Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

το βασικο ειναι τι μετρησε εξω. μπορει να εχει γινει βλακεια στο καλωδιο μπορει να ειναι βλακεια στον connector ειδικα αμα δεν ειναι με splice και ειναι μηχανικος connector ή μπορει να εχει θεμα και πιο πριν στο δικτυο εξω. μπορεις να το αναφερεις γιατι ειναι λιγο χαλια και θα σου δημιουργησει προβληματα αργα ή γρηγορα.οτι δεν πεφτει δεν λεει κατι.εισαι εκτος οριων.αυτο κραταμε. υπαρχει ανοχη.δεν ειναι οτι στο -27.0 παιζεις και στο -27.1 πεφτει. μεχρι και στο patch cord μπορει να ειναι κατι.πχ βρωμια στο Ferrule κτλ.

τους πηρα. μ λενε αφου δεν εχω προβλημα με κατι ολα καλα, δεν εχω προβληματα ping klp... θα το δουνε απο την πλευρα τους και θα μου πουνε.... αλλα να μην ανυσηχω γιατι μπορει να δειχνει και βλακειες το ρουτερ

@poulinosκατι σχετικο, που μπορω να αγορασω μια οπτικη ινα 25 εκατοστα? απο το ont μεχρι το ρουτερ, γιατι αυτο που δινουν ειναι πολυ μακρυ?

Επεξ/σία από fidepab982
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, poulinos είπε

το βασικο ειναι τι μετρησε εξω. μπορει να εχει γινει βλακεια στο καλωδιο μπορει να ειναι βλακεια στον connector ειδικα αμα δεν ειναι με splice και ειναι μηχανικος connector ή μπορει να εχει θεμα και πιο πριν στο δικτυο εξω. μπορεις να το αναφερεις γιατι ειναι λιγο χαλια και θα σου δημιουργησει προβληματα αργα ή γρηγορα.οτι δεν πεφτει δεν λεει κατι.εισαι εκτος οριων.αυτο κραταμε. υπαρχει ανοχη.δεν ειναι οτι στο -27.0 παιζεις και στο -27.1 πεφτει. μεχρι και στο patch cord μπορει να ειναι κατι.πχ βρωμια στο Ferrule κτλ.

Γενικα όσο πιο κοντά στο -8 τόσο το καλύτερο?

Δημοσ.

γενικοτερα στο  οπτικό οσο ανεβαινει το νουμερο τοσο πιο καλα ειναι.δηλαδη το -10 ειναι καλυτερο απο το -28. το 0ειναι καλυτερο απο το -10. το +3 ειναι καλυτερο απο το 0. βεβαια υπαρχουν και ορια.περα απο low warning εχουμε και High warning. δεν μπορεις δηλαδη να εκπεμπεις οσο θες.

βαζω ενα παραδειγμα που δεν ειναι απο ftth αλλα απο Metro ethernet. αλλα θα δεις το γενικο νοημα.

υπαρχει high warning ,high alarm,low warning,low alarm.

τωρα παιζει στα -4.2 το οποιο ειναι μεσα στα ορια που τα ορια einai apo 0.0 εως -15.0

Optical            High Alarm  High Warn  Low Warn   Low Alarm
             Receive Power      Threshold   Threshold  Threshold  Threshold
Port         (dBm)              (dBm)       (dBm)      (dBm)      (dBm)
---------    -----------------  ----------  ---------  ---------  ---------
Te0/0/24     -4.2                    1.0        0.0      -15.0      -16.0

1 hour ago, fidepab982 said:

τους πηρα. μ λενε αφου δεν εχω προβλημα με κατι ολα καλα, δεν εχω προβληματα ping klp... θα το δουνε απο την πλευρα τους και θα μου πουνε.... αλλα να μην ανυσηχω γιατι μπορει να δειχνει και βλακειες το ρουτερ

@poulinosκατι σχετικο, που μπορω να αγορασω μια οπτικη ινα 25 εκατοστα? απο το ont μεχρι το ρουτερ, γιατι αυτο που δινουν ειναι πολυ μακρυ?

θελει Power meter μετα για να δεις αν ισχυει.

δεν ξερω αν θα βρεις τοσο μικρη.του μετρου παιζει να ειναι το πιο μικρο που εχω δει.ποσα μετρα σου εχουν δωσει?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, poulinos είπε

γενικοτερα στο  οπτικό οσο ανεβαινει το νουμερο τοσο πιο καλα ειναι.δηλαδη το -10 ειναι καλυτερο απο το -28. το 0ειναι καλυτερο απο το -10. το +3 ειναι καλυτερο απο το 0. βεβαια υπαρχουν και ορια.περα απο low warning εχουμε και High warning. δεν μπορεις δηλαδη να εκπεμπεις οσο θες.

βαζω ενα παραδειγμα που δεν ειναι απο ftth αλλα απο Metro ethernet. αλλα θα δεις το γενικο νοημα.

τωρα παιζει στα -4.2 το οποιο ειναι μεσα στα ορια που τα ορια einai apo 0.0 εως -15.0

δεν ξερω αν θα βρεις τοσο μικρη.του μετρου παιζει να ειναι το πιο μικρο που εχω δει.ποσα μετρα σου εχουν δωσει?

https://www.amazon.de/-/en/Conectra®-Matching-Adapters-Singlemode-Networks/dp/B0DS6M8BCQ/ref=sr_1_17?crid=6OVEILA897YC&dib=eyJ2IjoiMSJ9.kqBzr7rVrm1nwvB84CA5atzN58-OsqEfowR0t2ICAyY7nHVj3qjUuSKxW_rh9JxS-sy_4k_feqPRqQ-RKrvXjigNpC7Wh-WKKuplOZ0RC-dzGl7BCOUUZqK8f9jMTKicijruSKA8ijnCYmx4mhXd7q-c42dwUrMVB2AZRYsh9r6owKNg2bnKoo5xpK2NyKp046kkqCQmO-Jvg83yN1GuWbufqJZh1h0_fCM-RVoY7bQbmyYCWqnfln9B2kihBfQ9aKIyMQb0R6IDeuApBpoJ3EoBjSmHUq5nXxcj8g3teqg.57LU59n7bV4108Q4IQlaKMWrHbxwASrUUx9vLpDoNCQ&dib_tag=se&keywords=fiber%2Boptic%2Bcable&qid=1746192484&refinements=p_n_feature_twelve_browse-bin%3A90876451031&rnid=90876447031&s=computers&sprefix=optic%2Bcable%2B%2Caps%2C141&sr=1-17&th=1

ποιο απολα αυτα ειναι καταλληλο?

Δημοσ.

Κμ

43 λεπτά πριν, poulinos είπε

Καταλαβθ ευχαριστώ, γενικά άλλο αν τελικά δεν μπόρεσε να περάσει την ίνα , μου έκανε εντύπωση ότι πρότεινε για αισθητικούς λόγους να κάνει πολλές γωνιές , ας πούμε αντί να κατεβάσει κάθετα την ίνα στο ρούτερ που θα φαίνεται, να την πάει γύρο γύρο στο περίγραμμα του τοίχου και μετά της πόρτας του χολ ( συν 5 γωνίες σχεδων 90°) , των ρώτησα μήπως έτσι θα έχω θέμα και μου είπε πως γενικά πρέπει να αποφεύγονται οι γωνίες αλλά δεν θα δω διάφορα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 02/05/2025 at 17:08, ParisFot said:

Κμ

Καταλαβθ ευχαριστώ, γενικά άλλο αν τελικά δεν μπόρεσε να περάσει την ίνα , μου έκανε εντύπωση ότι πρότεινε για αισθητικούς λόγους να κάνει πολλές γωνιές , ας πούμε αντί να κατεβάσει κάθετα την ίνα στο ρούτερ που θα φαίνεται, να την πάει γύρο γύρο στο περίγραμμα του τοίχου και μετά της πόρτας του χολ ( συν 5 γωνίες σχεδων 90°) , των ρώτησα μήπως έτσι θα έχω θέμα και μου είπε πως γενικά πρέπει να αποφεύγονται οι γωνίες αλλά δεν θα δω διάφορα 

αν θελεις να την παει αλλιως παιζει να μην σου χαλασει χατηρι.αλλα αισθητικα την πας γωνια γωνια.δεν σημαινει οτι θα κανει 90 μοιρες ουτε σημαινει οτι αν του πεις να μην την παει τελειως γωνια οτι δεν θα το κανει .γενικα αναλογως την ινα δεν πρεπει να ξεπερασεις ενα συγκεκριμενο radius.καπου ειχα σηκωσει ενα videaki. ελα εισαι τυχερος το βρηκα.

σε αυτο το video δειχνω ποσο πρεπει να λυγισει η ινα για να αρχισει να χανει.δεν ειναι ιδιου τυπου με αυτην που θα σου βαλουν απλα το ειχα ανεβασει για καποιον αλλον που ρωταγε.

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
Στις 4/5/2025 στις 3:14 ΠΜ, poulinos είπε

αν θελεις να την παει αλλιως παιζει να μην σου χαλασει χατηρι.αλλα αισθητικα την πας γωνια γωνια.δεν σημαινει οτι θα κανει 90 μοιρες ουτε σημαινει οτι αν του πεις να μην την παει τελειως γωνια οτι δεν θα το κανει .γενικα αναλογως την ινα δεν πρεπει να ξεπερασεις ενα συγκεκριμενο radius.καπου ειχα σηκωσει ενα videaki. ελα εισαι τυχερος το βρηκα.

σε αυτο το video δειχνω ποσο πρεπει να λυγισει η ινα για να αρχισει να χανει.δεν ειναι ιδιου τυπου με αυτην που θα σου βαλουν απλα το ειχα ανεβασει για καποιον αλλον που ρωταγε.

Είσαι τοπ φίλε, ευχαριστω! Θα έρθουν πάλι την Παρασκευή οπότε θα του πω απλά λίγο πιο ανοιχτές γωνιές προληπτικά. 

Δημοσ.
On 05/05/2025 at 22:48, ParisFot said:

Είσαι τοπ φίλε, ευχαριστω! Θα έρθουν πάλι την Παρασκευή οπότε θα του πω απλά λίγο πιο ανοιχτές γωνιές προληπτικά. 

και να μην την λυγισει τοσο στο ματι δεν θα φανει κατι.ειναι λεπτη η ινα και διαφανης.εκτος αν ο αλλος κοιταει με το φακο να δει 😛 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/5/2025 στις 11:04 ΜΜ, poulinos είπε

και να μην την λυγισει τοσο στο ματι δεν θα φανει κατι.ειναι λεπτη η ινα και διαφανης.εκτος αν ο αλλος κοιταει με το φακο να δει 😛 

τι να κανω που δεν μου το φτιαχνουν ουτε στελνουν τεχνικο?

αν και στην πραξη δεν εχω καποιο προβλημα.

Screenshot 2025-05-09 at 15.23.27.png

Δημοσ.
On 09/05/2025 at 15:24, fidepab982 said:

τι να κανω που δεν μου το φτιαχνουν ουτε στελνουν τεχνικο?

αν και στην πραξη δεν εχω καποιο προβλημα.

Screenshot 2025-05-09 at 15.23.27.png

το πολυ καποια στιγμη να πεσει και να αναγκαστουν να το φτιαξουν :p. δεν σημαινει οτι θα πεσει με το που βγει εκτος οριων αλλα παλι εισαι 3db εκτος.δεν ειναι λιγο.

Δημοσ.
Στις 4/5/2025 στις 3:14 ΠΜ, poulinos είπε

Έγινε σήμερα επιτέλους η σύνδεση, Ευτύχιος το παιδί που ήρθε είχε γνώσεις και έκανε πολύ καλή δουλειά , μου είπε στο floorbox ήταν -18.6 dbm , στο παριζάκι μέτρησε -18.7 . Εκανα τεστ μέσω wifi και Ethernet και η ταχύτητα ενώ upload πήγε 150 το download είναι ακόμα 100 , υποθέτω δεν έγινε ακόμα πλήρως η σύνδεση. Άλλο θέμα τώρα 😂,,, το ping ενώ idle έπεσε από 12 σε 3 με 5 , under load στο upload ΕΚΤΟΞΕΎΘΗΚΕ από το πολύ 50 σε 250 με 400+ ,  το βρίσκω πολύ κακό.. περίμενα να έχω λιγότερο όχι παραπάνω. Τσεκαρα μπας και φταίει το νέο ρούτερ ( Vodafone Power status) , αλλά και με το zte268q , έπεσε στα 200κατι 

Screenshot_2025-05-16-21-07-21-792_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Screenshot_2025-05-16-21-07-37-851_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Δημοσ.
On 16/05/2025 at 22:39, ParisFot said:

Έγινε σήμερα επιτέλους η σύνδεση, Ευτύχιος το παιδί που ήρθε είχε γνώσεις και έκανε πολύ καλή δουλειά , μου είπε στο floorbox ήταν -18.6 dbm , στο παριζάκι μέτρησε -18.7 . Εκανα τεστ μέσω wifi και Ethernet και η ταχύτητα ενώ upload πήγε 150 το download είναι ακόμα 100 , υποθέτω δεν έγινε ακόμα πλήρως η σύνδεση. Άλλο θέμα τώρα 😂,,, το ping ενώ idle έπεσε από 12 σε 3 με 5 , under load στο upload ΕΚΤΟΞΕΎΘΗΚΕ από το πολύ 50 σε 250 με 400+ ,  το βρίσκω πολύ κακό.. περίμενα να έχω λιγότερο όχι παραπάνω. Τσεκαρα μπας και φταίει το νέο ρούτερ ( Vodafone Power status) , αλλά και με το zte268q , έπεσε στα 200κατι 

για το bandwidth λογικα δεν σου εχουν ενεργοποιησει το πακετο ακομα.για το Ping το μονο που μπορω να σου πω ειναι να μην το πιταρεις.αν πιταρεις το down ή το up τοτε θα σου ανεβει και το ping και στο down και στο up.ειδικα αν πιταρεις to upload που ειναι λιγοτερο.

για το Rx power μια χαρα.δεν εχασες σχεδον καθολου.

για αυτο και στα torrents περιοριζεις το upload.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...