Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το παιδί μου εχει πυρετό και αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με την ακρίβεια της μέτρησης. 

Εχω 3 ψηφιακά θερμόμετρα, 1 γαλλιου, 1 υδραργυρου.

Σε μετρησεις που κανω τα ψηφιακα εχουν μεγαλες αποκλισεις και αλλες φορες δειχνει 35.8 και χτυπαει και άλλες δειχνει 36.7. 

Του γαλλιου δειχνει 38.2 σε μια μετρηση.. και στην ιδια μετρηση στην αλλη μασχαλη του υδραργυρου δινει 38.6.

Δοκιμαζει η γυναικα και τα ψηφιακα δινουν άλλοτε 35.8 αλλοτε 36.7

Τα αλλα 2 δινουν 37.2.

Δεν ξερω ποιο ειναι εγκυρο και τι πρεπει να κανω για μια ακριβη μετρηση.. 

Να σημειωσω οτι στα ψηφιακα οταν τελειωνει η μπαταρια δειχνει οτι ναναι κυριολεκτικά...

Δημοσ.

Έχω ένα υδραργύρου κ ένα ψηφιακό μάρκας Braun σχετικά ακριβό. Εμπιστεύομαι με κλειστα μάτια του υδραργύρου αλλά κ το ψηφιακό δίνει καλές μετρήσεις,με διαφορά 0,2 βαθμούς ( προς τα κάτω πάντα) από του υδραργύρου.

Ο τρόπος για να το κάνει αυτό είναι μία μέτρηση κ χωρίς να βγεί από την μασχάλη, μία δεύτερη. Ποτέ την πρώτη φορά δεν δείχνει κάτι σωστό. Η δεύτερη κ η τρίτη φορά που το έχω δοκιμάσει έδειχναν το ίδιο εκτός από περιπτώσεις υψηλού πυρετού όπου την τρίτη φορά ανέβαινε λίγο ακόμα κ έφτανε την 0,2 βαθμούς απόκλιση από του υδραργύρου που ανέφερα.

Όλα αυτά τσεκαρισμενα σε 2 ενήλικες κ σε 1 παιδί 3 ετών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ψηφιακο δινει 35.8 οσες φορες και αν το βαλω... εχω αλλαξει κ μπαταρια και καποιες φορες δινει ενδειξη οπως τα υπολοιπα ενω αλλες δινει 35.5, 35.8 κτλ..

Του γαλλιου, αν το χτυπησω στο τραπεζι αναποδα αρχιζει κ ανεβαίνει μονο του.

Το εχω φτασει 40 βαθμους χωρις καν να αγγίξω τη μύτη του.

Το θερμομετρο γαλλιου ειναι αυτο με τις καλυτερες κριτικες... 

https://www.skroutz.gr/s/2011994/PiC-Solution-Vedo-Eco-Plus-THermometro-Maschalis-me-Gallio.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Επεξ/σία από insoholic
Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ ένα ψηφιακό αυτιού. Μου έρχεται πιο εύκολο να πάρω μέτρηση, ιδίως τα βράδια όταν κοιμάται η μικρή.

Έχω και ένα μετώπου αλλά πρέπει να το μελετήσεις πως να το χειριστείς για να πάρεις σωστές μετρήσεις.

Δημοσ.

αν εχεις ψηφιακο που στο ενα λεπτο χτυπαει, δεν πρεπει να το βγαζεις. μετραει σωστα στα 5. δυστυχως ειναι παντελως λαθος που εχουν το μπιπ στο λεπτο.

• Like 1
Δημοσ.

Πέντε (5) λεπτά για μέτρηση θερμοκρασίας; Υπερβολή νομίζω, ούτε του υδραργύρου δε χρειάζεται τόσος χρόνος.

insoholic, αν όλα τα ψηφιακά σου μετράνε 35.8°C, είτε είναι απ' τα βάθη της Κίνας, είτε δεν παίρνεις σωστά μετρήσεις.

Κι εγώ έχω ψηφιακό μετώπου και υδραργύρου και η απόκλιση είναι πολύ μικρή μεταξύ τους.

Δημοσ.

Στα ψηφιακά μεγάλο και σημαντικό ρόλο παιζουν οι μπαταρίες. 

Πρέπει να είναι καλές και αξιόπιστες και ΟΧΙ επαναφορτιζόμενες

• Like 1
Δημοσ.

Τα ψηφιακά που έχεις είναι μασχάλης ή για το μέτωπο με υπέρυθρες?

Έχω το ίδιο γαλλίου, ένα ψηφιακό μασχάλης omron το οποίο το αφήνω 2 λεπτά και όχι 1 όπως αναφέρει και η μέτρηση είναι κοντά με του γαλλίου. Επίσης ένα ψηφιακό για το μέτωπο Jumper Medical που έχω, δείχνει οτι να 'ναι. Άλλες φορές είναι νορμάλ και άλλες όχι.

Οι μπαταρίες επηρεάζουν τις μετρήσεις οπότε να είναι σχετικά καινούργιες.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, insoholic είπε

Το παιδί μου εχει πυρετό και αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με την ακρίβεια της μέτρησης. 

Εχω 3 ψηφιακά θερμόμετρα, 1 γαλλιου, 1 υδραργυρου.

Σε μετρησεις που κανω τα ψηφιακα εχουν μεγαλες αποκλισεις και αλλες φορες δειχνει 35.8 και χτυπαει και άλλες δειχνει 36.7. 

Του γαλλιου δειχνει 38.2 σε μια μετρηση.. και στην ιδια μετρηση στην αλλη μασχαλη του υδραργυρου δινει 38.6.

Δοκιμαζει η γυναικα και τα ψηφιακα δινουν άλλοτε 35.8 αλλοτε 36.7

Τα αλλα 2 δινουν 37.2.

Δεν ξερω ποιο ειναι εγκυρο και τι πρεπει να κανω για μια ακριβη μετρηση.. 

Να σημειωσω οτι στα ψηφιακα οταν τελειωνει η μπαταρια δειχνει οτι ναναι κυριολεκτικά...

Από μασχάλη σε μασχάλη έχει διαφορά, το πιο αξιόπιστο είναι του υδραργύρου και αν έχεις πρόσεξε να μην σου σπάσει. Τα γαλλίου είναι επίσης αρκετά αξιόπιστα, εγώ για την κόρη μου πήρα ένα αυτιού, το όποιο είναι και μετώπου και είναι πάντα κοντά στις μετρήσεις του γαλλίου. Το μετώπου είναι άλα ντ άλλα. Αυτό εδώ έχω πάρει, μια λεπτομέρεια μόνο θέλει καθάρισμα ο αισθητήρας με μια μπατονέτα ανα περιόδους. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, insoholic είπε

Τα θερμόμετρα γαλλίου συνήθως είναι 3 ή 5 λεπτών. Κοιτάξτε το κουτί τι γράφει. Μην τα συγκρίνετε με τα υδραργύρου του λεπτού

Γνώμη μου , χρησιμοποιήστε τα γαλλίου ή αλλιώς ενα καινούργιο-ακριβό ηλεκτρονικό.

Ηλεκτρονικό θερμόμετρο που το αγοράζετε (μιλάω γενικά-οχι προσωπικά) 2-3 ευρώ (και στον πωλητή κόστισε 1 ευρώ) , είναι απο τα βάθη της κινας με οτι αυτο συνεπάγεται.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sstratos είπε

Τα θερμόμετρα γαλλίου συνήθως είναι 3 ή 5 λεπτών. Κοιτάξτε το κουτί τι γράφει. Μην τα συγκρίνετε με τα υδραργύρου του λεπτού

Γνώμη μου , χρησιμοποιήστε τα γαλλίου ή αλλιώς ενα καινούργιο-ακριβό ηλεκτρονικό.

Ηλεκτρονικό θερμόμετρο που το αγοράζετε (μιλάω γενικά-οχι προσωπικά) 2-3 ευρώ (και στον πωλητή κόστισε 1 ευρώ) , είναι απο τα βάθη της κινας με οτι αυτο συνεπάγεται.

Ποια υδραργύρου είναι του λεπτού? Τα υδραργύρου χρειάζονται 3 ή το ιδανικό έως 5 λεπτά για ακριβή μέτρηση.

Δημοσ.

Εχουμε ενα σχετικά ακριβό ψηφιακό Braun αυτιού. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ. 

Περασα βδομαδες νομιζοντας οτι κατι εχω γιατι το Braun εδειχνε 37.5 σε τυχαιες μετρήσεις μεσα στη μερα. 

Ευτυχώς βρηκαμε ενα υδραργυρου και το φυλάμε σαν τα ματια μας. Εχω ακούσει οτι στην Αλβανια βρίσκεις ακομα υδραργυρου και αν παω διακοπές εκει θα παρω καμια δεκαρια να εχω. 

Υ. Γ. Λογω των ψηφιακων θερμομετρων και την ανακρίβεια τους, στην Ολλανδία ο γενικός γιατρος σου λεει οτι 37.2 ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασία του σώματος 🤣🤣🤣

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Υο ψηφιακό που χρησιμοποιω ειναι μασχαλης και ειναι οντως κοστους 5ε.

δε βρισκω σκριβα ψηφιακα μασχαλης. Αν εχετε να μου προτεινετε καποιο αξιοπιστο, θα ήθελα. 

γενικα καποιες φορες δουλευει σωστα και αλλες οχι οποτε δεν ειναι αξιοπιστες οι μετρησεις.

Του γαλλιου αν το χτυπησω στο τραπεζι ανεβαινει μονο του θερμοκρασια. Αυτο ισως επηρεαζει και τον τροπο τοποθετησης στη μασχαλη και να αλλάζει τιμη. Γενικα το κραταω 4-5 λεπτά. Δεν υπαρχει προβλημα αν ειναι 3λεπτου καθώς οταν πιασει τη θερμοκρασια δε θα ανεβει αλλο οσο και να το κρατήσεις.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dbrillis είπε

Υ. Γ. Λογω των ψηφιακων θερμομετρων και την ανακρίβεια τους, στην Ολλανδία ο γενικός γιατρος σου λεει οτι 37.2 ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασία του σώματος 🤣🤣🤣

Εσύ δηλαδή πιστεύεις στο παλιό ορθόδοξο "τριάντα έξι κι έξι";

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...