Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει , δεν έγινε τίποτα , όλα καλά. Μια εμπειρία και ένα μάθημα και αυτό. 

η φάτσα και το αμάξι λίγη σημασία έχουν πλέον θαρρώ. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε

Γενικά η φάση νομίζω ότι είναι πως κάποιος τους λέει να βγουν έξω για Χ ώρα και απλά να σταματάνε όποιον περνάει. Απλά μου φαίνεται υπερβολική η όλη διαδικασία να σε περικυκλώνουν 4-5 με αυτόματα, να σε τυφλώνουν με φακούς κλπ και γενικά δεν βλέπω και καμιά ιδιαίτερη ασφάλεια στην Αθήνα, παρά όλες αυτές τις διαδικασίες.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xsterg είπε

στην αμερικη παντως εαν αρχισεις τα "μα και τα μου" σε εχουν ξαπλωσει κατω και εαν αντισταθεις σε πυροβολουν για ψυλου πηδημα...

Φυσικά δεν ισχύει αυτό. Στις μισές πολιτείες έχεις νόμιμο δικαίωμα να αρνηθείς. 

https://worldpopulationreview.com/state-rankings/stop-and-id-states

• Like 6
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε

Μια χαρα σημασια εχουν.

Αν το αμαξι ειναι καρναβαλος,εξατμισεις κτλ,θα το σταματησουν πιο ευκολα.

Ομοιως και η φατσα και το στυλ.

26 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε

Γενικά η φάση νομίζω ότι είναι πως κάποιος τους λέει να βγουν έξω για Χ ώρα και απλά να σταματάνε όποιον περνάει.

Η απλα ψαχναν ιδιο η παρομοιο  αυτοκινητο.
Το τι νομιζεις με το τι ισχυει εχουν μεγαλη διαφορα.

1 ώρα πριν, fmarkos είπε

Βασικά όχι, αν έχεις την ταυτότητα μπορούν να σε προσαγάγουν με κάποια δικαιολογία, αλλά όχι για ταυτοποίηση. 

Λαθος διατυπωση,εχεις δικιο.
Μπορουν να σε πανε για περαιτερω ελεγχο,εαν υπαρχει υποψια για κατι.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Μια χαρα σημασια εχουν.

Αν το αμαξι ειναι καρναβαλος,εξατμισεις κτλ,θα το σταματησουν πιο ευκολα.

Ομοιως και η φατσα και το στυλ.

Η απλα ψαχναν ιδιο η παρομοιο  αυτοκινητο.
Το τι νομιζεις με το τι ισχυει εχουν μεγαλη διαφορα.

Λαθος διατυπωση,εχεις δικιο.
Μπορουν να σε πανε για περαιτερω ελεγχο,εαν υπαρχει υποψια για κατι.

Είσαι αστυνομικός ή δικηγόρος και τα λες με τόση βεβαιότητα; Ειλικρινή απορία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Gkostas2007 είπε

Ειμαι της πιατσας λογω δουλειας,τα βλεπω καθε μερα και τα συζηταω.

Δημοσ.
Just now, Gkostas2007 said:

Το θεμα εχει απαντηθεί, καλο θα ήταν να κλειδώσει. 

Ναι ειναι νόμιμο να σε πανε στο τμήμα για εξακρίβωση αν δεν έχεις ταυτότητα μαζί σου. 

Ναι αν πας στις άλλες μισες Πολιτείες της Αμερικής ειναι και εκει νομιμο. 

Πλεον απαντάμε στον εγωισμό κάποιου, δεν βγαζει πουθενα αυτό. 

Δημοσ.

Γιατί κάθε φορά αναφέρετε και τις ΗΠΑ? τι σημασία έχει τι ισχύει σε καθεμία από τις 50 διαφορετικές πολιτείες? Ούτε εκείνοι δεν έχουν κοινή νομοθεσία για όλες τις πολιτείες. Γιατί δεν αναφέρετε και τι γίνεται σε κάποια από τις υπόλοιπες 200 περίπου χώρες του πλανήτη? 

Ζούμε στην Ελλάδα, η Ελλάδα έχει συγκεκριμένους νόμους και ζούμε με αυτούς. Δε ζούμε ούτε με νόμους Μίσιγκαν, Ιντιανάπολις κλπ ούτε με νόμους Ιαπωνίας, ούτε Γερμανιας. 

Κατά τα λοιπά μας ζαλίζατε κάποιοι τόσο καιρό ότι θέλετε να βγάλετε ταυτότητες νέου τύπου που είναι μικρές σε μέγεθος γιατί οι άλλες σας δυσκόλευαν, να τις κατεβάσετε και ψηφιακά γιατί εγώ μόνο κινητό θέλω μαζί μου κλπ κλπ και όταν χρειάστηκε  να την επιδείξετε όταν σας τη ζητήσαν ούτε αυτό δεν καταφέρατε να κάνετε. Για παπατζιλίκια είστε πρώτοι και από ουσία τίποτα. 

• Like 6
  • Thanks 2
  • Haha 1
Δημοσ.
2 hours ago, xsterg said:

εισαι υποχρεωμενος να εχεις την ταυτοτητα σου σε καθε περιπτωση που σου ζητηθει. ακομη και τα σκουπιδια να κατεβασεις εαν σου ζητηθει πρεπει να εχεις δελτιο ταυτοτητας μαζι σου. η ηλεκτρονικα απο το gov.gr. εαν δεν εχεις μπορουν νομιμα να ζητησουν εξακριβωση των στοιχειων σου σε αστυνομικο τμημα. δεν ειναι προσαγωγη. ειναι εξακριβωση. στην αμερικη παντως εαν αρχισεις τα "μα και τα μου" σε εχουν ξαπλωσει κατω και εαν αντισταθεις σε πυροβολουν για ψυλου πηδημα...

Στην Αμερική (ΗΠΑ) πυροβολουν άοπλους ανθρωπους που ειναι ξαπλωμενοι κατω επειδη οι αστυνομικοι εκει ειναι ανεκπαιδευτοι, κοινως ασχετοι.

Δεν σημαινει οτι αυτο ειναι σωστο.Για την ακριβεια ειναι τεραστιο λαθος σε ενα απο τα πλεον προηγμενα κρατη του κοσμου να επικρατει τετοιο χαλι στην τοπικη αστυνομια.

Τα περιστατικα παραειναι πολλά για να προλαβω καποιους.

Κατα τα αλλα οταν ετυχα σε εξακριβωση στοιχειων μου ζητηθηκαν δυο τρια στοιχεια, εκανε καποιας μορφης επιβεβαιωση ο στυνομικος και thats all.

Υπερβολη να τον τραβανε στο τμημα για εξακριβωση.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Πρόσφατα με σταμάτησαν κάποιοι άνδρες της ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ για εξακρίβωση στοιχείων. Ήμουν συνοδηγός με τον κολλητό μου στο αμάξι του, ενώ γυρνούσαμε από βραδινή διασκέδαση. Εν τω μεταξύ δεν έχω καμιά περίεργη φάτσα, ούτε ήμασταν σε κανά περίεργο αμάξι να πεις ότι πέφτει το μάτι του άλλου πάνω σου, ένα απλό Yaris είναι. Ο κολλητός είχε μαζί του άδεια και ταυτότητα οπότε όλα καλά. Εγώ από την άλλη δεν είχα μαζί μου ταυτότητα, τους είπα τον αριθμό της, αλλα μου ζήτησαν να την δουν, εκεί η αλήθεια είναι ότι ήμουν σε μια φάση, τι συμβαίνει τέτοια ώρα και ποιος ο λόγος όλων αυτών (όχι ότι φώναξα κλπ, απλά τους είπα ότι δεν καταλαβαίνω γιατί όλη αυτή η διαδικασία με 4-5 πάνοπλους τύπους να μας έχουν περικυκλώσει, να μας τυφλώνουν με φακούς και να ζητάνε τόσο επιτακτικά τα στοιχεία μας), αλλά είπα να ξεμπερδεύω οπότε προσπάθησα να την κατεβάσω ηλεκτρονικά από το wallet του gov.gr. Δυστυχώς η περιοχή είχε κακό σήμα κινητής (μπράβο vodafone για ακόμα μια φορά) και πήρε κάποια λεπτά μέχρι να κατέβει, με αποτέλεσμα τα όργανα να μου πουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν(!) και να πάμε μαζί τους στο ΑΤ που ήταν κάποια τετράγωνα πιο κάτω. Ουσιαστικά στο τμήμα με καλύτερο σήμα κινητής, κατέβασα το wallet, τους έδειξα την ταυτότητα, έβαλαν και στον υπολογιστή τους τα στοιχεία μου, δεν βρήκαν τίποτα και φυσικά με άφησαν να φύγω.

Απλά όλη αυτή η διαδικασία πήρε καμιά ώρα, χαμένη από την ζωή μου και γενικά ήταν μια διαδικασία υπερβολική, που δεν ξέρω αν είναι νόμιμη ή αν είναι λογικό όταν ένας πολίτης δεν έχει μαζί του την ταυτότητα, ουσιαστικά να τον περικυκλώνουν πάνοπλοι ένστολοι, να δεσμεύεται, να τον προσαγάγουν στο ΑΤ και να χάνει χρόνο από την ζωή του προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, χωρίς μάλιστα να τον έχουν κατηγορήσει ότι έκανε κάτι. Πχ εμένα μου είπαν είναι μια απλή εξακρίβωση στοιχείων που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει... Δεν καταλαβαίνω τι θα πει το ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, όταν δεν είσαι ύποπτος για κάτι και γιατί πρέπει να δεσμεύεσαι (φαντάζομαι αν τους έλεγα ότι αρνούμαι να τους ακολουθήσω, δεν θα ήταν συζητήσιμοι και σύμφωνοι).

Γενικά έχει συμβεί και σε άλλους; Είναι σωστή αυτή η διαδικασία; Έχουμε δικαίωμα στην αντίρρηση κλπ; 

Στα bold η ουσία. Όλα τα άλλα είναι για να λέμε.

Δεν είχε ταυτότητα να τους δείξει σε έλεγχο. Τη δουλειά τους έκαναν.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...