Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο νησί, το νερό της λάτρας είναι υφάλμυρο και ο Ηλεκτρικός Θερμοσίφωνάς μου, ξεκίνησε να τρέχει σκουριά. Αυτό είναι κάτι που οφείλεται αποκλειστικά στο ότι έχει λιώσει η ράβδος του ανόδιου ή μπορεί να φταίει κ κάτι άλλο;

Επεξ/σία από zoranb
  • Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, zoranb είπε

ο Ηλεκτρικός Θερμοσίφωνάς μου, ξεκίνησε να τρέχει σκουριά.

Η σκουριά τρέχει από τη βρύση η από κάποιο σημείο του μποιλερ ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/9/2025 στις 4:04 ΜΜ, zio10 είπε

Μπορείς να βάλεις και κάποιου τύπου μαστίχη με πιστόλι και το βάφεις μετά. Πιο εύκολο από τον αφρό.

Ακριβώς αυτό ηθελα να γράψω.Ενα σωληνάριο ακρυλική μαστίχη πιστόλι - γέμισμα και στρώσιμο με το δάχτυλο. Φυσικά βάφεται μετα.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Τη βοηθεια σας και παλι.. Μαλλον εχω μπλεξει με αυτο το σπιτι φαινεται.. Αλλαξαμε και βρυση πριν 2 ημερες στη κουζινα και τωρα θελουμε να αλλαξουμε το καπακι της τουαλετας ( το οποιο ηδη ειχαμε αγορασει καινουριο πριν 4 χρονια ), αλλα δε βγαινει με τιποτα! Εχει κολλησει απο κατω η βιδα! Εχετε καποια ιδεα ή το σπαω τελειως;

https://streamable.com/uvo6gsIMG_20250910_191553.jpg.7adf80975ed8850bfabc3f5f8a79d254.jpgIMG_20250910_191623.jpg.871b76310f80d2d2a2e0d9085cdf75c6.jpgIMG_20250910_195903.jpg.60afb48a5866058f5eb18bd740b2489f.jpg

Μπονους βιντεο. Το φλοτερ μετα απο 10 ημερες τρυπησε στη βαση και πεταει νερα χωρις να σταματαει.. Δεν αντεχω αλλο..

https://streamable.com/eoiq45

Τα φωτα σας κυριοι!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Τη βοηθεια σας και παλι.. Μαλλον εχω μπλεξει με αυτο το σπιτι φαινεται.. Αλλαξαμε και βρυση πριν 2 ημερες στη κουζινα και τωρα θελουμε να αλλαξουμε το καπακι της τουαλετας ( το οποιο ηδη ειχαμε αγορασει καινουριο πριν 4 χρονια ), αλλα δε βγαινει με τιποτα! Εχει κολλησει απο κατω η βιδα! Εχετε καποια ιδεα ή το σπαω τελειως;

https://streamable.com/uvo6gsIMG_20250910_191553.jpg.7adf80975ed8850bfabc3f5f8a79d254.jpgIMG_20250910_191623.jpg.871b76310f80d2d2a2e0d9085cdf75c6.jpgIMG_20250910_195903.jpg.60afb48a5866058f5eb18bd740b2489f.jpg

Μπονους βιντεο. Το φλοτερ μετα απο 10 ημερες τρυπησε στη βαση και πεταει νερα χωρις να σταματαει.. Δεν αντεχω αλλο..

Τα φωτα σας κυριοι!

Το φλοτερ το σφίγγεις με το χέρι,δεν θέλει κάτι αλλο.Μάλλον το πλήγωσες με το εργαλείο που το έσφιξες.Αλλαξε το πάλι.

Για την βίδα ρίξε wd40 και με μια πενσα ξεβίδωσε το πλαστικό παξιμάδι .Αλλιώς σπας το παξιμάδι,κόβεις την βίδα ...έχεις επιλογές.

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

αλλα δε βγαινει με τιποτα! Εχει κολλησει απο κατω η βιδα! Εχετε καποια ιδεα ή το σπαω τελειως;

Μπόλικο WD40 περιμένεις.... και ελπίζεις!

9 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Το φλοτερ μετα απο 10 ημερες τρυπησε στη βαση

Μάλλον το εσφυξες πολυ κατα την εγ/ση η απλα ετυχε.. Θελει αλλαγή παλι.. :( 

• Like 1
Δημοσ.

Για την βίδα που έχει κολλήσει από την σκουριά παίρνεις μια μεγάλη πένσα ή τανάλια και ξεσφίγγεις το πλαστικό παξιμάδι με όλη την δύναμη.

Αν σπάσει δεν σε νοιάζει γιατί έτσι και αλλιώς θα πεταχτούν όλα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

https://streamable.com/uvo6gs

Τα φωτα σας κυριοι!

Δε μου αρέσει να απογοητεύω κόσμο αλλά μάλλον πρέπει να παραιτηθείς και να αφήσεις κάποιον που γνωρίζει να ασχοληθεί, εκτός αν είσαι διατεθειμένος να μάθεις...πληρώνοντας το κόστος.

Είναι αδιανόητο το πόση δύναμη έβαλες και πόσο άτσαλα έπιασες το φλοτέρ για να το τρυπήσεις... (εκτός αν μιλάμε για αστοχία αλλά απο το ιστορικό των μηνυμάτων σου φαντάζει μάλλον αδύνατον)

Όσο για το καπάκι είναι τόσο προφανές... δείχνει μεγάλη έλλειψη βασικών γνώσεων... δεν χρειάζεται να είμαστε καλοί σε όλα...δεν χρειάζεται να καταπιανόμαστε με όλα...

Συγνώμη για αυτά που λέω αλλά φαίνεται οτι θα κάνεις κι άλλες "ζημιές" και δεν δείχνεις να έχεις τη διάθεση να μάθεις πληρώνοντας αφού μάλλον σπάνε τα νεύρα σου περισσότερο παρά σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

Τις λύσεις για όσα ζητάς στις είπαν. Το φλοτέρ θέλει αλλαγή, με τα σωστά εξαρτήματα αυτή τη φορά και εφόσον κατάλαβες τι έκανες λάθος να το διορθώσεις.

Η βίδα επίσης σχετικά εύκολη υπόθεση, με έναν σχετικά μεγάλο πλαγιοκόφτη, κόψε το πλαστικό παξιμάδι(είναι το πιο ακίνδυνο εργαλείο όπου θα δουλέψει με σχετικά μεγάλη ευκολία και μικρό κίνδυνο να προκαλέσεις ζημιά). 

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
49 minutes ago, cthulhucarbide said:

Για την βίδα που έχει κολλήσει από την σκουριά παίρνεις μια μεγάλη πένσα ή τανάλια και ξεσφίγγεις το πλαστικό παξιμάδι με όλη την δύναμη.

Αν σπάσει δεν σε νοιάζει γιατί έτσι και αλλιώς θα πεταχτούν όλα

Δε ξεσφιγγει με τιποτα. Μαλλον παει για σπασιμο. Απορια το εχω. Μονο σε εμενα κολλανε ολα μεσα σε 3 χρονια χρησης; Και τι μπορω να κανω για να αποτρεψω τετοια περιστατικα στο μελλον; Καποια συντηρηση ανα τακτα χρονικα διαστηματα; Οι βιδες ειναι μεασ στη σκουρια!

1 hour ago, Ukforthemoment said:

Το φλοτερ το σφίγγεις με το χέρι,δεν θέλει κάτι αλλο.Μάλλον το πλήγωσες με το εργαλείο που το έσφιξες.Αλλαξε το πάλι.

Ναι το ειχα σφιξει απο εκει που τρεχει νερα νομιζω με την ταναλια.. Θα παω να παρω αλλο.. Αντε ξανα απο την αρχη. Θα δω μηπως υπαρχει κατι καλυτερο σε υλικο αυτη τη φορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι κι εγώ προτιμώ να τα κάνω μόνος μου το διασκεδάζω και να πληρώσω αν χαλάσει κάτι (φθηνό) δεν με πειράζει γιατί πες το γλιτώνω από την αμοιβή ενός τεχνίτη, ακόμα και εργαλείο να μου χρειαστεί να αγοράσω το παίρνω και μου μένει. Το πρόβλημα είναι συνήθως ότι δεν έχω χρόνο και μου σπάνε τα νεύρα με τελικό boss τη γκρίνια που ακούω (ξέρετε από πού) όταν δεν πετυχαίνει κάτι οπότε σπάνε ακόμα περισσότερο τα νεύρα....

Γι'αυτό πλέον ή δεν ασχολούμαι καθόλου μέχρι να βρω χρόνο με ηρεμία αν δεν με καίει κάτι ή αν με καίει πληρώνω τεχνικό να τελειώνουμε.

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, nickol-us said:

Η βίδα επίσης σχετικά εύκολη υπόθεση, με έναν σχετικά μεγάλο πλαγιοκόφτη, κόψε το πλαστικό παξιμάδι(είναι το πιο ακίνδυνο εργαλείο όπου θα δουλέψει με σχετικά μεγάλη ευκολία και μικρό κίνδυνο να προκαλέσεις ζημιά). 

Το θεμα ειναι οτι το καπακι δεν εχει κλεισει ουτε 3 χρονια. Εγω για να το ξεβιδωσω και να το ισιωσω πηγαινα, αλλα τελικα αφου δε βγαινει με τιποτα, παμε για σπασιμο του παξιμαδιου και αγορα καινουριου καπακιου. Εξαλλου αυτο εχει σκουρια σε καποια σημεια.

Εχετε να προτεινετε καποιο σχετικα καλο σε φυσιολογικη τιμη; Ενοικιαστης ειμαι, μη κανω αναικαινιση τα παντα. Ειπα και πριν λιγο οτι βαλαμε και καινουρια βρυση στην κουζινα, αξιας 60 ευρω. Πομολα, καζανακια, καπακια, αρχιζει να μαζευεται ενα σεβαστο ποσο..

9 minutes ago, nickol-us said:

Είναι αδιανόητο το πόση δύναμη έβαλες και πόσο άτσαλα έπιασες το φλοτέρ για να το τρυπήσεις... (εκτός αν μιλάμε για αστοχία αλλά απο το ιστορικό των μηνυμάτων σου φαντάζει μάλλον αδύνατον)

Με ταναλια το επιασα και το εσφιξα για σιγουρια. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Το θεμα ειναι οτι το καπακι δεν εχει κλεισει ουτε 3 χρονια. Εγω για να το ξεβιδωσω και να το ισιωσω πηγαινα, αλλα τελικα αφου δε βγαινει με τιποτα, παμε για σπασιμο του παξιμαδιου και αγορα καινουριου καπακιου. Εξαλλου αυτο εχει σκουρια σε καποια σημεια

Άστο έτσι όπως είναι τότε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, cthulhucarbide said:

Άστο έτσι όπως είναι τότε

Δε το βιντεο μια ομως. Πηγαινει περα δωθε και οσο παει χειροτερευει. Καθεσαι και κανεις σβουρες αμα θελεις που λεει ο λογος! Οχι οτι δεν κανει τη δουλεια του βεβαια. Απλα ηθελα να βγαλω τις βιδες και να σφιξω τις μεταλλικες βασεις ξανα ωστε να μη κουνιεται τοσο.

Θα δω τι θα κανω εν'τελη.. 

https://streamable.com/uvo6gs

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ.

Όντως παίζει αρκετά.

Δοκίμασε με wd-40 όπως είπε ο φίλος πιο πριν, να βρέξεις την βίδα και να περάσει και μέσα στο παξιμάδι από πάνω προς τα κάτω.

Μετά από ώρες πιάσε το παξιμάδι γερά και κάντου 1/4 στροφή από την μία πλευρά και 1/4 από την άλλη για να αρχίσει να κινείται. Όταν πάρει κίνηση μπορείς μετά να το σφίξεις πιο καλά.

Για να το βγάλεις τελείως πρέπει να τρίψεις με συρματόβουρτσα την υπόλοιπη βίδα γιατί στο κάτω μέρος έχει πολλή σκουριά

• Like 1
Δημοσ.

Για το παξιμάδι βίδωσε το λίγο πριν το ξεσφίξεις,και ρίξε και άλλο wd40.Και μετά ξέσφιξε.

Επίσης όταν είναι πλαστικά εξαρτήματα σφίγγεις με το χέρι.Στο φλοτερ τι δουλειά είχε η τανάλια;Αν σου γλυστράει βάλε ένα υφασμα να το πιάσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...