petrost8 Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Ποιες εκπτώσεις δεν υπολόγισαν? ΟΥΤΕ πάγια ΟΥΤΕ 40% ΟΥΤΕ 5% ? Καμια εκπτωση δεν υπολογισαν. Ουτε τα παγια (που ειναι δωρεαν ετσι και αλλιως), ουτε τα 40% , ουτε τις ρυθμιζομενες. Ισχυριζονται οτι ο υπολογισμος για την ΕΡΤ ειναι η αρχικη τιμη της αξιας του ρευματος, δλδ 7,96+2,70 (δλδ οι kWh του Μαρτιου) Εγω τα βγαζω 3,58+4,68 = 8,26€ . Ετσι δεν θα πρεπε; Επεξ/σία 12 Μαϊου από petrost8
GREGORYMO Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 25 λεπτά πριν, petrost8 είπε Καμια εκπτωση δεν υπολογισαν. Ουτε τα παγια (που ειναι δωρεαν ετσι και αλλιως), ουτε τα 40% , ουτε τις ρυθμιζομενες. Ισχυριζονται οτι ο υπολογισμος για την ΕΡΤ ειναι η αρχικη τιμη της αξιας του ρευματος, δλδ 7,96+2,70. Και το αστειο ειναι οτι δεν υπολογισαν ουτε τον αντιλογισμο του Μαρτιου που ειναι -3,69 !!! Θα επρεπε δλδ συμφωνα με την δικη τους λογικη (υπολογιζουν μονο τις χρεωμενες KWh) να ειναι: -3,69+2,7+7,96+0,6 = 7,57€ , δλδ παλι κατω απο 10€ ! Εγω τα βγαζω 3,58+4,68 = 8,26€ . Ετσι δεν θα πρεπε; Έχω κΙ εγώ ζενίθ. Αν προσθέσεις το από κάτω ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΕΏΣΕΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ πόσο βγαίνει? Σίγουρα το ΦΠΑ υπολογίζεται . Και αφού οι ημέρες είναι 27 το όριο κατεβαίνει στα 9€
petrost8 Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Αν προσθέσεις το από κάτω ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΕΏΣΕΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ πόσο βγαίνει? Σίγουρα το ΦΠΑ υπολογίζεται . Και αφού οι ημέρες είναι 27 το όριο κατεβαίνει στα 9€ Δεν πρεπει να προστεθουν αυτες για να γινει ο υπολογισμος. Ο νομος μιλαει μονο για την αξια του ρευματος που καταναλωνεις. Αν διαβασεις τις προηγουμενες σελιδες, κατεληξε η κουβεντα οτι μαλλον προκειται για ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ + ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ. Αλλα αν η Ζενιθ θελει να παει με την καταναλωση, τοτε λογικα θα επρεπε να μου υπολογισει την εκπτωση -40% στην αξια του ρευματος Επεξ/σία 12 Μαϊου από petrost8
GREGORYMO Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 1 ώρα πριν, petrost8 είπε Δεν πρεπει να προστεθουν αυτες για να γινει ο υπολογισμος. Ο νομος μιλαει μονο για την αξια του ρευματος που καταναλωνεις. Αν διαβασεις τις προηγουμενες σελιδες, κατεληξε η κουβεντα οτι μαλλον προκειται για ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ + ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ. Αλλα αν η Ζενιθ θελει να παει με την καταναλωση, τοτε λογικα θα επρεπε να μου υπολογισει την εκπτωση -40% στην αξια του ρευματος Συμφωνούμε ότι είσαι στα 9€ ΑΦΟΥ μιλάμε για κατανάλωση 27 ημερών? 1 ώρα πριν, petrost8 είπε Δεν πρεπει να προστεθουν αυτες για να γινει ο υπολογισμος. Ο νομος μιλαει μονο για την αξια του ρευματος που καταναλωνεις. Αν διαβασεις τις προηγουμενες σελιδες, κατεληξε η κουβεντα οτι μαλλον προκειται για ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ + ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ. Αλλα αν η Ζενιθ θελει να παει με την καταναλωση, τοτε λογικα θα επρεπε να μου υπολογισει την εκπτωση -40% στην αξια του ρευματος Είσαι σε περιοχή που μετράει ο ΔΕΔΔΗΕ ΚΑΘΕ μήνα η την ένδειξη την δίνεις ΕΣΥ?
petrost8 Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου Συμφωνουμε, το οριο ας ειναι στα 9€ αφου προκειται για μετρηση 27 ημερων. Αφου 3,58+4,68 = 8,26€ , τοτε ειμαι κατω απο το οριο των 9€. Δεν δινω εγω μετρησεις, αρα μετραει ο ΔΕΔΔΗΕ.
petrost8 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) Σε απαντηση της εταιρειας στο αιτημα μου μεσω myrae , ειπαν οτι η αξια του ηλεκτρικου ρευματος που λαμβανεται υποψη για το οριο των 10€ ειναι οι kWh που καταναλωθηκαν μεσα στον μηνα επι την κανονικη τιμη τους (δηλαδη δεν λαμβανουν υποψη τις εκπτωσεις που προσφερουν) 🫤 Επεξ/σία 15 Μαϊου από petrost8
ekrepali Δημοσ. 15 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) 45 minutes ago, petrost8 said: Σε απαντηση της εταιρειας στο αιτημα μου μεσω myrae , ειπαν οτι η αξια του ηλεκτρικου ρευματος που λαμβανεται υποψη για το οριο των 10€ ειναι οι kWh που καταναλωθηκαν μεσα στον μηνα επι την κανονικη τιμη τους (δηλαδη δεν λαμβανουν υποψη τις εκπτωσεις που προσφερουν) 🫤 To πάγιο δε μετράει δηλαδή; ενδιαφέρον. εκτός κι αν δεν ισχύει αυτό που σου είπαν και ξεπερνάει το 10αρικο λόγω παγίου. κανονικά απάντηση γι'αυτό το θέμα πρέπει να δώσει το ΥΠΕΝ Επεξ/σία 15 Μαϊου από ekrepali
petrost8 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 4 ώρες πριν, ekrepali είπε κανονικά απάντηση γι'αυτό το θέμα πρέπει να δώσει το ΥΠΕΝ Πιστευα οτι μεσω του myrae , θα διαμεσολαβουσε η ρυθμιστικη αρχη και θα μαθαιναμε επισημα τι ισχυει, αλλα το μονο που μου βγαζει ειναι σε κοκκινο κουμπι, να πατησω Απορριψη απαντησης και αποστολη νεου σχολιου, δηλαδη να κανω κουβεντα μονο με την εταιρεια. Γνωριζεις πως γινεται να διαμεσολαβησει η ρυθμιστικη αρχη;
ekrepali Δημοσ. 15 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 15 Μαϊου 4 minutes ago, petrost8 said: Πιστευα οτι μεσω του myrae , θα διαμεσολαβουσε η ρυθμιστικη αρχη και θα μαθαιναμε επισημα τι ισχυει, αλλα το μονο που μου βγαζει ειναι σε κοκκινο κουμπι, να πατησω Απορριψη απαντησης και αποστολη νεου σχολιου, δηλαδη να κανω κουβεντα μονο με την εταιρεια. Γνωριζεις πως γινεται να διαμεσολαβησει η ρυθμιστικη αρχη; Άμα διαφωνίσεις με τον πάροχο 3 φορές (κόκκινο κουμπί), κλείνει το αίτημα ως μη επιλυθέν και εμφανίζεται ένα πορτοκαλί κουμπί για να αναλάβει ο μεσολαβητής. Το email του YΠΕΝ είναι [email protected] Πάνω πάνω στο κείμενο του email γράφεις: Υπόψιν Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας - Τμήμα Οργάνωσης και Εποπτείας Ηλεκτρικού Ρεύματος. 1 1
Seldon40 Δημοσ. 30 Μαϊου Δημοσ. 30 Μαϊου Σε αυτο θεμα εχει καταληξει καποιος τι γινεται; ποτε δεν πληρωνουμε ερτ; τα 10 ευρω πως υπολγιζονται; συνολικη χρεωση προμηθειας με τις εκαστοτε εκπτωσεις; παγιο και καταναλωση; παγιο καταναλωση και ρυθμιζομενες;
GREGORYMO Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου 5 ώρες πριν, Seldon40 είπε Σε αυτο θεμα εχει καταληξει καποιος τι γινεται; ποτε δεν πληρωνουμε ερτ; τα 10 ευρω πως υπολγιζονται; συνολικη χρεωση προμηθειας με τις εκαστοτε εκπτωσεις; παγιο και καταναλωση; παγιο καταναλωση και ρυθμιζομενες; Είσαι σε μηνιαία μέτρηση από ΔΕΔΔΗΕ?
Seldon40 Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Είσαι σε μηνιαία μέτρηση από ΔΕΔΔΗΕ? Όχι, σε 4μηνιαια ειμαι, παιζει ρολο αυτο; Επεξ/σία 31 Μαϊου από Seldon40
doomnx Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου Στις 31/5/2025 στις 8:11 ΠΜ, Seldon40 είπε Όχι, σε 4μηνιαια ειμαι, παιζει ρολο αυτο; Εννοείται ότι παίζει ρόλο. Από την εμπειρία μου, μόνο σε εκκαθαριστικούς από ΔΕΔΔΗΕ μηδενίζει η ΕΡΤ. Αν εσύ έδωσες τη μέτρηση μόνος σου, γι'αυτό είδες τη χρέωση κανονικά.
teot Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 15/5/2025 στις 5:44 ΜΜ, ekrepali είπε To πάγιο δε μετράει δηλαδή; ενδιαφέρον. εκτός κι αν δεν ισχύει αυτό που σου είπαν και ξεπερνάει το 10αρικο λόγω παγίου. Το υπολογίζει κανονικά ... και οχι μόνο το πάγιο αλλα και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. 1 ώρα πριν, doomnx είπε Εννοείται ότι παίζει ρόλο. Από την εμπειρία μου, μόνο σε εκκαθαριστικούς από ΔΕΔΔΗΕ μηδενίζει η ΕΡΤ. Αν εσύ έδωσες τη μέτρηση μόνος σου, γι'αυτό είδες τη χρέωση κανονικά. Και στους έναντι.....έχω εξοχικό που δεν γίνεται μηνιαία μέτρηση αλλα συνεχίζει η τετράμηνη..... και επειδή βάσει ιστορικού έχει μόνο το καλοκαίρι κατανάλωση.... οι έναντι όπως και εκκαθαριστικός του χειμώνα έρχονται με μηδενική κατανάλωση και χωρίς ΕΡΤ. Δυστυχώς πια με τις αυξήσεις του παγιου ( ακόμη και με homeonline των 3,5 ευρώ) και με τις αυξήσεις των ρυθμιζόμενων πρέπει να έχεις μηδενική κατανάλωση η αν εχεις χαμηλό πάγιο το πολυ 5..6 KWh τον μήνα για να μην πληρώσεις ΕΡΤ. Όπως σε πολλά σ αυτή την χώρα (πχ φορολογικές κλίμακες) δεν γίνεται αναπροσαρμογή/επικαιροποίηση συμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα ωστε ο πολίτης να συνεχίσει να απολαμβάνει/απαλλάσσεται αυτα που είχε προβλέψει ο νομοθέτης. Λογαριασμός του καλοκαιρού του 2023 .... που παρά τις 133 KWh στο τετράμηνο η μεση μηνιαια κατανάλωση εβγαινε κατω απο 10 ευρώ και δεν πληρώθηκε ΕΡΤ.... ενώ πέρυσι με λιγότερες KWh λόγω της αυξησης του παγιου (14 ευρω το τετράμηνο εναντι 2 το τετράμηνο) για πρώτη φορά πλήρωσα ΕΡΤ. Επεξ/σία 9 Ιουνίου από teot 1
doomnx Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Στις 9/6/2025 στις 12:44 ΠΜ, teot είπε Το υπολογίζει κανονικά ... και οχι μόνο το πάγιο αλλα και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Και στους έναντι.....έχω εξοχικό που δεν γίνεται μηνιαία μέτρηση αλλα συνεχίζει η τετράμηνη..... και επειδή βάσει ιστορικού έχει μόνο το καλοκαίρι κατανάλωση.... οι έναντι όπως και εκκαθαριστικός του χειμώνα έρχονται με μηδενική κατανάλωση και χωρίς ΕΡΤ. Δυστυχώς πια με τις αυξήσεις του παγιου ( ακόμη και με homeonline των 3,5 ευρώ) και με τις αυξήσεις των ρυθμιζόμενων πρέπει να έχεις μηδενική κατανάλωση η αν εχεις χαμηλό πάγιο το πολυ 5..6 KWh τον μήνα για να μην πληρώσεις ΕΡΤ. Όπως σε πολλά σ αυτή την χώρα (πχ φορολογικές κλίμακες) δεν γίνεται αναπροσαρμογή/επικαιροποίηση συμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα ωστε ο πολίτης να συνεχίσει να απολαμβάνει/απαλλάσσεται αυτα που είχε προβλέψει ο νομοθέτης. Λογαριασμός του καλοκαιρού του 2023 .... που παρά τις 133 KWh στο τετράμηνο η μεση μηνιαια κατανάλωση εβγαινε κατω απο 10 ευρώ και δεν πληρώθηκε ΕΡΤ.... ενώ πέρυσι με λιγότερες KWh λόγω της αυξησης του παγιου (14 ευρω το τετράμηνο εναντι 2 το τετράμηνο) για πρώτη φορά πλήρωσα ΕΡΤ. Elpedison μου ερχόταν ΕΡΤ στους έναντι και την έπαιρναν πίσω στον εκκαθαριστικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα