Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Adrianiotis είπε

Καλημέρα σας

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 400-450€ 
  2. Νέα αγορά 
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος Αδιάφορο 
  4. Χρήση κλιματιστικού: 30% ψύξη / 70% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης: Περιαστασιακή χρήση, καθώς βρίσκεται στο σπίτι των γονιών μου στο δωμάτιο που κοιμόμαστε εμείς όταν πάμε
  6. Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου
  7. Υπνοδωμάτιο
  8. Καλαμάτα με 40C το καλοκαίρι και 7C τον χειμώνα,  μέσα στην πολή, χαμηλό υψόμετρο, ανατολικός προσανατολισμός, υγρασία χειμώνα-καλοκαίρι, η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στην ανατολή.
  9. Αθόρυβο,wifi.
  10.  Μέτριες μονώσεις(κατασκευή 1990), ανατολίκος προσανατολισμός, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια με θερμοδιακοπή.
  11. 1267.02 Watt
    1089.64 KCal/h
    90.50 Watt/m2
    77.83KCal/h/m2

image.png.f4e77183bfe26f85d6cd188b2ad325c5.png

Γενικά δεν έχω τρελές απαιτήσεις γιατί όπως γράφω είναι για περιστασιακή χρήση, συν ότι είναι Καλαμάτα που δεν έχει πολύ κρύο

Λοιπόν. 

Μπορείς να πας σε ένα tcl πχ το miracle III. 

Ή μπορείς να πας σε ένα καλό και φθηνό επώνυμο όπως το aseh09knca.

Ή μπορείς να πας σε ένα που και εγγύηση έχει αλλά και με χαλαρούς όρους (μη απαίτηση ετήσιας συντήρησης) από τη στιγμή που θα είναι περιστασιακή χρήση όπως το Bosch ASI09DW30. 

Με το fujitsu θα έχεις την καλύτερη οικονομία σε χρήση ανάμεσα στις 3 επιλογές. 

Τα tcl και Bosch θα τσιμπάνε λίγο παραπάνω ρεύμα, αλλά πιθανώς να μην είναι πρόβλημα σε περιπτώσεις σαν τη δικιά σου. 

Στο bestprice θα βρεις πιθανότατα καλύτερες τιμές. Προσοχή γενικά στις παραεισαγωγές, γίνεται χαμός. Θα πρέπει να ψάχνεις για εγγύηση αντιπροσωπίας. Επιβεβαίωσε και τους όρους εγγύησης πριν ψωνίσεις γιατί αλλάζουν κάποιες φορές και εδώ δεν έχουμε τρόπο να τις παρακολουθούμε. 

Επίσης η αγορά είναι γεμάτη με κινέζικα κλιματιστικά, φασόν tcl, aux, midea κτλ αλλά ή δεν έχουμε feedback ή χάνεται μέσα στις χιλιάδες σελίδες των 4 θεμάτων που έχουμε αισίως(???) φτάσει. 

Ότι και να πάρεις, ρίξε μια ματιά στον οδηγό της υπογραφής μου για τις παγίδες που υπάρχουν στη διαδικασία της εγκατάστασης η οποία μπορεί να είναι και ίσης σημασίας με την επιλογή μοντέλου.  

• Like 1
  • Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς, σήμερα που έγιναν κάτι εργασίες στο σπίτι (έβαλα τέντα με μοτέρ) παρατήρησα μαζί με τον μάστορα ότι υπάρχει καλώδιο στα μπαλκόνια που μάλλον είναι για τα κλιματιστικά (γιατί έχει 20άρα ασφάλεια). 

Τα κλιματιστικά που έβαλα πέρυσι μου τα βάλανε μέσα στο σπίτι με καλώδιο που συνδέεται σε πρίζα. Εν το μεταξύ νομίζω αυτοί που τα βάζανε το είδανε και κάνανε τους κινέζους για κάποιον λόγο γιατί τους είδα να μιλάνε λίγο ψυθιριστά εκείνη την ώρα. Αλλά μέχρι τώρα δεν είχα καταλάβει γιατί. Όπως έχω γράψει και σε άλλο τοπικ θα πρέπει να τραβήξω έτσι και αλλιώς άλλο καλώδιο γιατί εκεί που είναι τώρα είναι πολύ μικρή η ασφάλεια.

Έχει νόημα να φέρω ηλεκτρολόγο να μου τα αλλάξει και να χρησιμοποιήσει τα εξωτερικά καλώδια? Σε αυτήν την περίπτωση πως κλείνει το κλιματιστικό? απλά θα ρίχνω την ασφάλεια όταν θέλω ή μπαίνει διακόπτης? Ή να φέρω κάποιον για κλιματιστικά να το κάνει? Υποθέτω θα πρέπει να βγει πρώτα η μονάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγκατασταθηκε το AUX C Series 24 kBTU στο εξοχικό. Δυστυχώς είχατε δίκιο και η εφαρμογή δεν δείχνει καταναλωση. Το καλοκαίρι θα σας πω εντυπώσεις. Εκ πρωτης φαίνεται θηρίο και λιγο θορυβώδες, σε σύγκριση με Toshiba Edge white. Μπήκε σε ξεχωριστη ασφάλεια 16Α C 6kVA φασης και ουδέτερου, ρελε διαφυγής τύπου F, και επιτηρητής τάσης με το αντίστοιχο τριφασικό ρελε.

Οπότε σκέφτομαι να βάλω τώρα και 1 SONOFF 80080 POW320D και 1 SONOFF 80079 POW316D. Εχω ενα 27 kBTU multisplit inventor σε 20Α ασφάλεια και το AUX σε 16Α ασφάλεια. Αυτα θα μου δειχνουν καταναλωση σε εφαρμογή της SONOFF. Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη/καλύτερη εναλλακτική; Είδα το Shelly PM Mini Gen3 αλλά δεν βρήκα αντίστοιχο για 20Α. Ιδανικά δεν θα ήθελα να ξεφύγω σε κόστος πάνω 30 ευρώ. Η παροχή είναι τριφασικη οπότε θεωρητικά και 1 τριφασικός μετρητης ίσως βόλευε. 

Επεξ/σία από rkb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rkb είπε

Εγκατασταθηκε το AUX C Series 24 kBTU στο εξοχικό. Δυστυχώς είχατε δίκιο και η εφαρμογή δεν δείχνει καταναλωση. Το καλοκαίρι θα σας πω εντυπώσεις. Εκ πρωτης φαίνεται θηρίο και λιγο θορυβώδες, σε σύγκριση με Toshiba Edge white. Μπήκε σε ξεχωριστη ασφάλεια 16Α C 6kVA φασης και ουδέτερου, ρελε διαφυγής τύπου F, και επιτηρητής τάσης με το αντίστοιχο τριφασικό ρελε.

Οπότε σκέφτομαι να βάλω τώρα και 1 SONOFF 80080 POW320D και 1 SONOFF 80079 POW316D. Εχω ενα 27 kBTU multisplit inventor σε 20Α ασφάλεια και το AUX σε 16Α ασφάλεια. Αυτα θα μου δειχνουν καταναλωση σε εφαρμογή της SONOFF. Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη/καλύτερη εναλλακτική; Είδα το Shelly PM Mini Gen3 αλλά δεν βρήκα αντίστοιχο για 20Α. Ιδανικά δεν θα ήθελα να ξεφύγω σε κόστος πάνω 30 ευρώ. Η παροχή είναι τριφασικη οπότε θεωρητικά και 1 τριφασικός μετρητης ίσως βόλευε. 

Αν βάλεις sonoff ή shelly και σε ενδιαφέρει μπορούμε να το "πετάξουμε" στο public grafana της υπογραφής μου 😎

Επίσης δεν χρειάζεται να περιμένουμε το καλοκαίρι. Οι συνθήκες της εποχής είναι τέλειες για να δούμε τα ελάχιστα watts και σε θέρμανση και σε ψύξη πχ μια μέρα που θα έχει 22-23 έξω και 21 μέσα βάζεις ψύξη 19-20 ενώ το βράδυ που θα έχει πχ 15-16 και μέσα 21 βάζεις θέρμανση 22-23. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.

Ωραία,  οπότε το sonoff προτείνεται. Αν το βάλω θα ενημερώσω για να μπει στο grafana.  Απλά τώρα δεν το χρησιμοποιούμε καθόλου,  γιαυτό είπα το καλοκαίρι. Αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν δοκιμές. 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, rkb είπε

Ωραία,  οπότε το sonoff προτείνεται. Αν το βάλω θα ενημερώσω για να μπει στο grafana.  Απλά τώρα δεν το χρησιμοποιούμε καθόλου,  γιαυτό είπα το καλοκαίρι. Αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν δοκιμές. 

Από τη στιγμή που το AUX είναι σε δική του ασφάλεια στον πίνακα, μπορείς να βάλεις ένα sonoff pow elite r3 20A. 

Το multi ίσως να ήταν προτιμότερο να μπει σε ένα sonoff pow r3 που είναι 25Α . 

Δημοσ.

Ερωτηση που ισως καπου να εχει απαντηθει ξανα.. Ποια η διαφορα αναμεσα σε:

mitsubishi heavy industries     και

mitsubishi electric

Ποια η αποψη σας για το μοντελο:

MITSUBISHI HEAVY

SRK / SRC 50 ZS-WF 18000Btu/h WiFi Standard

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, summit1_1 είπε

Καλησπέρα, έχουμε γνωμη/εμπειρία απο τα κλιματιστικα comfee μαλλον θυγατρικη της midea? Πρότειναν το παρακάτω σε γνωστό μου στα 380Ε

https://www.fgeurope.gr/product/comfee-klimatistiko-toichou-inverter-09kbtu-h-2/

Αυτό μοιάζει σαν το prime. 

Προσωπικά θα το απέφευγα. 

2 ώρες πριν, ma3stros είπε

Ερωτηση που ισως καπου να εχει απαντηθει ξανα.. Ποια η διαφορα αναμεσα σε:

mitsubishi heavy industries     και

mitsubishi electric

Ποια η αποψη σας για το μοντελο:

MITSUBISHI HEAVY

SRK / SRC 50 ZS-WF 18000Btu/h WiFi Standard

Εξαρτάται τι ψάχνεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, liakjim είπε

Εξαρτάται τι ψάχνεις. 

Κοιτα για την ακριβεια θελω να βαλω σε 3χ 9αρια στα υπνοδωματια και 1χ18αρι σαλονοτραπεζαριακουζινα ( ναι επιτηδες στο εγραψα ετσι :p) καταλαβες σε εναν ενιαιο χωρο.

Μου προταθηκε το συγκεκριμενο μοντελο. 

Απλα διαπιστωσα οτι η μιτσουμπισι εχει την heavy induatries & την electric. Πραγατικα εγω μεχρι προτινος δεν ηξερα οτι ηταν χωρισμενη στα δυο.

Για να παμε στο διαταυτα.

Εγω σιγουρα θελω wifi απομακρισμενο ελεγχο κλπ.

Το σπιτι ειναι αρκετα καλα σε μονωση. Στον αντιστοιχο μεγαλο χωρο που θα μπει το 18αρι, ειχα ενα 13αρι toshiba haori και εκανε τη δουλεια του. 

Το haori αν και το δουλεψα για λιγο διαστημα.... αυτο π εβλεπα ειναι να εχει χαμηλες καταναλωσεις δεν εκανε defrost συχνα (? Δεν το καταλαβαινα οτι εκανε?)

Εμενα με ενδιαδερει να μαθω αν το μοντελο π μου προταθηκε ειναι απο το πανω ραφι που λεμε αν ειναι αξιοπιστο, χαμηλο σε καταναλωση, αν του λειπει κατι που θα επρεπε να το εχει.. αν η χωρα κατασκευης και γενικοτερα το εργαστασιο ειναι οκ. 

Επεξ/σία από ma3stros
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ma3stros είπε

Εμενα με ενδιαδερει να μαθω αν το μοντελο π μου προταθηκε ειναι απο το πανω ραφι που λεμε αν ειναι αξιοπιστο, χαμηλο σε καταναλωση, αν του λειπει κατι που θα επρεπε να το εχει.. αν η χωρα κατασκευης και γενικοτερα το εργαστασιο ειναι οκ. 

Είναι επώνυμο, όχι από το πάνω πάνω ράφι (υπάρχει η ανώτερη σειρά SRK/SRC-50ZSX-W)

Είναι κατά την άποψή μου μια αγορά που θα βολευτεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (περιοχές με έντονο κρύο, με συνήθεις εξωτερικές θερμοκρασίες τον χειμώνα κάτω από 10C ).

Μόνο τότε θα αποφύγουμε τα φαινόμενα on-off λόγω της αύξησης των ελάχιστων watts πάνω από τους 11C εξωτερικής. 

Διαφορετικά, ένα toshiba edge white, θα έχει παρόμοια απόδοση/οικονομία και θα έχεις και υπερδιπλάσια εγγύηση (3 έναντι 7 ετών) 

image.png.4cf0332fb2f50cbb000da754e38d673b.png

• Like 1
Δημοσ.
On 17/03/2025 at 16:47, liakjim said:

Αν βάλεις sonoff ή shelly και σε ενδιαφέρει μπορούμε να το "πετάξουμε" στο public grafana της υπογραφής μου 😎

Επίσης δεν χρειάζεται να περιμένουμε το καλοκαίρι. Οι συνθήκες της εποχής είναι τέλειες για να δούμε τα ελάχιστα watts και σε θέρμανση και σε ψύξη πχ μια μέρα που θα έχει 22-23 έξω και 21 μέσα βάζεις ψύξη 19-20 ενώ το βράδυ που θα έχει πχ 15-16 και μέσα 21 βάζεις θέρμανση 22-23. 

Εξακολουθεί να ισχύει ότι αν σου δώσω τo shelly μου, δε θα μπορώ να το παρακολουθώ μέσα από το app της shelly;

Έχω εδώ και καιρό αποφασίσει να ξεκινήσω σιγά σιγά να μπαίνω στον κόσμο του HA, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το εγχείρημα.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, popopo είπε

Εξακολουθεί να ισχύει ότι αν σου δώσω τo shelly μου, δε θα μπορώ να το παρακολουθώ μέσα από το app της shelly;

Έχω εδώ και καιρό αποφασίσει να ξεκινήσω σιγά σιγά να μπαίνω στον κόσμο του HA, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το εγχείρημα.

Αν είναι gen 2 ή gen 3 θα εξακολουθείς να το βλέπεις κανονικά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω υποσχεθεί να παραθέτω και στοιχεία κατανάλωσης όταν επιθυμούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την θερμοκρασία ενός χώρου. Εδώ ένα γράφημα από το Toshiba Edge 10k που έχω στην δουλειά, το οποίο το ενεργοποιώ για να διατηρείται ο χώρος σε αξιοπρεπή επίπεδα, πριν χρειαστεί να ενεργοποιηθούν και τα υπόλοιπα κλιματιστικά στα επιμέρους γραφεία. Ο χώρος που καλύπτεται με ανοιχτές τις πόρτες είναι περίπου 95 - 105 τμ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση με εξωτερική 8 βαθμούς χρειάστηκαν περίπου 700wh για να ανεβάσει και να σταθεροποιήσει το Edge την μέση θερμοκρασία από 19 στους 20 σε μιάμιση ώρα. Ο ανεμιστήρας είναι στα 4/5.

image.png.daecb9693daf2fa23f34b4ce71664f3c.png

Ο χώρος είναι με μόνωση του 1964 με ταράτσα από επάνω κατά το ήμισυ, αλλά έχει νότιο προσανατολισμό και το χτυπάει ο ήλιος, οπότε τα δομικά στοιχεία ήταν αρκετά ζεστά.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...