Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, liakjim said:

Αν έχεις τη δυνατότητα προτίμησε το all easy pro. 

To ειχα δει και αυτο αλλα στο site της midea αναφερει οτι το xtreme save εχει αποστειρωση και εναν inverter quadro που κανει ακομη περισσοτερη οικονομια. Γι'αυτο και το προτιμησα αρχικα.

Το easy pro ειναι καλυτερο λες ε?

Επεξ/σία από ardi21
  • Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα MIDEA solstice 18.000 για χώρο περίπου 50 τετραγωνικών σε πολυκατοικία του 2009.

Επειδή οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος για το αν τα BTU επαρκούν κυρίως για ψύξη ;

Επίσης, εάν υπάρχει κάποια πρόταση για εναλλακτική δεκτή.                                                                                                                                             

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ardi21 είπε

Σκεφτομαι να αλλαξω 2 κλιματιστικα σε δυο υπνοδωματια και εχω καταληξει στο παρακατω midea

https://www.skroutz.gr/s/35655877/Midea-Xtreme-Save-II-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html?from=account_favorites

Τα 9.000 BTU με καλυπτουν και η χρηση του θα ειναι σχεδον μονο στην ψυξη. Θερμανση θα βαλω πολυ σπανια, ισως και καθολου. Δεν με ενδιαφερουν συγκεκριμενες λειτουργιες παρα μονο να εχει ιονιστη.

Θελω να δωσω εμφαση στην οικονομια και απ'οτι εχω δει το συγκεκριμενο ειναι πολυ οικονομικο στην καταναλωση. Υπαρχει καμια αλλη καλη επιλογη σε αυτα τα χρηματα?

Πιστεύεις ότι αυτό το πραγματάκι που έχουν για ιονιστη θα κάνει κάτι;

Screenshot_185.png.0a4f41b25efce4640960579c3bd27d97.png

7 λεπτά πριν, Kopite είπε

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα MIDEA solstice 18.000 για χώρο περίπου 50 τετραγωνικών σε πολυκατοικία του 2009.

Επειδή οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος για το αν τα BTU επαρκούν κυρίως για ψύξη ;

Αν πληρώνει η πεθερά το ρεύμα οκ :)

• Haha 2
Δημοσ.

Για 9000 τι προτείνετε ? Θα μπει σε δωμάτιο με νότιο προσανατολισμό στην Αθήνα.

Υποψηφια είναι Fujitsu σειρά ΚP ( έχει προσφορά στα 380 ) η σειρά ΚΜ η Μidea all easy pro.

Μέτρια μόνωση πολυκατοικία του 92 και θα χρησιμοποιηθεί και για ψύξη και για ζέστη το χειμώνα ( παιδικό δωμάτιο. )

Δημοσ.
19 hours ago, cmaniac said:

Τίποτα.

Για ψύξη είναι η όλη συζήτηση. Στην θέρμανση πέραν κάποιων TCL/Φασόν που στα εύκολα κάτι κάνουν (μέχρι τους 12-14 βαθμούς - πιο κατω αρχίζουν οι χαζομάρες), μόνο συγκεκριμένα Ιαπωνικά αποδίδουν.

Τα οποια ομως για 12αρι και πανω μιλαμε για 1.000+ ευρω αρα τα ξεχναμε για το μεσο νοικοκυριο οταν λχ το αντιστοιχο TCL/Midea εχει 600 ευρω. Και δεν μπορει να ποσοτικοποιηθει ευκολα και πραγματικα η διαφορα στο κερδος απο το ρευμα. Ιδιως για χρηστες που δεν δουλευαν και δεν θα δουλεψουν ποτέ το κλιματιστικο 24/7 ειτε για θερμανση ειτε για ψυξη αλλα μονο οταν το εχουν αναγκη για να ψυξουν/θερμανουν το χωρο, να κοιμηθουν, να εργαστουν κτλ.

Δημοσ.
Στις 8/5/2025 στις 9:55 ΜΜ, liakjim είπε

Δοκίμασε να του δώσεις ρύθμιση 21 ή 22 ή όσο χρειαστεί ώστε να παίζει εκεί που θέλεις ( του κιλού πήρες, μην περιμένεις ακρίβεια στη διατήρηση της θερμοκρασίας, μπορεί να έχει και μεγάλο offset ). 

Έχεις απόλυτο δίκιο, βιαστική και λάθος επιλογή! Σύμφωνα όμως με τη συμβουλή σου στο 22 νομίζω κάτι πέτυχα! Ποιο πιστεύεις θα ήταν ιδανικό μηχάνημα για αυτή τη δουλειά???

Δημοσ.
5 ώρες πριν, konosl2 είπε

Κυρίως ναι αλλα ιδανικα και για θερμανση.

aseh09kmcg

4 ώρες πριν, ardi21 είπε

Το easy pro ειναι καλυτερο λες ε?

Από το feedback που έχουμε ναι. Επίσης εναλλακτικά υπάρχει και το tcl miracle III. 

3 ώρες πριν, Kopite είπε

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

2 ώρες πριν, nikos263 είπε

Για 9000 τι προτείνετε ? Θα μπει σε δωμάτιο με νότιο προσανατολισμό στην Αθήνα.

Υποψηφια είναι Fujitsu σειρά ΚP ( έχει προσφορά στα 380 ) η σειρά ΚΜ η Μidea all easy pro.

Μέτρια μόνωση πολυκατοικία του 92 και θα χρησιμοποιηθεί και για ψύξη και για ζέστη το χειμώνα ( παιδικό δωμάτιο. )

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, liakjim είπε

aseh09kmcg

Ευχαριστώ πολύ! Καποια καλη προταση και για <500€;

Επισης οι υπηρεσιες εγκαταστασης απο τις μεγαλες αλυσιδες/σκρουτζ αξιζουν ή να μην μπω καν στον κοπο;

Κοιτουσα το παρακατω κλιματιστικο το ειχε στα 579€ χθες και με δωρεαν εγκατασταση, ξερουμε αν ειναι καλο;

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/322480-a-c-in9btu-toyotomi-thna09vr25-vr25

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, konosl2 είπε

Καποια καλη προταση και για <500€;

Δεν υπάρχει. 

Θα ανέμενα σε προσφορές το aseh09kmcg. Έχει παίξει στα 570€ με εγκατάσταση στην τιμή. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν υπάρχει. 

Θα ανέμενα σε προσφορές το aseh09kmcg. Έχει παίξει στα 570€ με εγκατάσταση στην τιμή. 

Ωραια σε ευχαριστω πολυ θα το τσεκαρω. Η εγκατασταση απο κωτσο/πλαισιο κτλπ ειναι αξιοπιστη;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, konosl2 είπε

Η εγκατασταση απο κωτσο/πλαισιο κτλπ ειναι αξιοπιστη;

Εδώ δεν ξέρουμε τι θα μας τύχει στη γενική περίπτωση, πόσο μάλλον από αυτούς που συνεργάζονται με τις αλυσίδες με το μικρό κέρδος και άρα πίεση για πολλές εγκαταστάσεις - ξεπέτες. Είναι Λόττο η φάση, εξαρτάται ποιος θα έρθει ανάλογα με την περιοχή και την εποχή. Για αυτό θέλει σχεδόν πάντα κυνήγι εκ μέρους μας. Εδώ ελπίζουμε να βοηθήσει ο ας πούμε οδηγός που υπάρχει στην υπογραφή μου. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ομάδα,

Θέλω να αντικαταστήσω πολύ παλιό κλιματιστικό υπνοδωματίου (δεν έχει καν ασύρματο χειριστήριο) sanyo 7000 btu.

Ενδιαφέρομαι για ένα 9000 btu
11 τμ
έως 700€ χωρίς εγκατάσταση ή 800€ με την εγκατάσταση (αδιάφορο από ποιο κατάστημα)
περιοχή Αθήνα
αποκλειστική πολύωρη χρήση ψύξης
προτίμηση σε ιαπωνικές εταιρείες
αδιάφορα τα features

Αν είναι εύκολο θα ήταν βοηθητικό να προταθούν 2-3 κλιματιστικά και όχι μόνο 1, για να τα έχω στο νου μου για τυχόν προσφορές τις επόμενες μέρες.

Επεξ/σία από pintourikio
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pintourikio είπε

Καλησπέρα ομάδα,

Θέλω να αντικαταστήσω πολύ παλιό κλιματιστικό υπνοδωματίου (δεν έχει καν ασύρματο χειριστήριο) sanyo 7000 btu.

Ενδιαφέρομαι για ένα 9000 btu
11 τμ
έως 700€ χωρίς εγκατάσταση ή 800€ με την εγκατάσταση (αδιάφορο από ποιο κατάστημα)
περιοχή Αθήνα
αποκλειστική πολύωρη χρήση ψύξης
προτίμηση σε ιαπωνικές εταιρείες
αδιάφορα τα features

Αν είναι εύκολο θα ήταν βοηθητικό να προταθούν 2-3 κλιματιστικά και όχι μόνο 1, για να τα έχω στο νου μου για τυχόν προσφορές τις επόμενες μέρες.

Aseh09kmcg 

Είπες και άλλες μάρκες αλλά όχι, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στα λεφτά του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Ετοιμάστε το για να το πουλήσω", τους είπα. Μου το παρέδωσαν απεγκατεστημένο μέσα στην συσκευασία του καινούριου κλιματιστικού, "έτοιμο για να το δώσω". Το ανοίγω σήμερα και βλέπω αυτό (τσακισμένος χαλκοσωλήνας):

1519423197_.jpg.aea181b5d7dd3f8af602af4573590467.jpg

Έχει νόημα να το χαρίσω σε κάποιον που έχει ανάγκη ή πάει για ανακύκλωση;

LG 9άρι inverter του 2011, δούλευε ικανοποιητικά πριν το ξηλώσω, δεδομένου ότι αυτό που βλέπετε ήταν όλο κι όλο το μήκος του χαλκοσωλήνα τα τελευταία 7 χρόνια. Έχει COP 4,1 και EER 4,03

Επεξ/σία από Pan_K
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...