Προς το περιεχόμενο

Μην ανοίγεις την πόρτα. 25/4 Unboxholics


dreaming123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 minutes ago, Charismo said:

Να τονίσω πως δεν έχω ιδέα ποιοι είναι σχεδόν όλοι όσοι προαναφέρθηκαν, αλλά αυτά αποκόμισα από το παραπάνω post, όπως επίσης πως το προσωνύμιο nikeFerrari είναι το χειρότερο που θυμάμαι να έχω διαβάσει. 😂

Αν έβλεπες unboxholics θα τους ηξερες όλους αυτούς 😅

Επεξ/σία από koutsis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 364
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, koutsis said:

Αν έβλεπες unboxholics θα τους ηξερες όλους αυτούς 😅

Βλέπω ομολογουμένως κατά καιρούς κάποια vlogs τους και ξέρω τον Αναστάση, τον Πατσίδη και τον άλλο τον ψηλό το σφίχτη. Και τον Μπάμπη. 

Τώρα αν κάποιος από αυτούς είναι γνωστός στην πιάτσα ως nikeFerrari ή Κούλης ή νύχιας κτλ. μέχρι εκεί δεν ξέρω. 😆

Επεξ/σία από Charismo
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Charismo είπε

όπως επίσης πως το προσωνύμιο nikeFerrari είναι το χειρότερο που θυμάμαι να έχω διαβάσει. 😂

Κατσε φρονιμα.... κραταω με νυχια και με δοντια τον reebokLamborghini και τον adidasPorsche να μην κανουν σαματα...

Κανονισε να φατε τις κοτσιδες σας με αυτα και με αυτα!!11!!1ενα!1

  • Like 1
  • Haha 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 5/5/2024 στις 2:41 ΜΜ, sleepychris είπε

Συμπληρώνοντας τον φίλο από πάνω, ένα μικρό ακόμα λιθαράκι πάνω στο αφήγημα "τα καλά παιδία του ελληνικού youtube":

i) τα καλά παιδία του ελληνικού youtube που έχουν για "μασκότ" (κάποιος θα έλεγε "κλόουν") έναν παχύσαρκο (σε μη υγειές επίπεδο) άνθρωπο, που δηλώνει ξανά και ξανά εθισμένος στο τζόγο.
Αλλά γιατί να τον βοηθήσουμε,γιατί να φροντίσουμε την υγεία και την ασφάλειά του?
Ποιός χέζει το τι εικόνα περνάμε στα 13χρονα που παρακολουθούν?
"βγάζει γέλιο (;;;) , φέρνει views,πουλάει βραχιολάκια/μπλουζάκια/βρακάκια, φέρνει χρήμα".

ii) τα καλά παιδία του ελληνικού youtube που έχουν για "μασκότ" (κάποιος θα έλεγε "κλόουν") έναν εμφανώς αμόρφωτο πιτσιρικά, τον οποίον επανειλημμένα και δίχως ίχνος ντροπής κοροϊδεύουν για αυτό.
Αλλά γιατί να τον βοηθήσουμε,γιατί να τον στείλουμε σε μια σχολή να μάθει μια τέχνη και να χτίσει ένα μέλλον?
Ποιός χέζει το τι εικόνα περνάμε στα 13χρονα που παρακολουθούν?
"βγάζει γέλιο (;;;) , φέρνει views,πουλάει βραχιολάκια/μπλουζάκια/βρακάκια, φέρνει χρήμα".

"τα καλά παιδία του ελληνικού youtube"...

Να φανταστώ στην δική σου παρέα όλοι είστε πυρηνικοί φυσικοί, φιλόσοφοι και μαθηματικοί; Γιατί απο όσο θυμάμαι είναι μια παρέα φίλων που έχουν κανάλι στο youtube και κάνουν την δουλειά τους.

Ούτε πολιτικοί ηγέτες δήλωσαν, ούτε influencers ούτε τίποτα άλλο.

Τελικά στο Ελλαδιστάν ήμαστε καλοί στο να κατακρίνουμε αλλά δυσκολευόμαστε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη.

  • Like 2
  • Sad 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 3/5/2024 στις 1:41 ΜΜ, babality είπε

Ετσι ναι. Να το δεχτω. Αλλο μηδεν καλες μπαντες και μηδεν καλα βιβλια και αλλο πολλη σαβουρα. Το ενα ειναι μηδενιστικο, το αλλο οχι.

Ας μην θυμηθούμε πάντως τι έβγαινε κάποτε (πριν 15+ χρόνια) και τι βγαίνει τώρα σε κάθε τομέα γιατί, το λιγότερο, θα απογοητευτούμε. Δεν είναι θέμα μηδενισμού. Κυνικό ίσως.

30 λεπτά πριν, stef157 είπε

ήμαστε καλοί στο να κατακρίνουμε

Δεν νομίζω. Αν ήταν έτσι θα ζούσαμε σε καλύτερο περιβάλλον, με καλύτερη τέχνη, παιδεία, πολιτισμό.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 05/05/2024 at 13:36, throwaway_acco said:

TLDR; οι fans να μη βαράνε παλαμάκια για το οτιδήποτε, δεν κερδίζει κανείς και σίγουρα δεν κάνει καλό στα είδωλά τους.

 

Είδα την ταινία, free movie Monday στο Mall. Τίγκα στα πιτσιρίκια τα οποία στην αρχή έκαναν μεγάλο χαμό, στο τέλος όμως δεν ακουγόταν ψίθυρος. Κατά μία έννοια μου θύμισε το πρώτο άλμα στο ΣΒΕΑ, χρόονια πριν.

 

Ωραία φωτογραφία και βαριά ατμόσφαιρα, ερμηνείες κακές έως μέτριες, σενάριο ανύπαρκτο. Παρότι αναφέρονται και οι δυο Καρπάδες ως σκηνοθέτες και συγγραφείς, μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε ότι συγγραφή έκανε κυρίως ο Σάκης και σκηνοθεσία κυρίως ο Άλεξ. Γενικά, αν κάποιος παρακολουθεί τα vlogs των UH δεν τον περίμεναν μεγάλες εκπλήξεις. Ήταν μια συνηθισμένη διαδρομή μέσα από περιττή πολυπλοκότητα, ανούσιους συμβολισμούς, μπόλικη μαυρίλα/κατήφεια αλλά ελάχιστο νόημα. Ήταν σαν το κυνήγι του θησαυρού, το κουκλοθέατρο κλπ, βλέπεις για ώρα εικόνες που έχει καταγράψει κάποιο, εμφανώς, καλό εργαλείο που το κρατάει ένα σταθερό χέρι, αλλά η διαδρομή δεν καταλήγει και κάπου. Και αυτό μου έκανε και μεγαλύτερη εντύπωση, γιατί αντιλαμβάνομαι από την επαναληπτικότητα ότι είτε δεν έχουν κάποιον στο άμεσο περιβάλλον τους να τους δώσει ειλικρινές feedback, είτε υπάρχει αυτός ο κάποιος αλλά δεν είναι διατεθειμένος/οι να ακούσουν. Τα κείμενα Σάκη είναι στάσιμα από εποχής game over, δεν το έχει ούτε εγγενώς ούτε έχει επενδύσει τον απαιτούμενο χρόνο στην εκπαίδευση για να ξεχωρίσει σε αυτό το κομμάτι. Παρόλα αυτά, είναι έγκλημα χωρίς θύμα, οπότε ΟΚ.

 

Παράλληλα, αν κρίνω από τις απαντήσεις Σάκη σε δυσμενή, αλλά σχεδόν πάντα κόσμια, κριτική στο YT και στο Twitter, ο ίδιος δεν φαίνεται πρόθυμος να ακούσει κάτι διαφορετικό από παλαμάκια. Τις προάλλες έβριζε σκαιά κάποιον στο twitter επειδή είχαν μια διαφωνία για τους χαρακτήρες ενός βίντεο παιχνιδιού (https://imgur.com/a/ESFfce7). Στο να διαμορφωθούν τέτοιες κακομαθημένες αντιλήψεις και divaism συμπεριφορά, έχει σίγουρα μεγάλο μερίδιο ευθύνης το rabid fanbase τους, το οποίο αναπαράγει συνήθως τα παρακάτω αφηγήματα:

 

1. “Δυο καημένα παιδιά της επαρχίας, ξεκίνησαν από το μηδέν και έκαναν αυτό, δούλευαν σε συνεργείο και internet cafe κλπ κλπ”: στην πραγματικότητα οι συγκεκριμένοι προέρχονταν ανέκαθεν από πολύ προνομιακό περιβάλλον, με φράγκα, ακίνητα και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ο πατέρας τους είχε ακόμα και μερίδιο σε μονάδα παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας κλπ. Το ότι είχαν το οικονομικό “μαξιλάρι” να πειραματιστούν επαγγελματικά με YT και βιντεοπαιχνίδια θα έπρεπε να μιλάει από μόνο του, βέβαια και οι ίδιοι, διαχρονικά, πλασάρουν αυτό το υποτιθέμενο “rags to riches” story. Τον Άλεξ τον είχαν στείλει Ιταλία να γίνει δικηγόρος, δεν την πάλεψε και σε ένα χρόνο γύρισε πίσω. Άρα δε μιλάμε για οικογένεια που ήταν στην εσχάτη ένδεια. Για δοκίμασε εσύ, UH fan, να πεις στον γέρο σου ότι θέλεις να γίνεις YouTuber και video game reviewer, να δούμε τι θα σου πει.

 

2. “Έχουν προσπαθήσει πολύ για την επιτυχία τους οπότε τους αξίζει”: σωστά, βεβαίως τους αξίζει γιατί έτσι δουλεύει η ελεύθερη αγορά και αν υπάρχει ζήτηση πρέπει η προσφορά να ανταμείβεται. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι εδώ και μερικά χρόνια παράγουν περιεχόμενο πολύ χαμηλής προσπάθειας και απλώς εξαργυρώνουν το para-social κομμάτι που έχουν χτίσει με εύπλαστους πιτσιρικάδες που τσιμπάνε με λαϊκισμούς τύπου #UHfamily κλπ. UH family φυσικά, βέβαια εσύ τσεπώνεις και εγώ απλώς χάνω τον χρόνο μου. Θυμάμαι σε ένα βιντεάκι, χαρακτηριστικά, είχαν βγει στην εξοχή για να μας δείξουν το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο του Σάκη, και μετά από ~15 λεπτά βίντεο δεν είχαν πει καν την εταιρεία παραγωγής/μοντέλο. Μιλάμε για τρελό γιολάρισμα, βέβαια είναι "αυθεντικοί”, οπότε δεν πειράζει. Για αυτό κάθε εξάμηνο/χρόνο περίπου, ανεβαίνει στο reddit πόστ από απογοητευμένο “UH fan” που διερωτάται αν υπάρχουν και άλλοι με την ίδια απογοήτευση. Λέγεται απλώς ενηλικίωση, ή ίσως απλώς βγήκες στην αγορά εργασίας και σου κακοφαίνεται να βγάζει κάποιος το μηνιάτικό σου με πορδούλες.

 

3. “Τουλάχιστον δίνουν δουλειά σε κόσμο”: είναι αλήθεια ότι ακούς εφήβους πλέον να έχουν ως στόχο το να “μπουν στους Unboxholics” και αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά. Στην πραγματικότητα αν είσαι κολλητός ή ξάδερφος/ανιψιός ή κάποιος στο άμεσο περιβάλλον, υπάρχουν πιθανότητες να ωφεληθείς και να πάρεις τα ψιχουλάκια σου από το παχουλό YouTube paycheck. Αν δεν είσαι γνωστός τους όμως, ή δεν είσαι ευπαρουσίαστο γκομενάκι, μην ελπίζεις και πολύ. Δες απλώς ποιοι κερδίζουν στους “διαγωνισμούς¨ που κάνει ο Σάκης στο twitter.

 

4. “Αλεπούδες που δεν φτάνουν/αν είναι τόσο εύκολο κάντο και εσύ”: σωστά, να κάψουμε όλοι τα πτυχία και τα εφόδια που κόστισαν χρόνια σε χρόνο και χιλιάδες σε λεφτά και να δοκιμάσουμε να γίνουμε gaming youtubers. Και αν δεν πάει καλά (το συνηθέστερο), ε εντάξει, τότε απλώς θα πεινάσω. Βέβαια, αν οι γονείς μου είχαν φράγκα ή/και επιχείρηση, τότε θα μπορούσα να πάω εκεί και να αποφύγω την πείνα (wink wink, see the difference?)

 

5. “Προωθούν την Ελλάδα ΡΕ, ανασταίνουν την βιομηχανία κινηματογράφου ΡΕ, στηρίξτε τους ΡΕ, μη ζηλεύετε ΡΕ”: στην πραγματικότητα το αντίκρισμα που θα έχει στη βιομηχανία κινηματογράφου η ταινία των UH θα είναι πολύ περιστασιακό, και μακροχρόνια μη μετρήσιμο. Δηλαδή δεν ξέρουμε πόσο θα ωφελήσει στην πραγματικότητα, σίγουρα όμως όχι πάρα πολύ. Τα οφέλη θα είναι αντίστοιχα αυτών στον τουρισμό, του να ανεβάσει μια Καρντάσιαν φωτό από τη Μύκονο: βασικά κλάιν μάιν, είναι απλώς δικαιολογία για χειροκροτητές να κάνουν κωλοτούμπες.

 

Άρα: μπράβο τους, καλά έκαναν που γύρισαν ταινία, δεν δικαιούνται ούτε επιείκεια, ούτε ηθική αμοιβή.  Η ταινία δεν ήταν καλή αλλά δεν πειράζει, επίσης ό,τι κάνουν το κάνουν για την τσέπη τους (και καλώς), ούτε για το #UHfamily όπως υποστηρίζουν, ούτε για να τονώσουν την βιομηχανία, και άλλα ευφάνταστα, όπως σπινάρουν κάποιοι.

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα, είναι περίπου ό,τι σκεφτόμουν για την ταινία.

Δεν ήξερα το οικονομικό τους background είχα υποθέσει πάντως ότι σαν οικογένεια ήταν ευποροι, από ενα βίντεο του Σάκη που βγαίνει από το σπίτι που μένει και ανεβαινει στον πάνω όροφο που είναι το στούντιο των live και κατάλαβα ότι ένα 3οροφο τουλάχιστον το χει ο Σάκη για πάρτη του, μιας και ο Αλέκος μένει αλλού :P Νομίζω η γιαγιά τους είχε περιουσία, είχε πει κάτι σχετικό ο Σάκης σε ένα βίντεο.

Μετά έπεσα πάνω σ αυτό το σχόλιο στο ινστα και όλα όσα γράφεις κολλάνε 

Spoiler

image.png.85133ea7eb51d9c318ab46aa7b389205.png

 

Επεξ/σία από Kostasspil
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 7/5/2024 στις 6:14 ΜΜ, koufontinas000 είπε

Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό λίγο καλύτερα; Θυμάμαι στα early videos τους πως παρουσιάζοντας ως "θυγατρική" του gameover.gr

Ετσι ξεκινησαν στην αρχη μετα θελησαν να κανουν κατι δικο τους εφυγαν ομως με ασχημο τροπο αυτο με τα password το εκανε μαλλον για να κανει ζημια πριν φυγει

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, lak10 said:

Ετσι ξεκινησαν στην αρχη μετα θελησαν να κανουν κατι δικο τους εφυγαν ομως με ασχημο τροπο αυτο με τα password το εκανε μαλλον για να κανει ζημια πριν φυγει

Αρα δεν έκλεψε χρήστες, απλά άλλαξε τα password τους για να μην μπορούν να κάνουν login στο gameover? Μπορεί κάποιος admin να το κάνει αυτό σε ένα site? Το password του καθενός δεν είναι απόρρητο?

Επεξ/σία από koutsis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, SalemsLot είπε

Ας μην θυμηθούμε πάντως τι έβγαινε κάποτε (πριν 15+ χρόνια) και τι βγαίνει τώρα σε κάθε τομέα γιατί, το λιγότερο, θα απογοητευτούμε. Δεν είναι θέμα μηδενισμού. Κυνικό ίσως.

To μηδεν καλες μπαντες ειναι μηδενισμος. Μηδεν = μηδενισμος. τι κυνικο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, stef157 said:

ούτε influencers δήλωσαν ούτε τίποτα άλλο.

καλο,γελασα.

επισης ξερεις τι ΔΕΝ κανουμε στη παρεα μου? 
δεν κοροϊδευουμε,  ποσο μαλλον να εκμεταλλευομαστε, τους πιο αδυναμους και ευαλωτους.

Επεξ/σία από sleepychris
  • Like 3
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 minutes ago, sleepychris said:

καλο,γελασα.

επισης ξερεις τι ΔΕΝ κανουμε στη παρεα μου? 
δεν κοροϊδευουμε,  ποσο μαλλον να εκμεταλλευομαστε, τους πιο αδυναμους και ευαλωτους.

Εγώ πάλι πιστεύω οτι στα βίντεο κάποιοι παίζουν και λιγο ένα ρολο. Δηλαδή ο Αναστάσης παίζει και λίγο το χαζό για τις ανάγκες των video εν γνώση του όπως ίσως κάνουν και κάποιοι άλλοι. Δηλάδη δεν κοροιδεύουν τόσο αυθόρμητα όπως νομίζεις κάποια άτομα, απλά φτιάχνουν ένα video με συγκεκριμένα στοιχεία και περιεχόμενο.

Επεξ/σία από koutsis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

53 λεπτά πριν, babality είπε

To μηδεν καλες μπαντες ειναι μηδενισμος. Μηδεν = μηδενισμος. τι κυνικο.

Το νόημα των γραφομένων μου δεν είναι ο μηδενισμός. Θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρο το συμπέρασμα. Είναι ότι η ποιότητα στις τέχνες φθίνει άγρια. Αν υπερέβαλα ίσως λέγοντας ότι στις 10 δεν βγαίνει ούτε μία, ας μη γίνει αιτία για να κολλάμε εκεί.

Έτσι από ειλικρινή περιέργεια, πες μία μπάντα που θεωρείς καλή και εμφανίστηκε μετά το 2000 να καταλάβω τι εννοείς.

  • Like 1
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, koutsis είπε

Αρα δεν έκλεψε χρήστες, απλά άλλαξε τα password τους για να μην μπορούν να κάνουν login στο gameover? Μπορεί κάποιος admin να το κάνει αυτό σε ένα site? Το password του καθενός δεν είναι απόρρητο?

Πάνε 10 και χρόνια θυμάμαι όμως είχε γίνει ντόρος 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ποσό άπληστοι έγιναν με τα χρόνια φάνηκε και στο twitch .

Παλιότερα η μόνη επιλογή για έναν fan ήταν να κάνει sub στο κανάλι με 5€. Δεν υπήρχαν τα donate από επιλογή τους.

Αργότερα με το πρόσχημα μιας φιλανθρωπικής εκπομπής ο Σάκης άνοιξε τα donate, και από τότε δεν έκλεισαν ποτέ.

Ένα υπολογίσιμο ποσό για κάθε live, αφού τα donate από τα χαρτιλικια είναι παχυλά και ασταμάτητα.

 

 

 

 

 

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...