Προς το περιεχόμενο

Manor Lords


>-Nosakos<-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

header.jpg?t=1714143614

Το Manor Lords είναι ένα μεσαιωνικό παιχνίδι στρατηγικής που συνδυάζει στοιχεία city builder με total war και έγινε σήμερα release σε early access. 

Manor Lords

 

 

Μέχρι στιγμής το παιχνίδι λαμβάνει διθύραμβες κριτικές και απορώ που κανείς δεν έχει φτιάξει ήδη θέμα!

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Quote

Μέχρι στιγμής το παιχνίδι λαμβάνει διθύραμβες κριτικές και απορώ που κανείς δεν έχει φτιάξει ήδη θέμα!

Ακριβώς αυτό. Χθες βράδυ τέτοια ώρα έψαχνα να βρω αν υπάρχει ήδη θέμα στο insomnia και μου έκανε εντύπωση η έλλειψή του (προφανώς βαρέθηκα να το κάνω μόνος μου...)

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια χρήστες του Steam το είχαν σε wishlist, το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι ρεκόρ στην πλατφόρμα. Πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε επιτέλους το early access στα 30 ευρώ (όχι λίγα, αν και στα κλειδάδικα είναι στα 20 ευρώ). Ήδη παίρνει πολύ καλές κριτικές στο Steam, αλλά όχι "overwhelming" όπως θα ήλπιζα.

Νομίζω για one-man project που αναπτύσσεται εδώ και 7 χρόνια είναι εκπληκτική προσπάθεια. Μένει να δούμε πόσο γυαλισμένο είναι σαν τελικό προϊόν (υποτίθεται τους τελευταίους μήνες δοκιμαζόταν από κάπου 130 testers). Γιατί το να φύγει από το early access status, θεωρώ πως δεν θα γίνει ποτέ όπως είναι και η μόδα τα τελευταία αρκετά χρόνια για τα περισσότερα indie. Το συγκεκριμένο δεν έχει καν δημοσιευμένο roadmap. Όχι ότι αν είχε θα έλεγε κάτι, αφού άνετα μπορούν να το ξεχειλώσουν όσο θέλουν.

Και για όσους δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται, νομίζω είναι πιο εύκολο να δούμε τι λέει ο ίδιος ο δημιουργός του.

- Το Manor Lords δεν είναι τύπου Total War. Είναι ένα city builder με μάχες. Οι μάχες δεν είναι τεράστιες ή συχνές και κατά κύριο λόγο το gameplay επικεντρώνεται στο city building και το management της πόλης.

- Δεν είναι τύπου Grand Strategy. Ο χάρτης έχει μεν διάφορες περιοχές σαν νομούς ή χώρες αλλά δεν θα μπορούμε να κατακτήσουμε πχ. όλη την Ευρώπη ή να κάνουμε γάμους κλπ (τύπου Crusader Kings). Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί να παίζεται σε σχετικά μικρή κλίμακα.

- Διαδραματίζεται μεν στο Μεσαίωνα αλλά δεν είναι RPG τύπου Kingdom Come Deliverance (έπος!) ή Mount&Blade. Υπάρχει μεν ένα mode που μπορείς να τριγυρνάς σε 3rd person view ως λόρδος στην πόλη και τις περιοχές σου, αλλά είναι περισσότερο κοσμητικό και πειραματικό παρά οτιδήποτε άλλο. Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο κατά κύριο λόγο για να παίζεται από ισομετρική προοπτική.

- Δεν είναι ανταγωνιστικό/γρήγορο RTS τύπου Age of Empires ή Starcraft. Έχει σχετικά χαλαρή ατμόσφαιρα όσο χτίζεις και επεκτείνεις την πόλη σου.

Περισσότερα εδώ: https://store.steampowered.com/news/app/1363080/view/5850813762792298449

Προσωπικά θα περιμένω πρώτα να διαβάσω κριτικές χρηστών για το πόσο πλήρες είναι το παιχνίδι πριν το αγοράσω.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα έχει 158.000 παίχτες ταυτόχρονα στο steam, χώρια πόσοι το έχουν αγοράσει σε Epic και Gog. Συγχαρητήρια μάστορα.
Η εντιμότητα του δημιουργού να πει οτι δεν είναι tw, παρά τα βίντεο αρκετών δημιουργών περιεχομένου για το αντίθετο, του στέρησε σίγουρα μια πώληση τουλάχιστον για το κοντινό μέλλον. Επιπλέον είναι και λίγο ανησυχητικό για την εξέλιξη ότι είναι ένας άνθρωπος μονάχα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ αν δεν ηρεμήσει πρώτα το αρχικό hype, δεν αγοράζω. Δεν θα την ξαναπάθω όπως με το Palworld που ξεφούσκωσε με συνοπτικές διαδικασίες και το είχα βαρεθεί πολύ πριν αρχίσει να ξεφουσκώνει.

Όσο καλό κι αν είναι αυτή τη στιγμή το ML, αμφιβάλλω αν έχει επαρκές content ή βάθος που θα κρατήσει το ενδιαφέρον για πάνω από μερικές εβδομάδες. Θα περιμένω να δω ψύχραιμες κριτικές.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω και γω ότι 30 ευρώ είναι μια τίμια τιμή γι αυτά που προσφέρει. Προσωπικά το τσίμπησα για να υποστηρίξω, αλλά θα περιμένω μερικά μεγάλα updates πριν το πιάσω κανονικά. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...