε σχέση με τα M40X. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω, αλλά ο ήχος είναι "αλλιώτικος". 

- Το μπάσο το νιώθεις σαν μέσα στη μύτη σου, δεν ξέρω επίσης πως να το περιγράψω. Είναι έντονο μεν, όχι ενοχλητικό δε. Διακριτικό ίσως το έλεγα χωρίς να λείπει όμως. 

Εν τέλει για κάποιον άσχετο όπως εγώ, η επένδυση άξιζε γιατί είδα διαφορά. Δεν ξέρω τώρα με καλύτερο dac/amp τι έχει να γίνει, ίσως στο μέλλον το δοκιμάσω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ανεβείς κατηγορία dac θα δεις ακόμη μεγαλύτερες διαφορές. Αλλά μιλάμε για 100ε+ σε κόστος σε σχέση με τον K1 και δεν ξέρω αν αξίζει αυτή την διαφορά.

Πάντως εφόσον τώρα σε ικανοποιεί ο ήχος ειδικά σε σχέση με τα προηγούμενα που είχες θα σε κρατήσουν για πολλά χρόνια και η επόμενη αλλαγή /αναβάθμιση θα είναι όταν τα βαρεθείς 😁

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και ειστε ειδικοι για πείτε και κανενα καλό Gaming σετακι ακουστικών please.

Σημαντικότατη η άνεση σε πολύωρη χρήση άρα τα μαξιλαράκια θα πρέπει να είναι παχιά ώστε να μην ακουμπάει το αυτί σου στο πλαίσιο του ηχείου και να είναι και καλούτσικης ποιότητας και όχι οι φθνιαρικες δερματινες που ξεφτίζουν αμεσα. Υφασμα ειναι καλοδεχουμενο μιας και αναπνέει καλύτερα.

Μιας και μιλαμε για gaming δεν ψαχνω τον φοβερο ήχο αλλα το καλό μικρόφωνο (που να αντέχει κι ολας στον χρόνο) είναι ζητούμενο.

Πιθανα ξέρετε καλύτερα από εμενα. Δωρο για τα αλανια μου θα ειναι μιας και χαλασαν τα παλιά τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, cincgr είπε

Καλά εγώ ειδικός ούτε καν αλλά για πες budget 😂

Δεν ξερω τι budget μπορει να ειναι λογικο. 

Δεν ψάχνω κατι φθηνο αλλα ούτε και ιδιαιτερα ακριβο. 

Ας πουμε εως 100 ευρω εαν τα αξίζουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα, ο κολλητός μου που δεν τον ενδιαφέρει και ιδιαίτερα ο ήχος και απλά θέλει ένα καλό headset, έχει αυτά: https://www.skroutz.gr/s/19679326/Logitech-G-PRO-X-with-MIT-Blue-VO-CE-Over-Ear-Gaming-Headset-me-syndesi-2x3-5mm-USB.html 

Τα οποία βέβαια του τα πήρε δώρο η κοπέλα του αφού με συμβουλέυτηκε. Παρόλα αυτά δεν έχει παράπονο, το μοναδικό αρνητικό που τους προσάπτει είναι πως καμιά φορά τραβιέται το βύσμα jack από εκεί που κουμπώνει στην "κάρτα ήχου" των ακουστικών και αποσυνδέεται. Σε αυτό βέβαια μάλλον φταίει κατά κύριο λόγο ο ίδιος. 

Από την άλλη, εάν θέλεις κάτι με τίμιο ήχο και καλούτσικο μικρόφωνο που να είναι οικονομικό τότε προτείνω αυτά: https://www.skroutz.gr/s/19929479/Zeroground-Sokun-Over-Ear-Gaming-Headset-me-syndesi-USB.html#shops 

Φαίνονται τέρμα μάπα αλλά όταν δούλευα πρίν λίγα χρόνια σε net και είχαμε βάλει σε μερικά PC είχα εκπλαγεί απο την ποιότητά του αναλογιζόμενος την τιμή τους. Είμαι 99% σίγουρος οτι είναι αυτά που σου έστειλα. 

Τώρα σίγουρα θα υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις και ενδεχομένως πιο vfm οπότε θα σου πρότεινα κάνε και μια έρευνα στο reddit, youtube Κλπ. 

Πάντως αν θες ποιότητα και να κρατήσουν και σε βάθος χρόνου τότε θα κοιτούσα να πάω headphones+mic combo και όχι headset. Ότι headset είχα, χάλασε στην 3ετία max. Τα Audiotechnica M40x μαζί με ένα Marantz Pod Pack 1 τα έχω απο το 2018, και αν εξαιρέσεις πως έχω αλλάξει μαξιλαράκια στα ακουστικά 3 φορές, λειτουργούν άψογα. Βέβαια τότε το συνολικό κόστος ήταν στα ~150€ οπότε είναι εκτός του budget σου. 

Τέλος πάντων, that was my two cents.

Αν μπορώ να σε βοηθήσω και άλλο στείλε μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν αύριο χαλούσαν τα ακουστικά μου και έπρεπε να πάρω καινούργια, θα έπαιρνα αυτά.

Δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά εμπιστεύομαι την εταιρία, το SXFi (ενισχυτής της creative που αποδίδει και ένα εντυπωσιακό spatial effect) μπορεί στην αναπαραγωγή μουσικής κάποιες φορές να μην είναι άριστο, αλλά σε όλα τα παιχνίδια έχει-τουλάχιστον-ενδιαφέρον (έχω έναν άλλον SXFi amp και ξέρω), έχουν bluetooth και καλώδιο αν χρειαστεί, γενικά δεν βλέπω ιδιαίτερα ελαττώματα. Από ποιότητα κατασκευής δεν με πείθουν στις φωτό και αυτή η δερματίνη δεν μου αρέσει, αλλά και πάλι θα τα έπαιρνα, μια και δεν φοράω γενικά πολλές ώρες ακουστικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...