Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χμμ... εδώ βλέπουμε το atx25b (siesta) επάνω, σε σύγκριση με το atxm25r (perfera), κάτω. Και τα δύο έχουν για κάποιον λόγο την ανάγκη να κάνουν ένα δίλεπτο με τρίλεπτο off. Ωστόσο το Siesta με την μισή τιμή φαίνεται να έχει πιο ομαλή λειτουργία από το perfera. Ξέρει κανείς να μας πει κάτι παραπάνω; Εγώ ας πούμε, με βάση αυτό το γράφημα θα προτιμούσα το Siesta.

image.png.42c0692c2a3f2ffda06c1fe769d07690.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

εδώ βλέπουμε το atx25b (siesta) επάνω, σε σύγκριση με το atxm25r (perfera), κάτω.

είναι σε ίδιες συνθήκες? (θερμοκρασία, περιοχή, ζήτηση, απώλειες, φίλτρα κλπ...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, sap00 είπε

είναι σε ίδιες συνθήκες? (θερμοκρασία, περιοχή, ζήτηση, απώλειες, φίλτρα κλπ...)

Δεν ξέρω σε τι συνθήκες. Περιμένω κι εγώ να μάθω υπό ποιες προϋποθέσεις προκύπτει μία τέτοια συμπεριφορά και, αν είναι δυνατόν, να μάθω από κάποιον πιο έμπειρο και ψαγμένο, που έχει ένα τέτοιο στην κατοχή του (πχ @Specs, @alexdeskas), ή από τον κάτοχο του συγκεκριμένου Perfera που εμφανίζεται στο γράφημα, το σκεπτικό αυτών των σύντομων off.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Pan_K said:

Εγώ ας πούμε, με βάση αυτό το γράφημα θα προτιμούσα το Siesta.

Na μην προτιμησεις τιποτε, συγκρινοντας δυο κλιματιστικα που ειναι σε διαφορετικες περιοχες κ χωρους/συνθηκες...

Αλλωστε βλεπεις  δίπλα δωματια δυο Perfera και ολα αλλαζουν (στα δυο του norz αναφερομαι)

Επεξ/σία από Specs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Specs είπε

Αλλωστε βλεπεις  δίπλα δωματια δυο Perfera και ολα αλλαζουν (στα δυο του norz αναφερομαι)

Ναι, το βλέπω. Θα με ενδιέφερε απλώς να μάθω, υπό ποιες συνθήκες ένα Perfera εκδηλώνει αυτήν την μη ομαλή λειτουργία. Είναι ελάττωμα; Έχει μαζέψει σκόνη το φίλτρο; Είναι υπερδ/υποδιαστασιολογημένο; Πχ για τα Mitsubishi γνωρίζουμε ότι υπό κάποιες συνθήκες ξεκινούν τα on-off και αυτή η πληροφορία είναι χρήσιμη για όποιον θέλει ας πούμε κλιματιστικό για συγκεκριμένο εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών. Εδώ το ένα από τα δύο perfera φαίνεται να μην μπορεί να διατηρήσει σταθερή κατανάλωση, να την αυξάνει σταδιακά και σαν να μην μπορεί να ξανακατεβάσει κατανάλωση, παρά μόνο αν κάνει 2 λεπτά off. Εσύ έχεις παρατηρήσει κάτι παρόμοιο με την δική σου μονάδα;

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
Just now, Pan_K said:

Εσύ έχεις παρατηρήσει κάτι παρόμοιο με την δική σου μονάδα;

Οχι κ φυσικα δεν υπαρχει περιπτωση να το κανει γιατι ειναι ενα μονο τμημα απο την ισχυ που χρειαζεται ο χωρος κ αν  το συμπληρωματικο του Sensira 12ρι δεχτει τοση θερμοτητα κλεινει/κοβει  πρωτο , μιας κ  τα εχω (εξ αναγκης να χτυπαει το πρωτο προς το δευτερο) κ ρυθμισμενα σε θερμοκρασιες που να μου φερνουν αυτο το αποτελεσμα, κατοπιν ατελειωτων πειραματων. Ζητω η υποδιαστασιολογηση λοιπον. Σε υπνοδωματιο ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα. Το γραφημα σου δειχνει ακριβως αντιυετο απο οτι θα περιμενε κανεις, να αρχιζει απο ψηλοτερα κ να κατεβαινει ομαλα ωσπου να κλεισει. Ον-οφ παντως δεν το λες με κλεισιμο καθε μιση ωρα!!! αν ειναι ανοιχτη η πορτα του υπνοδωματιου η παραθυρο, τοτε αλλαζει το σκηνικο. Ειναι?

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Pan_K είπε

Δεν ξέρω σε τι συνθήκες. Περιμένω κι εγώ να μάθω υπό ποιες προϋποθέσεις προκύπτει μία τέτοια συμπεριφορά και, αν είναι δυνατόν, να μάθω από κάποιον πιο έμπειρο και ψαγμένο, που έχει ένα τέτοιο στην κατοχή του (πχ @Specs, @alexdeskas), ή από τον κάτοχο του συγκεκριμένου Perfera που εμφανίζεται στο γράφημα, το σκεπτικό αυτών των σύντομων off.

Έχω Perfera 12αρι εδώ και 5 περίπου χρόνια και έχω αλλάξει 3 φορές σπίτι οπότε και εγκατάσταση του.

Ποτέ δεν μου έχει κάνει τέτοια συμπεριφορά.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Μπορεί κάποιος να συστήσει την διαδικασία συντήρησης και καθαρισμού παρακαλώ; βλέπω ότι ο ροτορας στην εσωτερική μονάδα μου έχει αρκετή σκονη. 

Βλέπω διαφημίσεις με ένα ελεφαντακι που το λενε και πλένουν το σύστημα,πράγμα που δεν το έχω δει και κάνει ποτέ. Συγνώμη αν έχει συζητηθεί πολλάκις  Αθήνα νότια προάστια αν έχετε και μάστορα να συστήνετε με πμ.

Ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexdeskas είπε

Ποτέ δεν μου έχει κάνει τέτοια συμπεριφορά.

Δεν έχει να κάνει. Άλλο σπίτι, άλλος χώρος, άλλες αλληλεπιδράσεις , άλλες ρυθμίσεις (που δεν ξέρουμε) κτλ

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Δύο  τρεις ερωτήσεις: πέρυσι πήρα το Midea All Easy Pro 18000btu.

1. Ισχύει ότι πρέπει να το συντηρώ κάθε χρόνο για να παραμένει σε ισχύ η εγγύησή του;

2. Πόσο κοστίζει να κάνουν τη συντήρηση;

3. Αν καλέσω την εταιρεία / αντιπροσωπία να το συντηρήσει το Midea, μπορούν να μου κάνουν συντήρηση και σε άλλα δύο (άσχετης μάρκας / Gree είναι), κλιματιστικά του σπιτιού;

Ξέρω ότι όλες τις απορίες μπορώ να τις λύσω με ένα e-mail στην εταιρεία και θα το κάνω μόλις καλοκαιριάσει λίγο, απλά επειδή κάποιοι εδώ είστε σχετικοί, είπα να τα ρωτήσω in advance.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, philos είπε

Καλησπέρα παιδιά!

Δύο  τρεις ερωτήσεις: πέρυσι πήρα το Midea All Easy Pro 18000btu.

1. Ισχύει ότι πρέπει να το συντηρώ κάθε χρόνο για να παραμένει σε ισχύ η εγγύησή του;

2. Πόσο κοστίζει να κάνουν τη συντήρηση;

3. Αν καλέσω την εταιρεία / αντιπροσωπία να το συντηρήσει το Midea, μπορούν να μου κάνουν συντήρηση και σε άλλα δύο (άσχετης μάρκας / Gree είναι), κλιματιστικά του σπιτιού;

Ξέρω ότι όλες τις απορίες μπορώ να τις λύσω με ένα e-mail στην εταιρεία και θα το κάνω μόλις καλοκαιριάσει λίγο, απλά επειδή κάποιοι εδώ είστε σχετικοί, είπα να τα ρωτήσω in advance.

https://www.fgeurope.gr/wp-content/uploads/2024/01/ΕΝΤΥΠΟ-ΕΓΓΥΗΣΗΣ-ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Συγγενής μου θέλει να βάλει στο σαλόνι του ένα 18άρι με καλή απόδοση στην Θέρμανση, αλλά θέλει η αγορά να γίνει από κοτσόβολο με την δωρεάν εγκατάσταση που δίνουν σε κάποια.

Έγω έχω ένα 24άρι Lg Ocean dual inverter και τόσο σε κατανάλωση όσο και σε απόδοση ψύξη/θέρμανση είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αλλά Lg καθόλου δεν έχει ο Κοτσόβολος.
Κάτι που θα προτείνατε απο Κοτσόβολο που να ειναι καλό στη θέρμανση?

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Συγγενής μου θέλει να βάλει στο σαλόνι του ένα 18άρι με καλή απόδοση στην Θέρμανση, αλλά θέλει η αγορά να γίνει από κοτσόβολο με την δωρεάν εγκατάσταση που δίνουν σε κάποια.

Έγω έχω ένα 24άρι Lg Ocean dual inverter και τόσο σε κατανάλωση όσο και σε απόδοση ψύξη/θέρμανση είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αλλά Lg καθόλου δεν έχει ο Κοτσόβολος.
Κάτι που θα προτείνατε απο Κοτσόβολο που να ειναι καλό στη θέρμανση?

Πόλη; Μπάτζετ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Πόλη; Μπάτζετ;

Αθήνα.

Μέχρι 1000 ευρώ αν υπάρχει κάτι.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Αθήνα.

Μέχρι 1000 ευρώ αν υπάρχει κάτι.

Δεν υπάρχει κάτι κάτω από 1000€ που να αξίζει. 

Υπάρχει μόνο αυτό https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/213416-toshiba-edge-18j2avsg-e-b18j2kvsg

δεν έχει δωρεάν εγκατάσταση. 

Αν μπορεί όμως να ξεχάσει κώτσο και να πάει τρέχοντας εδώ -> https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-seg18kmte-aoeg18kmta-klimatistiko-18-000-btu-h_4542983

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...