satsok2 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Κάνω συχνά καθαρισμό στα δόντια και γενικά δεν έχω προβλήματα πέρα από 2-3 σφραγίσματα στα 43 μου. Το πρόβλημα μου είναι ότι κάθε τόσο, τα δόντια αλλάζουν όψη προς το καφέ ή γκρι/μαύρο ξεκινώντας από τα μεσοδόντια και τα κάτω δόντια. Πήγα στον οδοντίατρο, που κάθε φορά απορεί πως τα καταφέρνω. Με κάποιο μηχάνημα που ψεκάζει +/- καθαρίζει γίνονται πάλι λευκά σε χρόνο dt. Η απορία μου. Μπορεί να ειναι ο καφές που πίνω πολύ, 5-6 την ημέρα σίγουρα (nescafe, espresso κλπ); Αναρωτιόμουν επίσης αν θα μπορούσε να είναι το στοματικό διάλυμα που μένει στο στόμα, σύμφωνα με τις οδηγίες. Το διάλυμα που χρησιμοποιώ είναι κυρίως αυτό της εικόνας, αν και δοκίμασα και ένα listerine advance white (ή κάπως έτσι) Με 2+ φορές καλό βούρτσισμα την ημέρα, νήμα και μετά διάλυμα, έχω λύσει πάντως τα υπόλοιπα προβλήματα με οδοντίατρο και επίσης έχω πάντα φρέσκια αναπνοή. Δεν καπνίζω, δεν έχω καπνίσει ποτέ. Πριν 15 μέρες έκανα πάλι καθαρισμό αλλά είδα ότι ξεκινούσε η εναπόθεση χρωστικής , την οποία νομίζω και πρόλαβα. Πλέον όμως έχω αρχίσει να πίνω τον καφέ μου μονορούφι και να πλένω στη συνέχεια τα δόντια - πράγμα που δε μπορεί να γίνει όταν είμαι έξω - ή/και να αφήνω το στοματικό διάλυμα μισό με ένα λεπτό , μετά να το ξεπλένω και να πλένω ελαφρά τα δόντια για άλλα λίγα sec. Ιδέες; (Το στοματικό διάλυμα είναι το παρακάτω). Spoiler
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 O καφές και το τσάι δημιουργούν λεκέδες . Καλαμακι ειναι η λύση και η λευκαντική οδοντόκρεμα. https://www.smilepad.co.uk/2022/03/24/love-coffee-heres-how-to-keep-your-teeth-white/ 1
satsok2 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Καλαμάκι χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα. Βέβαια δοκίμασα πριν λίγες μέρες να αλλάξω και σε ελληνικό καφέ. Κατά τ'αλλα λευκαντικές οδοντόκρεμες με φοβίζουν για πιθανή φθορά στα δόντια, άσε που δεν είδα και προκοπή στο λίγο που δοκίμασα.
andreas1gr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 3 ώρες πριν, satsok2 είπε Μπορεί να ειναι ο καφές που πίνω πολύ, 5-6 την ημέρα σίγουρα (nescafe, espresso κλπ); Κόψε τον καφέ χθες.
SabotazNic Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 2 ώρες πριν, andreas1gr είπε Κόψε τον καφέ χθες. 3
gokuthelegend Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, satsok2 είπε Πήγα στον οδοντίατρο, που κάθε φορά απορεί πως τα καταφέρνω. Τον οδοντίατρο τον ρώτησες; Αν απορεί πάντως και δεν ξέρει ίσως να το σκεφτόσουν να αλλάξεις οδοντίατρο για να πάρεις και 2η γνώμη. Επίσης ίσως να έκοβες για αρχή τον πολύ καφέ, και επίσης καπνίζεις; Αν ναι τότε να ελατώσεις και το κάπνισμα. Επίσης, αν και δεν ξέρω αν έχει παίζει ρόλο για το χρώμα, αλλά εγώ έχω 1-2 χρόνια που έχω ξεκινήσει να χρησιμοποιώ και οδοντικό νήμα. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2024 από gokuthelegend
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2024 Kαφες, τσαι, κοκκινο κρασι και αναλογα ροφηματα, σκουραινουν σιγουρα τα δοντια. Το καπνισμα επισης. Δεν ξερω αν υπαρχει και καποια λυση (πλην του προφανους, να κοψεις δηλαδη ο,τι τα χρωματιζει) περα απο την λευκανση ανα διαστηματα που θα σου θεσει ο οδοντιατρος σου. 1
satsok2 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Ευχαριστώ. Ο καφές είναι δυστυχώς παρέα στη δουλειά/το διάβασμα και συνηθιζα να φτιάχνω ένα μεγάλο ποτήρι (x4-5) την ημέρα και να το έχω για να απασχολουμαι και κυρίως να με ξυπνάει. Πλέον όπως έγραψα, τον πίνω βιαστικά/μονομιάς, πλένω δόντια και μετά πάω να δουλέψω/διαβάσω. Σκεφτόμουν να κόψω και κάτι καραμέλες χωρίς ζάχαρη που πιπιλάω , πάλι για παρέα στο γραφείο. Πχ κάτι halls έχουν και αυτές χρωστικές. Πάντως έχω καταλήξει - τουλάχιστον όσο είμαι σπίτι- να βουρτσιζω πχ δοντια - εστω 10 sec - ακόμα και όταν σηκώνομαι από το γραφείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις