sarakats85 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, andreas-d είπε Δηλαδή επειδή εσύ λες ντε καλά ότι δεν κάνει το σιφωνι πλυντήριου και οτι έχει μειονεκτηματα, εγώ πρέπει ντε και καλά να κάθομαι να σου αναλύσω ότι δουλεύει και οτι δεν βουλώνει!! Όσο για την τάπα αποστράγγισης και τα δήθεν νερά που θα τρέξουν πίσω από το πλακάκι, εάν πάλι ο πλάκας κάνει καλή δουλειά πίσω δεν περνάει τίποτα ( φώτο). Όμως δυστυχώς η τα μαστορια στην Ελλάδα δεν θέλουν να προχωρήσουν στην τεχνολογία η μπορεί οι πελάτες λόγο ημιμάθειας η λόγο οικονομίας να μην βάζουν.. Εμείς τουλάχιστον τα 15 τελευταία χρόνια έχουμε τοποθέτηση χιλιάδες κομμάτια εδώ στην Γερμανία και κανένα δεν έχει βουλώσει, ακόμα και στο σπίτι μου.. Θα σου απαντήσω μόνο για το σιφωνι, υπάρχει προέκταση λαιμός valsir με τετράγωνη βάση για μεγάλο τετράγωνη σχάρα αλλά επειδή κοστίζει λίγο παραπάνω δεν την βάζουν.. Αν πας σε ένα μαγαζί με υδραυλικά θα βρεις σχάρα valsir αλλά νομίζω πάει μαζί με το τετράγωνο το οποίο το αφήνεις στην άκρη, μόνο παρε διαστάσεις και προχωρα.. Ρε μαστορα τι σχεση εχει η φωτογραφία με αυτο που συζηταμε?Έτσι λες στη Γερμανία στους πελατες σου οταν σου ζητανε να εξηγήσεις τα πλεονεκτήματα? Οτι ντε και καλα δουλευει? Σου παρεθεσα τοσα μειονέκτηματα και οχι φωτογραφικό υλικο απο google. Επισης στη φωτογραφία που έχεις ανεβασει που το είδες το σωστό? Έχει ινοσανιδα και γυρω γυρω εβαλε γαζα να στεγανοποιησει δηθεν τι ακριβώς? Αφου οι παροχες του νερου εχουν δοκιμαστικες ταπες των 10λεπτων(αυτες βαζεις στη Γερμανία?) και στη συνέχεια θα μπει προσθηκη για να μπει η βρυση.. Απο την πόλη έρχομαι μαστορα.. 7 ώρες πριν, zoranb είπε Τί είδους μειονεκτήματα; Eάν δεν υπάρχει σιφώνι τοίχου για την αποχέτευση του πλυντήριου, τί άλλος τρόπος υπάρχει; Γιατί συγκεκριμένα valsir; Φιλε παραπάνω στο νημα αναλύω τα μειονέκτηματα που για εμενα μονο οπως έγραψαν σε εξαιρετικες περίπτωσεις θα τοποθετούσα. Valsir μονο πατοσιφωνο γιατι εχει διπλο πατωμα για μυρωδιές εντομα, φραζει αφρούς πλυντηριου και ειναι φοβερα ποιοτικό το inox του και η κατασκευή του.. Εχει ενα αρνητικο βέβαια που για αυτο τα (δυνατά) μαστόρια το αποφευγουν.. Το μεγεθος και συγκεκριμένα το ύψος..δυσκολευει στην τοποθέτηση οταν ειναι μικρες οι κλισεις στο μπανιο και για να αποφυγουν το κομπρεσερ ώστε να κατέβουν χαμηλα τοποθετούν κατι σαπια fasoplast που είναι για βεράντες κανονικα... Αυτα απο εναν που δεν εχει αδεια άσκησεως επαγγελματος. 2 ώρες πριν, kifinas είπε Για τσιμεντένιο δάπεδο στην αυλή, ένα μέρος του πάρκινγκ, που θα ήθελα να ομορφύνω λίγο και να το προστατέψω από την βροχή. Έλεγα να το βάψω πχ με Vitex Floorguard. Έχει κανείς εμπειρία ή άλλη πρόταση; Betochrom της vivechrom διαλυτου και καθαρισες.. Αν καθαρίσεις καλα το τσιμεντο και περασεις πριν απο αυτο ενα χερι revinex αραιωμενο καθαρισες για τουλάχιστον μια 5ετια. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από sarakats85
Sebu Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 2 hours ago, mechpanos said: Πακέτο σε όλα τα μαγαζιά υδραυλικών/ ειδών υγιεινής. Σε οσα εχω ρωτησει δεν εχουν ειναι λεει παλιος τυπος αυτο με το στρογγυλο σχαρακι και δεν υπαρχει ή αλλα υπερηρωικα. Και προσπαθουν να μου μιλησουν αλλες μαρκες που θελουν ξηλωμα προφανως ολο το πατοσιφωνο οποτε δεν παιζει.
andreas-d Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 23 λεπτά πριν, sarakats85 είπε Επισης στη φωτογραφία που έχεις ανεβασει που το είδες το σωστό? Έχει ινοσανιδα και γυρω γυρω εβαλε γαζα να στεγανοποιησει δηθεν τι ακριβώς? Αφου οι παροχες του νερου εχουν δοκιμαστικες ταπες των 10λεπτων(αυτες βαζεις στη Γερμανία?) και στη συνέχεια θα μπει προσθηκη για να μπει η βρυση.. Απο την πόλη έρχομαι μαστορα 1.Άμα έκανες ζουμ την φωτογραφία θα έβλεπες οτι οι τάπες είναι εσωτερικά ορυχαλκος.. 2. Αυτό πού βλέπεις στην φωτογραφία είναι η προετοιμασία, έτσι θα γίνει όλο το μπάνιο μετά απο κάτω μέχρι απάνω και μετά στην τοποθέτηση των πλακιδίων μαζί με το στρώσιμο της κόλλας θα βάλει άλλη μία (γαζα όπως τη λες)με στρογγυλό λάστιχο στο κέντρο πού εφαρμόζεται στην τρύπα της παροχής. 3. Προσθήκη δεν είναι απαραίτητο να μπει πάντα υπάρχουν και έτοιμα με ποιο μακρύ λαιμό 1/2" 4. Το σιφωνι δαπέδου εκτός από βρομιά δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω, ίσως να δίνει την αυτοπεποίθηση ότι άμα σπάσει κάτι δεν θα πλημμυρίσεις.. Όλα στην αποχέυτευση στο 2025 είμαστε όχι στο 1990. Πατοσιφωνα τσιμενταρισμα και 15 πόντους γέμισμα, όλες οι κατσαρίδες από εκεί έρχονται και βολτάρουν την νύχτα όπου και να πας.. Δεν προσπαθώ να διδάξω την εμπειρία μου παραθέτω, ούτε την επιβάλω, οπότε τις ειρωνείες αλλού..
Sebu Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 3 hours ago, mechpanos said: Πιστεύω οι πελάτες δεν προχωράνε σε τέτοιες λύσεις και λόγω ημιμαθείς (αν δεν το προτείνει ο μάστορας δεν το ξέρουν) και λόγω οικονομίας (δεν υπάρχει σάλιο, 50 χρόνια έτσι τα κάναμε ποιος ο λόγος να πετάξουμε έξτρα λεφτά) κλπ... Μεγαλο κακο ηταν το "ξερω εγω" και "ετσι το καναμε". Αν τα μισα απο οσα λεει στο βιντεο ειναι αληθεια, την επομενη δεκαετια μεγαλο μερος του κτιριακου δυναμικου θα ειναι για γκρεμισμα δεδομενου οτι δεν υπαρχει σαλιο για τις δομικες επισκευες που απαιτουνται. Και τα περισσοτερα ακινητα πλεον υστερα απο 10ετη+ κριση ειναι πριν το 1990 μην πω 1980. Και επειδη προσφατα ξηλωσα αρκετα πλακακια που ειχαν σηκωθει στο πατρικο στο σαλονι, σε πολυκατοικια 20ετιας, υποτιθεται καλης κατασκευης εχω να πω οτι τα μαστορια ειναι για τα μπαζα. Οι πλακες ηταν κολλημενες με λασπουρια/κονια με χαλικι σε στραβο υποστρωμα (τσιμεντενια πλακα πατωματος), η οποια λασποκονια μεταξυ πλακας και πλακακιου ειναι πληρως σαθρη και θρυμματισμενη και εχει μετατραπει σε αμμο και χαλικια ενω κατω απο το πλακακι και για 2-3 χιλιοστα ειναι πετρωμενο τσιμεντο και μου βγηκε η πιστη κοβωντας τον αρμο να κοψω με τον τροχο το τσιμεντο που συγκρατουσε τις πλακες απο κατω μεταξυ τους για να μπορεσουν να βγουν. Πρακτικα οι πλακες ειχαν ξεκολλησει απο την πλακα του οροφου, ειχαν σηκωθει στον αερα, ειχε σπασει κατα τοπους αρκετα ο αρμος αλλα μεταξυ τους συγκρατουνταν απο κατω απο το τσιμεντο που τους ειχε γινει επαληψη. Εικαζω οτι για ξεπετα και οικονομια, οπως ηταν η πλακα του οροφου, πεταγαν επανω χυμα λασπη και χαλικι, εστρωναν μια στρωση τσιμεντο απο την κατω πλευρα στα πλακακια και τα εβαζαν πανω στο μιγμα λασπης/χαλικιου και ηλπιζαν αυτο το μιγμα μεταξυ του να δουλεψει και να κολλησει ομοιογενως. Και υστερα απο 1-2 μερες εβαζαν αρμοστοκο. Καθαρισα οσο μπορουσα το σαθρο υποστρωμα μεχρι να βρω την τσιμεντενια πλακα η οποια ειναι θεοστραβη σαν ραφλες δεν εχει ισια επιφανεια. Τα πλακακια καθαρισα τα σαθρα αλλα δεν μπορεσα με τιποτα να ξυσω απο πανω τα 2-3 χιλιοστα τσιμεντο οσο και αν παλευε το παλμικο. Οποτε αφου καθαρισα τα παντα, εβαλα κολλα πλακιδιων και τα κολλησα. Τωρα ειναι σαν καινουρια και τα ποιο γερα πλακακια σε ολη την πολυκατοικια αλλα και δειγμα του ποσο τσαπατσουλικη δουλεια εκαναν/κανουν τα μαστορια και οι κατασκευαστες για αρπαχτη στο κοστος. Και δυστυχως ακομα και σημερα πολλα πατωματα τα βαζουν με τον ιδιο ξεπετα τροπο και οχι με κολλα πλακιδιων (επουδενι λογος για υποστρωμα πανω απο την τσιμεντενια πλακα για ηχομονωση ή αλλου ειδους μονωση). Ισχυει τελικα αυτο που λενε αν δεν χτισεις σπιτι δεν μαθαινεις τι και πως γινεται και πως προσπαθουν να σε εξαπατησουν και to cut corners που λενε εις την βαρβαρικη. Μιλησα με αρκετους πατωματζηδες στη γειτονια σε πολυκατοικιες που χτιζονται και οι περισσοτεροι γελουσαν οταν τους ρωτουσα για συμβουλες, κολλα πλακιδιων κτλ. Οι περισσοτεροι μου ελεγαν οτι αν καθοντουσαν να περνανε τα πατωματα αλφαδιασμενα και αργα αργα με κολλες πλακιδιων και ιστοριες δεν θα τελειωναν ποτέ και το κοστος θα εκτιναζοταν. Με υλικα που υπαρχουν διαθεσιμα στην οικοδομη για το χτισιμο, κονίες, λασπη, αμμο, χαλικι και λιγο τσιμεντο, στρωνουν φαμπρικα τα πατωματα και ολοκληρωνουν, ξεροντας οτι τουλαχιστον για 2-3 χρονια δεν θα παρουσιαστει προβλημα, μετα αντιο. Μεγαλυτερο αγχος εχουν με τα ξυλινα πατωματα, μην δεν προλαβαινει να κατσει το πατωμα σωστα και σφραγιστει το διαμερισμα και λογω υγρασιας το πεταξει επανω ειδικα σε διαμερισματα σε παραθαλασσιες περιοχες. Μεταφερω οτι μου ειπαν απο 3 νεοδμητες οικοδομες στα μπετα ή τελειωματα που και στις τρεις το τμ παιζει στα 4.000+ Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από Sebu 3
Vstromrider Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 3 λεπτά πριν, Sebu είπε Οι πλακες ηταν κολλημενες με λασπουρια/κονια με χαλικι σε στραβο υποστρωμα (τσιμεντενια πλακα πατωματος), η οποια λασποκονια μεταξυ πλακας και πλακακιου ειναι πληρως σαθρη και θρυμματισμενη και εχει μετατραπει σε αμμο και χαλικια ενω κατω απο το πλακακι και για 2-3 χιλιοστα ειναι πετρωμενο τσιμεντο και μου βγηκε η πιστη κοβωντας τον αρμο να κοψω με τον τροχο το τσιμεντο που συγκρατουσε τις πλακες απο κατω μεταξυ τους για να μπορεσουν να βγουν. τσιμεντο δεν εβαλαν οταν εριξαν την τσιμεντοκονια. Ξεκολλησαν τα πλακακια με την κολλα και 1-2χιλ απο το υποστρωμα , και εμεινε απο κατω η αμμος. Revinex καργα εριξες ? 1
sarakats85 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 5 λεπτά πριν, andreas-d είπε 1.Άμα έκανες ζουμ την φωτογραφία θα έβλεπες οτι οι τάπες είναι εσωτερικά ορυχαλκος.. 2. Αυτό πού βλέπεις στην φωτογραφία είναι η προετοιμασία, έτσι θα γίνει όλο το μπάνιο μετά απο κάτω μέχρι απάνω και μετά στην τοποθέτηση των πλακιδίων μαζί με το στρώσιμο της κόλλας θα βάλει άλλη μία (γαζα όπως τη λες)με στρογγυλό λάστιχο στο κέντρο πού εφαρμόζεται στην τρύπα της παροχής. 3. Προσθήκη δεν είναι απαραίτητο να μπει πάντα υπάρχουν και έτοιμα με ποιο μακρύ λαιμό 1/2" 4. Το σιφωνι δαπέδου εκτός από βρομιά δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω, ίσως να δίνει την αυτοπεποίθηση ότι άμα σπάσει κάτι δεν θα πλημμυρίσεις.. Όλα στην αποχέυτευση στο 2025 είμαστε όχι στο 1990. Πατοσιφωνα τσιμενταρισμα και 15 πόντους γέμισμα, όλες οι κατσαρίδες από εκεί έρχονται και βολτάρουν την νύχτα όπου και να πας.. Δεν προσπαθώ να διδάξω την εμπειρία μου παραθέτω, ούτε την επιβάλω, οπότε τις ειρωνείες αλλού.. Εσυ το ξεκίνησες και στο valsir δεν μπορεί να περασει ουτε μυρμήγκι. Αλλα η ημιμαθεία ετσι είναι.Οι ταπες τι σχέση εχουν με το σιφωνι πλυντήριου? Τέλος, μπανιο χωρίς πατοσιφωνο δεν νοειται το 2025 εκτός αν κατουρας καθιστος και σου αρέσουν οι μοκέτες στο μπάνιο.. Αν την πραγματικότητα την αντιλαμβανεσαι ως ειρωνεία δεν μπορώ να κανω κατι μαστορα. Εσυ κουνησες το δάχτυλο πρώτος και μας έδειξες την αδεια ασκήσεως επαγγελματος. Καλή συνέχεια και όποιος καταλαβε κατάλαβε δεν θα ξανασχοληθω..
Sebu Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, Vstromrider said: τσιμεντο δεν εβαλαν οταν εριξαν την τσιμεντοκονια. Ξεκολλησαν τα πλακακια με την κολλα και 1-2χιλ απο το υποστρωμα , και εμεινε απο κατω η αμμος. Revinex καργα εριξες ? Δεν υπηρχε κολλα απο κατω λεμε. Μονο αμμος και χαλικι (μεταξυ πλακας και πλακακιου) και επανω στο πλακακι υπαρχει πετρωμενο τσιμεντο 2-3 χιλιοστα. Κολλα ουτε για δειγμα. Οχι εστρωσα κολλα πλακιδιων στην πλακα και στα πλακακια και τα εστρωσα παλι. Και αφου στεγνωσε εκανα την αρμολογηση. Παρακολουθησα αρκετα βιντεακια με επισκευες πλακιδιων πατωματος στο δικτυο για κολληση με κολλα και μετα αρμολογηση. Κανενα δεν ανεφερε κατι για γαλακτωμα πριν και δεδομενου του μικρου ευρους της επισκευης (6 πλακακια) δεν ασχοληθηκα καν με αυτο. Αν αντεξει 10-15+ χρονια ειμαι ευχαριστημενος. Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από Sebu
someone- Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sebu είπε Σε οσα εχω ρωτησει δεν εχουν ειναι λεει παλιος τυπος αυτο με το στρογγυλο σχαρακι και δεν υπαρχει ή αλλα υπερηρωικα. Και προσπαθουν να μου μιλησουν αλλες μαρκες που θελουν ξηλωμα προφανως ολο το πατοσιφωνο οποτε δεν παιζει. Δες και της viospiral, στο 1/3 της τιμής του valsir σαφώς δεν έχει την ποιότητα του valsir αλλά είναι οκ στο δικό μου σπίτι το έχω 4-5 χρόνια και είναι κομπλέ, επίσης ξεκουμπωνει και αυτό για να καθαρίσεις από κάτω. Σε παλιό μπάνιο που είχε σκουριάσει σαπίσει το παλιό στρογγυλό σχαρακι, έκοψα με τροχό το πλακάκι 12χ12 και το έβαλα πολύ εύκολα . Μιλάω για αυτό https://keasa.gr/p/schara-12ch12-inox-asfaleias-margarita/ Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από someone- 1
mechpanos Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Ρε σεις δεν υπάρχει λόγος να διαφωνείτε. Απόψεις είναι αυτές. Απλά να καταθέσω ότι επειδή μέσω ισόγεια μονοκατοικία, valsir σιφώνια έχω, μυρμήγκι δεν περνάει αλλά η μικρή τερέζα είναι τακτική επισκέπτης. Ο μόνος τρόπος να μην την έχουμε είναι, κάθε τόσο, να ρίχνω φάρμακο και πιπέρι καγιέν (ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ΡΕ! ΠΙΑΝΕΙ!). Αλλά κυρίως για εμένα είναι θέμα πρακτικότητας. Άλλοι λένε δε νοείται το 2025 πατοσίφωνο (πχ ο Ροδόπουλος που είναι στο video που παρατέθηκε!!!), άλλοι λένε το ακριβώς αντίθετο, ότι δε νοείται να μη βάλεις πατοσίφωνο στο μπάνιο. Για εμένα δεν υπάρχει σωστό και λάθος και τα δυο είναι σωστά. Σιγά. 9 ώρες πριν, Sebu είπε Σε οσα εχω ρωτησει δεν εχουν ειναι λεει παλιος τυπος αυτο με το στρογγυλο σχαρακι και δεν υπαρχει ή αλλα υπερηρωικα. Τί μαλακίες σου λένε. Εγώ από εδώ πήρα τα δικά μου. https://www.homepraktika.gr/mpanio/axesoyar-mpanioy/sxares-dapedoy/sxara-dapedoy-kymatisth-tetragwnh-12x12cm-xrwme-valsir-pni1304 2
Sebu Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 12 hours ago, someone- said: Δες και της viospiral, στο 1/3 της τιμής του valsir σαφώς δεν έχει την ποιότητα του valsir αλλά είναι οκ στο δικό μου σπίτι το έχω 4-5 χρόνια και είναι κομπλέ, επίσης ξεκουμπωνει και αυτό για να καθαρίσεις από κάτω. Σε παλιό μπάνιο που είχε σκουριάσει σαπίσει το παλιό στρογγυλό σχαρακι, έκοψα με τροχό το πλακάκι 12χ12 και το έβαλα πολύ εύκολα . Μιλάω για αυτό https://keasa.gr/p/schara-12ch12-inox-asfaleias-margarita/ Ευχαριστώ. Αυτό αν κατάλαβα καλά πρέπει να ξηλώσω το παλιό τετράγωνο καπάκι όλο κ να κολλήσω εκ νέου αυτό με κόλλα πλακιδίων στη θέση του παλιού σωστα; 3 hours ago, mechpanos said: Ρε σεις δεν υπάρχει λόγος να διαφωνείτε. Απόψεις είναι αυτές. Απλά να καταθέσω ότι επειδή μέσω ισόγεια μονοκατοικία, valsir σιφώνια έχω, μυρμήγκι δεν περνάει αλλά η μικρή τερέζα είναι τακτική επισκέπτης. Ο μόνος τρόπος να μην την έχουμε είναι, κάθε τόσο, να ρίχνω φάρμακο και πιπέρι καγιέν (ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ΡΕ! ΠΙΑΝΕΙ!). Αλλά κυρίως για εμένα είναι θέμα πρακτικότητας. Άλλοι λένε δε νοείται το 2025 πατοσίφωνο (πχ ο Ροδόπουλος που είναι στο video που παρατέθηκε!!!), άλλοι λένε το ακριβώς αντίθετο, ότι δε νοείται να μη βάλεις πατοσίφωνο στο μπάνιο. Για εμένα δεν υπάρχει σωστό και λάθος και τα δυο είναι σωστά. Σιγά. Το πατοσιφωνο το θεωρώ θέμα ασφαλείας. Στο μπάνιο είναι οι περισσότερες ταυτόχρονες πηγές κ σωλήνες νερού. Αν τυχόν γίνει καποια ζημιά, βλάβη, διαρροή ενώ κοιμάσαι ή λειπεις τα νερά θα γεμίσουν όλο το σπίτι που σημαίνει καταστροφές σε ξύλινα έπιπλα, σε κουρτίνες, σε ξύλινα πατώματα, σε ξύλινες πόρτες, σε ηλεκτρικό εξοπλισμό, βραχυκύκλωμα-φωτιά κτλ. Αρκεί φυσικά να έχει σωστή ροη να φεύγουν τα νερά προς το πατοσιφωνο γιατί έχω δει πολλά σπίτια με πατοσιφωνο στο μπάνιο κ το πάτωμα να έχει ροη εσωτερικά προς το διαδρομο άρα δώρο άδωρο. μου έχει τυχει σε παλιότερο σπίτι δεκαετίας τέλη 70 αρχές 80 που μεγάλωνα ως παιδί να σπάσει η σωλήνα του ζεστού νερού στο νιπτήρα ενώ κοιμόμασταν κ να πλημμυρίσει το μπάνιο. Ευτυχώς λόγω του πατοσιφωνου τα νερά έφευγαν κ δεν βγήκαν στο υπολοιπο σπίτι. Ως προς τα ζουζούνια όντως πιπέρι καγιέν κ κανελα ειδικά τα μυρμήγκια παίρνουν δρόμο δεν αντέχουν τη μυρωδιά όπως δεν αντέχουν κ τη μέντα/δυόσμο. Οι τερεζες αν θυμάμαι καλά δεν αντέχουν το αγγούρι ενώ τα αλλά τα ψαράκια που μοιάζουν σαν μικρές τερεζες αλλά είναι πιο μακρόστενα κ πάνε σε υγρασία-σιφώνια σιχαίνονται κ δεν πλησιάζουν το γαρύφαλο/γαρυφαλελαιο. 3 hours ago, mechpanos said: Τί μαλακίες σου λένε. Εγώ από εδώ πήρα τα δικά μου. https://www.homepraktika.gr/mpanio/axesoyar-mpanioy/sxares-dapedoy/sxara-dapedoy-kymatisth-tetragwnh-12x12cm-xrwme-valsir-pni1304 Αυτό ειναι μόνο το καπάκι/τάπα σωστα όχι όλο το πατοσιφωνο; τσιμπημενο βέβαια στα 25€ για μόνο το τετράγωνο καπάκι/σχάρα Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Sebu 1
peragialos Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) Αν υπάρξει όμως κάποια διαρροή από τον νιπτήρα π.χ. ή από το πλυντήριο που θα διοχετευτεί το νερό, απορία έχω δεν είμαι ειδικος. Ερώτηση: σε μπάνιο 60ετίας (καινούργιο!) η μπανιέρα και ο νιπτήρας έχουν αρχίσει να κρατάνε λίγο νερό και να βγάζουν μπουρμπουλίθρες όταν πέφτει πολύ νερό αλλά για την ώρα αδειάζουν. και τα δύο καταλήγουν σε μαντεμένια αποχέτευση στον φωταγωγό ίδιας ηλικίας. Στην ένωση του σωλήνα(κύκλος) έσταζε πριν 1 χρόνο και ενώ ήμουν έτοιμος να μπω στην διαδικασία για αλλαγή καθώς κανένας μάστορας δεν συζήταγε για επισκευή (δικαιολογημένα) σταμάτησε να στάζει. Ποιος είναι ο ποιο ενδεδειγμενος τρόπος για να προσπαθήσω να το ξεβουλώσω χωρίς να κάνω ζημιά; Το tuboflo θα το κάνει χειρότερο από αυτά που έχω διαβάσει, σωστά; Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από peragialos
mechpanos Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 ώρα πριν, Sebu είπε Αυτό ειναι μόνο το καπάκι/τάπα σωστα όχι όλο το πατοσιφωνο Ναι. Πριν 3-4 χρόνια το 'χα πάρει 15, ακρίβυνε.
Sebu Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, mechpanos said: Ναι. Πριν 3-4 χρόνια το 'χα πάρει 15, ακρίβυνε. Ακριβυνε πολυ οχι απλα μιλαμε σχεδον διπλη τιμη. Ευχαριστω παντως. 58 minutes ago, peragialos said: Αν υπάρξει όμως κάποια διαρροή από τον νιπτήρα π.χ. ή από το πλυντήριο που θα διοχετευτεί το νερό, απορία έχω δεν είμαι ειδικος. Στο πατοσιφωνο για αυτο λεμε οτι ειναι καλο να υπαρχει, προφανως με τις καταλληλες ρησεις εντος του μπανιου και προφανως να μην ειναι σκεπασμενο με κατι σιλικονουχα καλυματα που βαζουν και καλα για οσμες ή εντομα αλλα αν γινει στραβη τα νερα δεν θα βρουν να φυγουν. Ουτε πατοσιφωνα που ανοιγοκλεινουν και τα εχουν μονιμως κλειστα για τους ιδιους λογους (οσμες/εντομα) καθως μετα καταργεις το λογο υπαρξης του πατοσιφωνου. Για οσμες παντως προσφατα ανακαλυψα οτι κανει θαυματα το οξυγονουχο διαλυμα (οξυζενε). Δοκιμαζα σοδες, δοκιμαζα ξυδι, δοκιμαζα σαμπουαν, detol για χερια, απορρυπαντικο ρουχων, αιθερια ελαια, τιποτα υστερα απο λιγη ωρα παλι αυτη η βαρια μυρωδια σαν κατι σαπιο. Τελικα καποιος μου ειπε οτι ειναι μικροοργανισμοι/μυκητες απο αποσυντιθενται ή/και αποσυνθετουν αλλη βρωμια που περναει απο τις σωληνες και αναδυεται απο το πατοσιφωνο και ο μονος τροπος να σκοτωθουν εγγυημενα ειναι ειτε ειδικα συνενζυμα βοθρων/τουαλετας που κανουν φυσικα αυτη τη δουλεια ή οξυζενε που τα σκοτωνει. Πριν τα συνενζυμα που ειναι λιγο ποιο ακριβα σε κοστος δοκιμασα οξυζενε (2-3 κουταλια της σουπας) και 30 λεπτα μετα λιγο καθαρο νερο και οσμες τελος. Εννοειται το πατοσιφωνο ηταν πληρως καθαρο και γυαλισμενο πριν και καθαριζεται περιοδικα αλλα οι οσμες παρεμεναν. 2 εβδομαδες μετα και οι οσμες ειναι εξαφανισμενες και ελπιζω να παραμεινει ετσι. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Sebu 1
sarakats85 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 7 ώρες πριν, mechpanos είπε Ρε σεις δεν υπάρχει λόγος να διαφωνείτε. Απόψεις είναι αυτές. Απλά να καταθέσω ότι επειδή μέσω ισόγεια μονοκατοικία, valsir σιφώνια έχω, μυρμήγκι δεν περνάει αλλά η μικρή τερέζα είναι τακτική επισκέπτης. Ο μόνος τρόπος να μην την έχουμε είναι, κάθε τόσο, να ρίχνω φάρμακο και πιπέρι καγιέν (ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ΡΕ! ΠΙΑΝΕΙ!). Αλλά κυρίως για εμένα είναι θέμα πρακτικότητας. Άλλοι λένε δε νοείται το 2025 πατοσίφωνο (πχ ο Ροδόπουλος που είναι στο video που παρατέθηκε!!!), άλλοι λένε το ακριβώς αντίθετο, ότι δε νοείται να μη βάλεις πατοσίφωνο στο μπάνιο. Για εμένα δεν υπάρχει σωστό και λάθος και τα δυο είναι σωστά. Σιγά. Τί μαλακίες σου λένε. Εγώ από εδώ πήρα τα δικά μου. https://www.homepraktika.gr/mpanio/axesoyar-mpanioy/sxares-dapedoy/sxara-dapedoy-kymatisth-tetragwnh-12x12cm-xrwme-valsir-pni1304 Απόψεις με επιχειρήματα φιλε και οχι αερολογιες και λογια του αερα. Εξηγω όμορφα για το σιφώνι πλυντήριου ανεβάζει ο αλλος φωτογραφια και κανει τον εξυπνο με παροχή μικτή ντουζ. Τωρα ότι εσυ εχεις valsir και περνάει κατσαριδα ειναι πιθανο γιατι η valsir βγαζει πατοσιφωνα τόσα χρονια και σίγουρα δεν εχεις την τελευταια εκδοση του. Αυτό το οποίο τοποθετω και εχει βελτιωθει τα τελευταία 3 χρονια εχει διπλο πατο με στοπ και δεν περνάει αφρος πλυντήριου ούτε νερο πλυντήριου αρα η κατσαριδα ειναι αδυνατο να περναει.. Τωρα αν θέλεις μπορω να παραθεσω φωτογραφιες απο τελευταία τοποθέτηση. Στειλε βεβαια το δικο σου πρωτα ώστε να δουμε πιο valsir εχεις να μην το τοποθετήσει κάποιος.
mechpanos Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Ναι τί επιχείρημα να πεις για το πατοσίφωνο; Ομηρικές μάχες για το τίποτα φίλε. Όσον αφορά τα valsir... πώς να στειλω ποιο είναι λες και φαίνεται...έχει ένα σωρό κωδικούς...από πάνω το κοινό χρωμέ σχαράκι της valsir φαίνεται μόνο αυτό που έβαλα πριν. Αν μπορείς να βγάλεις άκρη από αυτή τη φωτο έχει καλώς. (το μαύρο ματ είναι πατέντα) ΠΑΝΤΩΣ μη συγκρίνεις κατάσταση εν λειτουργία (την ώρα που τρέχουν νερά) με κατάσταση ηρεμίας (όταν τα νερά έχουν κάτσει κάτω) γιατί αν κατάλαβα καλά αυτό λες, έχει κάτι σαν φλοτεράκι μέσα που στεγανοποιεί, αλλά όταν τρέχει νερό. Όταν δεν τρέχει; Και η τερέζα, είναι διάολος. Τέλος πάντων δεν είναι εκεί το θέμα μας...περί επιχειρημάτων... Κι εγώ υπέρ είμαι και γι' αυτό και έβαλα, ΜΙΑ φορά που θα χρειαστεί, να υπάρχει. Συν την ευκολία καθαρισμού, κλπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα