Gkostas2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Πρόσφατα με σταμάτησαν κάποιοι άνδρες της ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ για εξακρίβωση στοιχείων. Ήμουν συνοδηγός με τον κολλητό μου στο αμάξι του, ενώ γυρνούσαμε από βραδινή διασκέδαση. Εν τω μεταξύ δεν έχω καμιά περίεργη φάτσα, ούτε ήμασταν σε κανά περίεργο αμάξι να πεις ότι πέφτει το μάτι του άλλου πάνω σου, ένα απλό Yaris είναι. Ο κολλητός είχε μαζί του άδεια και ταυτότητα οπότε όλα καλά. Εγώ από την άλλη δεν είχα μαζί μου ταυτότητα, τους είπα τον αριθμό της, αλλα μου ζήτησαν να την δουν, εκεί η αλήθεια είναι ότι ήμουν σε μια φάση, τι συμβαίνει τέτοια ώρα και ποιος ο λόγος όλων αυτών (όχι ότι φώναξα κλπ, απλά τους είπα ότι δεν καταλαβαίνω γιατί όλη αυτή η διαδικασία με 4-5 πάνοπλους τύπους να μας έχουν περικυκλώσει, να μας τυφλώνουν με φακούς και να ζητάνε τόσο επιτακτικά τα στοιχεία μας), αλλά είπα να ξεμπερδεύω οπότε προσπάθησα να την κατεβάσω ηλεκτρονικά από το wallet του gov.gr. Δυστυχώς η περιοχή είχε κακό σήμα κινητής (μπράβο vodafone για ακόμα μια φορά) και πήρε κάποια λεπτά μέχρι να κατέβει, με αποτέλεσμα τα όργανα να μου πουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν(!) και να πάμε μαζί τους στο ΑΤ που ήταν κάποια τετράγωνα πιο κάτω. Ουσιαστικά στο τμήμα με καλύτερο σήμα κινητής, κατέβασα το wallet, τους έδειξα την ταυτότητα, έβαλαν και στον υπολογιστή τους τα στοιχεία μου, δεν βρήκαν τίποτα και φυσικά με άφησαν να φύγω. Απλά όλη αυτή η διαδικασία πήρε καμιά ώρα, χαμένη από την ζωή μου και γενικά ήταν μια διαδικασία υπερβολική, που δεν ξέρω αν είναι νόμιμη ή αν είναι λογικό όταν ένας πολίτης δεν έχει μαζί του την ταυτότητα, ουσιαστικά να τον περικυκλώνουν πάνοπλοι ένστολοι, να δεσμεύεται, να τον προσαγάγουν στο ΑΤ και να χάνει χρόνο από την ζωή του προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, χωρίς μάλιστα να τον έχουν κατηγορήσει ότι έκανε κάτι. Πχ εμένα μου είπαν είναι μια απλή εξακρίβωση στοιχείων που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει... Δεν καταλαβαίνω τι θα πει το ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, όταν δεν είσαι ύποπτος για κάτι και γιατί πρέπει να δεσμεύεσαι (φαντάζομαι αν τους έλεγα ότι αρνούμαι να τους ακολουθήσω, δεν θα ήταν συζητήσιμοι και σύμφωνοι). Γενικά έχει συμβεί και σε άλλους; Είναι σωστή αυτή η διαδικασία; Έχουμε δικαίωμα στην αντίρρηση κλπ; 1
The_Judas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 ειναι νομιμη η διαδικασια και καλο ειναι να εχεις μαζι σου την ταυτοτητα σου. εξακριβωση στοιχειων εκαναν, δεν σε εδειραν. οπως εχασες εσυ 1 ωρα, ετσι εχασαν και αυτοι εξαιτιας σου. 11 2
Nabuko Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 5 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε Είναι σωστή νόμιμη αυτή η διαδικασία; Ναι είναι. Αν είχες μαζί σου φυσικό δελτίο ταυτότητας ή η vodafone καλύτερο σήμα δε θα γινόταν όλο αυτό. 8 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε Έχουμε δικαίωμα στην αντίρρηση κλπ; Φυσικά. Αλλά έχεις και συνέπειες.
xsterg Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 εισαι υποχρεωμενος να εχεις την ταυτοτητα σου σε καθε περιπτωση που σου ζητηθει. ακομη και τα σκουπιδια να κατεβασεις εαν σου ζητηθει πρεπει να εχεις δελτιο ταυτοτητας μαζι σου. η ηλεκτρονικα απο το gov.gr. εαν δεν εχεις μπορουν νομιμα να ζητησουν εξακριβωση των στοιχειων σου σε αστυνομικο τμημα. δεν ειναι προσαγωγη. ειναι εξακριβωση. στην αμερικη παντως εαν αρχισεις τα "μα και τα μου" σε εχουν ξαπλωσει κατω και εαν αντισταθεις σε πυροβολουν για ψυλου πηδημα... 2 3 1
Gkostas2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, The_Judas είπε ειναι νομιμη η διαδικασια και καλο ειναι να εχεις μαζι σου την ταυτοτητα σου. εξακριβωση στοιχειων εκαναν, δεν σε εδειραν. οπως εχασες εσυ 1 ωρα, ετσι εχασαν και αυτοι εξαιτιας σου. Αυτοί πληρώνονταν πάντως καθώς δούλευαν. εγώ από την άλλη όχι. 😉Δεν είναι το αν με έδειραν απλά είναι λογικό ο καθένας που δεν έχει πάνω του ταυτότητα να τον τον τραβάνε στο ΑΤ; 2 λεπτά πριν, xsterg είπε εισαι υποχρεωμενος να εχεις την ταυτοτητα σου σε καθε περιπτωση που σου ζητηθει. ακομη και τα σκουπιδια να κατεβασεις εαν σου ζητηθει πρεπει να εχεις δελτιο ταυτοτητας μαζι σου. η ηλεκτρονικα απο το gov.gr. εαν δεν εχεις μπορουν νομιμα να ζητησουν εξακριβωση των στοιχειων σου σε αστυνομικο τμημα. δεν ειναι προσαγωγη. ειναι εξακριβωση. στην αμερικη παντως εαν αρχισεις τα "μα και τα μου" σε εχουν ξαπλωσει κατω και εαν αντισταθεις σε πυροβολουν για ψυλου πηδημα... Και στην Χούντα σε έστελναν εξορία. Το ότι κάποιοι κάνουν κάτι λάθος, δεν νομίζω ότι πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και για εμάς. 3 1
The_Judas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 αυτη ειναι η τυπικη διαδικασια εξακριβωσης by the book , ισως να ηταν τυχαιος ελεγχος ρουτινας ή καποια καταγγελια. 2
dbrillis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 9 minutes ago, Gkostas2007 said: Αυτοί πληρώνονταν πάντως καθώς δούλευαν. εγώ από την άλλη όχι. 😉Δεν είναι το αν με έδειραν απλά είναι λογικό ο καθένας που δεν έχει πάνω του ταυτότητα να τον τον τραβάνε στο ΑΤ; Και στην Χούντα σε έστελναν εξορία. Το ότι κάποιοι κάνουν κάτι λάθος, δεν νομίζω ότι πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και για εμάς. Εισαι διατεθειμενος να ακουσεις αντιθετη αποψη απο αυτη που εχεις ηδη σχηματισει μονος σου; Αυτοι δουλευαν, μερος της δουλειας τους ειναι να σε πανε στο τμημα για εξακριβωση. Εμαθες ξαφνικα στα ΧΧ (βαλε μονος σου την ηλικια σου) οτι η ζωη δεν ειναι μονο ποτακια και "δεν βαριεσαι" αλλα εχει και υποχρεωσεις; Εισαι απο αυτους που θες ολοι οι αλλοι να κανουν την δουλεια τους "αψογα" και οπως φανταζεσαι αλλα εσυ να κανεις ο,τι να'ναι και οπως να'ναι; 3 2
StamTheMan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 32 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε Αυτοί πληρώνονταν πάντως καθώς δούλευαν. εγώ από την άλλη όχι. 😉Δεν είναι το αν με έδειραν απλά είναι λογικό ο καθένας που δεν έχει πάνω του ταυτότητα να τον τον τραβάνε στο ΑΤ; Εαν ειχες την ταυτοτητα σου μαζι,δε θα γινοταν ολο αυτο. Εσυ αντι να πεις οτι εφταιγες που σε πηγαν για εξακριβωση επειδη δεν ειχες την ταυτοτητα μαζι,κατηγορεις μεχρι και τη vodafone. Ετσι εχουν τα πραματα,καλως η κακως. Επισης,μπορουν να σε πανε στο τμημα για εξακριβωση ακομα και αν την εχεις την ταυτοτητα. 9
dpolal Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 23 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε ... είναι λογικό ο καθένας που δεν έχει πάνω του ταυτότητα να τον τον τραβάνε στο ΑΤ; Καταρχήν είναι τυπική διαδικασία και είστε τυχεροί που ξεμπερδέψατε εύκολα με την ηλεκτρονική και δεν πέσατε σε τίποτα ποιό ούγκανους να σε κλείσουν κανονικά μέσα. Υπάρχει διαταγή ότι όποιος έχει επάνω του ταυτότητα σε τυχόν έλεγχο δεν μπορούν να τον τραβολογάνε στο τμήμα και παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα, πολλά όργανα το γράφουν στα παπάκια τους και αν τους κάτσεις στραβά δεν την γλυτώνεις. Φαντάσου λοιπόν από τί γλύτωσες.
fmarkos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 6 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Επισης,μπορουν να σε πανε στο τμημα για εξακριβωση ακομα και αν την εχεις την ταυτοτητα. Βασικά όχι, αν έχεις την ταυτότητα μπορούν να σε προσαγάγουν με κάποια δικαιολογία, αλλά όχι για ταυτοποίηση. 1
Gkostas2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, dpolal είπε Καταρχήν είναι τυπική διαδικασία και είστε τυχεροί που ξεμπερδέψατε εύκολα με την ηλεκτρονική και δεν πέσατε σε τίποτα ποιό ούγκανους να σε κλείσουν κανονικά μέσα. Υπάρχει διαταγή ότι όποιος έχει επάνω του ταυτότητα σε τυχόν έλεγχο δεν μπορούν να τον τραβολογάνε στο τμήμα και παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα, πολλά όργανα το γράφουν στα παπάκια τους και αν τους κάτσεις στραβά δεν την γλυτώνεις. Φαντάσου λοιπόν από τί γλύτωσες. Ούγκανοι δεν ήταν. Οι πιο νέοι είχαν απλά την κλασσική συμπεριφορά που έχουν οι ΔΙΑΣ/ΟΠΚΕ που παίρνουν πολύ σοβαρά τον εαυτού τους, ο τύπος που μίλησα που ήταν 40+ ήταν μια χαρά, πολύ ήρεμος κλπ. Αυτός μου είπε ότι ειναι μια απλή εξακρίβωση στοιχείων που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Στο άλλο που γράφεις, μπορεί δλδ ο καθένας απλά επειδή γουστάρει, χωρίς να έχεις πει ή να έχεις κάνει κάτι να σου φορτώσει μια κατηγορία και να σε σέρνει για Χ ώρες; Πραγματικά μου φαίνεται τρελό όλο αυτό, όχι βέβαια παράλογο στην χώρα που ζούμε... Γι' αυτο και γω ρώτησα αν είναι λογική όλη αυτή η διαδικασία που μου έκαναν. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2024 από Gkostas2007
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Eίναι απόλυτα λογική η διαδικασία. Σε έλεγχο, δεν υπήρχαν στοιχεία ταυτότητας. Ο πολίτης οδηγήθηκε στο τμήμα για εξακρίβωση. Η εξακρίβωση έγινε και έληξε το θέμα. Το μόνο παράλογο, σε όλη αυτή την αφήγηση, είναι το παράπονο επειδή η αστυνομία έκανε τη δουλειά της. 12
txcellas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Η πρώτη φορά ήταν που σε πήγαν στο τμήμα για εξακρίβωση; Δικαιούνται να το κάνουν πάντως είτε έχεις έγγραφα είτε όχι. Για να ξερεις τι επιτρέπεται και τι όχι μπορείς να διαβάσεις τα σχετικά άρθρα του κώδικα ποινικής δικονομιας. Με μια μικρή έρευνα μπορείς να τα βρεις όλα! 1
dbrillis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 15 minutes ago, Gkostas2007 said: Πραγματικά μου φαίνεται τρελό όλο αυτό, όχι βέβαια παράλογο στην χώρα που ζούμε... Γι' αυτο και γω ρώτησα αν είναι λογική όλη αυτή η διαδικασία που μου έκαναν. Σου φταινε ολα εκτος απο εσενα. Παρε και μια sim cosmote για να εχεις σημα την επομενη φορα. 1
czarjuly Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2024 Παλι καλα να λες ,εγω την δεκαετια του 80 ημουν με ενα φιλο με το αμαξι μου ενα fiat 126 (650 κυβικα αυτοκινητο) κατω απο το σπιτι του το βραδυ και μας την πεσανε με τα αυτοματα φωναζοντας ''βγειτε εξω με τα χερια ψηλα'' προσφεροντας απλετο θεαμα στην γειτονια.....ευτυχως εμεις ειχαμε ταυτοτητες αλλα δεν γλυτωσαμε το ρεζιλικι 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις