Προς το περιεχόμενο

DOOM: The Dark Ages [PC/2025]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, firepc είπε

Εγω την αλλαξα φετος γτ επρεπε να τα παιζω ολα στο low

Σπουδαία καρτα παντως

Εγώ το έχω πει. Η συγκεκριμένη κάρτα ήταν το μεγαλύτερο λάθος της Nvidia που δεν πρόκειται να το ξανά κάνει. Να βγάλει τέτοιο τέρας επιδόσεων σε τόσο λογική τιμή. Άρτια από όλες τις απόψεις. Όταν βγει από τον υπολογιστή μου, θα μπει σαν κάδρο στον τοίχο μου. Είναι και η έκδοση xtreme της Gigabyte που είναι και πανέμορφη 😁

• Like 1
Δημοσ.

Doom 3, ωραίες αγνές εποχές gaming αλλά ρε σεις έχει παλιώσει απίστευτα τις σήμερα ημέρες (κάποιος έγραψε γραφικάρες, για τότε ναι και βέβαια).

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, firepc είπε

Εγω την αλλαξα φετος γτ επρεπε να τα παιζω ολα στο low

Σπουδαία καρτα παντως

8 χρόνια σκυλί 

Ελα ρε τοσο κατω.Σε τι αναλυση και τι fps  ηθελες να πιασεις.

Δημοσ.

BTW. Ήθελα να προσθέσω ότι το παιχνίδι το τερμάτισα. Βιαστικά tbh. Το στόρι το βρήκα βαρετό. Το gameplay πολύ ωραίο ιδικά με την ασπίδα όπως έχουν πει και άλλοι. Από ήχο τίποτα ιδιαίτερο. Επίσης επικές στιγμές που να νιώθεις badass κλπ, δεν βρήκα κάτι να πω την αλήθεια. Ρηχό γενικά. 

Επίσης είχα πρόβλημα στα 3 τελευταία κεφάλαια, με το performance. Εκεί που έπαιζα πάγωνε το παιχνίδι. Η λύση ήταν να βγάλω το DLAA και να το κάνω TAA και το Nvidia reflex να το απενεργοποιησω. Γενικά από ότι κατάλαβα οι τεχνολογίες της Nvidia (στη σειρά 5000) είχαν θέμα. Απλά δεν ξέρω γιατί γινόταν αυτό στα 3 τελευταία. Έπαιξα με όλα τα settings. Εβγαλα - έβαλα drivers. Τίποτα. Μόνο τα παραπάνω βοήθησαν. 

• Like 2
Δημοσ.

Είμαι στη 14 η αποστολή, και έχει αρχίσει και με κουράζει το συνεχές pause για να βλέπω το χάρτη, κυνηγώντας gold και secrets.

Επίσης, ο ανοιχτός κόσμος νομίζω οτι έκανε κακό παρά καλό στο παιχνίδι: πολεμάς σε δόσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποιες εντυπώσεις μιας και είδα και εγώ τίτλους τέλους για το παιχνίδι.

Τι μου άρεσε

+Γραφικά/οπτικός τομέας/ιστορία

Αναμενόμενα το παιχνίδι είναι όμορφο και σε χαρακτήρες/εχθρούς, και σε περιβάλοντα, και στα διάφορα cutscenes που έχει αρκετά.

Η ιστορία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά είναι πιο εύκολη η παρουσίαση της με αρκετά cut scenes.

+Gameplay/combat

Προσωπικά το σύστημα μάχης μου άρεσε περισσότερο από αυτού του Eternal. Ούτε χρειάζεται να αλλάζεις συνέχεια και γρήγορα όπλα, ούτε τπτ.

Η ασπίδα φυσικά ειναι από τα ατού του παιχνιδιού που βοηθάει πολύ στις μάχες. Υπάρχει καλή ποικιλία σε όπλα/upgrades και διαφορετικές τοποθεσίες. Δεν κάθεσαι ακίνητος και βαράς. Εξακολουθεί το παιχνιδι να είναι run and gun.

Μου άρεσε επίσης  που σε αρκετές πίστες/chapters, μπορούσες να επιλέξεις πότε θα πάς σε κάποια μάχη.

Ειναι αρκετά προσβάσιμο σαν παιχνίδι, με πολλές επιλογές σε τροποποίηση δυσκολίας και δεν χρειάζεται να αλλάζεις συνέχεια όπλα.

+Διάρκεια

Γύρω στις 17-18ώρες μου πήρε ο τερματισμός στην default δυσκολία. Μια χαρά για Doom παιχνιδι.

Τι δεν μου άρεσε

- οι μάχες με δράκους/ρομποτ, απογοητευτικές. Δεν με πείραζε τόσο την πρώτη φορά σαν κάτι καινούργιο, αλλά βαριόμουν όποτε ξαναέπαιζα με αυτά.  Επίσης λίγο απογοήτευση οι μάχες στα τελευταία chapters.

- το explore ορισμένες φορές ήταν κουραστικό και μη rewarding, να πρέπει να γυρνάς όλο το χάρτη πίσω για να ξεκλειδώσεις κάτι. Και γενικά η προσθήκη του gold, δεν ταιριάζει στο παιχνίδι, πέραν του απλά να προσθέτει περισσότερα Secrets σε ορισμένα μεγάλα maps/chapters. Ακόμα και τα masteries στα όπλα, απλά σου δίνουν skins, ψιλό απογοήτευση.

Γενικά πολλά chapters σχεδιαστικά ήταν αρκετά μονότονα. Τουλάχιστον δεν έχουμε το ενοχλητικό climbing/platforming των προηγούμενων Doom.

-replay value.Το παιχνιδι αφού δείς τίτλους τέλους, οι μόνες επιλογές που σου δίνει είναι είτε να ξαναπαίξεις τα chapters να μαζέψεις ότι σου έμεινε για 100% , είτε αν θέλεις να το ξαναπαίξεις σε υψηλότερη δυσκολία.Δεν έχεις δηλαδή πράγματα να κάνεις αφού το τελειώσεις, κάτι που πονάει για 80ευρώ.

-Τιμή.Το παιχνιδι δεν αξίζει ούτε για αστείο τα 80ευρώ(πόσο μάλλον 100 λόγω μελλοντικών dlc).  Είναι ο ορισμός του ''Wait for Deep Sale'' ή φυσικά μέσω Gamepass.

Καταλαβαίνω γιατί χαλάει κόσμο, είτε η όλη στροφή σε Parry στο Doom, είτε στους ανοιχτούς χάρτες με  πράγματα στον χάρτη να κάνεις.Γενικά μου άρεσε σαν παιχνίδι και φυσικά το προτείνω.

8/10 μέσω Gamepass,  7/10  εκτός.

image.png.66f12a492286ffacfcabf7c1f88e2db7.png

Επεξ/σία από Fulgore
  • Thanks 2
Δημοσ.

Με χει ψησει το dark ages τελευταια με οσα ακουω αλλα θελω να παιξω πρωτα καποιο προηγουμενο τιτλο μιας και πανε κατι αιωνες απο την τελευταια φορα που επαιξα doom.
Δεν θελω ολα τα παιχνιδια της σειρας, 1-2 μονο να ξαναμπω στο κλιμα. Ποια αξιζουν?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, corr8 είπε

Με χει ψησει το dark ages τελευταια με οσα ακουω αλλα θελω να παιξω πρωτα καποιο προηγουμενο τιτλο μιας και πανε κατι αιωνες απο την τελευταια φορα που επαιξα doom.
Δεν θελω ολα τα παιχνιδια της σειρας, 1-2 μονο να ξαναμπω στο κλιμα. Ποια αξιζουν?

Doom 2016

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, corr8 είπε

Doom 3 BFG.

Με 10€ στο steam έχεις όλη τη σειρά και δύο έξτρα επεισόδια.

https://store.steampowered.com/app/208200/DOOM_3/

Επεξ/σία από micos000
  • Like 3
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, micos000 είπε

Doom 3 BFG.

Με 10€ στο steam έχεις όλη τη σειρά και δύο έξτρα επεισόδια.

https://store.steampowered.com/app/208200/DOOM_3/

Ευχαριστω 😊 Μολις βρηκα το ιδιο πακετο στο fanatical στα 3.5€. Το τσιμπησα. Εχει τα ιδια εξτραδακια μεσα απο οτι βλεπω.
Ξεκιναω με αυτο και βλεπω αργοτερα για το 2016 που ανεφερε ο φιλος πιο πανω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, corr8 said:

Εξαρτάται τι εννοείς σα "σειρά". Δεν πρόκειται για ενιαία ακολουθία

Τα Doom 1+2 είναι ένα είδος μόνα τους, ειδικά αν ασχοληθείς με community content που υπάρχουν ασύλληπτα πράγματα. Ο πιο σύγχρονος διάδοχός τους είναι για μένα τα Painkiller και τα Shadow Warrior (Τα Wolfenstein δεν ξέρω, κάπως δε μου άρεσαν) ενώ υπάρχουν και αρκετές αξιόλογες indie κυκλοφορίες. Διαχωρίζω εδώ το gameplay του Quake από των κλασσικών Doom, το πλήρες 3D design έφερε ρήξη. To εξαιρετικό Hedon, πχ, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μίξη Hexen, Quake και Doom. Για εμένα προσωπικά το Doom 1 είναι καλύτερο παιχνίδι από το Doom 2 λόγω καλύτερου level design, το 2 είναι μια μεγάλη βελτίωση με νέα στοιχεία αλλά όταν ξεπεράσεις το σοκ της καραμπίνας κλπ και το ξεψαχνίσεις έχει κάποιες αδυναμίες. Και τα δύο, ακόμα και τώρα, όχι απλά στέκονται αλλά είναι και ΤΡΟΜΕΡΑ διασκεδαστικά.

Το Doom 3 άλλαξε το gameplay από πλευράς ρυθμού και level design. Από run 'n' gun και φρενήρη ρυθμό πήγε σε πιο αργό ρυθμό με στοιχεία τρόμου, με σαφή αλλαγή στη φιλοσοφία των επιπέδων. Είναι το πιο ιδιαίτερο της σειράς και, πέρα από την ποιότητά του, δε θα το έλεγα αντιπροσωπευτικό.

Τα πρόσφατα Doom της Bethesda είναι πάρα πολύ καλά παιχνίδια, με σύγχρονα στοιχεία, αλλά δεν είναι ακριβώς συνέχεια της παλιάς συνταγής. Οποιοδήποτε από τα Doom, Doom Eternal ή το πρόσφατο παίξεις αξίζει τον κόπο. Θα έλεγα το πρώτο Bethesda Doom, το Eternal δεν είχε κάποια μεγάλη τομή απ'όσα έχω διαβάσει αλλά δεν έχω ασχοληθεί.

Επεξ/σία από Tobajara
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Tobajara είπε

Εξαρτάται τι εννοείς σα "σειρά". Δεν πρόκειται για ενιαία ακολουθία

Τα Doom 1+2 είναι ένα είδος μόνα τους, ειδικά αν ασχοληθείς με community content που υπάρχουν ασύλληπτα πράγματα. Ο πιο σύγχρονος διάδοχός τους είναι για μένα τα Painkiller και τα Shadow Warrior (Τα Wolfenstein δεν ξέρω, κάπως δε μου άρεσαν) ενώ υπάρχουν και αρκετές αξιόλογες indie κυκλοφορίες. Διαχωρίζω εδώ το gameplay του Quake από των κλασσικών Doom, το πλήρες 3D design έφερε ρήξη. To εξαιρετικό Hedon, πχ, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μίξη Hexen, Quake και Doom. Για εμένα προσωπικά το Doom 1 είναι καλύτερο παιχνίδι από το Doom 2 λόγω καλύτερου level design, το 2 είναι μια μεγάλη βελτίωση με νέα στοιχεία αλλά όταν ξεπεράσεις το σοκ της καραμπίνας κλπ και το ξεψαχνίσεις έχει κάποιες αδυναμίες. Και τα δύο, ακόμα και τώρα, όχι απλά στέκονται αλλά είναι και ΤΡΟΜΕΡΑ διασκεδαστικά.

Το Doom 3 άλλαξε το gameplay από πλευράς ρυθμού και level design. Από run 'n' gun και φρενήρη ρυθμό πήγε σε πιο αργό ρυθμό με στοιχεία τρόμου, με σαφή αλλαγή στη φιλοσοφία των επιπέδων. Είναι το πιο ιδιαίτερο της σειράς και, πέρα από την ποιότητά του, δε θα το έλεγα αντιπροσωπευτικό.

Τα πρόσφατα Doom της Bethesda είναι πάρα πολύ καλά παιχνίδια, με σύγχρονα στοιχεία, αλλά δεν είναι ακριβώς συνέχεια της παλιάς συνταγής. Οποιοδήποτε από τα Doom, Doom Eternal ή το πρόσφατο παίξεις αξίζει τον κόπο. Θα έλεγα το πρώτο Bethesda Doom, το Eternal δεν είχε κάποια μεγάλη τομή απ'όσα έχω διαβάσει αλλά δεν έχω ασχοληθεί.

Σα σειρα εννοουσα για ολους τους τιτλους doom που εχουν βγει. Ποια αξιζουν περισσοτερο, οχι εαν ακολουθουν χρονολογικη σειρα τα γεγονοτα.
Τα doom 1+2 ηταν εξαιρετικα για την εποχη τους. Σε αυτο το ειδος εχω μεινει στις εποχες doom 1,2, Hexen, Heretic και τα πρωτα 2 quake.
Ειδικα Hexen και Quake τα ειχα λατρεψει. Wolfenstein δεν εχω αποψη, το ξεκινουσα και το αφηνα συνεχεια. Δεν ξετρελαθηκα.😄
Heretic ουσιαστικα ηταν αντιγραφη του Doom, μετα εβγαλαν το Hexen αλλα τους παρατησαν αυτους τους τιτλους ενω το doom συνεχισε να προχωραει με νεα παιχνιδια. (Ενα καημο τον εχω που ακυρωθηκαν μελλοντικα παιχνιδια απο Heretic.)

Doom 3 δε με χαλαει να χει πιο αργο ρυθμο ισα ισα το προτιμω περισσοτερο ετσι. Τωρα αν θα μου κακοφανει οταν πιασω νεοτερο τιτλο θα δειξει. Για eternal συγκεκριμενα διαβαζω αναμικτες κριτικες, δε ξερω ακομη αν το δοκιμασω!

Δημοσ.
23 minutes ago, corr8 said:

Τα doom 1+2 ηταν εξαιρετικα για την εποχη τους. Σε αυτο το ειδος εχω μεινει στις εποχες doom 1,2, Hexen, Heretic και τα πρωτα 2 quake. Ειδικα Hexen και Quake τα ειχα λατρεψει.

Σε αυτή την περίπτωση - γιατί είμαι μεγάλος οπαδός του Hexen - δες οπωσδήποτε τα παρακάτω.

Hedon - αυτό οπωσδήποτε

Graven - σαφές σύγχρονο Hexen, για αυτό και γκρινιάζει η πλειοψηφία

Project Warlock - ίσως το καλύτερο σύγχρονο retro FPS μαζί με το Hedon και το Amid Evil

Amid Evil - μέσα στα τρία καλύτερα σύγχρονα

Ion Fury - πολύ συμπαθητικό και αξιόλογο

Hands of Necromancy 2 - υπάρχει και 1, έχουν πάρει καλές κριτικές

Prodeus - αξιόλογο

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...