phanispal Δημοσ. Τρίτη στις 11:08 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:08 πμ Απλά όντας στο πράσινο μεταπηδάς άμεσα σε άλλο, στο Online περιμένεις ή πληρώνεις πρόστιμο.
jkoukos Δημοσ. Τρίτη στις 11:19 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:19 πμ 7 λεπτά πριν, phanispal είπε Απλά όντας στο πράσινο μεταπηδάς άμεσα σε άλλο, στο Online περιμένεις ή πληρώνεις πρόστιμο. Το Onlline είναι μπλε σταθερό με υποχρέωση παραμονής 12 μηνών. Φεύγεις νωρίτερα αλλά με πρόστιμο που ξεκινά από 100€ τον 1ο μήνα, κλιμακούμενο αφαιρώντας 10€ κάθε επόμενο μήνα και μηδενίζει στον 10ο (φεύγεις αζημίως 11ο και 12ο). 1 ώρα πριν, johnnyman είπε Οπότε Γ1 εαν έχεις 200+ kw τον μηνα με κοινωνικό τιμολόγιο κ 15% έκπτωση με εμπρόθεσμη εξόφληση κ mydei βγαίνει 0.1012 η kw κ 5 ευρω πάγιο. Οι τιμή αυτή είναι από το τιμολόγιο Μαίου. Για τον Ιούνη βγαίνει 0,1098€ και λογικά περίπου εκεί θα είναι και του Ιούλη. Το πρόγραμμα είναι κυμαινόμενο και η τελική τιμή εξαρτάται από τον μηχανισμό διακύμανσης και το ποσοστό έκπτωσης που δίνει η εταιρεία κάθε μήνα.
johnnyman Δημοσ. Τρίτη στις 11:31 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:31 πμ 12 λεπτά πριν, jkoukos είπε Το Onlline είναι μπλε σταθερό με υποχρέωση παραμονής 12 μηνών. Φεύγεις νωρίτερα αλλά με πρόστιμο που ξεκινά από 100€ τον 1ο μήνα, κλιμακούμενο αφαιρώντας 10€ κάθε επόμενο μήνα και μηδενίζει στον 10ο (φεύγεις αζημίως 11ο και 12ο). Οι τιμή αυτή είναι από το τιμολόγιο Μαίου. Για τον Ιούνη βγαίνει 0,1098€ και λογικά περίπου εκεί θα είναι και του Ιούλη. Το πρόγραμμα είναι κυμαινόμενο και η τελική τιμή εξαρτάται από τον μηχανισμό διακύμανσης και το ποσοστό έκπτωσης που δίνει η εταιρεία κάθε μήνα. Αυτο που ειπα εγω είναι απο 1 Αυγούστου κ μετα.
phanispal Δημοσ. Τρίτη στις 11:48 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:48 πμ Εμένα λήγει μεθαύριο το περσινό Online, έλεγα να πάω στο πράσινο μέχρι τον Αύγουστο και βλέπουμε. Τώρα σκέφτομαι μήπως πάω απευθείας στο τωρινό Online.
johnnyman Δημοσ. Τρίτη στις 01:32 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:32 μμ 1 ώρα πριν, phanispal είπε Εμένα λήγει μεθαύριο το περσινό Online, έλεγα να πάω στο πράσινο μέχρι τον Αύγουστο και βλέπουμε. Τώρα σκέφτομαι μήπως πάω απευθείας στο τωρινό Online. Εγω λεω καλύτερα online να έχουμε ηρεμία Ποτε δεν ξες..
jkoukos Δημοσ. Τρίτη στις 01:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:36 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, johnnyman είπε Αυτο που ειπα εγω είναι απο 1 Αυγούστου κ μετα. Όχι δεν ισχύει αυτή η τιμή για τον Αύγουστο, για τον απλό λόγο ότι η τελική τιμή στα κυμαινόμενα ανακοινώνεται αρχές του μήνα τιμολόγησης (δηλαδή 1η Αυγούστου). Η τιμή που υπολόγισες, αφορά τιμή Μαίου (0,1462) και που την άντλησες από το παράδειγμα της ΔΕΗ. Τον Ιούνη αυτή η τιμή είναι 0,1548, οπότε σε σένα βγαίνει 0,1098. Επίσης κάθε μήνα η εταιρεία ανακοινώνει διαφορετικό ποσοστό έκπτωσης καθώς και το ποσό του μηχανισμού διακύμανσης, οπότε δεν γνωρίζουμε από τώρα ποια θα είναι η τιμή του Ιούλη πόσο μάλλον του Αυγούστου. Επεξ/σία Τρίτη στις 01:37 μμ από jkoukos 1
johnnyman Δημοσ. Τρίτη στις 02:09 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:09 μμ (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, jkoukos είπε Όχι δεν ισχύει αυτή η τιμή για τον Αύγουστο, για τον απλό λόγο ότι η τελική τιμή στα κυμαινόμενα ανακοινώνεται αρχές του μήνα τιμολόγησης (δηλαδή 1η Αυγούστου). Η τιμή που υπολόγισες, αφορά τιμή Μαίου (0,1462) και που την άντλησες από το παράδειγμα της ΔΕΗ. Τον Ιούνη αυτή η τιμή είναι 0,1548, οπότε σε σένα βγαίνει 0,1098. Επίσης κάθε μήνα η εταιρεία ανακοινώνει διαφορετικό ποσοστό έκπτωσης καθώς και το ποσό του μηχανισμού διακύμανσης, οπότε δεν γνωρίζουμε από τώρα ποια θα είναι η τιμή του Ιούλη πόσο μάλλον του Αυγούστου. Νόμιζα απο τον Αύγουστο θα είχαν σταθερή τιμή. Ότι να ναι δικό μου λάθος. Με συγχωρείς. Πιστεύεις καλύτερα να μείνουμε γ1 η πάμε online? Κατανάλωση τωρα το καλοκαίρι 250 με 300 λόγω air condition κ μετα 200+ Επεξ/σία Τρίτη στις 02:10 μμ από johnnyman
jkoukos Δημοσ. Τρίτη στις 03:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:58 μμ 1 ώρα πριν, johnnyman είπε Πιστεύεις καλύτερα να μείνουμε γ1 η πάμε online? Είναι απόφαση του καθενός ανάλογα τα δικά του θέλω και ανάγκες. Στο μπλε Online ξέρεις ότι θα έχεις για 12μηνο σταθερές χρώσεις αλλά υποχρεωτικά ηλεκτρονικό λογαριασμό (σταματά ο έγχαρτος). Στο πατρικό στο χωριό οι υπερήλικες γονείς (κολλημένοι με την ΔΕΗ) θέλουν οπωσδήποτε τον έντυπο κι επιπλέον δεν έχουν smart κινητά και ούτε γνωρίζουν τίποτα σχετικό με το διαδίκτυο. Μια λύση είναι η πάγια εντολή, αλλά δεν την θέλουν. Οπότε κατά 99% θα μεταφέρω την παροχή στο κυμαινόμενο κίτρινο Home4all, το οποίο είναι παρόμοιο με το Γ1/Ν1 που διαχρονικά είναι ελαφρά φθηνότερο από αυτό και παράλληλα δεν αλλάζουν τα όρια στα κλιμάκια. Άλλο ένα υπέρ είναι ότι αν οι κιλοβατώρες ξεπεράσουν το όριο (500kWh) του 1ου κλιμακίου, δεν χρεώνονται όλες με την ακριβότερη τιμή του 2ου αλλά μόνον όσες το υπερβούν (από την άλλη είναι ακριβότερο το 2ο κλιμάκιο έναντι του Γ1/Ν1).
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 04:01 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:01 μμ Μόλις τώρα, jkoukos είπε Είναι απόφαση του καθενός ανάλογα τα δικά του θέλω και ανάγκες. Στο μπλε Online ξέρεις ότι θα έχεις για 12μηνο σταθερές χρώσεις αλλά υποχρεωτικά ηλεκτρονικό λογαριασμό (σταματά ο έγχαρτος). Στο πατρικό στο χωριό οι υπερήλικες γονείς (κολλημένοι με την ΔΕΗ) θέλουν οπωσδήποτε τον έντυπο κι επιπλέον δεν έχουν smart κινητά και ούτε γνωρίζουν τίποτα σχετικό με το διαδίκτυο. Μια λύση είναι η πάγια εντολή, αλλά δεν την θέλουν. Οπότε κατά 99% θα μεταφέρω την παροχή στο κυμαινόμενο κίτρινο Home4all, το οποίο είναι παρόμοιο με το Γ1/Ν1 που διαχρονικά είναι ελαφρά φθηνότερο από αυτό και παράλληλα δεν αλλάζουν τα όρια στα κλιμάκια. Άλλο ένα υπέρ είναι ότι αν οι κιλοβατώρες ξεπεράσουν το όριο (500kWh) του 1ου κλιμακίου, δεν χρεώνονται όλες με την ακριβότερη τιμή του 2ου αλλά μόνον όσες το υπερβούν (από την άλλη είναι ακριβότερο το 2ο κλιμάκιο έναντι του Γ1/Ν1). Δυσκολο το θεμα με ηλικιωμενους ειδικα καποιοι ειναι οντως κολλημενοι θελουν να πανε στο γκισε να παρουν συνταξη θελουν χαρτι στα χερια τους κτλ κτλ εμπιστευονται μονο τον εαυτο τους. Ευτυχως εδω 91/84 χρονων παππους/γιαγια τα εχουν αφησει ολα πανω μου εχω παγια εντολη καθε φορα στο καλυτερο προγραμμα που εχει η δεη online+κουπονια και γενικα τα παντα περνανε απο τα χερια μου αν δεν υπαρχει 100% εμπιστοσυνη τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα με τοσο μεγαλους ανθρωπους. 1
johnnyman Δημοσ. Τρίτη στις 04:29 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:29 μμ 29 λεπτά πριν, jkoukos είπε Είναι απόφαση του καθενός ανάλογα τα δικά του θέλω και ανάγκες. Στο μπλε Online ξέρεις ότι θα έχεις για 12μηνο σταθερές χρώσεις αλλά υποχρεωτικά ηλεκτρονικό λογαριασμό (σταματά ο έγχαρτος). Στο πατρικό στο χωριό οι υπερήλικες γονείς (κολλημένοι με την ΔΕΗ) θέλουν οπωσδήποτε τον έντυπο κι επιπλέον δεν έχουν smart κινητά και ούτε γνωρίζουν τίποτα σχετικό με το διαδίκτυο. Μια λύση είναι η πάγια εντολή, αλλά δεν την θέλουν. Οπότε κατά 99% θα μεταφέρω την παροχή στο κυμαινόμενο κίτρινο Home4all, το οποίο είναι παρόμοιο με το Γ1/Ν1 που διαχρονικά είναι ελαφρά φθηνότερο από αυτό και παράλληλα δεν αλλάζουν τα όρια στα κλιμάκια. Άλλο ένα υπέρ είναι ότι αν οι κιλοβατώρες ξεπεράσουν το όριο (500kWh) του 1ου κλιμακίου, δεν χρεώνονται όλες με την ακριβότερη τιμή του 2ου αλλά μόνον όσες το υπερβούν (από την άλλη είναι ακριβότερο το 2ο κλιμάκιο έναντι του Γ1/Ν1). Έχω πάγια εντολή κ σταθερό πρόγραμμα απο εποχές κορονοιου. Οπότε ολα καλα!!
ventic139 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:04 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:04 πμ (επεξεργασμένο) Καλημέρα Κοντεύει μήνας και ακόμη ο Δεδδηε να κάνει τη αλλαγή στο σύστημα του για να φαίνομαι στη προτεργεια μετά από αλλαγή παρόχου αφού είμαι ήδη σε αυτή από τις 3-4 του μήνα. Εν το μεταξύ ο λογαριασμός στη ΔΕΗ φαίνεται ακόμη ενεργός με τη παροχή και φοβάμαι μη γίνει χαζομάρα τέλος του μήνα με τους λογαριασμούς και τρέχω να βγάλω άκρη. Εχω ανοίξει αίτημα και στη ΡΑΕ αλλά παπάκια. Τι άλλο να κάνω; ευχαριστώ Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:06 πμ από ventic139
V3NDETTA Δημοσ. Τετάρτη στις 08:13 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:13 πμ On 23/06/2025 at 14:21, pasxaliskar said: δν κανεις καθολου αιτηση μεχρι να ρθει σεπτεμβριος που ξανα ανοιγουν.. εχεις ηδη ακομα και 5 προγραμματα η 5 αροχους να αλλαξεις Δεν λέω για την αίτηση του ίδιου του ΚΟΤ εννοώ, εφόσον αλλάξω το πρόγραμμα ενώ είμαι στην ΔΕΗ και έχω ήδη ΚΟΤ ,θα γίνει η εφαρμογή αυτόματα με βάση του νέου προγράμματος πχ Μπλέ????
ringboy Δημοσ. Τετάρτη στις 09:30 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:30 πμ (επεξεργασμένο) Στο myhome βλεπω 0,142 / kwh ενω σε σταθερα συμβολαια ρτους αλλους παροχους ειναι 0,10/ kwh Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:32 πμ από ringboy
johnnyman Δημοσ. Τετάρτη στις 09:49 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:49 πμ Καλημέρα σε ολους τους φίλους. Πήγα τελικά my home online + κοινωνικό τιμολόγιο. 0.097 η kw Υγεία πάνω απ ολα και του χρόνου βλέπουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα