Fan Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Φώναξα (με τα χίλια ζόρια βρήκα) υδραυλικό γιατί έχανε λίγο νερό η σύνδεση της λεκάνης με την αποχέτευση και είχε αρχίσει να μουχλιάζει ο τοίχος από πίσω. Ήρθε, έβγαλε τη λεκάνη, έβαλε νέα σιλικόνη και την ξανατοποθέτησε. Ζήτησε 100 ευρώ, μου φάνηκαν αρκετά για μία ωρίτσα δουλειά, αλλά τα έδωσα. Πιστεύετε ότι ήταν λογικό το ποσό;
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 6 λεπτά πριν, Fan είπε Φώναξα (με τα χίλια ζόρια βρήκα) υδραυλικό γιατί έχανε λίγο νερό η σύνδεση της λεκάνης με την αποχέτευση και είχε αρχίσει να μουχλιάζει ο τοίχος από πίσω. Ήρθε, έβγαλε τη λεκάνη, έβαλε νέα σιλικόνη και την ξανατοποθέτησε. Ζήτησε 100 ευρώ, μου φάνηκαν αρκετά για μία ωρίτσα δουλειά, αλλά τα έδωσα. Πιστεύετε ότι ήταν λογικό το ποσό; Τώρα τα έδωσες.Πάει.Τι θα αλλάξει αν σου πούμε πολλά/λίγα έδωσες; 2
famas Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 42 λεπτά πριν, Fan είπε Φώναξα (με τα χίλια ζόρια βρήκα) υδραυλικό γιατί έχανε λίγο νερό η σύνδεση της λεκάνης με την αποχέτευση και είχε αρχίσει να μουχλιάζει ο τοίχος από πίσω. Ήρθε, έβγαλε τη λεκάνη, έβαλε νέα σιλικόνη και την ξανατοποθέτησε. Ζήτησε 100 ευρώ, μου φάνηκαν αρκετά για μία ωρίτσα δουλειά, αλλά τα έδωσα. Πιστεύετε ότι ήταν λογικό το ποσό; Αν όντως έκανε μια ώρα για να το φτιάξει καλά είναι. Γιατί δεν έκανε μεροκάματο, αλλά μερεμέτι. Συν ότι δεν είχες και πολλές επιλογές από επαγγελματίες για να διαλέξεις, όπως αναφέρεις.
nickol-us Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 52 λεπτά πριν, Fan είπε Φώναξα (με τα χίλια ζόρια βρήκα) υδραυλικό γιατί έχανε λίγο νερό η σύνδεση της λεκάνης με την αποχέτευση και είχε αρχίσει να μουχλιάζει ο τοίχος από πίσω. Ήρθε, έβγαλε τη λεκάνη, έβαλε νέα σιλικόνη και την ξανατοποθέτησε. Ζήτησε 100 ευρώ, μου φάνηκαν αρκετά για μία ωρίτσα δουλειά, αλλά τα έδωσα. Πιστεύετε ότι ήταν λογικό το ποσό; Καλώς ή κακώς πληρώνεις την τεχνογνωσία και όχι τη μια ώρα. Αν ψάξεις στο διαδίκτυο κόστος εγκατάστασης λεκάνης θα δεις οτι κυμαίνεται στα 80-100€. Αν υπολογίσεις οτι έκανε την αποκόλληση (θέλει προσοχή να μη τη σπάσει), διόρθωσε την βλάβη και έκανε επανεγκατάσταση, μάλλον τα λεφτά που σου είπε δεν ήταν τραγικά πολλά. Επίσης πρέπει να υπολογίσεις οτι ο άλλος έρχεται επίσκεψη στο σπίτι σου, με οτι αυτό συνεπάγεται (επιπλέον ώρα για τη διαδρομή, καύσιμα κλπ). Σε κάθε περίπτωση, η ερώτηση περί εκτίμησης κόστους θα έπρεπε να έχει γίνει προτού καλέσεις μάστορα για επισκευή. Τώρα οτι και να λέμε είναι άκυρο... Για τα σημερινά δεδομένα, εμένα μου ακούγεται λογικό το ποσό. 4
mechpanos Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Ρε σεις μου θυμίζετε την γνωστή ιστορία, που ήτανε το καράβι σταματημένο, οι μηχανικοί απελπισμένοι δεν μπορούσαν να το φτιάξουν με τίποτα, παίρνουν έναν εξωτερικό μηχανικό πάει με ένα σφυράκι, κάνει ένα "τακ" και η μηχανή παίρνει μπροστά. Έρχεται μετά το τιμολόγιο, 2 χιλιάρικα. Τον παίρνει τηλέφωνο ο αρχιμηχανικός, του λέει σε παρακαλώ, θα με κρεμάσουνε, στείλε μου σε παρακαλώ ένα αναλυτικό τιμολόγιο πώς αιτιολογείς αυτό το ποσό, ένα τακ έκανες, 2 χιλιάρικα;;; Και έρχεται το νέο τιμολόγιο και λέει: Κόστος χτυπήματος για επισκευή: 1€. Κόστος 20 ετών προϋπηρεσίας για να ξέρω πού και πώς θα χτυπήσω: 1999€... Εμμμ...έτσι πάνε αυτά... 3 2
sphinxgr Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 2 ώρες πριν, Fan είπε Φώναξα (με τα χίλια ζόρια βρήκα) υδραυλικό γιατί έχανε λίγο νερό η σύνδεση της λεκάνης με την αποχέτευση και είχε αρχίσει να μουχλιάζει ο τοίχος από πίσω. Ήρθε, έβγαλε τη λεκάνη, έβαλε νέα σιλικόνη και την ξανατοποθέτησε. Ζήτησε 100 ευρώ, μου φάνηκαν αρκετά για μία ωρίτσα δουλειά, αλλά τα έδωσα. Πιστεύετε ότι ήταν λογικό το ποσό; Πλέον οι υδραυλικοί χρεώνουν 100€ την ώρα με χαλαρή εργασία.... Αν τον πάρεις 8ωρο, ίσως και να το ρίξει στα 500€.... Πάνε τα 50€ μεροκάματο που υπήρχαν κάποτε.... 1
Vstromrider Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Καλώς ή κακώς πληρώνεις την τεχνογνωσία και όχι τη μια ώρα. Τρομερη τεχνογνωσια! Κατι σαν να στελνεις πυραυλο στο διαστημα... 4 ώρες πριν, Fan είπε Πιστεύετε ότι ήταν λογικό το ποσό; Σε εγδαρε! Το μονο που πρεπει να σκεφτεις ειναι αν εισαι αθηνα, το απο που ηρθε. Το μποτιλιαρισμα στην Αθηνα ειναι εκτος πραγματικοτητας πια. Οι μαστορες τις μισες ωρες δουλευουν και τις αλλες μισες ειναι στο μποτιλιαρισμα.
costas_ Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου (επεξεργασμένο) Ε όχι και €100! Η εργασία είναι πάρα πολύ απλή για να χρεωθεί ως τεχνογνωσία ή ως εξειδικευμένη. Εγώ κάτι τέτοια ματρορεματάκια δεν τα πληρώνω εδώ και πολλά χρόνια. Προτιμώ να τα κάνω μόνος μου και ας κάνω δυο μέρες για να τα καταφέρω Επεξ/σία 18 Απριλίου από costas_ 1
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Οποιος μπορεί να τα κάνει μονος του ,μπράβο του και είναι μάγκας.Δεν το λέω ειρωνικά,και εγώ όπου μπορώ τα κάνω μόνος μου. Αν όμως κάποιος δεν ξέρει/θέλει να ασχοληθεί πρέπει να κατανοήσει ότι ο άλλος είναι επαγγελματίας και η ώρα του πρέπει να πληρωθεί.Ρωτήστε πριν οτιδήποτε πόσο θα πάει η εργασία ,αν δεν συμφωνείτε ψάξτε για άλλον. 4
AccelDrag Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 5 ώρες πριν, costas_ είπε Μήπως είναι από το ύφασμα του επίπλου και όχι από το ξύλο? Συνήθως κλεισούρα μυρίζουν τα υφάσματα, τα μαξιλάρια και τα ντανιασμένα για χρόνια ρούχα Δεν έχει κάποιο ύφασμα το έπιπλο.
nickol-us Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Οποιος μπορεί να τα κάνει μονος του ,μπράβο του και είναι μάγκας.Δεν το λέω ειρωνικά,και εγώ όπου μπορώ τα κάνω μόνος μου. Αν όμως κάποιος δεν ξέρει/θέλει να ασχοληθεί πρέπει να κατανοήσει ότι ο άλλος είναι επαγγελματίας και η ώρα του πρέπει να πληρωθεί.Ρωτήστε πριν οτιδήποτε πόσο θα πάει η εργασία ,αν δεν συμφωνείτε ψάξτε για άλλον. Αυτό ακριβώς και τίποτε άλλο... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 3 λεπτά πριν, AccelDrag είπε Δεν έχει κάποιο ύφασμα το έπιπλο. Βαψιμο τότε. Σίγουρα δεν βγάζει όλο το δωμάτιο την μυρωδιά;Πχ τοίχοι;Κουρτίνες;
Grfoxz Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 7 ώρες πριν, nickol-us είπε Επίσης πρέπει να υπολογίσεις οτι ο άλλος έρχεται επίσκεψη στο σπίτι σου, με οτι αυτό συνεπάγεται (επιπλέον ώρα για τη διαδρομή, καύσιμα κλπ). 4 ώρες πριν, Vstromrider είπε Το μονο που πρεπει να σκεφτεις ειναι αν εισαι αθηνα, το απο που ηρθε. Το μποτιλιαρισμα στην Αθηνα ειναι εκτος πραγματικοτητας πια. Οι μαστορες τις μισες ωρες δουλευουν και τις αλλες μισες ειναι στο μποτιλιαρισμα Άντε πάλι με αυτό. Πάμε λοιπόν. Δάσκαλοι που κάνουν ιδιαίτερα 15-50 ευρώ την ώρα. (Μουσικοι έως καθηγητές λυκείου) Νοσοκόμοι και γιατροί(!) που έρχονται επίσκεψη κατοικον (20-50+). Αλλά για κάποιο λόγο πρέπει να σκεφτούμε τα καύσιμα του μάστορα. Δηλαδή τι; να πάμε την λεκάνη στο χώρο του να τη φτιάξει;; 100 ευρώ όταν δεν εμπλέκονται ιδιαίτερα υλικά είναι πάρα πολλά.
nickol-us Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 46 λεπτά πριν, Grfoxz είπε Άντε πάλι με αυτό. Πάμε λοιπόν. Δάσκαλοι που κάνουν ιδιαίτερα 15-50 ευρώ την ώρα. (Μουσικοι έως καθηγητές λυκείου) Νοσοκόμοι και γιατροί(!) που έρχονται επίσκεψη κατοικον (20-50+). Αλλά για κάποιο λόγο πρέπει να σκεφτούμε τα καύσιμα του μάστορα. Δηλαδή τι; να πάμε την λεκάνη στο χώρο του να τη φτιάξει;; 100 ευρώ όταν δεν εμπλέκονται ιδιαίτερα υλικά είναι πάρα πολλά. Υπάρχουν πολλά κριτήρια για την κοστολόγηση μιας εργασίας. Συγκρίνεις τα ασύγκριτα. Προσφορά και ζήτηση, ώρες εργασίας...ο δάσκαλος για παράδειγμα δεν έρχεται 1 φορά στα 2 χρόνια για 15€ την ώρα, ο υδραυλικός μπορεί να μην ξαναέρθει ποτέ. Επίσης οι δάσκαλοι σπάνια έχουν επιχείρηση στο όνομα τους, που συντηρούν έδρα, πληρώνουν εφκα κοκ. Ο υδραυλικός κουβαλάει ένα αυτοκίνητο εργαλεία κι έχει ότι χρειαστεί για την επιδιόρθωση (σιλικόνη, πλαστικά κλπ). Σε κάθε περίπτωση, δε σε βάζει κανείς με το ζόρι, θες κι αγοράζεις την υπηρεσία ή όχι, διαφορετικά κάνε το μόνος σου ή βρες κάποιον με τα χρήματα που θεωρείς ότι αξίζει. 1
predator77 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου καθομαι κ διαβαζω τις αποριες σας για καποιον τεχνιτη ειναι δουλειες καθημερινοτητας,ευκολο μεροκαματο κ οτι αλλο θελετε να προσθεσετε στη λεξη απλο. Οι περισσοτεροι θελουν να το κανουν μονοι τους για να γλιτωσουν χρηματα και οι αλλοι απλα θελουν να το κανουν γιατι νομιζουν οτι μπορουν μεσω ενος βιντεο η μιας ερωτησης σε ενα φορουμ!! Οι μαστοροι εχουν φαει τα χερια τους κ το κεφαλι τους χρονια κ στο σχολειο και στη δουλεια μην τα κανουμε ολα ισα κ ομοια ουτε να συγκρινουμε αλλα επαγγελματα με ενος τεχνιτη τη δουλεια, γιατι εκεινη την στιγμη που χρειαζομαστε καποιον αυτος γινεται ο γιατρος,ο δασκαλος,ο μηχανικος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα