Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/7/2025 στις 5:38 ΜΜ, petrost8 είπε

@teot ενσταση στο myraaey για λαθος χρεωση λογαριασμου

Εχω ετοιμάσει ηδη ένσταση για την ΔΕΗ .... απλα περιμενω πρώτα απάντηση/ενέργειες για ένα αλλο θέμα και μετά θα την κάνω. 

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η δεη οπως παντα απαραδεκτη. εχω γκαραζ με σχεδον μηδενικη καταναλωση (μια γκαραζοποτρα που ανεβοκατεβαινει δυο φορες την ημερα) σε γκαραζ νομιμοτατο εκ κατασκευης της πολυκατοικιας και χαρακτηρισμενο ετσι απο τα σχεδια της πολυκατοικιας χωρις μετατροπη. θεωρω αδικο να χρεωνωμαι την ερτ για χωρο χαρακτηρισμενο ως γκαραζ. η δεη ισχυριζεται οτι καλα κανει και βαζει ερτ αφου μπορει το αυτοκινητο να βλεπει τηλεοραση οταν ξεκουραζεται! θελω και τις αποψεις και αλλων ομοιοπαθων. 

• Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, xsterg είπε

η δεη οπως παντα απαραδεκτη. εχω γκαραζ με σχεδον μηδενικη καταναλωση (μια γκαραζοποτρα που ανεβοκατεβαινει δυο φορες την ημερα) σε γκαραζ νομιμοτατο εκ κατασκευης της πολυκατοικιας και χαρακτηρισμενο ετσι απο τα σχεδια της πολυκατοικιας χωρις μετατροπη. θεωρω αδικο να χρεωνωμαι την ερτ για χωρο χαρακτηρισμενο ως γκαραζ. η δεη ισχυριζεται οτι καλα κανει και βαζει ερτ αφου μπορει το αυτοκινητο να βλεπει τηλεοραση οταν ξεκουραζεται! θελω και τις αποψεις και αλλων ομοιοπαθων. 

Κάτι άλλο συμβαίνει.

Δεν μπορεί με 2 κιλοβατώρες το μήνα να πληρώνεις ΕΡΤ 

2 ώρες πριν, xsterg είπε

Ποιός χώρος πληρώνει ΕΡΤ το καθορίζει ο Δήμος με ΒΑΣΗ τα σχέδια που του έχεις προσκομίσει 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Κάτι άλλο συμβαίνει.

Δεν μπορεί με 2 κιλοβατώρες το μήνα να πληρώνεις ΕΡΤ

Τι εννοεις? και με 0 κιλοβατωρες πληρωνεις ΕΡΤ. Εχω τετοιο λογ/σμο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε

Τι εννοεις? και με 0 κιλοβατωρες πληρωνεις ΕΡΤ. Εχω τετοιο λογ/σμο

Αν έχεις πάγιο   πχ 9.9 η ΤΡΙΦΑΣΙΚΌ ρεύμα ναι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Αν έχεις πάγιο   πχ 9.9 η ΤΡΙΦΑΣΙΚΌ ρεύμα ναι.

αφου λεμε πιο πριν οτι το παγιο εξαιρειται για υπολογισμο ερτ.παλι το αλλαζουμε? να ξερω τι να γραψω ,μην εκτεθω στα επιχειρηματα μου.

εχει απαντησει ο παροχος σε καποιον που εστειλε αιτημα-ενσταση? 

Δημοσ.
Στις 1/7/2025 στις 12:33 ΠΜ, petrost8 είπε

Ελαβα το σχετικο εγγραφο απο τον Ενεργειακο Διαμεσολαβητη και στο τελος της αποφασης καταληγει:

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, οι Προμηθευτές εφεξής θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη στην αξία της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται μόνο τις χρεώσεις προμήθειας, μη περιλαμβανομένων των ρυθμιζόμενων χρεώσεων και της πάγιας χρέωσης προμήθειας. Στις περιπτώσεις προσφοράς πακέτου, θα λαμβάνεται υπόψη όλη η χρέωση προμήθειας.

Σε υλοποίηση Απόφασης της από 05.06.2025 της Σύνθεσης του Κλάδου Ενέργειας της ΡΑΑΕΥ

που σημαινει παιδια, οτι οποιος εχει: Χρεωση Προμηθειας - Παγια Χρεωση < 10€ , τοτε απαλασσεται απο το τελος υπερ ΕΡΤ. Και οταν λεμε Χρεωση Προμηθειας, υπολογιζουμε κανονικα τις εκπτωσεις (πχ συνεπεια, προσφορα κτλ) που μας κανουν στις KWh.

Καντε αιτημα μεσω myRAAEY και επικαλεστειτε το εγγραφο  Ο-115931/12.06.2025 που εστειλε η ΡΑΑΕΥ στους προμηθευτες, λογω καταγγελιων απο καταναλωτες και το ΙΝΚΑ. Το εχουν και το ξερουν μια χαρα.

εχεις το λινκ που βγαινει ακριβως στο τμημα αιτηματων-ενστασεων? εχω χρονια να μπω και εχει αλλαξει λιγο το μενου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mike15 είπε

εχεις το λινκ που βγαινει ακριβως στο τμημα αιτηματων-ενστασεων? εχω χρονια να μπω και εχει αλλαξει λιγο το μενου.

Είναι επιμελώς κρυμμένο.... ("συνήθεια" της εποχής μας απο πολλές μεγάλες εταιρίες)

Πηγαίνεις..

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/ypostiriksi-epikoinonia/logariasmoi-xreoseis-revma/

και στην συνέχεια.... επιλέγεις "Χρήσιμες πληροφορίες"

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-07-08 005341.jpg

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
7 ώρες πριν, teot είπε

Είναι επιμελώς κρυμμένο.... ("συνήθεια" της εποχής μας απο πολλές μεγάλες εταιρίες)

Πηγαίνεις..

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/ypostiriksi-epikoinonia/logariasmoi-xreoseis-revma/

και στην συνέχεια.... επιλέγεις "Χρήσιμες πληροφορίες"

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-07-08 005341.jpg

αυτο ειναι της δεη..εγω ρωτησα για την ραευ

Δημοσ.
13 ώρες πριν, mike15 είπε

https://my.rae.gr/

αφου μπεις με τα στοιχεια σου, υποβαλλεις αιτημα προς προμηθευτη και εξηγεις την ενσταση σου. Αφου σου απαντησει οτι και καλα ειναι σωστοι και νομιμοι, αρνεισαι 2-3 φορες την απαντηση τους , μεχρι να αναλαβει την υποθεση ο ενεργειακος διαμεσολαβητης

• Like 1
Δημοσ.

λαμπρά...

Η Ζενίθ ΔΕΝ αποδέχτηκε την σύσταση του Ενεργειακού Επιθεωρητή , που της έλεγε να επιστρέψει τα κλεμμένα, με την δικαιολογία ότι το έγγραφο ΡΑΑΕΥ Ο-115931/12.06.2025 προβαίνει σε μία νομικά μη δεσμευτική ερμηνεία της κρίσιμης νομοθετικής διάταξης και ότι δημοσιεύθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της ημερομηνίας έκδοσης των λογαριασμών... 🤨😒

και συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει επόμενο βήμα για την ένσταση μου. Μου είπε ενα ευχαριστώ για την συνεργασία η raaey και γεια σας ! 😯

• Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, petrost8 είπε

λαμπρά...

Η Ζενίθ ΔΕΝ αποδέχτηκε την σύσταση του Ενεργειακού Επιθεωρητή , που της έλεγε να επιστρέψει τα κλεμμένα, με την δικαιολογία ότι το έγγραφο ΡΑΑΕΥ Ο-115931/12.06.2025 προβαίνει σε μία νομικά μη δεσμευτική ερμηνεία της κρίσιμης νομοθετικής διάταξης και ότι δημοσιεύθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της ημερομηνίας έκδοσης των λογαριασμών... 🤨😒

και συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει επόμενο βήμα για την ένσταση μου. Μου είπε ενα ευχαριστώ για την συνεργασία η raaey και γεια σας ! 😯

Δικαστικά θα πας αναγκαστικά.

Το λες και ΕΣΥ: σύσταση είναι 

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.

επειδή 1η φορά απευθύνθηκα στην myraaey, εγώ νόμιζα ότι είναι ανεξάρτητος φορέας που εποπτεύει την αγορά και κάνει τον διαιτητή μεταξύ του πελάτη και της εταιρείας. Όταν όμως διαπιστώνει ότι οι εταιρείες παρανομούν , δεν θα έπρεπε να  να τις αναγκάσει να πληρώσουν και να εισηγείται κανά πρόστιμο για να στρώσουν;

Θα' θελα έτσι...; 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, petrost8 είπε

λαμπρά...

τριπλα απο το νομικο τμημα της.

οποτε να μην κανουμε και εμεις αδικα την προσπαθεια, τα ιδια δεν θα ακουσουμε απο δεη?

πανω που το ειχα ετοιμασει να το στειλω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...