Προς το περιεχόμενο

Έφεση κατέθεσε η Apple έναντι της απόφασης της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου σχετικά με το Apple Watch


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Η Apple ανησυχεί για το ενδεχόμενο οι ανταγωνιστές της να μιμηθούν τη στρατηγική της Masimo, προσφεύγοντας με τη σειρά τους στη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου.

Ουσιαστικά βέβαιο θεωρούταν ότι η Apple θα ασκούσε έφεση όταν η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου απαγόρευσε τις πωλήσεις των Apple Watch Series 9 και Ultra 2, το περασμένο έτος. Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός κατέθεσε τις ενστάσεις του, έκτασης 916 σελίδων.

Η όλη υπόθεση έχει να κάνει με το κατά πόσο η Apple παραβίασε τις ευρεσιτεχνίες μέτρησης του οξυγόνου μέσω των σφυγμών που κατέχει η Masimo, εταιρία κατασκευής ιατρικών συσκευών. Η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου συντάχθηκε με τη Masimo, καθώς αποφάνθηκε ότι η Apple πράγματι παραβίασε τις ευρεσιτεχνίες των εναγόντων, και ότι η παραβίαση αυτή τραυμάτιζε την εγχώρια βιομηχανία.

Η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου είναι ένα σώμα παρόμοιο με δικαστήριο, το οποίο συχνά καλείται να αποφανθεί επί ζητημάτων όπου κάποιο αντικείμενο ενδέχεται να παραβιάζει τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Η λέξη "αντικείμενο" έχει ιδιαίτερη σημασία εδώ, καθώς το καταστατικό της ΔΕΕ ορίζει ότι η δικαιοδοσία της άπτεται "αντικειμένων".

Χωρίς να υπεισέλθουμε σε ιδιαίτερα δικονομικές λεπτομέρειες, σημαντικό μέρος της έφεσης που κατέθεσε η Apple θίγει κατά βάση δύο ζητήματα: τι είναι η εγχώρια βιομηχανία; Και ποια αντικείμενα; Σύμφωνα με τα επιχειρήματα που αναπτύσσονται στο κείμενο της έφεσης, η Masimo όχι μόνο ήταν κυρίως γνωστή ως κατασκευάστρια οξύμετρων, αλλά δεν διέθετε καν κάποιο μοντέλο smartwatch στην αγορά, όταν προσέφυγε στην επιτροπή.

Πλέον, αυτό δεν ισχύει, καθώς η εταιρία διέθεσε το 2022 στην αγορά το W1 smartwatch. Η Masimo προσέφυγε στη ΔΕΕ το 2021 και, σύμφωνα με την έφεση της Apple, το μόνο αποδεικτικό στοιχείο που κατέθεσε ήταν κάποια CAD. Το 2015, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης ClearCorrect Operating, LLC v. International Trade Commission, τα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ αποφάνθηκαν ότι τα τρισδιάστατα μοντέλα που αποστέλλονται μέσω του διαδικτύου δεν συνιστούν "αντικείμενα" και επομένως δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της ΔΕΕ. Βασικά, η Apple υποστηρίζει πως δεν υπήρχε καμία πραγματική βάση προσφυγής στη ΔΕΕ όταν το έπραξε η Masimo -ούτε ρολόγια, ούτε "αντικείμενα", ούτε κάποια εγχώρια βιομηχανία- και επομένως η απαγόρευση πρέπει να ακυρωθεί.

Η ουσία, από τις 916 σελίδες της έφεσης, που περιλαμβάνουν πλήθος τεχνικών στοιχείων, είναι πως η Apple ανησυχεί ότι, σε περίπτωση που επικυρωθεί η απόφαση αυτή, η οδός που ακολούθησε η Masimo θα μπορούσε να αποτελέσει δελεαστική στρατηγική και για άλλες εταιρίες.

"Εφόσον επιβεβαιωθεί η απόφαση της Επιτροπής, θα ανοίξει η πόρτα για προσφυγές εναγόντων που μπορεί να στερούνται πραγματική εγχώρια βιομηχανία αλλά διαθέτουν επιχειρηματολογική εφευρετικότητα και λογισμικό CAD. Δεν ήταν αυτή η πρόθεση του Κογκρέσου και δεν είναι αυτό που επιτρέπει το καταστατικό κείμενο", αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Οι ανησυχίες της Apple δεν είναι αβάσιμες. Τουλάχιστον μία ακόμη εταιρία ανάπτυξης ιατρικής τεχνολογίας, η AliveCor, έχει προσφύγει στη ΔΕΕ, ζητώντας την απαγόρευση της πώλησης των Apple Watch. Και σε αυτή την περίπτωση, η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι η Apple παραβίασε την τεχνολογία EKG που ανέπτυξε η AliveCor και εξέδωσε απαγόρευση εισαγωγών. Ο Τζο Μπάιντεν, εντωμεταξύ, αρνήθηκε να ασκήσει βέτο επί της απαγόρευσης, όμως η AliveCor έχει καταθέσει ήδη έφεση σε απόφαση της Επιτροπής Δοκιμής και Εφέσεων Ευρεσιτεχνιών, σύμφωνα με την οποία η τεχνολογία που ανέπτυξε δεν μπορεί να αποτελέσει στην πράξη αντικείμενο ευρεσιτεχνίας.

Επί του παρόντος, η Apple έχει κατορθώσει να παρακάμψει την απαγόρευση εισαγωγών, διαθέτοντας τροποποιημένες εκδόσεις των Series 9 και Ultra 2, που απενεργοποιούν την τεχνολογία μέτρησης της οξυγόνωσης του αίματος. Άγνωστο παραμένει το πότε θα τελεσιδικήσει η υπόθεση αυτή.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι αποζημιώνονται οι καταναλωτές που έχουν ήδη στην κατοχή τους το πανάκριβο ρολόι.
Φαίνεται πως η ιστορία θα τραβήξει και το πρόβλημα δεν θα λυθεί εύκολα μέχρι το επόμενο λανσάρισμα.
να χεις δωσει ενα χιλιάρικο για Ultra 2 και να μην μετράει οξυγόνο... μην σου τύχει!!

 

Επεξ/σία από o_shaolin
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οι έλληνες πάροχοι  στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε να σταματήσουν να πωλούν την συσκευή διότι δεν υποστηρίζουν το cellular. Αλλά αυτοί συνεχίζουν. Μένουν αδρανείς  εδώ και χρόνια χωρίς να μπορούν ή να θέλουν να προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να παρεχει το ρολόι. Το λιγότερο ντροπή τους.

Επεξ/σία από bigballon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχουν Μ@μισει το θέμα με την apple οκ κάπου ωπα ..

 Λες και οοοοολες οι άλλες εταιρείες πηγαίνουν με το σταυρο στο χέρι και πλήρως νομοτελειακά 

 το pixel watch ούτε που δουλεύει με I phone πλην όμως κανείς δεν ασχολειται ..

 

  • Like 4
  • Sad 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, o_shaolin είπε

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι αποζημιώνονται οι καταναλωτές που έχουν ήδη στην κατοχή τους το πανάκριβο ρολόι.
Φαίνεται πως η ιστορία θα τραβήξει και το πρόβλημα δεν θα λυθεί εύκολα μέχρι το επόμενο λανσάρισμα.
να χεις δωσει ενα χιλιάρικο για Ultra 2 και να μην μετράει οξυγόνο... μην σου τύχει!!

Aυτοί που το έχουν ήδη δεν έχουν θέμα. Οι νέες συσκευές πωλούνται με το Feature κλειστό και μόνο στις ΗΠΑ. Αν το αγόρασες μετά το ban το ξέρεις πριν δώσεις το χιλιάρικο.

Στην θεωρητική περίπτωση πάντως που αφορούσε τις ήδη υπάρχουσες συσκευές δεν θα έκανα τίποτα όπως όλες οι πολυεθνικές. Για να αποζημιώσουν θα έπρεπε να βγει απόφαση από δικαστήριο. Σκέψου ότι για το Battery Gate τώρα άρχισαν να δίνουν κάτι (7 χρόνια μετά) και αυτό νομίζω είναι 25$ ανά συσκευή. Μόνο όσοι πάνε να τα πάρουν για το γμτ και έιχαν κάνει αίτηση μέχρι το 2020.

Δυστυχώς με τις πολυεθνικές - ολιγαρχία δεν βγάζεις άκρη.

Πχ Πρόσφατα έμαθα ότι εδώ και πολλά χρόνια την υπολογιζόμενη ρευματοκλοπή (4%) την βάζουν στους λογαριασμούς ρεύματος που πληρώνουμε.

Δλδ δίνουμε 100-200€ το χρόνο ανά γραμμή επειδή δεν έχουν τις υποδομές να σταματήσουν του κλέφτες ή δεν τολμάνε σε κάποιες περιοχές να το κόψουν.

Ότι και να γίνει ο χαμένος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στο 99% των περιπτώσεων. Μόνο μικρές νίκες πανηγυρίζουμε που και που και αν διεκδικούμε.

 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...