xraxra Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Καλησπερα σας. Η κόρη μου ειχε 12 μήνες επιδοτηση ανεργίας που τελείωσε μέσα Μαιου. Αυτη την στιγμή παραμένει απλή άνεργος. Για κάποιους λόγους πιθανότατα δεν θα μπορει να δουλέψει εως το τελος του χρόνου. Τι γίνεται με τις προτάσεις εργασίας που γίνονται απο τον ΟΑΕΔ? Υπάρχει αυτό που ακούω ότι αν αρνηθείς 3 φορές πρόταση εργασίας σε διαγράφουν απο απλό άνεργο? Η αυτό αν ισχυει, ισχύει μόνο για επιδοτούμενους άνεργους? Ευχαριστώ
Glikos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Απ'όσο ξέρω αυτό με την πρόταση εργασίας ισχύει μόνο για τους επιδοτούμενους ανέργους (μάλλον). Αλλά πρακτικά αμφιβάλλω αν γίνεται καν. Από την στιγμή που της τελείωσε το 12μηνο ταμείο και συνεχίζει να είναι άνεργη μπορεί να μπει στο ταμείο μακροχρόνιων ανέργων για 12 μήνες. Επίσης ίσως υπάρχει χρονικό περιθώριο - από την στιγμή που τελείωσε το 12μηνο - που μπορείς να κάνεις αίτηση για το ταμείο αυτό. Πες της να μπει στο e-services ΔΥΠΑ με τους κωδικούς της να τσεκάρει. Αλλιώς πάρε τηλ στον ΟΑΕΔ της πόλης σου ή στο 1555 για λεπτομέρειες. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2024 από Glikos 1
piccolino Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Αυτό με τις προτάσεις εργασίας ισχύει για όλους τους ανέργους, όχι μόνο τους επιδοτούμενους. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν αρνηθεί κάποιος για σοβαρό λόγο, πχ θέλει κάποια εξειδίκευση η θέση που προτείνουν την οποία δεν έχει ο άνερος ή λόγω απόστασης κλπ. Αλλά αν προτείνουν κάτι που ταιριάζει με την προϋπηρεσία του ατόμου, η απόσταση θεωρείται λογική κλπ τότε θα χρεωθεί σαν άρνηση του ανέργου. Απ όταν καθιερώθηκε και αυτό, κάποια περίοδο που δεν εργαζόμουν, μου είχαν γίνει κάποιες προτάσεις, είχα πάει σε 1-2 συνεντεύξεις, είχα αρνηθεί και μια πρόταση αλλά δε μου χρεώθηκε σαν άρνηση όταν εξήγησα το λόγο στον εργασιακό σύμβουλο. Εχει περισσότερες πληροφορίες εδώ, για τους λόγους που μπορεί να χάσει ακόμα και κάποιος μη επιδοτούμενος την κάρτα ανεργίας: https://www.dypa.gov.gr/faq Να δει και το επίδομα μακροχρόνια ανέργων η κόρη σου, έχει 60 ημέρες περιθώριο να κάνει αίτηση, μετά τη λήξη της επιδότησης. 1
GREGORYMO Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, xraxra είπε Καλησπερα σας. Η κόρη μου ειχε 12 μήνες επιδοτηση ανεργίας που τελείωσε μέσα Μαιου. Αυτη την στιγμή παραμένει απλή άνεργος. Για κάποιους λόγους πιθανότατα δεν θα μπορει να δουλέψει εως το τελος του χρόνου. Τι γίνεται με τις προτάσεις εργασίας που γίνονται απο τον ΟΑΕΔ? Υπάρχει αυτό που ακούω ότι αν αρνηθείς 3 φορές πρόταση εργασίας σε διαγράφουν απο απλό άνεργο? Η αυτό αν ισχυει, ισχύει μόνο για επιδοτούμενους άνεργους? Ευχαριστώ Διακόπτει την κάρτα ανεργίας και τον καινούργιο χρόνο με το καλό , την ξαναβγαζει. Θα μπει στην 'διαδικασία' κάθε φορά που κτυπά το τηλέφωνο ΜΗΠΩΣ είναι ο εργασιακός σύμβουλος και να σκέφτεται τι ιστορία θα πλέξει? Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2024 από GREGORYMO Συμπληρώμα
xraxra Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 2 ώρες πριν, piccolino είπε Αυτό με τις προτάσεις εργασίας ισχύει για όλους τους ανέργους, όχι μόνο τους επιδοτούμενους. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν αρνηθεί κάποιος για σοβαρό λόγο, πχ θέλει κάποια εξειδίκευση η θέση που προτείνουν την οποία δεν έχει ο άνερος ή λόγω απόστασης κλπ. Αλλά αν προτείνουν κάτι που ταιριάζει με την προϋπηρεσία του ατόμου, η απόσταση θεωρείται λογική κλπ τότε θα χρεωθεί σαν άρνηση του ανέργου. Απ όταν καθιερώθηκε και αυτό, κάποια περίοδο που δεν εργαζόμουν, μου είχαν γίνει κάποιες προτάσεις, είχα πάει σε 1-2 συνεντεύξεις, είχα αρνηθεί και μια πρόταση αλλά δε μου χρεώθηκε σαν άρνηση όταν εξήγησα το λόγο στον εργασιακό σύμβουλο. Εχει περισσότερες πληροφορίες εδώ, για τους λόγους που μπορεί να χάσει ακόμα και κάποιος μη επιδοτούμενος την κάρτα ανεργίας: https://www.dypa.gov.gr/faq Να δει και το επίδομα μακροχρόνια ανέργων η κόρη σου, έχει 60 ημέρες περιθώριο να κάνει αίτηση, μετά τη λήξη της επιδότησης. Αρα ισχυει η διαγραφη απο τα μητρώα ανεργων σε 3 αρνήσεις και στους κοινούς ανέργους? ΥΓ: Υπάρχει και μια περιπτωση να ξεκινήσει μεταπτυχιακό το φθινόπωρο. Αυτό φαντάζομαι δεν δημιουργει κανένα πρόβλημα στο να διατηρει την καρτα ανεργίας? Ειτε ως κοινή ανεργη, ειτε αν κάνει αιτηση και εγκριθεί για το επίδομα των μακροχρονιων ανέργων?
piccolino Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 17 ώρες πριν, xraxra είπε Αρα ισχυει η διαγραφη απο τα μητρώα ανεργων σε 3 αρνήσεις και στους κοινούς ανέργους? ΥΓ: Υπάρχει και μια περιπτωση να ξεκινήσει μεταπτυχιακό το φθινόπωρο. Αυτό φαντάζομαι δεν δημιουργει κανένα πρόβλημα στο να διατηρει την καρτα ανεργίας? Ειτε ως κοινή ανεργη, ειτε αν κάνει αιτηση και εγκριθεί για το επίδομα των μακροχρονιων ανέργων? Ναι, για όλους. Κοίτα, δεν είναι και σίγουρο οτι θα την πάρουν για να της προτείνουν δουλειά, μπορεί να μην τύχει. Αν τύχει και δεν μπορεί να επικαλεστεί κάποιο λόγο να αρνηθεί, ας πάει στη συνέντευξη, δεν είναι σίγουρο οτι θα την επιλέξουν κι όλας ή μπορεί να "βοηθήσει" τον εαυτό της για να μη την επιλέξουν. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος εργοδότης δε σε επιλέξει, δεν έχεις κάποια επίπτωση. Σχετικά με το μεταπτυχιακό, δε μου έχει χρειαστεί να δω τι ισχύει, οπότε δε γνωρίζω σίγουρα. Έχω ακούσει οτι αν έχει ήδη ένσημα κάποιος (νομίζω έχει συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων-στο 1555 θα ξέρουν να σου πουν), δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι επιδοτούμενος άνεργος ή απλά με κάρτα ανεργίας. Πάντως να μη διακόψει μόνη της την κάρτα. Αν τύχει και της κάνουν προτάσεις για δουλειά, όταν αρνηθεί τη δεύτερη ας την αφήσει τότε να διακοπεί (θα είναι χειρότερο να της τη διακόπει η ΔΥΠΑ, γιατί μετά για κάποιο διάστημα δε μπορείς να βγάλεις άλλη και να συμμετάσχεις σε προγράμματα. 1
gokuthelegend Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 23 ώρες πριν, xraxra είπε Για κάποιους λόγους πιθανότατα δεν θα μπορει να δουλέψει εως το τελος του χρόνου. Τι γίνεται με τις προτάσεις εργασίας που γίνονται απο τον ΟΑΕΔ? Υπάρχει αυτό που ακούω ότι αν αρνηθείς 3 φορές πρόταση εργασίας σε διαγράφουν απο απλό άνεργο? Ισχύει αυτό που λες για τις 3 προτάσεις, αλλά ξέρω άτομα που είναι χρόνια άνεργοι και δεν τους έχει προταθεί καμία θέση εργασίας από τον ΟΑΕΔ, πάντα ψάχνουν μόνοι τους. Εσένα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα της προταθούν θέσεις εργασίας και τρεις κιόλας μέχρι τέλος του χρόνου; Μακάρι κιόλας να γινόταν κάτι τέτοιο διότι τόσοι άνεργοι υπάρχουν που θέλουν να βρουν δουλειά. Γνώμη μου, καθίστε όπως έχετε και μην ανησυχείτε καθόλου. 1
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Στις 7/7/2024 στις 8:10 ΜΜ, xraxra είπε Καλησπερα σας. Η κόρη μου ειχε 12 μήνες επιδοτηση ανεργίας που τελείωσε μέσα Μαιου. Αυτη την στιγμή παραμένει απλή άνεργος. Για κάποιους λόγους πιθανότατα δεν θα μπορει να δουλέψει εως το τελος του χρόνου. Τι γίνεται με τις προτάσεις εργασίας που γίνονται απο τον ΟΑΕΔ? Υπάρχει αυτό που ακούω ότι αν αρνηθείς 3 φορές πρόταση εργασίας σε διαγράφουν απο απλό άνεργο? Η αυτό αν ισχυει, ισχύει μόνο για επιδοτούμενους άνεργους? Ευχαριστώ Για όλους ισχύει αλλά για να σε διαγράψουν θα πρέπει να σε παρεό τηλέφωνο εργασιακός σύμβουλος να κλείσεις ραντεβού και αυτή μα σου προτείνει 3 εργασίες πράγμα που το θεωρώ σχεδόν αδύνατο να γίνει αφού ο μισός οαεδ υπολειτουργεί 1
piccolino Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 14 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε Για όλους ισχύει αλλά για να σε διαγράψουν θα πρέπει να σε παρεό τηλέφωνο εργασιακός σύμβουλος να κλείσεις ραντεβού και αυτή μα σου προτείνει 3 εργασίες πράγμα που το θεωρώ σχεδόν αδύνατο να γίνει αφού ο μισός οαεδ υπολειτουργεί Ο μισός; 😝 1
Bitbit Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 33 minutes ago, piccolino said: Ο μισός; 😝 Ναι. Ο μισός υπολειτουργεί, ο άλλος μισός δε δουλεύει καθόλου. Τι πιθανότητες δίνετε να της γίνουν 3 πρότασης για δουλειά; Πέρα από την πλάκα τώρα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα σε αυτόν τον τομέα. Ριζικές αλλαγές. Δε γίνεται οι μισοί να φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού την κάρτα ανεργίας. Δε γίνεται να βρίσκεις δουλειά σε άλλον και να σου λέει ότι δε πάει επειδή θα κοπεί η κάρτα. Και ούτε γίνεται κάποιοι να είναι μονίμως "άνεργοι". Απο ένα διάστημα και μετά δεν είσαι άνεργος ή μακροχρόνια άνεργος. Είσαι απλά άεργος.
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 30 λεπτά πριν, Bitbit είπε Ναι. Ο μισός υπολειτουργεί, ο άλλος μισός δε δουλεύει καθόλου. Τι πιθανότητες δίνετε να της γίνουν 3 πρότασης για δουλειά; Πέρα από την πλάκα τώρα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα σε αυτόν τον τομέα. Ριζικές αλλαγές. Δε γίνεται οι μισοί να φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού την κάρτα ανεργίας. Δε γίνεται να βρίσκεις δουλειά σε άλλον και να σου λέει ότι δε πάει επειδή θα κοπεί η κάρτα. Και ούτε γίνεται κάποιοι να είναι μονίμως "άνεργοι". Απο ένα διάστημα και μετά δεν είσαι άνεργος ή μακροχρόνια άνεργος. Είσαι απλά άεργος. δεν νομίζω να φτιάξει ποτέ ειδικά τώρα μετά κοβιντ που έχουν γίνει τα περισσότερα ηλεκτρονικά και έχουν ακόμα λιγότερους υπαλλήλους. Να κρατάς την κάρτα αν δεν παίρνεις επίδομα και δουλεύεις μαύρα δεν σου προσφέρει κάτι και αυτή που παίρνουν επίδομα παίρνουν για ένα χρόνο
gokuthelegend Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Bitbit είπε Δε γίνεται να βρίσκεις δουλειά σε άλλον και να σου λέει ότι δε πάει επειδή θα κοπεί η κάρτα. Θα σου πω προσωπική εμπειρία. Αν έχεις κάρτα ανεργίας μπορείς να κάνεις αίτηση σε διάφορες προκηρύξεις που βγάζει ο ΟΑΕΔ, τύπου "κοινωφελής εργασία" κλπ. Αλλά ακόμη και σε άλλες προκηρύξεις που βγάζουν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες. Σε αυτές τις προκηρύξεις παίζει ρόλο και ο χρόνος ανεργίας, όσο πιο πολύ ανεργία έχεις τόσο πιο πολλά μόρια παίρνεις. Προσωπική εμπειρία λοιπόν, ήμουν άνεργος και έψαχνα για δουλειά. Βρίσκω σε κάποιον, τα κουβεντιάζουμε, αλλά μου τα μάσαγε λιγάκι, ως προς τον μισθό, το ωράριο, για το αν θα με κρατήσει μακροπρόθεσμα κλπ. Μου είπε να με προσλάβει με κατώτατο μισθό για 1-2 μήνες και μετά βλέπουμε, αλλά φαινόταν ότι δεν ενδιαφερόταν να με κρατήσει μακροπρόθεσμα. Γενικώς μου τα μάσαγε λιγάκι. Τελικά αρνήθηκα να πάω κυρίως λόγω ωραρίου και συνθηκών εργασίας και σε συνδυασμό με τα ψίχουλα μισθό που θα έπαιρνα. Τελικώς 1 μήνα μετά βγήκε ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο οποίο έκανα αίτηση και ήμουν επιτυχών, με αποτέλεσμα να δουλέψω για 1 έτος σε γραφείο με κανονικό μισθό, αν και τον βασικό, με ένσημα, πλήρες ωράριο και χωρίς απλήρωτες υπερωρίες ή ότι άλλο, και ήταν και στο αντικείμενο των σπουδών μου με αποτέλεσμα να μπορώ να το δηλώνω σαν προϋπηρεσία. Αν είχα πάει σε αυτόν να δουλέψω έστω και για 1 μήνα, θα μου κοβόταν η κάρτα ανεργίας και θα έχανα μόρια με αποτέλεσμα αν έκανα αίτηση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα να μην είχα τα απαραίτητα μόρια. Το θέμα είναι ότι πολλοί που ψάχνουν δουλειά έχουν μυριστεί την κατάσταση και αρνούνται να πάνε να δουλέψουν για ψίχουλα, για απλήρωτες υπερωρίες, και να ξεπατώνονται στην δουλειά για να παίρνουν τον βασικό μισθό. Φυσικά θα μου πεις ότι αν κάποιος έχει ανάγκη τότε θα πάει να δουλέψει αλλά υπάρχουν και όρια. Εγώ προσωπικά έχω δουλέψει μέχρι και σε χωράφια μέσα στον ήλιο και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, διότι έπαιρνα 80 ευρώ μεροκάματο, και αν είχε δουλειά κάθε μέρα τότε έβγαζα 2000 με 2500 ευρώ τον μήνα. Δώσε αυτά τα χρήματα και θα δεις πόσοι θα έρθουν να δουλέψουν για σένα. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2024 από gokuthelegend 1
piccolino Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε Θα σου πω προσωπική εμπειρία. Αν έχεις κάρτα ανεργίας μπορείς να κάνεις αίτηση σε διάφορες προκηρύξεις που βγάζει ο ΟΑΕΔ, τύπου "κοινωφελής εργασία" κλπ. Αλλά ακόμη και σε άλλες προκηρύξεις που βγάζουν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες. Σε αυτές τις προκηρύξεις παίζει ρόλο και ο χρόνος ανεργίας, όσο πιο πολύ ανεργία έχεις τόσο πιο πολλά μόρια παίρνεις. Προσωπική εμπειρία λοιπόν, ήμουν άνεργος και έψαχνα για δουλειά. Βρίσκω σε κάποιον, τα κουβεντιάζουμε, αλλά μου τα μάσαγε λιγάκι, ως προς τον μισθό, το ωράριο, για το αν θα με κρατήσει μακροπρόθεσμα κλπ. Μου είπε να με προσλάβει με κατώτατο μισθό για 1-2 μήνες και μετά βλέπουμε, αλλά φαινόταν ότι δεν ενδιαφερόταν να με κρατήσει μακροπρόθεσμα. Γενικώς μου τα μάσαγε λιγάκι. Τελικά αρνήθηκα να πάω κυρίως λόγω ωραρίου και συνθηκών εργασίας και σε συνδυασμό με τα ψίχουλα μισθό που θα έπαιρνα. Τελικώς 1 μήνα μετά βγήκε ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο οποίο έκανα αίτηση και ήμουν επιτυχών, με αποτέλεσμα να δουλέψω για 1 έτος σε γραφείο με κανονικό μισθό, αν και τον βασικό, με ένσημα, πλήρες ωράριο και χωρίς απλήρωτες υπερωρίες ή ότι άλλο, και ήταν και στο αντικείμενο των σπουδών μου με αποτέλεσμα να μπορώ να το δηλώνω σαν προϋπηρεσία. Αν είχα πάει σε αυτόν να δουλέψω έστω και για 1 μήνα, θα μου κοβόταν η κάρτα ανεργίας και θα έχανα μόρια με αποτέλεσμα αν έκανα αίτηση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα να μην είχα τα απαραίτητα μόρια. Το θέμα είναι ότι πολλοί που ψάχνουν δουλειά έχουν μυριστεί την κατάσταση και αρνούνται να πάνε να δουλέψουν για ψίχουλα, για απλήρωτες υπερωρίες, και να ξεπατώνονται στην δουλειά για να παίρνουν τον βασικό μισθό. Φυσικά θα μου πεις ότι αν κάποιος έχει ανάγκη τότε θα πάει να δουλέψει αλλά υπάρχουν και όρια. Εγώ προσωπικά έχω δουλέψει μέχρι και σε χωράφια μέσα στον ήλιο και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, διότι έπαιρνα 80 ευρώ μεροκάματο, και αν είχε δουλειά κάθε μέρα τότε έβγαζα 2000 με 2500 ευρώ τον μήνα. Δώσε αυτά τα χρήματα και θα δεις πόσοι θα έρθουν να δουλέψουν για σένα. Συμφωνώ 100% μαζί σου. Θα υποχωρήσεις μια-δυο-τρεις σε ανασφάλιστη εργασία, σε κακές συνθήκες, σε απλήρωτες υπερωρίες κλπ, θα φας τα μούτρα σου και αναγκαστικά θα γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια σου. Είναι πολλοί που πιστεύουν πως έχεις δεκάδες οφέλη απλά έχοντας κάρτα ανεργίας. Αν είσαι στην Αττική μπορείς να έχεις δωρεάν μετακίνηση, μαζεύεις μόρια συνήθως για εργασία μερικών μηνών (που όπως στην περίπτωση του gokuthelegend, τουλάχιστον θα μετρήσει η προϋπηρεσία μετά και θα έχει ένα μισθό εξασφαλισμένο για λίγο καιρό) και αν έχεις όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις θα πάρεις και ΕΕΕ. Κανένα από αυτά δεν είναι αρκετός λόγος για να επιλέξεις να μείνεις άνεργος, εάν έχεις την ευκαιρία για μια "κανονική" δουλειά. Απλά την παλεύεις μέχρι να βρεις κάτι σχετικά αξιοπρεπές. Το αξιοπρεπές δε το λέω για τον τύπο της εργασίας, αλλά για τις συνθήκες και το μισθό. Είτε είσαι καθαρίστρια ή σεκιουριτάς ή φιλόλογος ή προγραμματιστής κλπ. Και η λύση που λένε όλοι "να πας να δουλέψεις στα χωράφια" όπως έκανε ο gokuthelegend (και μπράβο του αφού μπόρεσε) δεν είναι εφικτή για όλους. Δεν έχουν όλοι σπίτι ή συγγενείς σε κάποιο χωριό, να λύσουν το θέμα της διαμονής. Θα πρέπει να κρατήσουν το σπίτι στο οποίο ήδη μένουν, για να έχουν κάπου να επιστρέψουν ή να συνεχίσει να μένει η υπόλοιπη οικογένεια εφ όσον υπάρχει. Να νοικιάσουν άλλο στο μέρος που θα πάνε κι αν δεν υπάρχουν διαθέσιμα εκεί, να ψάξουν κάπου τριγύρω (δεν οδηγούν όλοι οπότε θα πρέπει να λύσουν και το θέμα της μετακίνησης). Πόσα θα βγάλουν για να συντηρήσουν δυο σπίτια και να μείνει αν είναι δυνατόν και κάτι στο τέλος; Και χωρίς ένσημα συνήθως. Ακόμα και σεζόν με τις συνθήκες που επικρατούν, είναι για πιο μικρές ηλικίες που και αντοχές έχουν και πολλές ευθύνες δεν αφήνουν (συνήθως) πίσω, οπότε επιστρέφοντας στο πατρικό το χειμώνα, θα έχουν καταφέρει να μαζέψουν κάποια χρήματα. Θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος από τη ΔΥΠΑ. Στις επιχειρήσεις, αν είναι σωστές απέναντι στους εργαζόμενους, τι απαιτήσεις έχουν και τι προσφέρουν, τι ισχύει στην πράξη, να μπορεί να βρει ο εργαζόμενος το δίκιο του αν χρειαστεί. Και μετά να ελέγχουν και τους ανέργους. Ψάχνεις για δουλειά; Πόσα βιογραφικά έστειλες; Πόσες συνεντεύξεις έκανες; Που; Αν σου πρότειναν θέση και αρνήθηκες, γιατί; Και ανάλογα το πως πράττει ο καθένας να έχει βοήθεια ή επιπτώσεις.
gokuthelegend Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 9/7/2024 στις 6:27 ΜΜ, piccolino είπε Και η λύση που λένε όλοι "να πας να δουλέψεις στα χωράφια" όπως έκανε ο gokuthelegend (και μπράβο του αφού μπόρεσε) δεν είναι εφικτή για όλους. Δεν είναι απλώς ότι πήγα στα χωράφια, αλλά το ότι πήγαινα για τα σχετικά χρήματα. Αν μου έλεγαν πολύ λιγότερα εννοείται ότι δεν θα πατούσα ούτε απέξω. Θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι τα νέα παιδιά δεν θέλουν να δουλέψουν, αλλά το ότι πέφτει εκμετάλλευση. Τους ξεπατώνουν στην δουλειά και δίνουν τον μίνιμουμ μισθό, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς άδειες, και πάει λέγοντας. Δώσε σαν εργοδότης καλό μισθό με καλές συνθήκες εργασίας και θα δεις πόσοι θα σου έρθουν. Στις 9/7/2024 στις 2:58 ΜΜ, gokuthelegend είπε Εγώ προσωπικά έχω δουλέψει μέχρι και σε χωράφια μέσα στον ήλιο και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, διότι έπαιρνα 80 ευρώ μεροκάματο, και αν είχε δουλειά κάθε μέρα τότε έβγαζα 2000 με 2500 ευρώ τον μήνα. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2024 από gokuthelegend 1
piccolino Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 20 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Δεν είναι απλώς ότι πήγα στα χωράφια, αλλά το ότι πήγαινα για τα σχετικά χρήματα. Αν μου έλεγαν πολύ λιγότερα εννοείται ότι δεν θα πατούσα ούτε απέξω. Θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι τα νέα παιδιά δεν θέλουν να δουλέψουν, αλλά το ότι πέφτει εκμετάλλευση. Τους ξεπατώνουν στην δουλειά και δίνουν τον μίνιμουμ μισθό, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς άδειες, και πάει λέγοντας. Δώσε σαν εργοδότης καλό μισθό με καλές συνθήκες εργασίας και θα δεις πόσοι θα σου έρθουν. Είναι ένα συν το οτι δεν πήγες για ψίχουλα. Στα υπόλοιπα συμφωνώ 100%, με μια διαφορά. Πως ισχύει για όλους. Θέλουν να εκμεταλλεύονται τον κόσμο και ο κόσμος κάθε ηλικίας σιγά σιγά αντιδρά και δε το δέχεται. Και κάπως έτσι οι νέοι γίναν τεμπέληδες. Οι πιο μεγάλοι δεν έχουν εξειδίκευση. Όλοι θέλουν και καλά να γίνουν διευθυντές και δε κάνουν χειρωνακτικές εργασίες. Και φταίνε όλοι εκτός των εργοδοτών που υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας και η ανεργία στα ύψη (γενικά, δε θα συγκρίνω με πέρσι ή με πριν 10 χρόνια ή όποτε) και όχι οι κακοί μισθοί και συνθήκες εργασίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα