Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Klausx είπε

ASEH09KMCG το Εσωτερικό Ταϊλάνδη και το εξωτερικό China. Μπορείς να τα αναγνωρίσεις εύκολα και από το χρώμα της κούτας.

Κίτρινο = Ταϊλάνδη
Καφέ = Κίνα.

Aseh09kmcg έχεις ή aseh09kgtg;

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-HR71VF γιατί δεν το προτείνουμε ποτέ; Επειδή έχει χαμηλότερο SEER και SCOP από το SRK/SRC-71ZR-S; Επειδή είναι πιο θορυβώδες; Εγώ θα σκεφτόμουν το πρώτο, με την έννοια ότι είναι πιο πιθανό να έχει στρωτή λειτουργία θέρμανσης σε ηπιότερες θερμοκρασίες, μιας και η ισχύς στην θερμή ζώνη είναι μικρότερη της ισχύος στην μέση ζώνη. Έχουμε γενικά κανένα feedback από το συγκεκριμένο Mitsubishi Electric?

Υ.Γ. Το μόνο σχετικό που βρήκα ήταν αυτό εδώ, αλλά δεν αφορούσε το ίδιο ακριβώς μοντέλο.

Λέτε να είναι ίδια η συμπεριφορά στην θέρμανση; Λέτε να πω στην νοικιάρισα στην Κρήτη να βάλει μετρητή κατανάλωσης στο 9άρι που έχω βάλει εκεί για να έχουμε feedback;

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Το Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-HR71VF γιατί δεν το προτείνουμε ποτέ; Επειδή έχει χαμηλότερο SEER και SCOP από το SRK/SRC-71ZR-S; Επειδή είναι πιο θορυβώδες; Εγώ θα σκεφτόμουν το πρώτο, με την έννοια ότι είναι πιο πιθανό να έχει στρωτή λειτουργία θέρμανσης σε ηπιότερες θερμοκρασίες, μιας και η ισχύς στην θερμή ζώνη είναι μικρότερη της ισχύος στην μέση ζώνη. Έχουμε γενικά κανένα feedback από το συγκεκριμένο Mitsubishi Electric?

Υ.Γ. Το μόνο σχετικό που βρήκα ήταν αυτό εδώ, αλλά δεν αφορούσε το ίδιο ακριβώς μοντέλο.

Λέτε να είναι ίδια η συμπεριφορά στην θέρμανση; Λέτε να πω στην νοικιάρισα στην Κρήτη να βάλει μετρητή κατανάλωσης στο 9άρι που έχω βάλει εκεί για να έχουμε feedback;

Προσωπικά ακριβώς για αυτό (την εικόνα που έχω από το SF50VE ) δεν προτείνω οποιοδήποτε μεγάλο electric για θέρμανση. Και δεν έχουμε και feedback για κάποιο άλλο μοντέλο. Οπότε μιας και είμαστε στο σκοτάδι και έχω το κακό παράδειγμα που είπε, προτιμώ τα γνωστά που ξέρουμε τι παίζει. 

Για μικρά electric έχουμε ακούσει κατά καιρούς αλλά δεν θυμάμαι τι παίζει. Έχουμε πάντως το HR35VFK στο public grafana . 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

ενδιαφέρομαι για δυο κλιματιστικά 24αρι και 9αρι, μονο για ψύξη και μπάτζετ γύρω στα 2000€.

δεν με ενδιαφέρει κατάστημα.

υπάρχει κάτι αξιόπιστο γιατί θα τα βάλω στο σπίτι των γονιών μου και θέλω να είναι ευχαριστημένοι!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stelakis1914 είπε

Fujitsu KM series ASEH09KMCG που πήρα πρόσφατα με την προσφορά, από Κίνα εσωτερική & εξωτερική μονάδα. 

Πλέον είναι China...

10 λεπτά πριν, kalotatos είπε

Καλησπέρα σε όλους,

ενδιαφέρομαι για δυο κλιματιστικά 24αρι και 9αρι, μονο για ψύξη και μπάτζετ γύρω στα 2000€.

δεν με ενδιαφέρει κατάστημα.

υπάρχει κάτι αξιόπιστο γιατί θα τα βάλω στο σπίτι των γονιών μου και θέλω να είναι ευχαριστημένοι!!

https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/siesta-sensira-atxc25d-arxc25d

και

https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/siesta-sensira-atxc71d-arxc71d

Από αυτό το μαγαζί έχω αγοράσει, είναι άψογο. 1600€ η αγορά+ τοποθέτηση.

Επεξ/σία από MARIOSNURSE
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Έχουμε πάντως το HR35VFK στο public grafana . 

Α, ναι! Δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Δεν θυμάμαι να κάνει ακρότητες πάντως. Έχεις πρόσβαση σε κάποιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο συγκεκριμένο γράφημα; Μπαίνω από τώρα σε σκέψεις γιατί θέλω αργά ή γρήγορα να αντικαταστήσω όλα τα παλιά Inventor που έχω και με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως αυτό το 18άρι που έχω στο σαλόνι. Απλά έχω ένα προβληματάκι. Από το ντουλάπι της κουζίνας μέχρι το ταβάνι έχω μόνο 37,5 εκατοστά περιθώριο και τα σύγχρονα κλιματιστικά ανοίγουν τις περσίδες από την κάτω πλευρά μειώνοντας ακόμα περισσότερο το περιθώριο που έχω. Οπότε κοιτάζω για όχι και τόσο συμβατικές επιλογές, όπως πχ το συγκεκριμένο αλλά και το Fujitsu ASYG24KLCA. Ίσως κανένα Panasonic, αλλά και το ASEG24KMTE, αν και σε αυτήν την περίπτωση θα έχω μόλις 4cm περιθώριο από το ταβάνι.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, MARIOSNURSE said:

Από αυτό το μαγαζί έχω αγοράσει, είναι άψογο

Δεν κοιταξα τιμες, δεν κρινω την επιλογη , μηπως φτανουν τα χρηματα για καλυτερα, αλλα ειναι η σειρα που ειναι με τα 3 χρονια εγγυηση. Δεν εχει διαφορα σε κατι, αλλα αν η σειρα που απλως εχει ενα γραμμα διαφορα στον κωδικο, αγοραστει απο καποιον εκ των blue dealers και εχει κοντινη τιμη, εχει 5 χρονια εγγυηση. Εκτος αν αγορασει κ την προσθετη εγγυηση των 10 ετων οποτε δεν εχει σημασια απο που θα το προμηθευτει.

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Τώρα που έχω λίγο παραπάνω χρόνο:

Όπως έχουμε ξαναπεί, αυτό το εργαλείο απωλειών είναι ένα generic βοηθητικό εργαλείο που αναφέρεται σε θερμικες απώλειες σπιτιών. Εμείς πάνω στην αβεβαιότητα που έχει, κάνουμε μία πατέντα και το κάνουμε για χώρους και μετά μια άλλη πατέντα και το κάνουμε και για ψύξη. 

Εσένα λοιπόν έβγαλε 4000W περίπου το οποίο κάνει λίγο κάτω από 14000BTUs.  

Οπότε, αν μετά τις πατέντες το νούμερο αυτό είναι ψιλοαληθινό, τότε ακόμα και με 40άρια έξω, ένα 18άρι θα είναι οκ. 

Όμως δεν μας λες τίποτα.  Δεν ξέρουμε που βρίσκεται το σπίτι. Άλλο να είσαι Μαρούσι, άλλο να είσαι Γλυφάδα. Άλλο να κοιτάει ο χώρος νότια , με μεγάλα παράθυρα, με έντονα ηλιακά κέρδη και άλλο να κοιτάει βόρεια και δεν το βλέπει ο ήλιος. Άσε που δεν πιστεύω ότι σπίτι του 95 έχει 5άρα μόνωση (αν και δεν αποκλείεται).  Εμένα πχ το 24άρι σε 60τμ ενιαίο χώρο κάτω ορόφου μεζονέτας με 6500W απώλειες και βόρειο προσανατολισμό είναι οριακό σε θέρμανση αλλά επαρκέστατο σε ψύξη (με 43 έξω και έπαιζε χαλαρά). 

Άρα εσύ ξέρεις ή πάρε έναν μηχανικό να σου κάνει μια μελέτη. 

Για τα μηχανήματα: Το aseg18kmte παίζει 90W ελάχιστα και πρέπει να είναι από τα πιο οικονομικά 18άρια της αγοράς. Το heavy 63 είναι και αυτό αποδοτικό, παίζει να είναι στα ίδια επίπεδα από άποψη οικονομίας με το fujitsu. Το aseg24kmte φαίνεται να είναι και αυτό από τα πιο αποδοτικά 24άρια της αγοράς. Ότι και να πάρεις θα σου βγει καλό και έχε υπόψη ότι προσωπικά το καλοκαίρι παίζω λειτουργία αφύγρανση (εξαρτάται και από την περιοχή) οπότε είναι καλό να είναι λίγο πιο μεγάλο το μηχάνημα. Άλλη μια αβεβαιότητα. 

Δεν μπορώ να σου πω τι μέγεθος πρέπει να πάρεις. 

Πάνω λέει κατασκευής Μάιο 19. 

Το σπίτι είναι όρια Παπάγου με Χολαργό. Οι τοιχοι έχουν μόνωση 5cm και στα συρόμενα (όπου έχει) 3cm.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Από το ντουλάπι της κουζίνας μέχρι το ταβάνι έχω μόνο 37,5 εκατοστά περιθώριο και τα σύγχρονα κλιματιστικά ανοίγουν τις περσίδες από την κάτω πλευρά μειώνοντας ακόμα περισσότερο το περιθώριο που έχω. Οπότε κοιτάζω για όχι και τόσο συμβατικές επιλογές

Να πάρεις το καλύτερο που θέλεις και μπορείς - και να το βγάλεις πιο μπροστά από τον τοίχο (+20-30cm) ώστε η περσίδες να έρθουν μπροστά από το ντουλάπι. 

37 λεπτά πριν, kalotatos είπε

κάτι αξιόπιστο γιατί θα τα βάλω στο σπίτι των γονιών μου και θέλω να είναι ευχαριστημένοι!!

Οπωσδήποτε κάτι με wifi και καλό app, ώστε να έχεις τον έλεγχο εξ αποστάσεως. Οι ηλικιωμένοι εύκολα τα κάνουν μαντάρα με τις ρυθμίσεις και θα τρέχεις να τις διορθώνεις.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, sap00 είπε

Να πάρεις το καλύτερο που θέλεις και μπορείς - και να το βγάλεις πιο μπροστά από τον τοίχο (+20-30cm) ώστε η περσίδες να έρθουν μπροστά από το ντουλάπι. 

Ναι, έτσι το έχω τώρα με μία πατέντα παρόμοια με την δική σου, όπως έδειξες πρόσφατα. Αλλά εφόσον η περσίδα θα ανοίγει από την βάση του κλιματιστικού, θα πέφτει μπροστά από τα ντουλάπια και θα εμποδίζει το άνοιγμά τους.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, sap00 είπε

Το 24άρι sensira το έχουμε δει στην πράξη? Δεν είναι ψιλοχάλια τα νούμερα στο ταμπελάκι? 

Δεν το έχω μετρήσει, το έχω δει σε φίλο πόσο καλά δουλεύει.

39 λεπτά πριν, Specs είπε

Δεν κοιταξα τιμες, δεν κρινω την επιλογη , μηπως φτανουν τα χρηματα για καλυτερα, αλλα ειναι η σειρα που ειναι με τα 3 χρονια εγγυηση. Δεν εχει διαφορα σε κατι, αλλα αν η σειρα που απλως εχει ενα γραμμα διαφορα στον κωδικο, αγοραστει απο καποιον εκ των blue dealers και εχει κοντινη τιμη, εχει 5 χρονια εγγυηση. Εκτος αν αγορασει κ την προσθετη εγγυηση των 10 ετων οποτε δεν εχει σημασια απο που θα το προμηθευτει.

Υπολόγισα στο μπάτζετ και την εγκατάσταση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...