hp8 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 12 ώρες πριν, souvlakomanis είπε ο τοίχος είναι παλιός πέτρινος Πάρε τρυπάνι για πέτρα Θα μπορούσες να για περισσότερες επιλογές τρυπήματος να βάλεις προφίλ ανάρτησης (έχει αρκετό μήκος 2μ) και αναρτήρα για ντουλάπια
mezger Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Καλημέρες, είμαι άσχετος από τοιχοποιία και μονώσεις και θέλω συμβουλή: Σε έναν εξωτερικό τοίχο έχει μπει θερμοπρόσοψη πριν από λίγα χρόνια (δεν ξερω τι τύπου ακριβώς). Τώρα θέλω να περάσω ένα καλώδιο ηλεκτρικό (3x1.5) σε μια απόσταση περίπου 4 μέτρων (συν ανέβασμα/κατέβασμα). Μπορώ φυσικά είτε να πάρω εξωτερικής εγκατάστασης και να το καρφώσω (με ρόκες ή κάτι πιο κατάλληλο ίσως), ή να πάρω απλό και να το βάλω μέσα σε σωλήνες/σπιράλ. Αλλά μου έχει μπει στο μυαλό ότι θα μπορούσα για να μη φαίνεται, να κόψω ένα αυλάκι στη θερμοπρόσοψη με προσοχή και αρκετό βάθος ώστε να βγουν ολόκληρα κομμάτια, να βάλω μέσα το καλώδιο (μονο του ή σε σωλήνα), και μετά να ξαναβάλω και να κολλήσω τα κομμάτια, ώστε τελικά να χρειάζεται ένα μικρό μερεμέτι για να γίνει πάλι ο τοίχος όπως ήταν, και να μην επηρεαστεί τελικά πολύ η μόνωση. Πλεονέκτημα ότι το καλώδιο θα μπει σε ηλεκτρολογικό κουτί που προυπάρχει και έχει εγκιβωτιστεί στη μόνωση, άρα λίγο βαθύ κόψιμο θα πέσει εκεί γύρω σε καθε περίπτωση για να το βάλω μέσα. Γίνεται κάτι τέτοιο; Η μήπως αν θέλω να το κρύψω συμφέρει να σκάψω όσο το δυνατόν πιο ρηχά και να το καλύψω με σοβά μόνο;
hp8 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 15 λεπτά πριν, mezger είπε Αλλά μου έχει μπει στο μυαλό ότι θα μπορούσα για να μη φαίνεται, να κόψω ένα αυλάκι στη θερμοπρόσοψη με προσοχή και αρκετό βάθος ώστε να βγουν ολόκληρα κομμάτια, να βάλω μέσα το καλώδιο ( Αν τώρα κόψεις την μόνωση για το καλώδιο αύριο θα την κόψεις για καμιά σωλήνα νερού και μεθαύριο για το καλώδιο της κεραίας Εγώ θα έβαζα κανάλι κολλημένο με μονταζοκολλα πάνω στην μόνωση 1 1
andreas-d Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, mezger είπε Καλημέρες, είμαι άσχετος από τοιχοποιία και μονώσεις και θέλω συμβουλή: Σε έναν εξωτερικό τοίχο έχει μπει θερμοπρόσοψη πριν από λίγα χρόνια (δεν ξερω τι τύπου ακριβώς). Τώρα θέλω να περάσω ένα καλώδιο ηλεκτρικό (3x1.5) σε μια απόσταση περίπου 4 μέτρων (συν ανέβασμα/κατέβασμα). Μπορώ φυσικά είτε να πάρω εξωτερικής εγκατάστασης και να το καρφώσω (με ρόκες ή κάτι πιο κατάλληλο ίσως), ή να πάρω απλό και να το βάλω μέσα σε σωλήνες/σπιράλ. Αλλά μου έχει μπει στο μυαλό ότι θα μπορούσα για να μη φαίνεται, να κόψω ένα αυλάκι στη θερμοπρόσοψη με προσοχή και αρκετό βάθος ώστε να βγουν ολόκληρα κομμάτια, να βάλω μέσα το καλώδιο (μονο του ή σε σωλήνα), και μετά να ξαναβάλω και να κολλήσω τα κομμάτια, ώστε τελικά να χρειάζεται ένα μικρό μερεμέτι για να γίνει πάλι ο τοίχος όπως ήταν, και να μην επηρεαστεί τελικά πολύ η μόνωση. Πλεονέκτημα ότι το καλώδιο θα μπει σε ηλεκτρολογικό κουτί που προυπάρχει και έχει εγκιβωτιστεί στη μόνωση, άρα λίγο βαθύ κόψιμο θα πέσει εκεί γύρω σε καθε περίπτωση για να το βάλω μέσα. Γίνεται κάτι τέτοιο; Η μήπως αν θέλω να το κρύψω συμφέρει να σκάψω όσο το δυνατόν πιο ρηχά και να το καλύψω με σοβά μόνο; Μπορείς απλά να χαραξεις την εξωτερική μόνωση και να περάσεις ένα 3×1,5 ΝΥΥ και μετά να φτιάξεις το μερεμέτι, όμως εάν ο εξωτερικός σοφας είναι σαγρε είναι πολύ δύσκολο να μην φαίνεται, πιθανό να έχει και δίχτυ.. Στο εξωτερικό περνάμε σχεδόν πάντα καλώδια στην μόνωση χωρίς πρόβλημα όμως πάντα πριν το τελικό σοφα γιατί δύσκολα επανερχεται στην αρχική μορφή.. Μπορείς πάλι να κεντησης δηλαδή με ένα σύρμα σκληρό αλλά σχετικά εύκαμπτο να στήλης το σύρμα και με αυτό να τραβήξεις το καλώδιο.. Επεξ/σία 11 Ιουνίου από andreas-d 1
mezger Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες! Πράγματι αφού είναι δύσκολο να ξαναγίνει ακριβώς όπως ήταν ο σοβάς και θα φαίνεται έτσι κι αλλιώς (είναι όντως λίγο σαγρέ), καλύτερα κολλημένο κανάλι βαμμένο στο ίδιο χρώμα. Το κέντημα επίσης πολύ ωραία ιδέα, υπάρχουν κάποιες βολικές και σύντομες ευθείες στη διαδρομή μεταξύ ανοιγμάτων (για ηλεκτρολογικά κουτιά κ.α.), και έχω το κατάλληλο εργαλείο υπόψη (ένα λεπτό, μακρύ και λίγο εύκαμπτο πλαστικό ραβδί, δεν θυμαμαι πως το απόκτησα αλλά είναι σωτήριο για πέρασμα καλωδίων ) 1
zio10 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Έχω ένα εργαλείο lidl που έχει θέμα σε αυτό το εξάρτημα : Η εξυπηρέτηση πελατών μου είπε ότι δεν έχουν, ούτε το καλύπτει η εγγύηση. Αν πάρω κάποιο άλλο θα ταιριάζει; Όλα ίδια είναι αυτά;
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, zio10 είπε Έχω ένα εργαλείο lidl που έχει θέμα σε αυτό το εξάρτημα : Η εξυπηρέτηση πελατών μου είπε ότι δεν έχουν, ούτε το καλύπτει η εγγύηση. Αν πάρω κάποιο άλλο θα ταιριάζει; Όλα ίδια είναι αυτά; τι ειναι αυτό;
zio10 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε τι ειναι αυτό; κεφαλή από δραπανοκατσάβιδο 1
andreas-d Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 2 ώρες πριν, zio10 είπε Έχω ένα εργαλείο lidl που έχει θέμα σε αυτό το εξάρτημα : Η εξυπηρέτηση πελατών μου είπε ότι δεν έχουν, ούτε το καλύπτει η εγγύηση. Αν πάρω κάποιο άλλο θα ταιριάζει; Όλα ίδια είναι αυτά; Άμα είναι εντός εγγύησης 2 έτη, το καλύπτει, στείλε ένα Mail στα κεντρικά.. Το lidl τουλάχιστον Γερμανία ακόμα και την τελευταία μέρα της εγγύησης σου κάνει αντικατάσταση η επιστροφή χρημάτων.. Ψάξε το λίγο για το γαμωτο, όχι για το κατσαβίδι(επαναφορτισομενο) που είναι για τα πανηγύρια έτσι και αλλιώς.. 1
zio10 Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, andreas-d είπε Άμα είναι εντός εγγύησης 2 έτη, το καλύπτει, στείλε ένα Mail στα κεντρικά.. Το lidl τουλάχιστον Γερμανία ακόμα και την τελευταία μέρα της εγγύησης σου κάνει αντικατάσταση η επιστροφή χρημάτων.. Ψάξε το λίγο για το γαμωτο, όχι για το κατσαβίδι(επαναφορτισομενο) που είναι για τα πανηγύρια έτσι και αλλιώς.. Καλύπτουν μόνο το ίδιο το εργαλείο, όχι τα εξαρτήματα. Αυτό μου απάντησαν. (Με ρεύμα είναι). Επεξ/σία 12 Ιουνίου από zio10
Doubt Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 6 ώρες πριν, zio10 είπε Καλύπτουν μόνο το ίδιο το εργαλείο, όχι τα εξαρτήματα. Αυτό μου απάντησαν. (Με ρεύμα είναι). Πάρε ένα κανονικό δράπανο.
zio10 Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 29 λεπτά πριν, Doubt είπε Πάρε ένα κανονικό δράπανο. Έχω, πιο πολύ για κατσαβίδι το έχω αυτό. Απλά έλεγα μήπως μπορώ να βρω και κάποιο κομμάτι να ταιριάζει.
kokos23 Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Στις 11/6/2025 στις 11:10 ΠΜ, andreas-d είπε Το θέμα είναι να καταφέρεις να τρυπήσεις την πέτρα χωρίς να σπάσει ώστε να έβαζες μεταλλικό ουπα.. Νομίζω και με τα Fischer αν πιάσουν καλά θα είσαι κομπλέ.. και άμα πέσει στο κενό;
andreas-d Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 1 ώρα πριν, kokos23 είπε και άμα πέσει στο κενό; Και?? Για όλα υπάρχουν λύσεις, υπάρχει ούπα με αμπούλα που όταν μπει η βίδα σπάει η αμπούλα και έχει υγρό σαν ρητίνη μέσα, σε 5" λεπτά δεν ξανά βγαίνει ούτε με κομπρεσέρ, και πολλά ακόμα πού θα τα βρεις σε βιομηχανικά είδη με μια ερώτηση..
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 18 ώρες πριν, zio10 είπε Έχω ένα εργαλείο lidl που έχει θέμα σε αυτό το εξάρτημα : Η εξυπηρέτηση πελατών μου είπε ότι δεν έχουν, ούτε το καλύπτει η εγγύηση. Αν πάρω κάποιο άλλο θα ταιριάζει; Όλα ίδια είναι αυτά; Τι έχει πάθει το τσοκ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα