Προς το περιεχόμενο

Δοκιμές για οικιακές FTTH συνδέσεις με ταχύτητες στα 10Gbps ξεκινά η Cosmote


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την εκκίνηση πιλοτικού έργου που φέρνει για πρώτη φορά ταχύτητες internet έως και 10Gbps μέσω οπτικών ινών, ανακοίνωσε η Cosmote.

Το έργο υλοποιείται σε επιλεγμένες περιοχές της Αττικής, όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Νέο Ψυχικό, το Παλαιό Ψυχικό, τη Φιλοθέη, τον Χολαργό και το Παπάγου, αποτελώντας ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας.

Οι τυχεροί χρήστες που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα απολαύσουν ταχύτητες σταθερού internet που είναι έως και 10 φορές υψηλότερες από τις τρέχουσες μέγιστες εμπορικά διαθέσιμες σε ότι αφορά το downlad, με το upload να είναι στο 1Gbps, ενώ θα επωφεληθούν και από ιδιαίτερα χαμηλό latency. Η συμμετοχή γίνεται μετά από επικοινωνία της Cosmote με συνδρομητές των συγκεκριμένων περιοχών, χωρίς χρέωση ενώ η διάρκεια της πιλοτικής ενέργειας είναι 6 μήνες με δυνατότητα επέκτασης ή διακοπής, αν χρειαστεί, κατόπιν ενημέρωσης του πελάτη.

Ο κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, τόνισε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας, δηλώνοντας: "Στην Cosmote, δεσμευόμαστε να προετοιμάζουμε τα δίκτυά μας ώστε να ανταποκρίνονται όχι μόνο στις σημερινές, αλλά και στις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας. Μέσα από αυτό το πιλοτικό έργο, ανοίγουμε τον δρόμο για μια νέα εποχή συνδεσιμότητας, επενδύοντας στη δημιουργία μιας ψηφιακής κοινωνίας όπου όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα".

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την επέκταση του δικτύου FTTH (Fiber To The Home), με σκοπό να καλύψει 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έως το 2027. Κάτι τέτοιο αντιστοιχεί σε περίπου τα 2/3 των γραμμών της χώρας. Η επένδυση αυτή, που ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα για τηλεπικοινωνιακές υποδομές τις τελευταίες δεκαετίες.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 1,331 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν πρόσβαση σε οπτική ίνα μέχρι το σπίτι μέσω του Cosmote Fiber, με τον Όμιλο ΟΤΕ να επιθυμεί να καλύψει 1,8 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έως το τέλος του 2024. Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν επίσης την ανάπτυξη υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, που θα προσφέρουν ταχύτητες internet έως και 1Gbps.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

10Gbps down, 1Gbps up για όσους αναρωτιούνται, κλασικό μίζερο 10%.

6 μήνες διάρκεια, δωρεάν ασφαλώς.

Δίνουν αυτό:

430091853_781666703923833_8871284674696030524_n.jpg.43f38530934ebb5cfbda0783a3713a19.jpg

Προφανώς ο χρήστης πρέπει να αγοράσει 10GbE κάρτα δικτύου...

  • Like 18
  • Haha 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι εξοπλισμό δίνουν θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε.

Edit: Με πρόλαβε ο Thresh 

Επεξ/σία από Jts
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 minute ago, magictoboggan said:

Δώστε upload ρε καραγκιόζηδες και αφήστε τα 10Gbps download

Εγω θα ελεγα ας δωσουν πρωτα καλυψη και μετα..... τελευταια προσπαθεια πριν 4 χρονια στα γυρω στενα απο το dslam και απο τοτε σιγη ιχθυος.... 

  • Like 15
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, geomrk είπε

Τυχαία επιλεξιμότητα δήμων 😏

εμ δεν ειναι για την πλεμπα οι υψηλες ταχυτητες , vdsl κατοσταρα και πολυ μας πεφτει.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας επεκτείνει πρώτα η Cosmopote το FTTH στις πόλεις και τους δήμους που έχει αναλάβει, για να ξεκολλήσει ο κόσμος από το adsl και θέλει να αναβαθμίσει, που είναι δέσμιος λόγω ανεφικτότητας vdsl και κάκιστου χαλκού και προχωράει έπειτα σε αυτές τις κινήσεις εντυπωσιασμού. Λέω μια τρελή ιδέα τώρα...

image.jpeg.320229ad9d107cda0f72c0cda2e65cc4.jpeg

  • Like 16
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα έπρεπε να προσπαθήσουν για αρχή να επεκτείνουν το δίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα (και όταν λέω ολόκληρη... εννοώ ΟΛΟΚΛΗΡΗ) και μετά να κάνουν τέτοιου είδους αλλαγές. Πελάτες δύο και περισσότερων ταχυτήτων έχουν οι πάροχοι με τις τιμές να παραμένουν ίδιες για όλους. Απλή σαβουροADSL που πιάνει οριακά ίντερνετ σχεδόν ίδια τιμή με το VDSL και η 100άρα σχεδόν ίδια τιμή με το VDSL. Η διαφορά της ποιότητας ανάμεσα στα 3 είναι άπειρη! Δεν μιλάω για GBps κτλ. Μόνο να διαφημίζουν τον μέσο όρο της ταχύτητας που μεγάλωσε ξέρουν... που είναι τραγικά εύκολο να τον ανεβάσεις. Με δυνατότητα μεγάλων ταχυτήτων το πολύ στο 10% του πληθυσμού ο μέσος όρος ανεβαίνει κατακόρυφα καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού έχει αστείες ταχύτητες... και με τις μετρήσεις να μην βγαίνουν αναλογικά αλλά επιλεκτικά.

  • Like 16
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
4 minutes ago, tombyraider13 said:

Ας επεκτείνει πρώτα η Cosmopote το FTTH στις πόλεις και τους δήμους που έχει αναλάβει

"Multitasking", έτσι κι αλλιώς το σκάψιμο γίνεται από εργολάβους, όχι υπαλλήλους ΟΤΕ που υλοποιούν το πιλοτικό.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλες οι νέες τεχνολογίες ξεκινούν από τα ΒΠ τυχαίο δεν νομίζω.!!😂😂 Οι πάροχοι κοιτάζουν πρωτίστως το κέρδος και λίγο τους ενδιαφέρει αν θα έχουν οι καταναλωτές γρήγορη και σταθερή ταχύτητα ίντερνετ. Βέβαια δεν φθάνουν μόνο οι υποδομές αλλά και η τελική τιμή που θα έχει αυτή η αναβάθμιση.

  • Like 2
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο ελλαντα ετσι γινονται οι δουλειες ,ολα μαζι και μισα.να φαινεται οτι υπαρχει προοδος και ας μην ολοκληρωθει ποτε τιποτα.

Επεξ/σία από nats
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, geomrk είπε

Κέντρο Ιωάννινα διαθεσιμότητα cosmote ADSL ΕΩΣ 24mbps οπού πιάνει έως 13mbps στην πραγματικότητα,απλά λέω

αχαριστοι , αντι να λετε και ευχαριστω 😁

  • Haha 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...