Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 22/4/2025 στις 11:01 ΠΜ, popopo είπε

Σκέφτομαι να βάλω κάλυψη plexiglass στα κάγκελα του μπαλκονιού τα οποία έχουν παρόμοιο σχέδιο με την παρακάτω φωτογραφία (οριζόντιοι σωλήνες).

Πως μπορώ να ψάξω τα στηρίγματα αυτά που φαίνονται στην κατασκευή της φωτογραφίας; 

Έχετε κάποια άλλη ιδέα για τη στήριξη των φύλλων plexiglass;

Την κάλυψη τη θέλω για προστασία από αέρα. Αρκούν τα 3mm πάχους;

image.png.696bffb787bc2834d4fd8f9616396189.png

Η λύση για τον αέρα είναι ζελατίνες. 

Τα πλέξιγκλας δεν είναι καθόλου φθηνά και αν τα βλέπει ο ήλιος δεν νομίζω να σου βγάλουν πολλά καλοκαίρια. 

Τέλος και πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην μπορείς να κάνεις τίποτα στα κάγκελα. Δες το καταστατικό της πολυκατοικίας σου. Πολλές φορές αναφέρεται ρητά η ομοιομορφία σε χρώμα τοίχων τέντες και ειδος από κάγκελα.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Η λύση για τον αέρα είναι ζελατίνες. 

Τα πλέξιγκλας δεν είναι καθόλου φθηνά και αν τα βλέπει ο ήλιος δεν νομίζω να σου βγάλουν πολλά καλοκαίρια. 

Τέλος και πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην μπορείς να κάνεις τίποτα στα κάγκελα. Δες το καταστατικό της πολυκατοικίας σου. Πολλές φορές αναφέρεται ρητά η ομοιομορφία σε χρώμα τοίχων τέντες και ειδος από κάγκελα.

Πολύ σωστή τοποθέτηση. Και εγώ έχω βάλει ζελατίνα στο μπαλκόνι και είναι μια χαρά. Το καλοκαίρι την ανεβοκατεβάζω μέχρι την κουμαστή και όποτε βρέχει ή έχει αέρα την κατεβάζω μέχρι κάτω. Αθάνατη και αδιαπέραστη 

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Ίσως χαζή ερώτηση αλλά δε σκαμπάζω πολλά στο συγκεκριμένο θέμα και better safe.. 
Θέλω να κάνω δυο τρύπες στον τοίχο στο σπίτι σε σημείο που είναι κολώνα (δεν έχω πολλές επιλογές). Μη φανταστείτε τίποτα βαθιές τρύπες, απλά να μπούν 2 ούπα να στηρίξουν μια μικρρή βάση για να μπει ενα ηλεκτρικό μπάσο στον τοίχο. 
Μιλάμε για σύγχρονη πολυκατοικία κατασκευής του 2008. Προχωράω? :P Θεωρώ πως 2 μικρές τρύπες δεν θα επηρεάσουν τη στατικότητα αλλά δεν είμαι και μηχανικός. 

Επίσης έχω ενα δραπανοκατσάβιδο αλλά οι μύτες που έχω νομίζω είναι για σίδερο και δε νομίζω να κάνουν για κολώνα. Θα ήθελα να μη μακελέψω τον τοίχο χωρίς να κάνω δουλειά. Υποθέτω θα θέλω διαμαντοτρύπανα / τρυπάνια μπετού? 

Ευχαριστω!

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Divide-By-Zero είπε

Καλημέρα σε όλους. Ίσως χαζή ερώτηση αλλά δε σκαμπάζω πολλά στο συγκεκριμένο θέμα και better safe.. 
Θέλω να κάνω δυο τρύπες στον τοίχο στο σπίτι σε σημείο που είναι κολώνα (δεν έχω πολλές επιλογές). Μη φανταστείτε τίποτα βαθιές τρύπες, απλά να μπούν 2 ούπα να στηρίξουν μια μικρρή βάση για να μπει ενα ηλεκτρικό μπάσο στον τοίχο. 
Μιλάμε για σύγχρονη πολυκατοικία κατασκευής του 2008. Προχωράω? :P Θεωρώ πως 2 μικρές τρύπες δεν θα επηρεάσουν τη στατικότητα αλλά δεν είμαι και μηχανικός. 

Επίσης έχω ενα δραπανοκατσάβιδο αλλά οι μύτες που έχω νομίζω είναι για σίδερο και δε νομίζω να κάνουν για κολώνα. Θα ήθελα να μη μακελέψω τον τοίχο χωρίς να κάνω δουλειά. Υποθέτω θα θέλω διαμαντοτρύπανα / τρυπάνια μπετού? 

Ευχαριστω!

Προχώρα άφοβα 

Θελεις ομως κρουστικό και διαμαντοτρυπανο, με το δραπανοκατσάβιδο θα σου βγει ο πίστη για δυο τρύπες και αν κανεις και δουλεια.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Προχώρα άφοβα 

Θελεις ομως κρουστικό και διαμαντοτρυπανο, με το δραπανοκατσάβιδο θα σου βγει ο πίστη για δυο τρύπες και αν κανεις και δουλεια.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Νίκο. Έχει και διακόπτη για κρουστικό το εργαλείο οπότε ελπίζω να την κάνει τη δουλειά αλλά ναι θέλει διαμαντοτρύπανο.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Divide-By-Zero είπε

Ευχαριστω!

Εγω απο την άλλη λέω, πως σε καμία περίπτωση δεν τρυπάμε κολώνες και δοκάρια. 

Δημοσ.

Ντάξει μωρέ 2 ούπα δε θα κάνουνε καμία ζημιά...εδώ εμείς στη βιομηχανία κρεμάμε ολόκληρες βάσεις μηχανημάτων...
Προχώρα!

Δημοσ.

Σε κουτί ρολού πάνω από μπαλκονόπορτα τι μπορούμε να βάλουμε πίσω από το καπάκι να κόψουμε λίγο φερόμενο ήχο από λεωφόρο και τρίξιμο από μπάσα όταν έχει συναυλία στην πλατεία; Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο φωτιστικό σταμάτησε να λειτουργεί. Οι λαμπες, λειτουργουν κανονικά σε άλλο φωτιστικό, που δοκιμάστηκαν. Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να ελεγχθεί; Τα καλώδια φαίνεται να πατάνε σωστά.

IMG20250426154513~2.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AccelDrag είπε

Το συγκεκριμένο φωτιστικό σταμάτησε να λειτουργεί. Οι λαμπες, λειτουργουν κανονικά σε άλλο φωτιστικό, που δοκιμάστηκαν. Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να ελεγχθεί; Τα καλώδια φαίνεται να πατάνε σωστά.

IMG20250426154513~2.jpg

Οι λάμπες του άλλου δοκιμάστηκαν σε αυτό;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οι λάμπες του άλλου δοκιμάστηκαν σε αυτό;

Οι λάμπες αυτού, δοκιμάστηκαν σε άλλο και δούλευαν.

ΟΚ έσφιξα παραπάνω και δουλεύει. Ας δούμε μέχρι πότε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπρεπε να δούμε φωτο και από τις λάμπες για να δούμε τι είναι. Άμα είναι αλογόνου πχ θα έπρεπε κάπου να έχουν πυκνωτή και ίσως αυτός είχε χαλάσει.

Εδώ δεν φαίνεται κάτι τέτοιο βέβαια παρά μόνο απλά καλώδια οπότε δεν θα μπορούσαν να φταίνε και πολλά πέρα από τις επαφές.

Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται μερικά βασικά εργαλεία (και γνώσεις) όπως το πολύμετρο και το δοκιμαστικό κατσαβίδι αλλά και το ασύρματο δοκιμαστικό κατσαβίδι (πολύ χρήσιμο) ώστε να διαπιστωθεί που κόβεται το ρεύμα μέσα σε ένα λεπτό

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AccelDrag είπε

IMG20250426154513~2.jpg

Πρέπει να ρίξει κάποιος πολύ προσεκτική ματιά για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται, επίσης πρέπει να είναι τρελός μάντης για να καταλάβει τι συμβαίνει κοιτάζοντας μόνο μια κλέμα.

E14 αναγράφει το φωτιστικό, δύο ντουί βλέπω πίσω, λες οτι τελικά φτιάχτηκε με λίγο περισσότερο βίδωμα παραπάνω...

Αυτό το φωτιστικό δεν έχει πολλά πράγματα για να χαλάσουν. Εφόσον οι λάμπες λειτουργούν, μένουν μόνο οι συνδέσεις και τα λαμάκια που πατάει η λάμπα. Αν στο ξανακάνει, κοιτάς τα λαμάκια για μαυρίλες ή αν έχουν στραβώσει σε τέτοιο βαθμό όπου δεν κάνουν σωστή επαφή.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

στην πίσω μεριά της πολυκατοικίας υπάρχει ακάληπτος χώρος με θέσεις parking. 

Δύο κολώνες του κτιρίου είναι ορατές και έχουν περίεργες "ρογμές".

Η ερώτησεις μου είναι 2.

1. σας φαίνονται άξιες για να ασχοληθώ περαιτέρω ? και αν ναι

2. Ποια είναι η διαδικασία και με σε τι επαγγελματία πρέπει να απευθυνθώ ? πχ μηχανικό ή αρχιτέκτονα ? 

Αν ήταν μόνο δικό μου θέμα θα είχα ήδη ασχοληθεί αλλά επειδή είναι πολυκατοικία με ένοικους μόνο γέρους εκτός απο εμάς, θα τσινήσουν όλοι μόλις προτείνω να το ψάξουμε γιαυτό είπα να πάρω μια πρώτη ιδέα εδώ.

image.jpeg.c5ae2f32ccdf742473e04075db4df1c3.jpeg

IMG_2761.jpg

IMG_2762.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...