Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, liakjim said:

Δωμάτιο -> https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/tcl-miracle-iii-09chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4402456

Πάμε τώρα στα δύσκολα. 

Αν οι απώλειες σου το επιτρέπουν, τότε πας εδώ -> https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-zr-srk-src-63zr-w-b-klimatistiko-22-000-btu-h_4404300

Αν όχι, από τα 24άρια και από feedback άλλων μελών, θα πρέπει να απορρίψουμε οτιδήποτε σε midea και φασόν (όπως το inventor). 

Θα ήθελα πάρα πολύ να σε πάω στο aseg24kmte και να τελειώναμε εκεί αλλά βλέπω δεν το έχουν πλέον ή έστω προσωρινά. 

Δυστυχώς το θέμα ψύξη + 24άρι είναι, σε εμένα τουλάχιστον, ένα τρελός γρίφος, μιας και δεν έχουμε καλό feedback όπως έχω πει εδώ

Υπάρχει το aseg24klca με τα αδιανόητα για 24άρι 100W σε ψύξη, αλλά με τίμημα τον θόρυβο της εσωτερικής μονάδας. Αν και έχοντας παλιά εγώ το asyg24klca, σου λέω ότι στην πράξη θα το έχεις σε λειτουργία αφύγρανσης , οπότε δεν θα το ακούς και ιδιαίτερα. Είναι με 7 χρόνια εγγύηση αλλά γυμνό από χαρακτηριστικά. 

Υπάρχει το στάνταρ https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-zr-srk-src-71zr-w-b-klimatistiko-24-000-btu-h_4404335 . Ελάχιστα watts 380-400W σε ψύξη. Μειονέκτημα τα 3 χρόνια εγγύηση και είναι γυμνό από χαρακτηριστικά.

Μετά υπάρχουν οι κινέζοι. 

Από φθηνά μοντέλα, υπάρχει το tcl miracle III. Πιστεύω ότι θα τα πηγαίνει καλά,  αλλά δυστυχώς δεν έχουμε καθόλου feedback. 

Μετά υπάρχει το toyotomi erai. Έχουμε θετικό feedback από το μέλος @tu-luba εδώ. Αυτό έχει και την εμφάνιση που ψάχνεις και χαρακτηριστικά και εγγύηση 10 ετών. 

Οπότε είναι τώρα να δεις τις απώλειες. Αν είναι και για 22άρι (που με υψηλές εξωτερικές έχε υπόψη ότι λόγω μείωσης της απόδοσης των κλιματιστικών γίνεται κοντά 19-20άρι) τότε το πρόβλημα έχει μία λύση, το heavy 63. 

Αν θέλεις καθαρό 24άρι, τότε υπάρχει ο γρίφος επώνυμο (fujitsu/mitsubishi) ή κινέζικο (erai) με όλους αυτούς τους αγνώστους και προβληματισμούς που είπα. 

Καλησπέρα και πάλι! 

Θα ήθελα να σε ξαναευχαριστήσω για τον κόπο και την όλη δουλειά / οδηγούς που έχεις φτιάξει για το νήμα!

Μόλις κοίμησα τα παιδιά (3) έκατσα και διάβασα λιγάκι παραπάνω και νομίζω πως κατέληξα στο μεγάλο που σ έλεγα. Έκανα και το ερωτηματολόγιο που έχει ως εξής:

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500€
  2. Νέα αγορά 
  3. Επιθυμητό κατάστημα: κυρίως Πλαίσιο (λόγω 20% go4more), αλλιώς Κωτσόβολο ή public.
  4. Χρήση κλιματιστικού : 90% ψύξη / 10% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης : Αποκλειστική πηγή ψύξης, περιστασιακή έως καθόλου θέρμανση
  6. Εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης : Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί: Ενιαίος χώρος 50τμ σαλονοκουζίνα
  8. Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης με 37C το καλοκαίρι και 5C τον χειμώνα, χαμηλό υψόμετρο, βόρειος προσανατολισμός, ζεστό καλοκαίρι, η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στον νότο.
  9. Επιθυμητό να είναι αθόρυβο, να έχει wifi και να έχει λειτουργία αφύγρανσης
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις, Νότιος προσανατολισμός, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή Κουφώματα στη μισή νότια πλευρά του χώρου περίπου 6μ από τα συνολικά 10μ(οι υπόλοιπες πλευρές καλύπτονται έιτε από γειτονικά κτίρια, είτε από άλλα δωμάτια) Ο χώρος έχει ορθογώνιο σχήμα 5μ x 10μ
  11. Τέλος να αναφέρω ότι στον εργαλείο αυτό στην ουσία έβαλα μόνο τα στοιχεία του ενιαίου μ χώρου, δλδ τα 50 m2 και όχι όλου του σπιτιού, μιας και το κλιματιστικό θα δουεύει για το χώρο αυτό. (ελπίζω να έχει νόημα αυτό που έκανα)

Θερμικές Απώλειες

2724.68Watt

2343.23KCal/h

54.49Watt/m2

46.86KCal/h/m2

Εξακολουθείς να μου προτείνεις το 22αρι Mitsubishi heavy η να κοιτάξω τελικά κάτι διαφορετικό με αυτά τα δεδομένα! Επίσης πως και δεν προτείνεις το Daikin siesta που μου κίνησε και εμένα το ενδιαφέρον?

Αύριο πάω να το παραγγείλω και θα ήθελα μια τελευταία επιβεβαίωση!

Και πάλι ευχαριστώ!

Επεξ/σία από zacharias99
  • Απαντ. 8,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωραία δουλειά 👍....αρα παω στο ASEH09KNCA ,,στα 500ε με περαστικά καλά ειναι.

Η να παω στο KM ASEH.... 🫡

Επεξ/σία από aristidis540
Δημοσ.

Φίλε liakjim, σε διαβάζω με προσοχή.

Είδα σε προηγούμενο σχόλιο την αναφορά σου στα aseg24kmte, aseg24klca και  asyg24klca. Είχα διαβάσει και το παλιό σχόλιο σου στο skroutz σχετικά με τα θέματα του θορύβου στα δύο τελευταία.  Όλοι επίσης οι αξιολογητές σχολίαζαν εκεί το θόρυβο του παλιού αυτού μοντέλου.  Μάλιστα κάποιος παρομοίασε την κλίμακα high με τον θόρυβο ηλεκτρικής σκούπας. Ελπίζω να μην είναι έτσι, γιατί καήκαμε!  

Έχω τα εξής ζητήματα:

1.) Χρειάζομαι για συγκεκριμένο χώρο (σαλόνι) ένα 24άρι μικρών διαστάσεων ως προς το μήκος της εσωτερικής μονάδας όπως είναι αυτό (79cm). Δεν με παίρνει μεγαλύτερο. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο τόσο κοντό σε μήκος.

2.) Δεν με ενοχλεί γενικά ο θόρυβος στο συγκεκριμένο χώρο εσωτερικά, όμως υπάρχει λεπτή μεσοτοιχία και συγκεκριμένα οπτοπλινθοδομή δρομικής τοιχοποιίας (μονό τούβλο) που χωρίζει το χώρο με το υπνοδωμάτιο γειτονικού διαμερίσματος με δύστροπο και δύσκολο στους ήχους γείτονα.  Ο εσωτερικός αυτός τοίχος έχει τόσο κακή μόνωση που ακούω το ροχαλητό του γείτονα από το υπνοδωμάτιο του.

3.) Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει αναγκαστικά να τοποθετηθεί στο μπαλκόνι μου, ακριβώς δίπλα στη μπλακονόπορτα του υπνοδωματίου του γείτονα (δεν υπάρχει άλλος χώρος). Επίσης δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο δάπεδο του μπαλκονιού για μείωση των κραδασμών. Έχω να επιλέξω ανάμεσα στον εξωτερικό τοίχο του μπαλκονιού και στο κρέμασμα από το ταβάνι (οροφή) του μπαλκονιού με ντίζες.

4.) Θα χρειαστεί να λειτουργεί αρκετές φορές το κλιματιστικό στο high, ειδικά το καλοκαίρι στην ψύξη.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Α.) Ο θόρυβος που έχεις γράψει εντοπίζεται στην εσωτερική μονάδα μόνο ή και στην εξωτερική;

Β.) Από την εμπειρία σου με το κλιματιστικό αυτό, υπάρχει περίπτωση ο θόρυβος της εσωτερικής μονάδος να ακούγεται και στο γείτονα μέσω του τοίχου;

Γ.) Τι είδους ηχομόνωση ή ηχοπαγίδα ή ηχομονωτικό περίβλημα θα μπορούσες να προτείνεις στην εξωτερική μονάδα, πέραν των γνωστών ελαστικών αντικραδασμικών; 

Δ.) Ποια θα ήταν η άποψή σου για τις ηχομονώσεις ή τα ηχομονωτικά περιβλήματα που προτείνονται στα παρακάτω link και πόσο θα μπορούσαν αυτά να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία του κλιματιστικού ή και να το βλάψουν;

https://www.ventilatieshop.com/aircover-1000-soundset-geluidsisolatie-voor-je-airco-buitenunit/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=P%20max%20NL%20-%20Heroes&utm_id=18056148192&gad_source=1&gad_campaignid=17335708722&gbraid=0AAAAADyBU2hTLD6VA6G2nA_D9qYtskotE&gclid=EAIaIQobChMI9rDQnNStjQMVt5WDBx0WKBxlEAQYBCABEgJ1LvD_BwE

https://www.evolarshop.nl/evolar-geluidsreducerende-warmtepomp-en-airco-omkasting-medium?gad_source=1&gad_campaignid=17423948375&gbraid=0AAAAACWVvKg3Yn0X9qkUQKinQJf-p9Mdk&gclid=EAIaIQobChMI2oPhqtatjQMVfaSDBx1c7grPEAQYBSABEgL04PD_BwE

https://www.ebuy7.com/el/air-conditioner-outdoor-unit-sound-insulation-cotton-anti-vibration-sheet-canopy-equipment-shock-absorption-and-noise-reduction-bathroom-silencer-king-self-adhesive-damping.html

Ε.) Υπάρχει νεότερο μοντέλο της ίδιας σειράς με λιγότερο θόρυβο, σε compact πάντα μορφή (πάντα 24άρι με μήκος εσωτερικ μονάδας πάντα 79cm); 

Συγγνώμη που κουράζω αλλά ξέρω ότι στα Fujitsu έχεις κάνει διατριβή.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ.

Σας ευχαριστώ όλους.  5.avif

1.jpg

2.png

3.webp

4.webp

6.avif

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kaklikos είπε

Κατανοητα ολα αυτα που λες. Οκ δεν ειχα ιδεα οτι προκειται για εταιριες φασον κινεζικες. Ποιες μαρκες εχουν μείνει στην αγορα οπου οντως ειναι ιαπωνικες; Σχετικα με τα ανταλλακτικα ειναι φθηνοτεροι οι κινεζοι;

Daikin, Fujitsu, Toshiba, Mitsubishi.

Προφανώς και είναι φθηνότερο το κινέζικο αλλά με κόστος στο ρεύμα.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Kountouris είπε

Είδα σε προηγούμενο σχόλιο την αναφορά σου στα aseg24kmte, aseg24klca και  asyg24klca. Είχα διαβάσει και το παλιό σχόλιο σου στο skroutz σχετικά με τα θέματα του θορύβου στα δύο τελευταία.  Όλοι επίσης οι αξιολογητές σχολίαζαν εκεί το θόρυβο του παλιού αυτού μοντέλου.  Μάλιστα κάποιος παρομοίασε την κλίμακα high με τον θόρυβο ηλεκτρικής σκούπας. Ελπίζω να μην είναι έτσι, γιατί καήκαμε!  

Έχω τα εξής ζητήματα:

1.) Χρειάζομαι για συγκεκριμένο χώρο (σαλόνι) ένα 24άρι μικρών διαστάσεων ως προς το μήκος της εσωτερικής μονάδας όπως είναι αυτό (79cm). Δεν με παίρνει μεγαλύτερο. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο τόσο κοντό σε μήκος.

2.) Δεν με ενοχλεί γενικά ο θόρυβος στο συγκεκριμένο χώρο εσωτερικά, όμως υπάρχει λεπτή μεσοτοιχία και συγκεκριμένα οπτοπλινθοδομή δρομικής τοιχοποιίας (μονό τούβλο) που χωρίζει το χώρο με το υπνοδωμάτιο γειτονικού διαμερίσματος με δύστροπο και δύσκολο στους ήχους γείτονα.  Ο εσωτερικός αυτός τοίχος έχει τόσο κακή μόνωση που ακούω το ροχαλητό του γείτονα από το υπνοδωμάτιο του.

3.) Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει αναγκαστικά να τοποθετηθεί στο μπαλκόνι μου, ακριβώς δίπλα στη μπλακονόπορτα του υπνοδωματίου του γείτονα (δεν υπάρχει άλλος χώρος). Επίσης δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο δάπεδο του μπαλκονιού για μείωση των κραδασμών. Έχω να επιλέξω ανάμεσα στον εξωτερικό τοίχο του μπαλκονιού και στο κρέμασμα από το ταβάνι (οροφή) του μπαλκονιού με ντίζες.

4.) Θα χρειαστεί να λειτουργεί αρκετές φορές το κλιματιστικό στο high, ειδικά το καλοκαίρι στην ψύξη.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Α.) Ο θόρυβος που έχεις γράψει εντοπίζεται στην εσωτερική μονάδα μόνο ή και στην εξωτερική;

Β.) Από την εμπειρία σου με το κλιματιστικό αυτό, υπάρχει περίπτωση ο θόρυβος της εσωτερικής μονάδος να ακούγεται και στο γείτονα μέσω του τοίχου;

Γ.) Τι είδους ηχομόνωση ή ηχοπαγίδα ή ηχομονωτικό περίβλημα θα μπορούσες να προτείνεις στην εξωτερική μονάδα, πέραν των γνωστών ελαστικών αντικραδασμικών; 

Δ.) Ποια θα ήταν η άποψή σου για τις ηχομονώσεις ή τα ηχομονωτικά περιβλήματα που προτείνονται στα παρακάτω link και πόσο θα μπορούσαν αυτά να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία του κλιματιστικού ή και να το βλάψουν;

https://www.ventilatieshop.com/aircover-1000-soundset-geluidsisolatie-voor-je-airco-buitenunit/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=P%20max%20NL%20-%20Heroes&utm_id=18056148192&gad_source=1&gad_campaignid=17335708722&gbraid=0AAAAADyBU2hTLD6VA6G2nA_D9qYtskotE&gclid=EAIaIQobChMI9rDQnNStjQMVt5WDBx0WKBxlEAQYBCABEgJ1LvD_BwE

https://www.evolarshop.nl/evolar-geluidsreducerende-warmtepomp-en-airco-omkasting-medium?gad_source=1&gad_campaignid=17423948375&gbraid=0AAAAACWVvKg3Yn0X9qkUQKinQJf-p9Mdk&gclid=EAIaIQobChMI2oPhqtatjQMVfaSDBx1c7grPEAQYBSABEgL04PD_BwE

https://www.ebuy7.com/el/air-conditioner-outdoor-unit-sound-insulation-cotton-anti-vibration-sheet-canopy-equipment-shock-absorption-and-noise-reduction-bathroom-silencer-king-self-adhesive-damping.html

Ε.) Υπάρχει νεότερο μοντέλο της ίδιας σειράς με λιγότερο θόρυβο, σε compact πάντα μορφή (πάντα 24άρι με μήκος εσωτερικ μονάδας πάντα 79cm); 

Σας ευχαριστώ όλους.   5.avif 47.05 kB · 1 download

1.jpg

2.png

3.webp

4.webp

6.avif 46.45 kB · 1 download

Καλησπέρα,

Εχω το ASYG053KLCA (18000BTU) και όντως στην μέτρια και υψηλή σκάλα είναι αρκετά θορυβώδες.
Στο quite ακούγεται (περίπου σαν αλλο κλιματιστικό στο Medium/high) αλλά είναι οκ. 

Επίσης να προσθέσω ότι είναι πολύ δυνατό μηχάνημα ως προς την ροή, που σημαίνει ότι και σε quiet/ low σκάλα του ανεμιστήρα θα σε καλύψει. 

Η εξωτερική δεν κάνει θόρυβο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, cmaniac είπε

Πρέπει να δεις τι μπορείς να κάνεις για να βάλεις έστω και μια υποτυπώδη μόνωση στην οροφή. Η οροφή ακτινοβολεί στον χώρο.

Θα καταστραφείς οικονομικά βάζοντας απλά κλιματισμό.

Το συζητάω αυτό με ένα δίκο μου άτομο που ασχολείτε με μονώσεις κτλπ απλά το θέμα είναι ότι ενοικιάζω το σπίτι και ο ιδιοκτήτης δεν είναι πρόθυμος να βάλει καθόλου χρήματα και απλά μου κάνει να αλλάξω σπίτι αν δεν μπορώ αλλά τα ενοίκια είναι υπερβολικά αυξημένα εδώ. Αυτό με δυσκολεύει.

Μπορείς να μου δώσεις παράδειγμα με διαφορά του κόστους συγκρίνωντας το με μια κανονική περίπτωση;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, mavrik είπε

Καλησπέρα,

Εχω το ASYG053KLCA (18000BTU) και όντως στην μέτρια και υψηλή σκάλα είναι αρκετά θορυβώδες.
Στο quite ακούγεται (περίπου σαν αλλο κλιματιστικό στο Medium/high) αλλά είναι οκ. 

Επίσης να προσθέσω ότι είναι πολύ δυνατό μηχάνημα ως προς την ροή, που σημαίνει ότι και σε quiet/ low σκάλα του ανεμιστήρα θα σε καλύψει. 

Η εξωτερική δεν κάνει θόρυβο. 

ΩΧ. Και πρόκειται για μόλις 18000btu με εσωτ/εξωτ 60/61db.    Σκέψου εμένα που θέλω το 24.000 btu με εσωτ/εξωτ 64/65db!

Ας περιμένω και τον liakjim, να δούμε τι έχει να μας πει που κατείχε το 24άρι.

Ο θόρυβος πιστεύεις ότι οφείλεται στις μικρές διαστάσεις του συγκεκριμένου μοντέλου;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Roil είπε

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και τις συμβουλές, ωστόσο δυστυχώς με αυτές τις επιλογές ξεφεύγει το μπάτζετ αρκετά αν σκεφτείς πως φτάνει τα 2500€ μόνο για την αγορά. Υπάρχει κάτι άλλο αξιόλογο που να γνωρίζεις και να μην μου ανεβάσει το μπάτζετ;

Από πλαίσιο και αν έχεις εθνική θα σου πάνε για 1Χaseh14kgtg και 2Χmiracle III  = 1980€ εγκατεστημένα

9 ώρες πριν, zacharias99 είπε

Καλησπέρα και πάλι! 

Θα ήθελα να σε ξαναευχαριστήσω για τον κόπο και την όλη δουλειά / οδηγούς που έχεις φτιάξει για το νήμα!

Μόλις κοίμησα τα παιδιά (3) έκατσα και διάβασα λιγάκι παραπάνω και νομίζω πως κατέληξα στο μεγάλο που σ έλεγα. Έκανα και το ερωτηματολόγιο που έχει ως εξής:

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500€
  2. Νέα αγορά 
  3. Επιθυμητό κατάστημα: κυρίως Πλαίσιο (λόγω 20% go4more), αλλιώς Κωτσόβολο ή public.
  4. Χρήση κλιματιστικού : 90% ψύξη / 10% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης : Αποκλειστική πηγή ψύξης, περιστασιακή έως καθόλου θέρμανση
  6. Εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης : Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί: Ενιαίος χώρος 50τμ σαλονοκουζίνα
  8. Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης με 37C το καλοκαίρι και 5C τον χειμώνα, χαμηλό υψόμετρο, βόρειος προσανατολισμός, ζεστό καλοκαίρι, η εξωτερική μονάδα θα είναι εκτεθειμένη στον νότο.
  9. Επιθυμητό να είναι αθόρυβο, να έχει wifi και να έχει λειτουργία αφύγρανσης
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις, Νότιος προσανατολισμός, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή Κουφώματα στη μισή νότια πλευρά του χώρου περίπου 6μ από τα συνολικά 10μ(οι υπόλοιπες πλευρές καλύπτονται έιτε από γειτονικά κτίρια, είτε από άλλα δωμάτια) Ο χώρος έχει ορθογώνιο σχήμα 5μ x 10μ
  11. Τέλος να αναφέρω ότι στον εργαλείο αυτό στην ουσία έβαλα μόνο τα στοιχεία του ενιαίου μ χώρου, δλδ τα 50 m2 και όχι όλου του σπιτιού, μιας και το κλιματιστικό θα δουεύει για το χώρο αυτό. (ελπίζω να έχει νόημα αυτό που έκανα)

Θερμικές Απώλειες

2724.68Watt

2343.23KCal/h

54.49Watt/m2

46.86KCal/h/m2

Εξακολουθείς να μου προτείνεις το 22αρι Mitsubishi heavy η να κοιτάξω τελικά κάτι διαφορετικό με αυτά τα δεδομένα! Επίσης πως και δεν προτείνεις το Daikin siesta που μου κίνησε και εμένα το ενδιαφέρον?

Αύριο πάω να το παραγγείλω και θα ήθελα μια τελευταία επιβεβαίωση!

Και πάλι ευχαριστώ!

Όχι, τελικά είναι μεγάλο το 22άρι. 

Μακάρι να υπήρχε το aseg18kmte. Το έχει το public αλλά ακριβούτσικο https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-km-series-aseg18kmte-aoeg18kmta-18000btu-aa-klimatistiko-inverter/1938310

Από πλαίσιο θα ήθελα να σου πω το aseh14kgtg . Αλλά διαβάζω για νότιο προσανατολισμό και ανησυχώ για τυχόν ηλιακά κέρδη τα οποία θα αλλάξουν τον υπολογισμό των απωλειών προς το χειρότερο. 

Οπότε ίσως να έπαιρνες το midea all easy pro 18Κ. Και πάλι κρίμα που δεν φέρνει το aseg18kmte. 

9 ώρες πριν, Kountouris είπε

Έχω τα εξής ζητήματα:

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Σας ευχαριστώ όλους.   5.avif 47.05 kB · 1 download

1.jpg

2.png

3.webp

4.webp

6.avif 46.45 kB · 2 downloads

Ναι κάνει θόρυβο η εσωτερική μονάδα. Μικρό μήκος, άρα θέλει στροφές για να βγάλει τα κυβικά. 

Αν θέλεις να δεις, έχω κάποια video εδώ

Δεν ξέρω αν θα περνάει ο ήχος στην τοιχοποιία. Είναι αεροδυναμικός ο ήχος, δεν κάνει κραδασμούς. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα περνάει αλλά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Δεν μπαίνει αλλού; Επίσης δεν ξέρω τι παίζει με τα υλικά που λες. Πάντως έχει ροή οπότε πιθανότατα να φτάνει το low αν και όπως έχω πει δεκάδες φορές, στην πράξη θα δεις ότι θα παίζεις κατά 99% στη ρύθμιση της αφύγρανσης. Εκεί ακούγεται ελάχιστα. 

Η εξωτερική είναι τάφος σε ψύξη και ακούγεται μόνο αν πιάσει 40άρια έξω, που εσύ λόγω τοποθεσίας δεν έχεις. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μία ερώτηση για φίλο, δυστηχώς δεν έχω στοιχεία πέρνα του ότι είναι για γραφείο/σε νησί/95% ψύξη/δεν τον ενδιαφέρει ο θόρυβος αλλά κυρίως αξιοπιστία/απόδοση.

Είναι μεταξύ των δύο σε ίδια τιμή γιατί δεν έχει άλλες ετοιμοπαράδοτες επιλογές εκεί που είναι.

MIDEA Xtreme Eco AG2Eco-12NXD0-I/12N8D0-O
Morris WFIN26166 Loft Plus

Προτείνεται κάποιο απο τα δύο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Μία ερώτηση για φίλο, δυστηχώς δεν έχω στοιχεία πέρνα του ότι είναι για γραφείο/σε νησί/95% ψύξη/δεν τον ενδιαφέρει ο θόρυβος αλλά κυρίως αξιοπιστία/απόδοση.

Είναι μεταξύ των δύο σε ίδια τιμή γιατί δεν έχει άλλες ετοιμοπαράδοτες επιλογές εκεί που είναι.

MIDEA Xtreme Eco AG2Eco-12NXD0-I/12N8D0-O
Morris WFIN26166 Loft Plus

Προτείνεται κάποιο απο τα δύο.

To μορρις

• Like 1
Δημοσ.

Το μικρό miracle III της tcl προτείνεται αρκετά. Η αλήθεια είναι πως φαίνεται αρκετά vfm. Να ρωτήσω κάτι , όσον αφορά την εγγύηση 10 ετών πρέπει να αγοραστεί από κατάστημα του ομίλου Τουρνικιώτη. Βλέπω το έχει η electeocrete 399€ με δεκαετή εγγύηση όπως λένε. Είναι αξιόπιστο το κατάστημα ; Ανήκει όντως στον όμιλο ; Μέσα στο site τους λένε πως ανήκει στον όμιλο τους ένα κατάστημα στην συγκεκριμένη διεύθυνση αλλά το αναφέρουν ως Electronet. Βλέπω μετά και τα link που βάζετε εδώ απ το plaisio με τιμή 150 € παραπάνω με εγκατάσταση μέσα και λέω μήπως παίζει τίποτα περίεργο. Βασικά πόσο μπορεί να κοστίζει η εγκατάσταση από ξεχωριστό επαγγελματία;

Δημοσ.
9 minutes ago, venomawakens7 said:

Το μικρό miracle III της tcl προτείνεται αρκετά. Η αλήθεια είναι πως φαίνεται αρκετά vfm. Να ρωτήσω κάτι , όσον αφορά την εγγύηση 10 ετών πρέπει να αγοραστεί από κατάστημα του ομίλου Τουρνικιώτη. Βλέπω το έχει η electeocrete 399€ με δεκαετή εγγύηση όπως λένε. Είναι αξιόπιστο το κατάστημα ; Ανήκει όντως στον όμιλο ; Μέσα στο site τους λένε πως ανήκει στον όμιλο τους ένα κατάστημα στην συγκεκριμένη διεύθυνση αλλά το αναφέρουν ως Electronet. Βλέπω μετά και τα link που βάζετε εδώ απ το plaisio με τιμή 150 € παραπάνω με εγκατάσταση μέσα και λέω μήπως παίζει τίποτα περίεργο. Βασικά πόσο μπορεί να κοστίζει η εγκατάσταση από ξεχωριστό επαγγελματία;

Electrocrete και electronet είναι υπό τον ίδιο ιδιοκτήτη αν δεν κάνω λαθος. Είναι στην Κρήτη και η electrocrete απλώς είναι αποθήκη χωρίς πωλητές κτλ. Έχω πάει και έχω παραλάβει παραγγελία από εκεί. Έχει πολύ καλές τιμές γενικότερα και είναι 100% αξιοπιστο

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/5/2025 στις 10:15 ΠΜ, liakjim είπε

Το κατάστημα αυτό φέρνει παραεισαγωγες. Εσύ θα πρέπει να ψάχνεις εγγύηση αντικατάστασης Τουρνικιώτης. 

Για προτάσεις, συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο που έβαλα στον πιο πάνω φίλο. 

Ο Κωτσόβολος θα πρέπει να σε καλύπτει. Δεν βλέπω όμως εκπτώσεις. Θα κοίταγα για 12αρι midea καλή σειρά όπως το all easy pro. 

Το έψαξα αυτό που μου πρότεινες και είναι αρκετά ακριβό για εμένα. Έχω budget περίπου 550 ευρώ με την εγκατάσταση μαζί, έχεις να μου προτείνεις ~3 άλλες επιλογές;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, XghosT7 είπε

Το έψαξα αυτό που μου πρότεινες και είναι αρκετά ακριβό για εμένα. Έχω budget περίπου 550 ευρώ με την εγκατάσταση μαζί, έχεις να μου προτείνεις ~3 άλλες επιλογές;

Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση σε τοπικό ψυκτικό; Έχεις ιδέα; Μήπως σου προτείνουμε κάτι με βάση αυτό, χωρίς δωρεάν εγκατάσταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...