Tsif86 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, zoranb είπε Με τί κριτήριο επιλέγει κανείς την κατάλληλη βαλβίδα ασφαλείας για τον ηλιακό θερμοσίφωνά του; Καλησπέρα. Καλύτερα είναι να κοιτάξεις το μοντέλο τού ηλιακού και να δεις το εγχειρίδιο εγκατάστασης για τα σωστά εξαρτήματα πού απαιτεί η εγκατάσταση του. Το παρακάτω πχ είναι από Μαλτέζο ενδεικτικά. Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από Tsif86 1
zoranb Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 10 hours ago, PerfectParanoia said: Δώσε λίγο παραπάνω πληροφορίες για το τι θέλεις να πετύχεις. Αρχικά ρωτάς για το κλειστό σύστημα (πάνω από τον ηλιακό) ή στην είσοδο στο κρύο; Για την είσοδο του κρυου παίζει ρόλο και η πίεση του δικτύου αν θελει να έιναι τελειως σωστός κανεις. Θέλω να κάνω service σε έναν Nobel Classic 200lt Inox Τριπλής Ενέργειας κ επειδή έχει χρόνια να γίνει, σκέφτηκα να αντικαταστήσω ότι βαλβίδα υπάρχει. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από zoranb
andreas-d Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 28 λεπτά πριν, zoranb είπε Θέλω να κάνω service σε έναν Nobel Classic 200lt Inox Τριπλής Ενέργειας κ επειδή έχει χρόνια να γίνει, σκέφτηκα να αντικαταστήσω ότι βαλβίδα υπάρχει. Συνήθως είναι στάνταρ της παροχής νερού είναι 6bar ποτέ παραπάνω και του κλειστού κυκλώματος μεχρι 3bar max, σέρβις μόνος σου θα κάνεις..
PerfectParanoia Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, zoranb είπε Θέλω να κάνω service σε έναν Nobel Classic 200lt Inox Τριπλής Ενέργειας κ επειδή έχει χρόνια να γίνει, σκέφτηκα να αντικαταστήσω ότι βαλβίδα υπάρχει. https://nobel.gr/wp-content/uploads/2020/03/Classic_SWH_Classic_Technical-manual_24-03-2020.pdf Δες και τι έχει πανω και πράτεις ανάλογα. Μην βαλεις αυτά τα ταφ 12-14 που πουλάνε ακόμα καμια φορα «για να μη σταζει» μονο. Καταπονείται χωρίς λόγο το καζάνι και είναι και πολύ επικίνδυνο. Αν έχεις μειωτή πίεσης στο σπίτι ή είσαι με κυκλοφορητή ξερω γω μπορέις να βαλεις και πολύ πιο χαμηλή βαλβίδα ασφαλείας (6bar πχ) απλά αν έχεις πιεση απο το δίκτυο θα τρεχει πιο συχνα/συνέχεια. Πολλοί προτείνουν βαρεως τύπου χωριστα ανεπίστροφη και βαλβίδα ασφαλείας, λογικά θα αντέξει παραπάνω αλλα θα δώσεις και 4πλα χρήματα. Στο κλειστό κύκλωμα απο πανω βαλε 2.5bar αφου το λεει. 2 ώρες πριν, andreas-d είπε Συνήθως είναι στάνταρ της παροχής νερού είναι 6bar ποτέ παραπάνω και του κλειστού κυκλώματος μεχρι 3bar max, σέρβις μόνος σου θα κάνεις.. Δεν είμαι υδραυλικός οπότε μπορει να κάνω λαθος αλλα 6bar στην παροχή δεν νομίζω ότι έιναι στανταρ. Δεν το έχω πετύχει σχεδόν πουθενα Κατάλαβα άλλα νταλα. καληνύχτα σας. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από PerfectParanoia ορθογραφία και διορθωση
andreas-d Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 9 λεπτά πριν, PerfectParanoia είπε Δεν είμαι υδραυλικός οπότε μπορει να κάνω λαθος αλλα 6bar στην παροχή δεν νομίζω ότι έιναι στανταρ. Δεν το έχω πετύχει σχεδόν πουθενα Το δίκτυο του δήμου απαγορεύεται να έχει πάνω απο 6 bar αλλιώς μπαίνει μειωτης πίεσης.. έτσι ήξερα το 2001 που έβγαλα άδεια υδραυλικού.. τώρα εάν έχουν αλλάξει δεν μένω Ελλάδα πλέον.. 1
PerfectParanoia Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, andreas-d είπε Το δίκτυο του δήμου απαγορεύεται να έχει πάνω απο 6 bar αλλιώς μπαίνει μειωτης πίεσης.. έτσι ήξερα το 2001 που έβγαλα άδεια υδραυλικού.. τώρα εάν έχουν αλλάξει δεν μένω Ελλάδα πλέον.. Όχι καλα τα λες εσύ, εγώ κατάλαβα λάθος εγώ ότι έλεγες να μπει βαλβίδα ασφαλείας 6bar στην παροχή στον ηλιακό. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από PerfectParanoia 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα