Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Νομίζω πως ο τίτλος τα λέει όλα.

Πρόσφατα ένας παλαιός μου συνάδελφος μου ζήτησε χρήματα (50€), καθώς του έχει χαλάσει το μηχανάκι του με το οποίο κάνει ντελιβερι. 

Καταλαβαίνω πως υπάρχουν δύσκολες στιγμές σε αυτή την ζωή, και ο καθένας προσπαθεί να βρει μια λύση όταν έρχονται αυτές οι δυσκολίες. Δεν μου ήταν ιδιαίτερο το ποσό, οπότε και το έδωσα. Ούτε και το θέμα των δανειακών χρημάτων σε εσωτερικό κύκλο δεν μου είναι κάτι "άγνωστο", γιατί έχω δανείσει και έχω δανειστεί πολύ πιο μεγαλύτερα ποσά.

Τα χρήματα αυτά τα δάνεισα με την προϋπόθεση πως θα πληρωνόταν προς το τέλος του μήνα και θα μου τα έστελνε πίσω. Ο μήνας πέρασε και τα χρήματα ακόμα να τα δω, τηλέφωνα και μυνήματα δεν τα απαντάει.

Το ζήτημα μου είναι το εξής:

Τα έστειλα με καλές πεποιθήσεις, καθώς έχω μπει στην θέση του. Και αναγνωρίζω πως τα χρήματα αυτά μπορεί για την θέση στην οποία βρέθηκε, να του κάνουν σημαντική αλλαγή. Ενώ μου είπε "Σε ευχαριστώ, δεν μπορείς να φανταστείς από τι μπελάδες με έβγαλες, και εκτιμώ την βοήθεια", τώρα δεν βλέπω καμιά ανταπόκριση. 

Πλέον έχω πάρει τα μυνήματα μου για αυτόν τον άνθρωπο, και εννοείται πως απογοητεύτηκα.

Να του το σπάσω όμως το κεφάλι μόλις τον δω ή όχι; (Για να νιώσει και αυτός την απογοήτευση μου)

P.S. Δεν με ενδιαφέρει τόσο το ποσό, όσο η πράξη. Η πράξη η οποία ξεκάθαρα εκφράζει "φτύσιμο στα μούτρα"

• Like 1
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, George204 είπε

Να του το σπάσω όμως το κεφάλι μόλις τον δω ή όχι; (Για να νιώσει και αυτός την απογοήτευση μου)

Βρεθηκα στη θεση σου πριν κανα δυο χρονια,δανεισα σε γνωστο μου,διανομεα, 5 ευρω να παρει τσιγαρα,γιατι δεν ειχε πανω του.
Μου τα εφερε την αλλη μερα.
Μετα απο 3 μερες περασε απο το μαγαζι και μου ζητησε 10 ευρω για να παρει κρεμα για το μωρο.
Μετα απο καμια 10ρια μερες,με πηρε τηλ ζητωντας 50 ευρω,γιατι τα χρωστουσε και θα του περναν το μηχανακι.
Επειδη ελειπα,κανονισα να παει να τα παρει απο το μαγαζι,εκ μερους μου.

Στη βδομαδα πανω που τα ζητησα,μου ειπε οτι ηταν η γιορτη του και ηθελε να παρει να κερασει και οτι θα μου τα εδινε σε λιγες μερες.

Μην τα πολυλογω,δεν απαντουσε τηλεφωνα απο εκει και επειτα. Οταν με ειδε σε καποιο μαγαζι,εφυγε οπως ηταν.

Στην πορεια εμαθα οτι δανειζοταν απο πολλους ετσι,με διαφορα προσχηματα και οτι ειχε μπλεξει ασχημα με τζογο,σε σημειο που ανεβασε καμπανια στο fb ,οτι εχει καρκινο,για να παρει δωρεες απο ολους.
Καπου στην πορεια  τον επιασαν και εδωσε καποια χρηματα πισω.

Πριν τα μαθω ολα αυτα,ηθελα να τον αρχισω στις μπουνιες σε οποιο φαναρι τον πετυχω.

Στην πορεια καταλαβα οτι δεν θα κερδισω κατι,θα χτυπησω και εγω ο ιδιος τα χερια μου,αυτος δε θα νοιαστει γιατι σιγουρα του τα εχει σπασει αλλος τα μουτρα και στη χειροτερη αν με δει κανενας μπατσος να τον σπαω στο ξυλο,θα εχω και τραβηγματα παραπερα.

Ο εγωισμος μου δε με αφηνει να τα ξεχασω τα χρηματα,οχι γιατι ειναι κανενα μεγαλο ποσο,αλλα επειδη ειμαι πολυ φιλοτιμος και βοηθαω οπου με χρειαστουν,οποτε τετοιες μ****ς μου τα σκανε πολυ ασχημα.

• Like 3
Δημοσ.

Όταν κάποιος για τέτοιο ειδικά ποσό (50-100-150 ευρώ) φεύγει από το στενό οικογενειακό κύκλο και πολύ στενό φιλικό και πάει σε γνωστούς απλά και περιστασιακές επαφές, τότε σημαίνει ότι έχει "στεγνώσει" τον οικογενειακό/στενό φιλικό κύκλο. Και επειδή για σοβαρό λόγο δεν θα του αρνούνταν οι κοντινοί του, αυτό σημαίνει ότι τον καταλάβανε ότι κάπου έχει μπλέξει (τζόγος, ναρκωτικά).

Επομένως όχι, δεν δανείζω ποτέ σε παρόμοιες περιπτώσεις. Έτσι δεν μπαίνω στον πειρασμό να τον πλακώσω επειδή αισθάνομαι κορόιδο. Πάντως όχι, δεν αξίζει να απλώσεις χέρι. Δεν θα κερδίσεις κάτι ουσιαστικό με κίνδυνο να τις φας εσύ ή να μπλέξεις με το νόμο.

• Like 8
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέχασε τα, λίγοι τα επιστρέφουν αυτά τα χρήματα και ακόμη πιο λίγοι εκτιμούν την πράξη σου. Να σου γίνει μάθημα για το μέλλον.

Δεν είναι τόσο οικονομικό το ζήτημα, οι πιο πολλοί σε κοροϊδεύουν και αυτό είναι το πρόβλημα. 

Συνήθως το παίζουν άφραγκοι αλλά μετά τους βλέπεις έξω για καφέ ή να συντηρούν 5-6 σκυλιά-γατιά στο σπίτι (με λεφτά άλλων πάντα).

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 6
Δημοσ.

Δανεικα (λιγα) μονο σε πολυ φιλο σου που βλεπεστε καθε μερα και του εχεις εμπιστοσυνη ξερεις τι τα θελει και σε τι φαση ειναι.

Απο εκει και περα αν θες να βοηθησεις καποιον απο λυπηση τα δινεις και δεν τα περιμενεις πισω 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παθος και Μάθος.

Ποτέ δανεικά και για κανένα λόγο σε φίλους και γνωστούς. Χαλάνε οι σχέσεις μετά. 

Επεξ/σία από kogba
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Narayan είπε

Δανεικά μόνο με απόδειξη και υπογραφές. Όποιος δεν θέλει ξυδάκι.

Αν σου εχει δωσει αποδειξη ο απατεωνας θα σου δωσει τα λεφτα μετα?

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μιλαμε για υποθεση μεταξυ φιλων - γνωστων. 

Εχω φαει φεσια σε τιμολογια με πιστωση ή γραμμάτια, σε ποσα 300€ - 400€, και ρωταω μεσω γνωστου μου εναν δικηγορο, τι να κανω. 

Μου λεει: Για ποσα κατω απο  3.000€ - 4.000€, μην ασχοληθεις και καθολου, θα χασεις κι αλλα χρηματα!!! 

Απο τοτε, προσεχω που δινω... Το παθημα... μάθημα... 

Δημοσ.

πουλησα με δοσεις παλαιοτερα ενα υπολογιστή , σε γνωστο μου 3 δοσεις των 300 ευρω , πληρωσε μεχρι την δεύτερη και μετα έκανε την πάπια, στο τελος μετα απο4 μηνες εδωσε αλλα 200 ευρω και με μπλοκαρε απο παντου. Ο  τζαμπας ζει...

Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες έπινα καφέ με γνωστό μου, και μου είπε ιστορία ότι δάνεισε σε φίλο του καλό (κουμπάρο) 10.000 για λίγες μέρες (γιατί δεν του περίσσευαν τα είχε στην άκρη για να ανατροφοδοτήσει το μαγαζί με νέο εμπόρευμα) επειδή του έτυχε κάτι έκτακτο, κάποιο θέμα υγείας. Οι μέρες περνούσαν και τον πήγαινε από "αύριο σε αύριο", σε κάποια φάση του στέλνει μήνυμα (γιατί είχε σταματήσει να απαντάει στα τηλέφωνα) του στυλ, "βάλε μου σε παρακαλώ μέχρι αύριο τα λεφτά γιατί θα έχω πρόβλημα", ούτε "θα έχουμε πρόβλημα" ούτε απειλές τίποτα....

Ε λοιπόν ο "φίλος" πήγε στο τμήμα εκβιαστών και τον κατήγγειλε! Τους είπε ότι τον εκβιάζει και απείλησε την σωματική του ακεραιότητα αν δεν του επιστρέψει τα λεφτά.

Την επόμενη μέρα έσκασαν 4 φουσκωτοί (πραγματικά είδα το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα και ήταν και οι 4 ντουλάπες) με πολιτικά οι οποίοι δήλωσαν αστυνομικοί και ένας από αυτούς άφησε την κάρτα του ( ο γνωστός μου έλειπε εκείνη την ώρα) για να τους καλέσει.

Τους κάλεσε και την επόμενη μέρα ήταν στην ασφάλεια για κατάθεση. Εκεί του είπαν ότι έχει γίνει καταγγελία εις βάρος του, να κόψει τις μαλακίες και ότι θέλει να ακολουθήσει την νόμιμη οδό, τον ενημέρωσαν ότι αν πάθει κάτι ο φίλος του θα θεωρηθεί αυτός υπευθυνος πλέον και αν λάβουν και άλλη καταγγελία εις βάρος του (στην αρχή τον θεωρούσαν τοκογλύφο) θα έχει πρόβλημα. Έφυγε νιώθοντας και κερατάς και δαρμένος, κάηκε τόσο πολύ που πλέον μου είπε ούτε στην μάνα του δεν θα δανείσει χρήματα χωρίς συμφωνητικό....

Ο κουμπάρος,απ ' ότι έμαθε από τρίτους έμπλεξε με τζόγο και χρώσταγε (χρωστάει?) λεφτά σε άσβερκους...

• Sad 7
Δημοσ.

Συνήθως όσοι μπλέκουν με τζόγο θέλουν δανεικά. Φίλος μου ζήτησε ένα μικρό ποσό και όταν τον ρώτησα τι το ήθελε μου είπε απροκλητα ότι ήθελε να ταΐσει τα φρούτα.. 🙂↕️

• Like 3
  • Haha 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...