Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, jmmys said:

Με ταυτότητα ταξιδεύεις κανονικά,με ταυτότητα που εκδόθηκε το 2007 δεν ξέρω τι μπορεί να τον κάνουν αν το πάνε τυπικά.

Εγω ήξερα για 15 χρόνια,αλλά έμαθα ότι το όριο πήγε στα 10.

Εκτός αν προλάβεις να βγάλεις την νέου τύπου ταυτότητα,

Για ταυτοτητα νεου τυπου δεν προλαβαινω σιγουρα..για διαβατηριο ισως

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, vjshadow είπε

Τα 15 χρόνια έχουν γίνει 10 πλέον...

28 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Δεν είναι αν θα πέσει σε κάποιον στραβό αλλά σε κάποιον τυπικό. Η ταυτότητα, επίσημα, θεωρείται ληγμένη. Άνετα μπορούν να μην την δεχτούν είτε εδώ, είτε εκεί. Επίσης το όριο είναι τα 10 χρόνια πλέον. Άρα είναι πολύ ληγμένη :)

Τα 10 χρονια ισχυουν για τις ταυτοτητες που βγηκαν μετα την συγκεκριμενη αποφαση. Οι υπολοιπες ληγουν στα 15 ή 2026

Μόλις τώρα, mike0402 είπε

Το διαβατηριο βγαινει πλεον σε 5 μερες. Για περισσοτερα τηλ στο αστυνομικο τμημα

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mike0402 είπε

Αν δεν προλάβεις το διαβατήριο,πας με την ταυτότητα και μας λες τι έγινε,έτσι πληροφοριακά.Στην χειρότερη να σε γυρίσουν πίσω.Οδικώς ή αεροπλάνο;

35 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Μην το ρισκάρεις. Οι ταυτότητες έχουν ημερομηνία λήξης τα 10 χρόνια, άρα ουσιαστικά η ταυτότητα σου είναι ληγμένη. Στην Ελλάδα κανένα πρόβλημα, εντός EU συνήθως δεν θα έχεις πρόβλημα (αν και άνετα μπορεί να έχεις κατά την επιστροφή). Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν θα το ρίσκαρα. 

Για ποιο λόγο δεν γραφουν  οι ελληνικές ταυτότητες ημερομηνία λήξης;

Δημοσ.

Έχω ταξιδέψει Ελβετία πριν απο 12 χρόνια με την ταυτότητα. Θεωρητικά δεν θα έχεις προβλημα, αν και εμάς στον έλεγχο στραβομουτσουνιασε, παρόλο που ήταν ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες και πρόσφατη. Απο εκεί και πέρα, πλεον ταξιδεύω μονο με διαβατήριο και εντός και εκτός ΕΕ.

Δημοσ.
36 minutes ago, mike0402 said:

Για διαβατήριο χρειάζεται ταυτότητα που δεν είναι άνω των 15 ετών. 

Δημοσ.
1 hour ago, jmmys said:

Για ποιο λόγο δεν γραφουν  οι ελληνικές ταυτότητες ημερομηνία λήξης;

Γιατί έχουν το ίδιο φορματ απο το 1900. Υπάρχει ΦΕΚ που ορίζει την λήξη, το ξέρουν στα αεροδρόμια κτλ. 

Δημοσ.
2 hours ago, mike0402 said:

Ρωτησα ενα ταξιδιωτικο γραφειο και μου ειπαν οτι ειναι στην κριση του αεροδρομιου..και με εβαλε σε σκεψεις γιατι το ταξιδι ειναι σε 2 εβδομαδες οποτε δεν νομιζω οτι προλαβαινω για διαβατηριο

το διαβατηριο θελει 5 μερες για να βγει....

Δημοσ.

Μένω Ελβετία τα τελευταία δύο χρόνια , δε θα έχεις κανένα θέμα με τη ταυτότητα . Αν ήθελες να μετακομίσεις εδώ , τότε ναι θα είχες θέμα με τη ταυτότητα .

• Thanks 1
Δημοσ.
4 minutes ago, vergil said:

Μένω Ελβετία τα τελευταία δύο χρόνια , δε θα έχεις κανένα θέμα με τη ταυτότητα . Αν ήθελες να μετακομίσεις εδώ , τότε ναι θα είχες θέμα με τη ταυτότητα .

ας ειναι του 2007?

Δημοσ.
48 minutes ago, mike0402 said:

Με κοβω θα βιαστω για διαβατηριο για να ειμαι σιγουρος

Ρώτα και στο τμήμα πεσ τους  ότι ταξιδεύεις .Εμένα με ακύρωσαν στη Ρουμανία γιατί το διαβατήριο Όχη ότι έληξε αλλά έλεγε σε 4 μήνες αλλά ήταν αγγλικό διαβατήριο και Όχη Ευρώπη.

Δημοσ.
6 minutes ago, mike0402 said:

ας ειναι του 2007?

Ξανά, μπορεί να μην έχεις θέμα (εξαρτάται από τον υπάλληλο). Αν όμως έχεις θέμα, θα χάσεις το εισιτήριο επιστροφής και το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο μέχρι να βγάλεις άκρη. Πήγαινε βγάλε ενα διαβατήριο, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις κάποιο ρίσκο. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ashvill είπε

Ρώτα και στο τμήμα πεσ τους  ότι ταξιδεύεις .Εμένα με ακύρωσαν στη Ρουμανία γιατί το διαβατήριο Όχη ότι έληξε αλλά έλεγε σε 4 μήνες αλλά ήταν αγγλικό διαβατήριο και Όχη Ευρώπη.

Βρετανικό και ναι αυτά πρέπει να έχουν τουλάχιστον 6 μήνες ακόμα για να πας ΕΕ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Για διαβατήριο χρειάζεται ταυτότητα που δεν είναι άνω των 15 ετών. 

Δεν ισχύει. Εξέδωσα πρόσφατα διαβατήριο με πολύ παλιά ταυτότητα και δεν υπήρξε θέμα. Υπάρχει και σχετική απόφαση από το ΣΤΕ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...