DrLo Δημοσ. Πέμπτη στις 06:42 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:42 μμ 4 ώρες πριν, teot είπε Στην Εθνική, σε λογαριασμό που ήμουνα εγώ, αδελφός μου και η μητέρα μας, πριν δυο χρόνια αφαίρεσα την μητέρα μας μόνο με την ληξιαρχική πράξη θανάτου χωρίς να ζητήσουν κανένα άλλο έγγραφο... ούτε καν κάποια εξουσιοδότηση η υπεύθυνη δήλωση απο τον αδελφό μου Στην ΑΛΦΑ όταν πέθανε η μητέρα μου μου είχαν πει ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Μπορεί να ανοίξεις άλλο λογαριασμό μόνος σου να μεταφέρεις τα λεφτά καιναυτοε να απενεργοποιηθεί (όχι κλείσει) Στις 17/6/2024 στις 12:05 ΠΜ, mathimatikos196 είπε Καλησπέρα σε όλους . Αν γνωρίζετε πως μπορώ να αφαιρέσω τον εαυτό μου από συνδικαιούχο σε λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς που μπαίνει η σύνταξη της μητέρας μου και να βάλω κάποιο άλλο όνομα ? Κάπου διάβασα -μπορεί και να κάνω λάθος - ότι δεν γίνεται ούτε με την συγκατάθεση μου. Να βάλεις εσύ αλλού δε γίνεται. Μπορεί ίσως με κάποιο πληρεξούσιο κλπ κλπ , γενικά ΑΝ γίνεται δεν αξίζει τον κόπο .
mountains1 Δημοσ. Πέμπτη στις 07:57 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:57 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, teot είπε Στην Εθνική, σε λογαριασμό που ήμουνα εγώ, αδελφός μου και η μητέρα μας, πριν δυο χρόνια αφαίρεσα την μητέρα μας μόνο με την ληξιαρχική πράξη θανάτου χωρίς να ζητήσουν κανένα άλλο έγγραφο... ούτε καν κάποια εξουσιοδότηση η υπεύθυνη δήλωση απο τον αδελφό μου Ξερει κανεις μηπως, αν το ιδιο γινεται και στην Πειραιως; Μονο με Ληξιαρχικη θανατου; Γιατι εγω που μιλησα με το helpdesk της Πειραιως, μου ειπαν Ληξιαρχικη+Εγγυτερων Συγγενων. Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:57 μμ από mountains1
Ukforthemoment Δημοσ. Πέμπτη στις 09:17 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:17 μμ 1 ώρα πριν, mountains1 είπε Ξερει κανεις μηπως, αν το ιδιο γινεται και στην Πειραιως; Μονο με Ληξιαρχικη θανατου; Γιατι εγω που μιλησα με το helpdesk της Πειραιως, μου ειπαν Ληξιαρχικη+Εγγυτερων Συγγενων. Και είναι δύσκολο να βγει των εγγύτερων συγγενών; https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/apoleia/pistopoietiko-egguteron-suggenon https://howto.gov.gr/mod/book/tool/print/index.php?id=271
mountains1 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:59 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:59 πμ (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Και είναι δύσκολο να βγει των εγγύτερων συγγενών; https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/apoleia/pistopoietiko-egguteron-suggenon https://howto.gov.gr/mod/book/tool/print/index.php?id=271 Πατωντας το κουμπι 'εκδοση' στο gov, και πιστεψε με δεν εχει γινει λαθος στην καταχωρηση στοιχειων, ουτε ο θανων αναστηθηκε, ουτε ειμαι καποιος ασχετος με το θανοντα. Θα βγει ακρη, αλλα το λεω επειδη εχουμε θεοποιησει το gov.gr Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:59 πμ από mountains1
Super Moderators paredwse Δημοσ. Παρασκευή στις 09:23 πμ Super Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 09:23 πμ 12 hours ago, Ukforthemoment said: Και είναι δύσκολο να βγει των εγγύτερων συγγενών; https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/apoleia/pistopoietiko-egguteron-suggenon https://howto.gov.gr/mod/book/tool/print/index.php?id=271 1 hour ago, mountains1 said: Πατωντας το κουμπι 'εκδοση' στο gov, και πιστεψε με δεν εχει γινει λαθος στην καταχωρηση στοιχειων, ουτε ο θανων αναστηθηκε, ουτε ειμαι καποιος ασχετος με το θανοντα. Θα βγει ακρη, αλλα το λεω επειδη εχουμε θεοποιησει το gov.gr Το πιστοποιητικό εγγυτέρων/πλησιέστερων συγγενών εκδίδεται από το gov.gr μόνο εάν έχει προηγηθεί η αρχική του έκδοση (μετά την αποδημία του θανόντα) από τον Δήμο στον οποίο άνηκε ο θανών/η θανούσα. Η πρώτη έκδοση γίνεται με φυσική παρουσία είτε σε ΚΕΠ είτε στον Δήμο που ήταν δημότης ο θανών/η θανούσα. Μετά την αρχική έκδοση, βγαίνει από το gov.gr. 3
The_Judas Δημοσ. Παρασκευή στις 10:44 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:44 πμ (επεξεργασμένο) Εγώ είχα πάει σε ΚΕΠ για την 1η έκδοση και μου είπαν 1-2 εργάσιμες να έρθει απάντηση από τον Δήμο Μέχρι να γυρίσω σπίτι την ίδια μέρα το είχα λάβει στο e-mail μου. Μετά από την 1η έκδοση βγαίνει αυτόματα από το gov. Παρόλο που δηλώνεις στην τράπεζα τον θάνατο... το όνομα του θανώντος παραμένει για πάντα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό ισχύει. Δεν ξέρω αν γίνεται κλείσιμο του λογαριασμού, νομίζω πως όχι. Επεξ/σία Παρασκευή στις 10:47 πμ από The_Judas 1
kostasbm Δημοσ. Παρασκευή στις 10:48 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:48 πμ On 17/06/2024 at 00:05, mathimatikos196 said: Καλησπέρα σε όλους . Αν γνωρίζετε πως μπορώ να αφαιρέσω τον εαυτό μου από συνδικαιούχο σε λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς που μπαίνει η σύνταξη της μητέρας μου και να βάλω κάποιο άλλο όνομα ? Κάπου διάβασα -μπορεί και να κάνω λάθος - ότι δεν γίνεται ούτε με την συγκατάθεση μου. ο κυριος δικαιουχος(αυτος που ανοιξε το λογαριασμο) και συ μαζι και βγαινεις αμεσως...... 14 hours ago, mountains1 said: Ξερει κανεις μηπως, αν το ιδιο γινεται και στην Πειραιως; Μονο με Ληξιαρχικη θανατου; Γιατι εγω που μιλησα με το helpdesk της Πειραιως, μου ειπαν Ληξιαρχικη+Εγγυτερων Συγγενων. ανοιξε αλλο λογαριασμο και κανε μεταφορα τα χρηματα αφου εισαι συνδικαιουχος και ασε υπολοιπο 10 λεπτα 1
panostza Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Για να το τελειώνουμε γιατί ορισμένοι έχουν πολύ συγκεχυμένο το τι παίζει με τους λογαριασμούς , τις κληρονομιές και τους θανάτους. Σε λογαριαμό κοινό (δλδ όπου υπάρχουν 2, 3 ή περισσότεροι δικαιούχοι) δεν υπάρχει πρώτος, κύριος ή οτιδήποτε άλλος δικαιούχος. Όλοι έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα επί του λογαριασμού. Εάν κάποιος από τους δικαιούχους αποβιώσει, τότε ο κοινός λογαριασμός ΔΕΝ μπαίνει σε κληρονομιές κτλ. Οι επιβιώσαντες δικαιούχοι μένουν μόνοι στο λογαριασμό. Για αυτό και με μια ληξιαρχική πράξη θανάτου "αφαιρείται" ο θανών και μένουν οι υπόλοιποι. Διαθήκες, πλησιέστεροι συγγενείς και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα για κληρονομιές είναι αναγκαία μόνο για λογαριασμούς που έμεινε μόνος ο πεθαμένος. Εκεί ναι, υπάρχει διαδικασία για το ποιος και σε τι ποσοστό κληρονομεί. Παρουσία όλων των δικαιούχων για υπογραφές απαιτούνται για αλλαγή δικαιούχων εν ζωή. Δλδ εγώ , η αδερφή μου και ο ξάδερφος έχουμε έναν λογαριασμό κοινό. Για να βγω εγώ πρέπει να υπογράψουμε όλοι, είναι αλλαγή όρων του λογαριασμού. Αν πεθάνω όμως βγαίνω με μια ληξιαρχική πράξη και ο λογαριασμός μένει στους άλλους. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα