Προς το περιεχόμενο

Ταχύτητες ίντερνετ μου-fast.com-(Laptop/Tablet/Smartphone)


Goriillaki5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα!

Θέλω τη γνώμη ειδικών γνώστες περί του θέματος!

-ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΧΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΣΚΕΥΗ? είναι διαφορά λίγων λεπτών ίσα ίσα να κανω μεταφορά των κάθε φώτο,ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΤΥΟ wi-fi (ROUTER 5G με sim που δεχετε)

*με την εμπείρια τόσων ετών σε γραμμές κανονικές με καλωδιώσεις και χρήση υπολογιστών και ιντερνετ πως ήταν κτλ όταν είχα 24αρες σπίτι,ή και vdsl και πως συμπεριφέρετε τώρα το λαπτοπ πχ (δεν είναι αργο στο youtube πχ μα σε καμια περίπτωση που γράφει 72mbps από fast.com πιστεύω πιο πολύ πρός το 19mbp+

ΤΟΤΕ γιατί -αν ισχύει -γράφει 2 τιμες διαφορετικές? 

Σ.Σ ευχαριστημένος είμαι ΔΕ ΚΟΛΛΑΕΙ καποια συσκευή σε αναπαραγωγή ταινιών video και οτιδήποτε,αναρωτιέμαι τι ταχύτητες έχω πραγματικά όμως! 72?68?64? ή σαν 17αρα-19αρα? ουτε κολλαει το ταμπλετ σε προβολες tv μεσω εφαρμογων 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ

 

στο laptop ΑΠΟ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ,ιδιότητες κτλπ όταν εδινα ιντερνετ απο κινητο 4G tethering hotspot πρός το λαπτοπ,εγραφε  συνδεση/ληψη 76/76mbps  ή 150/50 καπου εκει δε θυμαμαι πιθανως και 150/150 ή και 320/320(στο fast.com 24-30Mbps)  από κινητό 5G 144/144 ή 150/150 (στο fast/com 48-52-60mbps) ΤΩΡΑ ΜΕΣΩ ΚΑΛΟΥ ΡΟΥΤΕΡ 5G   866/866 ! (στο fast.com 65-72-80mbps) τι λέτε? στη πραξη εννοειται πως καταλαβαινω καλυτερες ταχυτητες μεσω του ρουτερ....(ασυρματα χωρις καλωδια χωρις τιποτα) ισχυει το 866/866? τι σημαινει? (στο dell laptop εχω intel core M ---i5)

**στο χωρο εργασιας στο σταθερο τους υπολογιστη είχαν 144/144mbps (intel core I5 επισης) εγω με το 866/866 είμαι οκ οκ?

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΕΠΙΣΗΣ οτι οι τιμες αυτες που εγρααψα παραπανω ΟΛΩΝ,ειναι μεσω του ROUTER 5G που έχω μεσαια κλιμακα σηματος ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΥΨΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ οροφου θαχα αρκετα καλυτερη ισχυ σηματος.....

 

***ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ,αλλα "σώθηκα" που δινουν απο εταιριες παροχων κινητης τηλεφωνιας ΔΩΡΕΑΝ Ρουτερ +sim data ειχαν 4G τωρα δινουν εδω και μηνες? -δε το ηξερα-και με 5G Ρουτερ,με 24μηνο συμβολαιο με 25€/μήνα  WI-FI HOME λέγετε, ετσι και αλλιώς εδινα που εδινα ως 20ευρω σε καρτοκινητο ναχω απεριοριστο ιντερνετ κτλ ΜΕ + λιγα ευρώ εχω wi-fi συνδεση σπιτι,και δινω σε οσες συσκευες θελω ασυρματο δικτυο.(και tv smart/εκτυπωτη/air flyer πχ)

 

 

 

 

image.jpeg.86dd13e13ffcc2d4603b6a2372a5207c.jpeg

Επεξ/σία από Goriillaki5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόκειται για 2 διαφορετικά πράγματα. Το ένα αφορά ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης 2 ασύρματων συσκευών και το άλλο πραγματική ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στο διαδίκτυο.

Η ονοματική ταχύτητα δείχνει πόσο γρήγορα μπορούν να επικοινωνήσουν 2 ασύρματες συσκευές μεταξύ τους. Δεν δείχνει όμως πόσα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν στην ίδια μονάδα του χρόνου. Λόγω πρωτοκόλλων επικοινωνίας, αριθμού ταυτόχρονων συνδεδεμένων συσκευών, φόρτο εσωτερικού δικτύου και τεχνικών χαρακτηριστικών των συσκευών, η πραγματική ταχύτητα ΠΑΝΤΑ είναι μικρότερη της ονομαστικής, πολλώ δε μάλλον όταν κάνουμε έλεγχο σε εξωτερικό server στο διαδίκτυο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημερα! οποτε με βαση οσων εδειξα με φωτο ταχυτητες κτλπ ποση ταχυτητα πραγματικη εχω με το ταμπλετ με το λαπτοπ με το κινητο?λιγο πιο αναλυτικα παρακαλω! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ασύρματη επικοινωνία είναι half duplex (σε αντίθεση με την ενσύρματη που είναι full duplex). Αυτό σημαίνει ότι μια ασύρματη συσκευή, σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή, είτε θα λαμβάνει είτε θα εκπέμπει τα δεδομένα. Ποτέ και τα 2 ταυτόχρονα.

Οπότε εκ σχεδίασης έχει μικρότερη μεταφορά δεδομένων (πραγματική ταχύτητα) έναντι της θεωρητικής μέγιστης που μπορεί να επικοινωνήσει. Επιπλέον επίδραση έρχεται λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών των συσκευών, των ρυθμίσεων των λειτουργικών συστημάτων και των πρωτοκόλλων επικοινωνίας.

Επίσης τα παραπάνω αναφέρονται στην επικοινωνία μεταξύ 2 μόνον ασύρματων συσκευών, π.χ. Router με το κινητό. Ωστόσο αν την ίδια στιγμή και άλλες ασύρματες συσκευές συνδέονται στον ίδιο Router, είναι φυσικό επακόλουθο να μειώνεται ακόμη περισσότερο η πραγματική ταχύτητα. Ο Router έχει έναν μόνον πομποδέκτη σε μία μπάντα, οπότε θα μιλά εναλλάξ με κάθε μία ασύρματη συσκευή που συνδέεται πάνω του. Αν έχει δυνατότητα MiMo θα μπορεί να επικοινωνεί ταυτόχρονα με π.χ. 4 συσκευές. Αλλά και πάλι είναι τεχνικώς αδύνατον να πλησιάζει την μέγιστη θεωρητική (ονομαστική) ταχύτητα επικοινωνίας.

Χοντρικά και ανάλογα την μπάντα που χρησιμοποιείται, η πραγματική ταχύτητα είναι στο 1/2 έως 1/3 της ονομαστικής κατά την σύνδεση μεταξύ των συσκευών. Και αυτά με καλό σήμα σύνδεσης και χωρίς φυσικά εμπόδια μεταξύ τους.

Στο ζητούμενο. Όταν αναφέρεις σύνδεση ονομαστική 866/866 σημαίνει ότι είσαι στους 5GHz οπότε μπορεί να πιάσει την μέγιστη ταχύτητα της 5G κινητής σύνδεσης. Όμως με 144/144 παίζεις σε ένα stream οπότε η πραγματική ταχύτητα μειώνεται κατά πολύ και είναι φυσιολογικές αυτές που αναφέρεις, ειδικά σε 4G σύνδεση κινητής και με tethering (πόσο να αντέξει ο μικρός επεξεργαστής και η μνήμη του κινητού, κάνοντας ταυτόχρονα πολλά πράγματα).

Κι επειδή το έχεις με έντονη γραφή, το ότι ένας Router είναι 5G δεν το κάνει αυτόματα καλό. Υπάρχουν του κιλού αλλά και πύραυλοι. Δεν πιάνουν όλοι τις ίδιες ταχύτητες σύνδεσης καθώς δεν έχουν τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά και φυσικά ούτε την ίδια τιμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...