Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, HuskerDu είπε

Έχω πιστωτικό στην εκκαθάριση φέτος, αλλά στο Ε1 λείπει το πεδίο 10 που δηλώναμε το iban, ισχύει αυτό που δηλώσαμε πέρυσι στο Μητρώο & Επικοινωνία στην ΑΑΔΕ?!

Πλέον εκείνο που είναι δηλωμένο θα τραβάει σαν καταχωρημένο IBAN για όλες της επιστροφές από εφορία

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Θα τον ρωτήσω. Σίγουρα στην αγορά εκδόθηκε τελικό. 

Σωστό είναι αυτό λέτε, αλλά πάντα γράφουμε ο,τι πραγματικά έγινε. Συνεπώς προκαταβολή το 2024(άρα σπάει και το τεκμήριο) κι εξόφληση το 2025.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, famas είπε

Σωστό είναι αυτό λέτε, αλλά πάντα γράφουμε ο,τι πραγματικά έγινε. Συνεπώς προκαταβολή το 2024(άρα σπάει και το τεκμήριο) κι εξόφληση το 2025.

Αν δεν εκδόθηκε παραστατικό ΔΕΝ υπάρχει κάτι φορολογικά .

Είναι απλά μια προκαταβολή 

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν δεν εκδόθηκε παραστατικό ΔΕΝ υπάρχει κάτι φορολογικά .

Είναι απλά μια προκαταβολή 

Όχι, μεταφέρθηκαν χρήματα σε επαγγελματικό ΑΦΜ κι υπάρχει τραπεζικό παραστατικό. Το είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν σε παρόμοια περίπτωση εδώ μέσα.

Επεξ/σία από famas
Δημοσ.
5 hours ago, HuskerDu said:

Έχω πιστωτικό στην εκκαθάριση φέτος, αλλά στο Ε1 λείπει το πεδίο 10 που δηλώναμε το iban, ισχύει αυτό που δηλώσαμε πέρυσι στο Μητρώο & Επικοινωνία στην ΑΑΔΕ?!

Ναι

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν κάποιος καταθέσει χρήματα σε επαγγελματικό λογαριασμό αυτά αυτόματα δεν θα υπολογιστούν στο αφορολογητο;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Αν κάποιος καταθέσει χρήματα σε επαγγελματικό λογαριασμό αυτά αυτόματα δεν θα υπολογιστούν στο αφορολογητο;

Θα αφορούν την επιχείρηση.

ΟΧΙ το αφορολογητο σαν φυσικό πρόσωπο 

• Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα σας παρακαλώ μια απάντηση σε μια απορία που έχω.

Έχουν βάλει στην φορολογική δήλωση της μητέρας μου τόκους καταθέσεων που η μητέρα μου δεν λαμβάνει και τους δηλώνει άλλος.Αυτο μπορω να το αλλάξω και να βαλω μηδέν;

Ευχαριστώ πολύ.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, sonikk είπε

Έχουν βάλει στην φορολογική δήλωση της μητέρας μου τόκους καταθέσεων που η μητέρα μου δεν λαμβάνει και τους δηλώνει άλλος.Αυτο μπορω να το αλλάξω και να βαλω μηδέν;

Ευχαριστώ πολύ.

Αφου τους εχουν βαλει , η μητερα σου θα ειναι συνδικαιουχος σε αυτους τους λογαριασμους, Ναι, μπορεις να το αλλαξεις και να μην τους υπολογιζεις 

Δημοσ.

Στον κωδικό 770 "τις δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό" πρέπει να δηλώσω δαπάνες που έχω κάνει για οικιακή βοηθό την οποία πλήρωνα με εργόσημο; Στις πληροφορίες του κωδικού αναφέρει "Δεν εφαρμόζεται η αντικειμενική δαπάνη στην περίπτωση που ο φορολογούμενος απασχολεί έναν μόνο οικιακό βοηθό". Άρα εγώ καταλαβαίνω ότι δεν χρειάζεται να δηλήσω κάτι.

Επίσης οι δαπάνες για το εργόσημο μετράνε στο αφορολόγητο; Δηλαδή μπορώ να πάνω προσθέσω αυτά τα ποσά χειροκίνητα στον κωδικό 049. Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. (το εργόσημο πληρωνόταν μέσω ebanking).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, alfeios είπε

Αφου τους εχουν βαλει , η μητερα σου θα ειναι συνδικαιουχος σε αυτους τους λογαριασμους, Ναι, μπορεις να το αλλαξεις και να μην τους υπολογιζεις 

Εισαι βεβαιος οτι ειναι ετσι? αρα οσοι κινδυνευουν να χασουν καποιο επιδομα λογω καταθεσων, γλυτωνουν εαν βαλουν ενα συνδικαιουχο και τους δηλωσει αυτος?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.

Στις αρχες του 2024 ειχα κανει τροποποιητική δηλωση Ε9 για αλλαγη εμπραγματος δικαιωματος σε ολα τα ακινητα. Απο λαθος μου ομως ενω περιγραφεται η αλλαγη, δεν περασε στους πινακες ο νεος κωδικος 1 αντι για το 2. 

Επομενως πρεπει να κανω τροποποιητικη τωρα για το 2024 και για το 2025

Αν την υποβαλω αυριο, εκτος απο την διαφορα φορου που θα προκυψει, θα εχω και προστιμο για εκπροθεσμη υποβολη δηλωσης;

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, sonikk είπε

Ευχαριστώ πολύ.

Τα χρήματα ποιανού είναι?

Αυτή είναι η ουσία 

1 λεπτό πριν, alfeios είπε

Στις αρχες του 2024 ειχα κανει τροποποιητική δηλωση Ε9 για αλλαγη εμπραγματος δικαιωματος σε ολα τα ακινητα. Απο λαθος μου ομως ενω περιγραφεται η αλλαγη, δεν περασε στους πινακες ο νεος κωδικος 1 αντι για το 2. 

Επομενως πρεπει να κανω τροποποιητικη τωρα για το 2024 και για το 2025

Αν την υποβαλω αυριο, εκτος απο την διαφορα φορου που θα προκυψει, θα εχω και προστιμο για εκπροθεσμη υποβολη δηλωσης;

Θα το κάνεις αναγκαστικά.

Κάντο και ότι γίνει 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fitsoulas2024 είπε

Εισαι βεβαιος οτι ειναι ετσι? αρα οσοι κινδυνευουν να χασουν καποιο επιδομα λογω καταθεσων, γλυτωνουν εαν βαλουν ενα συνδικαιουχο και τους δηλωσει αυτος?

Αν τους δηλωσουν και οι δυο πιστευω οτι ειναι λαθος, δεν ειναι εισοδημα και για τους δυο. Αν πχ γινει αναληψη ο ενας θα τους καρπωθει. Σιγουρος δεν ειμαι, αλλα και σε μενα εμφανιζει τους τοκους και σε μενα και στη γυναικα μου, δεν τους δηλωνουμε και οι δυο

1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Κάντο και ότι γίνει 

Παμε κι οπου παει;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Δεν είναι τόσο απλό...

Απλά πάει με την γνωστή λογική: ποιός θα το δει....

1 λεπτό πριν, alfeios είπε

Αν τους δηλωσουν και οι δυο πιστευω οτι ειναι λαθος, δεν ειναι εισοδημα και για τους δυο. Αν πχ γινει αναληψη ο ενας θα τους καρπωθει. Σιγουρος δεν ειμαι, αλλα και σε μενα εμφανιζει τους τοκους και σε μενα και στη γυναικα μου, δεν τους δηλωνουμε και οι δυο

Παμε κι οπου παει;

Αναγκαστικά ΔΕΝ θα πρέπει να κάνεις διόρθωση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...