Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 hours ago, vdanasto said:

Έχω βάψει τα ντουλάπια της κουζίνας. Είναι ξύλινα, ήταν τα κλασικά καφέ ντουλάπια με λούστρο. Τα έβαψα λευκά, άλλαξα πάγκο και χερούλια και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, φαίνονται σαν καινούρια.

Έτριψα (ελαφρώς) όλες τις επιφάνειες με γυαλόχαρτο. Μετά πέρασα ένα χέρι αστάρι:

Vechro Smaltolux Master Primer Eco Οικολογικό Ακρυλικό Αστάρι Πολλαπλών Χρήσεων Λευκό Κατάλληλο για Πλαστικό - PVC / Αλουμίνιο / Ξύλο 0.75lt | Skroutz.gr

Αφού στεγνώσει τρίβεις πάλι ελαφρά. Στη συνέχεια έβαψα με αυτό:

Vechro Ακρυλικό Ριπολίνη Οικολογική Νερού Smaltolux Hydro Eco 0.75lt Λευκό Σατινέ | Skroutz.gr

Πήρα και πιστόλι βαφής (κάποιο της Einhell - δεν θυμάμαι ποιο), επειδή οι πόρτες ήταν με σχέδιο και το πινέλο άφηνε γραμμές. Τις επίπεδες επιφάνειες τις έκανα με ρολό, γενικά το χρώμα που χρησιμοποίησα απλώνει πολύ καλά. Για πλήρη κάλυψη πέρασα 3 χέρια, τα 2 που αναφέρουν οι οδηγίες δεν επαρκούσαν στη δική μου περίπτωση.

Γενικά πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

PS: Πρέπει να αλλάξω και τα πλακάκια 😁

20230901_121913.jpg

20230328_145535.jpg

Πραγματικά εξαιρετική δουλειά ! Μακάρι να το ήξερα πριν κάτι μήνες που έδωσα 2Κ + για την ίδια δουλειά σε επαγγελματία 

• Like 2
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, vdanasto είπε

...

Μην τα αλλάξεις. Μπορείς να βάλεις από πάνω βινιλικό αυτοκόλλητο και δεν θα πιστεύεις το αποτέλεσμα που θα προκύψει

Αυτοκόλλητο Πλακάκι CLASSIC 28

Επεξ/σία από costas_
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Εδω σε έχω. Ειχα παρόμοιο πρόβλημα μου εξήγησε υδραυλικός το έλυσα και ανέβασα βιντεάκι μήπως βοηθήσω και καποιον άλλο. Μάλλον  βοήθησε αρκετούς. Δες και μάλλον έχεις το ίδιο πρόβλημα.😜

https://www.youtube.com/watch?v=-xEdNEGTsbU&t=50s

Χάχα η αλήθεια ειναι οτι εχω το ιδιο πρόβλημα αλλα δεν εχω δώσει σημασία χρησιμοποιώ μονο το τηλ/νο. Με την 1η ευκαιρία θα το κοιτάξω μήπως ειναι και σε εμενα αυτο το πρόβλημα

1 ώρα πριν, kotsoz είπε

PS: Πρέπει να αλλάξω και τα πλακάκια

Μπορεις να τα βαψεις με χρωμα σμαλτου. Εγω τα έβαψα και φαίνονται σαν καινούρια. Μετα απο 7 χρονια λιγο κιτρίνισαν αλλα και παλι ειναι μια χαρα.
Πριν και μετα

Screenshot from 2025-04-16 21-17-58.png

Screenshot from 2025-04-16 21-18-23.png

• Like 6
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, costas_ είπε

Μην τα αλλάξεις. Μπορείς να βάλεις από πάνω βινιλικό αυτοκόλλητο και δεν θα πιστεύεις το αποτέλεσμα που θα προκύψει

Αυτοκόλλητο Πλακάκι CLASSIC 28

Το είχα σκεφτεί σαν λύση αλλά όταν το έψαξα είδα ότι ήταν αρκετά ακριβά, κόστιζαν σχεδόν όσο τα κανονικά πλακάκια.

27 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Χάχα η αλήθεια ειναι οτι εχω το ιδιο πρόβλημα αλλα δεν εχω δώσει σημασία χρησιμοποιώ μονο το τηλ/νο. Με την 1η ευκαιρία θα το κοιτάξω μήπως ειναι και σε εμενα αυτο το πρόβλημα

Μπορεις να τα βαψεις με χρωμα σμαλτου. Εγω τα έβαψα και φαίνονται σαν καινούρια. Μετα απο 7 χρονια λιγο κιτρίνισαν αλλα και παλι ειναι μια χαρα.
Πριν και μετα

Screenshot from 2025-04-16 21-17-58.png

Screenshot from 2025-04-16 21-18-23.png

Το δοκίμασα αυτό (ξεκίνησα δοκιμαστικά πίσω από το ψυγείο). Έχουν δυστυχώς πολλές κακοτεχνίες στην τοποθέτηση, κάτι που κρύβεται λόγω της πολυχρωμίας τους, όταν όμως βάφτηκαν μονόχρωμα φαίνονταν χάλια.

1 ώρα πριν, kotsoz είπε

Πραγματικά εξαιρετική δουλειά ! Μακάρι να το ήξερα πριν κάτι μήνες που έδωσα 2Κ + για την ίδια δουλειά σε επαγγελματία 

Σ'ευχαριστώ! Θέλει ωστόσο και χώρο και αρκετό χρόνο, μου πήρε κανένα μήνα η δουλειά που βλέπεις. Βέβαια ασχολούμουν μόνο τα απογεύματα μετά τη δουλειά και είμαι ερασιτέχνης και αργός 😄

Δημοσ.
Στις 15/4/2025 στις 3:41 ΜΜ, Grfoxz είπε

Αυτό που σου λένε είναι να τρυπήσεις κάπου κάτω από το δοκάρι, εκεί που τελειώνει η ταινία σχετικά. 

Και το στορι να είναι λίγο μεγαλύτερο από το πλάτος του παραθύρου 

Αυτό είναι το θέμα, ότι κάτω από το δοκάρι δεν μπορώ να τρυπισω γιατί έχω εμπόδιο το κουτί του πατζουριου.

Ανάμεσα σε δοκάρι και πατζουρι δε χωράει. Κάτι τέτοιο θέλω να βάλω

https://www.leroymerlin.gr/gr/diakosmisi/skiasi-horou/rolokourtines-roman-persides/rolokourtina-dipli-zebra-madeco-day-night-easy-mpez-p105-x-u250cm-62229174?ref=reccodo-search

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vdanasto είπε

Το είχα σκεφτεί σαν λύση αλλά όταν το έψαξα είδα ότι ήταν αρκετά ακριβά, κόστιζαν σχεδόν όσο τα κανονικά πλακάκια.

Εαν θες να τα κάνεις μονόχρωμα, θα πάρεις ρολό βυνιλικό και θα κόψεις τα κομμάτια μόνος σου. Ετσι το κόστος θα σου πέσει κατακόρυφα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Αυτό είναι το θέμα, ότι κάτω από το δοκάρι δεν μπορώ να τρυπισω γιατί έχω εμπόδιο το κουτί του πατζουριου.

https://www.leroymerlin.gr/gr/diakosmisi/skiasi-horou/rolokourtines-roman-persides/rolokourtina-dipli-zebra-madeco-day-night-easy-mpez-p105-x-u250cm-62229174?ref=reccodo-search

σκιαστρο θες. +5ποντοι δεξια και +5αριστερα. κουμπωνει πανω στο παραθυρο. πριν λιγο καιρο ειδα τετοιο και μου αρεσε αντι για ρολό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

IMG_20250417_093234.jpg.1b5789d92f574cbbbdd50cae1145476f.jpg

10 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

ότι χειρότερο, βγαίνει από τη βάση όταν πας να το ανεβάσεις, σε 4-5 μήνες σκίζεται και είναι για πέταμα...ειδικά αν την χρησιμοποιείς 1-2 φορές την ημέρα...

Επεξ/σία από kokos23
Δημοσ.
23 hours ago, vdanasto said:

Έχω βάψει τα ντουλάπια της κουζίνας. Είναι ξύλινα, ήταν τα κλασικά καφέ ντουλάπια με λούστρο. Τα έβαψα λευκά, άλλαξα πάγκο και χερούλια και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, φαίνονται σαν καινούρια.

Έτριψα (ελαφρώς) όλες τις επιφάνειες με γυαλόχαρτο. Μετά πέρασα ένα χέρι αστάρι:

Vechro Smaltolux Master Primer Eco Οικολογικό Ακρυλικό Αστάρι Πολλαπλών Χρήσεων Λευκό Κατάλληλο για Πλαστικό - PVC / Αλουμίνιο / Ξύλο 0.75lt | Skroutz.gr

Αφού στεγνώσει τρίβεις πάλι ελαφρά. Στη συνέχεια έβαψα με αυτό:

Vechro Ακρυλικό Ριπολίνη Οικολογική Νερού Smaltolux Hydro Eco 0.75lt Λευκό Σατινέ | Skroutz.gr

Πήρα και πιστόλι βαφής (κάποιο της Einhell - δεν θυμάμαι ποιο), επειδή οι πόρτες ήταν με σχέδιο και το πινέλο άφηνε γραμμές. Τις επίπεδες επιφάνειες τις έκανα με ρολό, γενικά το χρώμα που χρησιμοποίησα απλώνει πολύ καλά. Για πλήρη κάλυψη πέρασα 3 χέρια, τα 2 που αναφέρουν οι οδηγίες δεν επαρκούσαν στη δική μου περίπτωση.

Γενικά πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

20230901_121913.jpg

20230328_145535.jpg

Φοβερή δουλειά φίλε, μπράβο! 

Για τα πλακάκια, εγώ τελευταία σκεφτόμουν και τις έτοιμες πλάτες που έχουν βγει. 

Τις έχει ψάξει κανείς;

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Πάνω στο δοκάρι τρυπάς άνετα αλλά θα χάσεις σε εμφάνιση γιατί θα έρχεται πολύ ψηλά και έξω.
Τρύπα κάτω από το δοκάρι, έξω από το πλαίσιο του παραθύρου. Προσοχή στο κουτί διακλάδωσης του ηλεκτρολόγου μην περνάει κάτι οριζόντια (καλώδιο ρολού ίσως προς το παράθυρο;)... Τρυπάς λίγο πιο πάνω τοποθετείς και είσαι τζετ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, papoys1 είπε

Εδω σε έχω. Ειχα παρόμοιο πρόβλημα μου εξήγησε υδραυλικός το έλυσα και ανέβασα βιντεάκι μήπως βοηθήσω και καποιον άλλο. Μάλλον  βοήθησε αρκετούς. Δες και μάλλον έχεις το ίδιο πρόβλημα.😜

https://www.youtube.com/watch?v=-xEdNEGTsbU&t=50s

Είσαι τεράστιος!!!! Κάτι τέτοιο είχα φανταστεί ότι πρέπει να κάνω, αλλά ήθελε αρκετή δύναμη κ είπα να μην το ρισκάρω. Γιατί ο τεχνικός νόμος του ερασιτέχνη είναι, αν βάζεις αρκετή δύναμη, τότε κάτι δεν πάει καλά!!!!

Thanks!!!!!!!!!!!!!!

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος με τι πρέπει να ψεκαστεί, περαστεί ξύλινο παλιό έπιπλο για να μειωθεί/εξαληφθεί η μυρωδιά που αφήνει στον χώρο;

Δυστυχώς δεν είναι ωραία μυρωδιά και ενοχλεί.

Δημοσ.

Είναι λες και ανοίγει κάποιο σπίτι μετά απο καιρό, που αερίζεται σωστά. Δεν θα πω μούχλας, γιατί δεν μοιάζει με κάτι τέτοιο, αλλά είναι χαρακτηριστική μυρωδιά που έχω συναντήσει σε σπίτια ηλικιωμένων.

Δεν βοηθάω πολύ αλλά δεν βρίσκω κάπως αλλιώς να την χαρακτηρίσω.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, AccelDrag είπε

Γνωρίζει κάποιος με τι πρέπει να ψεκαστεί, περαστεί ξύλινο παλιό έπιπλο για να μειωθεί/εξαληφθεί η μυρωδιά που αφήνει στον χώρο;

Δυστυχώς δεν είναι ωραία μυρωδιά και ενοχλεί.

Μήπως είναι από το ύφασμα του επίπλου και όχι από το ξύλο? Συνήθως κλεισούρα μυρίζουν τα υφάσματα, τα μαξιλάρια και τα ντανιασμένα για χρόνια ρούχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...