Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Bomber-21 είπε

Έχω στο σπίτι μου μια μάντρα από μπετόν και θα ήθελα να βάλω από πάνω γυαλί ύψους ενός μέτρου περίπου (όπως βλέπω τελευταία σε αρκετά σπίτια)

Έχει κανείς ιδέα πού μπορώ να απευθυνθώ, πιθανό κόστος, αν χρειάζεται μάρμαρο για να κάτσει πάνω το γυαλί κτλ;

Ευχαριστώ

Σε τζαμά... Κόστος τσούζει. 50-60 το μέτρο κάτι τέτοιο απότι θυμάμαι.  Μάρμαρο δεν θέλει, θέλει καλό αλφάδιασμα να πατάει καλά ο οδηγός στήριξης του τζαμιού.

• Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λοιπόν θέλω τα φώτα των υδραυλικόφιλων γιατί προέκυψε ζήτημα.

Πριν 5 μήνες άλλαξα το πλαστικό εύκαμπτο σιφώνι που συνδέει τον νιπτήρα με τον σιδερένιο σωλήνα που εξέχει από τον τοίχο. Παρατήρησα ότι ο σωλήνας αυτός είχε διαβρωθεί τόσο πολύ που λεπτύνει σε σημείο η άκρη του να έχει ήδη τρύπες από την κάτω πλευρά.

Προσεκτικά έκοψα με σιδεροπρίονο 2-3 πόντους στο σημείο που βλέπετε με κίτρινη γραμμή γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να σφίξει το νέο σπιράλ το οποίο τοποθέτησα πολύ προσεκτικά γιατί η σωλήνα του τοίχου είχε τοιχώματα πλέον πάχους σαν φύλλο χαρτί! Το σπιράλ πήγε πολύ κοντά στον τοίχο και το σταύρωσα να μην πάθει τπτ γιατί δεν είχε περιθώρια να μπει πιο μέσα άμα ξανατρύπαγε η σωλήνα και ήλπιζα να ξεμπερδέψω για κάτι χρόνια.

1390993086_.jpg.7e249d80c221a2562d9c2ace8657eab7.jpg

Τον προηγούμενο καιρό έβλεπα κάτι νερά που και που στο πάτωμα αλλά έκανα αυθυποβολή ότι δεν τρέχει τπτ και έπεσαν από αλλού. Μέχρι που σήμερα ανοίγω την βρύση και το σημείο που ενώνει την σωλήνα με το σπιράλ βγάζει ωμό νερό :cry:

Προφανώς χρειάζεται επισκευή και νέα σωλήνα που εξέχει από τον τοίχο. Ρώτησα σε μαγαζί με υδραυλικά και ο υπάλληλος λέει ότι δεν είναι τπτ τρομερό, ότι ο σωλήνας που είναι μέσα στον τοίχο (έτσι όπως τουλάχιστον υποθέτω πως είναι η θέση του μέσα στον τοίχο, μαύρος στο σχέδιο) είναι από μολύβι και κολλάει εύκολα με νέα σωλήνα και ότι τα πλακάκια γύρω από την σωλήνα που εξέχει θα χρειαστούν ελάχιστο άνοιγμα.

Αρχικά έχει δίκιο αυτός και αν φέρω υδραυλικό όντως θα το φτιάξει σε μισή ώρα ή θα πρέπει να σπάσουν πλακάκια για να γίνει τεράστιο άνοιγμα να μπορεί να δουλέψει με ό,τι αυτό συνεπάγεται?

Δεύτερον θα μπορούσα να το κάνω μόνος μου? Πιάνουν πολύ τα χέρια μου απλά δεν έχω ξαναδεί την συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να έχω μια ιδέα και να ξέρω τι να περιμένω.

Τρίτον θα μπορούσα να κάνω μόνος μου κάποια εύκολη πατέντα που να δουλέψει αποτελεσματικά? Πχ το να μπει μια σωλήνα πχ πλαστική μέσα στην υπάρχουσα που θα οδηγεί το νερό βαθειά όπως στο επόμενο σχέδιο:

997965755_.jpg.0025396ebd7cedd660ae81e4fb07ecbd.jpg

Δεν μπορώ να κάνω αυτοψία αυτή την στιγμή για να εκτιμήσω καλύτερα την κατάσταση του σωλήνα που προεξέχει γιατί ο νιπτήρας έχει κολόνα και είναι δύσκολη η πρόσβαση και νομίζω πως δεν έχει και νόημα.

Η ιδέα με την μικρότερη σωλήνα (πράσινη στο σχέδιο) θα έπρεπε να βρει έναν τρόπο να σφίγγει και στο σπιράλ γιατί θα είχε άλλη διάμετρο από την κανονική.

Απόψεις για το πως να κινηθώ?

Δημοσ.
10 minutes ago, cthulhucarbide said:

Λοιπόν θέλω τα φώτα των υδραυλικόφιλων γιατί προέκυψε ζήτημα.

Πριν 5 μήνες άλλαξα το πλαστικό εύκαμπτο σιφώνι που συνδέει τον νιπτήρα με τον σιδερένιο σωλήνα που εξέχει από τον τοίχο. Παρατήρησα ότι ο σωλήνας αυτός είχε διαβρωθεί τόσο πολύ που λεπτύνει σε σημείο η άκρη του να έχει ήδη τρύπες από την κάτω πλευρά.

Προσεκτικά έκοψα με σιδεροπρίονο 2-3 πόντους στο σημείο που βλέπετε με κίτρινη γραμμή γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να σφίξει το νέο σπιράλ το οποίο τοποθέτησα πολύ προσεκτικά γιατί η σωλήνα του τοίχου είχε τοιχώματα πλέον πάχους σαν φύλλο χαρτί! Το σπιράλ πήγε πολύ κοντά στον τοίχο και το σταύρωσα να μην πάθει τπτ γιατί δεν είχε περιθώρια να μπει πιο μέσα άμα ξανατρύπαγε η σωλήνα και ήλπιζα να ξεμπερδέψω για κάτι χρόνια.

1390993086_.jpg.7e249d80c221a2562d9c2ace8657eab7.jpg

Τον προηγούμενο καιρό έβλεπα κάτι νερά που και που στο πάτωμα αλλά έκανα αυθυποβολή ότι δεν τρέχει τπτ και έπεσαν από αλλού. Μέχρι που σήμερα ανοίγω την βρύση και το σημείο που ενώνει την σωλήνα με το σπιράλ βγάζει ωμό νερό :cry:

Προφανώς χρειάζεται επισκευή και νέα σωλήνα που εξέχει από τον τοίχο. Ρώτησα σε μαγαζί με υδραυλικά και ο υπάλληλος λέει ότι δεν είναι τπτ τρομερό, ότι ο σωλήνας που είναι μέσα στον τοίχο (έτσι όπως τουλάχιστον υποθέτω πως είναι η θέση του μέσα στον τοίχο, μαύρος στο σχέδιο) είναι από μολύβι και κολλάει εύκολα με νέα σωλήνα και ότι τα πλακάκια γύρω από την σωλήνα που εξέχει θα χρειαστούν ελάχιστο άνοιγμα.

Αρχικά έχει δίκιο αυτός και αν φέρω υδραυλικό όντως θα το φτιάξει σε μισή ώρα ή θα πρέπει να σπάσουν πλακάκια για να γίνει τεράστιο άνοιγμα να μπορεί να δουλέψει με ό,τι αυτό συνεπάγεται?

Δεύτερον θα μπορούσα να το κάνω μόνος μου? Πιάνουν πολύ τα χέρια μου απλά δεν έχω ξαναδεί την συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να έχω μια ιδέα και να ξέρω τι να περιμένω.

Τρίτον θα μπορούσα να κάνω μόνος μου κάποια εύκολη πατέντα που να δουλέψει αποτελεσματικά? Πχ το να μπει μια σωλήνα πχ πλαστική μέσα στην υπάρχουσα που θα οδηγεί το νερό βαθειά όπως στο επόμενο σχέδιο:

997965755_.jpg.0025396ebd7cedd660ae81e4fb07ecbd.jpg

Δεν μπορώ να κάνω αυτοψία αυτή την στιγμή για να εκτιμήσω καλύτερα την κατάσταση του σωλήνα που προεξέχει γιατί ο νιπτήρας έχει κολόνα και είναι δύσκολη η πρόσβαση και νομίζω πως δεν έχει και νόημα.

Η ιδέα με την μικρότερη σωλήνα (πράσινη στο σχέδιο) θα έπρεπε να βρει έναν τρόπο να σφίγγει και στο σπιράλ γιατί θα είχε άλλη διάμετρο από την κανονική.

Απόψεις για το πως να κινηθώ?

κοιτά για πλαστικό σπιράλ που καταλήγει σε χωνί (κωνικό ) να μπει μέσα στη σωλήνα αποχέτευσης καί δε θα χρειαστείς τίποτα άλλο αν η διάμετρος της σωλήνας αοχετευσης είναι ίδια με το στόμιο του σπιράλ υπάρχει πλαστικό μαλακό κομμάτι ανταπτορασ....αν πας σε μαγαζί με υδραυλικά θα βρεις εύκολα αρκεί να έχεις τη διάμετρο της σωλήνας αποχέτευσης

Image 1.jpeg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πάρεις σιφώνι-σπιράλ βιδωτό που μπαίνει έξω από τον σωλήνα της αποχέτευσης. Εχει κωνικό λάστιχάκι στεγανοποίησης, σφηκτήρα και τέλος για πάντα διαρροές και προβλήματα

Σιφώνι Νιπτήρος Σπιράλ 1 1/4"xΦ32 με Μεταλλική Ουρά 20-0524 Oscar Plast

Επεξ/σία από costas_
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκατσα και ασχολήθηκα.

Αρχικά διαπίστωσα ότι το πρόβλημα δεν ήταν η προεξέχουσα σωλήνα που είχα τρυπήσει αλλά μάλλον είχε χαλάσει η ένωσή της με μια φωλιά που έχει στον τοίχο και λογικά από εκεί έφευγε το νερό:

469cf505-2f5e-4470-83b9-6935a15c0457.jpg.93cea9f8067026ac28137038d5d633c7.jpg

Βλέπετε και έναν τόνο από μια πράσινη οξείδωση που λογικά οφείλεται σε μπρούτζο? Έκανα δοκιμή με μαγνήτη και δεν κόλλαγε πουθενά οπότε και η σωλήνα που προεξέχει λογικά μπρούτζινη είναι και αυτή.

Anyway, έπιασα την σωλήνα με μια τανάλια και με λίγο περαδώθε έφυγε ή ίσως κόπηκε (?) Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς γιατί επικρατούσε τόσο μπίχλα που δεν μπορούσα να διακρίνω τι γινόταν (ανοίγετε με δικιά σας ευθύνη):

Spoiler

2d2b1015-7dee-4317-a026-5fd6361a1480.jpg.5d9e9d81e849470b4e76a910f172ffb3.jpg

Ύστερα αφιέρωσα πάρα πολύ χρόνο και κόπο για να το καθαρίσω και να εφαρμόσω μια μεταλλική ουρά σιφωνιού (φ32) που ευτυχώς βρήκα στο σπίτι! Είναι το ίδιο εξάρτημα που ποσταρίστηκε στο πάνω ποστ.

Αλλά τελικά η ουρά δεν χωνόταν με τίποτα μέσα. Με πάρα πολύ τρίψιμο έφυγαν όλα τα σαθρά αλλά αυτός ο σωλήνας/φωλιά που είναι στον τοίχο δεν είχε με τίποτα λείο και ίσιο εσωτερικό. Προσπάθησα να το ανοίξω με τρίψιμο, με στρόγγυλη λίμα, με ποτυροτρύπανο φ32 (σφήνωνε λόγω τριβών και δεν έγινε δουλειά), με γυαλόχαρτα κλπ. Αλλά τζίφος, η ουρά δεν έμπαινε πάνω από ~4mm:

e559a79b-abbe-40ff-aba0-41d399318c9f.jpg.cfb9ef36cf8e656d6b6108263d388069.jpg

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία και στα σημεία με βελάκια, το πολύ σπρώξιμο της ουράς μπας και χωρέσει έκανε μια πατούρα. Για να ανοίξει για τα καλά και να χωρέσει θα έπρεπε να βαράω κουπί άλλες 6 ώρες όμως και είχα ήδη κουραστεί πάρα πολύ και δεν είναι λύση.

Επίσης άρχισα να ανησυχώ για κάτι άλλο. Βγήκαν κάτι ρινίσματα γυαλιστερά στο χρώμα του μετάλλου όπως βλέπετε, οπότε το έξτρα υλικό που εμποδίζει την ουρά να μπει δεν είναι μπίχλα ούτε εναποθέσεις κλπ, είναι μέταλλο. Άμα είναι όμως μολύβι (ή υπολείμματα από καλάι?) τότε έχω διασπείρει ρινίσματα στο μπάνιο και δεν το θέλω γιατί είναι τοξικό.

Πως να κινηθώ τώρα? Να πάω αύριο πρωί να πάρω ένα καμινέτο με γκαζάκι να ζεστάνω το εσωτερικό της φωλιάς σπρώχνοντας ταυτόχρονα την ουρά μπας και μπει? Άμα είναι μολύβι θα λιώσει και μετά θα συγκολλήσει κιόλας

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.
6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Πως να κινηθώ τώρα? Να πάω αύριο πρωί να πάρω ένα καμινέτο με γκαζάκι να ζεστάνω το εσωτερικό της φωλιάς σπρώχνοντας ταυτόχρονα την ουρά μπας και μπει? Άμα είναι μολύβι θα λιώσει και μετά θα συγκολλήσει κιόλας

να φωναξεις υδραυλικο τωρα και εχεις αργησει. Βλεπω την ανησυχια σου για τα πολλα σπασμενα πλακακια να γινεται πραγματικοτητα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Έκατσα και ασχολήθηκα.

Αρχικά διαπίστωσα ότι το πρόβλημα δεν ήταν η προεξέχουσα σωλήνα που είχα τρυπήσει αλλά μάλλον είχε χαλάσει η ένωσή της με μια φωλιά που έχει στον τοίχο και λογικά από εκεί έφευγε το νερό:

Βλέπετε και έναν τόνο από μια πράσινη οξείδωση που λογικά οφείλεται σε μπρούτζο? Έκανα δοκιμή με μαγνήτη και δεν κόλλαγε πουθενά οπότε και η σωλήνα που προεξέχει λογικά μπρούτζινη είναι και αυτή.

Anyway, έπιασα την σωλήνα με μια τανάλια και με λίγο περαδώθε έφυγε ή ίσως κόπηκε (?) Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς γιατί επικρατούσε τόσο μπίχλα που δεν μπορούσα να διακρίνω τι γινόταν (ανοίγετε με δικιά σας ευθύνη):

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ύστερα αφιέρωσα πάρα πολύ χρόνο και κόπο για να το καθαρίσω και να εφαρμόσω μια μεταλλική ουρά σιφωνιού (φ32) που ευτυχώς βρήκα στο σπίτι! Είναι το ίδιο εξάρτημα που ποσταρίστηκε στο πάνω ποστ.

Αλλά τελικά η ουρά δεν χωνόταν με τίποτα μέσα. Με πάρα πολύ τρίψιμο έφυγαν όλα τα σαθρά αλλά αυτός ο σωλήνας/φωλιά που είναι στον τοίχο δεν είχε με τίποτα λείο και ίσιο εσωτερικό. Προσπάθησα να το ανοίξω με τρίψιμο, με στρόγγυλη λίμα, με ποτυροτρύπανο φ32 (σφήνωνε λόγω τριβών και δεν έγινε δουλειά), με γυαλόχαρτα κλπ. Αλλά τζίφος, η ουρά δεν έμπαινε πάνω από ~4mm:

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία και στα σημεία με βελάκια, το πολύ σπρώξιμο της ουράς μπας και χωρέσει έκανε μια πατούρα. Για να ανοίξει για τα καλά και να χωρέσει θα έπρεπε να βαράω κουπί άλλες 6 ώρες όμως και είχα ήδη κουραστεί πάρα πολύ και δεν είναι λύση.

Επίσης άρχισα να ανησυχώ για κάτι άλλο. Βγήκαν κάτι ρινίσματα γυαλιστερά στο χρώμα του μετάλλου όπως βλέπετε, οπότε το έξτρα υλικό που εμποδίζει την ουρά να μπει δεν είναι μπίχλα ούτε εναποθέσεις κλπ, είναι μέταλλο. Άμα είναι όμως μολύβι (ή υπολείμματα από καλάι?) τότε έχω διασπείρει ρινίσματα στο μπάνιο και δεν το θέλω γιατί είναι τοξικό.

Μήπως αν δοκιμάσεις ένα απλό σιφώνι πλαστικό και το ζεστάνεις λίγο με ένα πιστολάκι μπει πιο εύκολα;

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Έκατσα και ασχολήθηκα.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Η κάθετη σωλήνα ειναι από μολύβι και η ουρά- οριζόντια ειναι ορείχαλκος, και το κολλάμε με καλαϊ και κερί για καθαρισμό και το στρώνουμε με ένα κομμάτι διπλωμένη εφημερίδα, δεν χρειάζεται να μπει πολύ και 4mm ειναι αρκετά διότι και ο κάθετος σωλήνας ειναι ίδιας διατομής και δεν θέλουμε να φραξει την ροή.

Όπως μπορώ να διακρίνω υπάρχει ακόμα κομμάτι σωλήνας του ορείχαλκου, θα πρέπει να την αφαιρέσεις για να χωρέσει η καινούργια, θα υλικά που που βγάζεις δεν είναι ούτε χημικά ούτε καρκινογόνα μη φοβάσαι, αν ήταν έτσι θα είχαμε πεθάνει όλοι εμείς οι υδραυλικοί..

Όταν προσπαθήσεις να το κολλήσεις το κομμάτι που θα μπαίνει λίγο μέσα στο μολύβι να το ξύσεις καλά με μια πριονολαμα για να πιάνει η κόλληση, πρέπει να φαίνεται χρυσάφι χρώμα όχι νίκελ, όχι πολύ φωτιά σε ένα σημείο γιατί θα σου λιώνει το μολύβι και θα ανοίξεις πληγές, θα μπορούσες να βρεις κάποιο καλό υλικό τυπου κόλλα σιλικόνης, ώστε να αποφύγεις καμινετα και κολλήματα με καλάϊ που δεν κατέχεις..

• Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, cthulhucarbide said:

Έκατσα και ασχολήθηκα.

Reveal hidden contents

γνώμη μου να μην πειράξεις τίποτα ...γιατί αν κανείς ζημιά και στο πίσω κομμάτι μπορεί να χρειαστεί να ρίξεις κομμάτι από το τοίχο

φώναξε υδραυλικό τώρα που το άνοιξες και θα στο ετοιμάζει αμέσως...ταυτόχρονα μπορεί να κάνει και εκτίμηση του υπολοίπου πυ είναι στο τοίχο

Δημοσ.
7 ώρες πριν, zio10 είπε

Μήπως αν δοκιμάσεις ένα απλό σιφώνι πλαστικό και το ζεστάνεις λίγο με ένα πιστολάκι μπει πιο εύκολα;

Καλή σκέψη αυτή και την δοκίμασα. Με πιστολάκι δεν αρκούσε η ζέστη οπότε το έκανα με τον αναπτήρα. Το έσπρωξα μέσα και πήρε σχήμα αλλά δεν στεκόταν οπότε μετά του έβαλα σιλικόνη για να στερεωθεί. Δεν ξέρω ακόμα αν έπιασε.

Ύστερα από την όλη ενασχόληση κατάλαβα καλύτερα τι παίζει. Αυτή η φωλιά στον τοίχο (μπλε στο σχέδιο) είναι μια γωνία (μάλλον μπρούτζινη) με εσωτερική διάμετρο φ32 μέσα στην οποία μπαίνει η επίσης μπρούτζινη (ή ορειχάλκινη w/e) ουρά φ32 του σιφονιού και τα κολλάνε με καλάι. Εγώ έβγαλα την προηγούμενη ουρά που είχε μισοκοπεί στην είσοδο αλλά πιο μέσα έχουν μείνει κομμάτια της (πορτοκαλί) και γιαυτό δεν μπαίνει κάτι άλλο.

1388370204_.jpg.94c13469e74f14728b1e832f1293dd42.jpg

Άμα δεν πιάσει η σιλικόνη θα πάω Δευτέρα πρωί να πάρω καμινέτο και καλάι και αφού ζεστάνω να βγουν τα παλιά κομμάτια θα κολλήσω νέα ουρά.

3 ώρες πριν, andreas-d είπε

Η κάθετη σωλήνα ειναι από μολύβι και η ουρά- οριζόντια ειναι ορείχαλκος, και το κολλάμε με καλαϊ και κερί για καθαρισμό και το στρώνουμε με ένα κομμάτι διπλωμένη εφημερίδα, δεν χρειάζεται να μπει πολύ και 4mm ειναι αρκετά διότι και ο κάθετος σωλήνας ειναι ίδιας διατομής και δεν θέλουμε να φραξει την ροή.

Όπως μπορώ να διακρίνω υπάρχει ακόμα κομμάτι σωλήνας του ορείχαλκου, θα πρέπει να την αφαιρέσεις για να χωρέσει η καινούργια, θα υλικά που που βγάζεις δεν είναι ούτε χημικά ούτε καρκινογόνα μη φοβάσαι, αν ήταν έτσι θα είχαμε πεθάνει όλοι εμείς οι υδραυλικοί..

Όταν προσπαθήσεις να το κολλήσεις το κομμάτι που θα μπαίνει λίγο μέσα στο μολύβι να το ξύσεις καλά με μια πριονολαμα για να πιάνει η κόλληση, πρέπει να φαίνεται χρυσάφι χρώμα όχι νίκελ, όχι πολύ φωτιά σε ένα σημείο γιατί θα σου λιώνει το μολύβι και θα ανοίξεις πληγές, θα μπορούσες να βρεις κάποιο καλό υλικό τυπου κόλλα σιλικόνης, ώστε να αποφύγεις καμινετα και κολλήματα με καλάϊ που δεν κατέχεις

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Από μολύβι είναι η κάθετη σωλήνα που έκανα με μαύρο στο σχέδιο ή η γωνιά η μπλε? Επίσης δεν κατάλαβα τι χρησιμεύει η εφημερίδα.

Ο μόλυβδος είναι τοξικός οπότε δεν είναι καλή ιδέα να τον κάνεις γρέζια που ίσως δεν απομακρυνθούν εύκολα από το μπάνιο. Στο να τον ζεστάνεις είναι πιο εντάξει γιατί λιώνει τοπικά και δεν φεύγει να πάει αλλού.

Από κολλήσει ξέρω να κάνω και έχω κολλήσει πολλές φορές χαλκούς μπρούτζους κλπ. Απλά άμα η ίδια η γωνία είναι τελικά μολύβι τότε ίσως είναι λίγο διαφορετική η τεχνική και εκεί μόνο έχω κάποιες αναστολές.

1 ώρα πριν, kostasbm είπε

γνώμη μου να μην πειράξεις τίποτα ...γιατί αν κανείς ζημιά και στο πίσω κομμάτι μπορεί να χρειαστεί να ρίξεις κομμάτι από το τοίχο

φώναξε υδραυλικό τώρα που το άνοιξες και θα στο ετοιμάζει αμέσως...ταυτόχρονα μπορεί να κάνει και εκτίμηση του υπολοίπου πυ είναι στο τοίχο

Προτιμώ να το παλεύω μόνος μου σε όσες περιπτώσεις μπορώ έστω με λίγο ψάξιμο να το φτιάξω. Και ήδη είμαι είμαι σε καλό δρόμο και έχω καταλάβει τι παίζεται.

Άμα έφερνα υδραυλικό κάτω από 80 δεν βλέπω να έπαιρνε... Καλύτερα να πάρω 1-2 εργαλεία με πολύ λιγότερα λεφτά που θα μείνουν κιόλας.

Επίσης η εμπειρία που παίρνει κανείς και το πόσο χρήσιμο είναι για το μέλλον είναι κάτι ανεκτίμητο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει γωνία στην μολυβδινη σωλήνα με το καμινετο ανοίγαμε τρύπα και εφόσον το διαμορφωσουμε βάζουμε το κομμάτι του συφωνιου και το κολλάμε όπως στο σχέδιο, βέβαια κάθε μάστορας μπορεί να έχει κάνει διαφορετική δουλειά, το χαρτί εφημερίδας είναι για να στρώνουμε την κόλληση επειδή έχει και κερί η εφημερίδα είναι ιδανική. 

inbound8918691185468168209.jpg

Επεξ/σία από andreas-d
  • Like 2
Δημοσ.

Χμμ στην δικιά μου περίπτωση πάντως όπως είπα υπάρχει μια φωλιά που έρχεται σύριζα σχεδόν με τον τοίχο όπου έχει εσωτερική διάμετρο φ32 για να έρθει μετά η ουρά του σιφονιού να κολληθεί μέσα, οπότε είναι διαφορετικό σχέδιο.

Anyway, άμα δεν πιάσει αυτή η χαζοσιλικόνη που έβαλα θα το ξηλώσω από Δευτέρα και θα ενημερώσω πως πήγε

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Χμμ στην δικιά μου περίπτωση πάντως όπως είπα υπάρχει μια φωλιά που έρχεται σύριζα σχεδόν με τον τοίχο όπου έχει εσωτερική διάμετρο φ32 για να έρθει μετά η ουρά του σιφονιού να κολληθεί μέσα, οπότε είναι διαφορετικό σχέδιο.

Anyway, άμα δεν πιάσει αυτή η χαζοσιλικόνη που έβαλα θα το ξηλώσω από Δευτέρα και θα ενημερώσω πως πήγε

Το μολύβι παλιά το πέρναμε σε κουλούρες μετραγαμε από το σιφονι έως το επάνω μέρος του νιπτήρα πχ. το γεμίζαμε άμμο θαλάσσης και το διαμορφωνουμε, το κολλάμε στο σιφονι το χωνευουμε στον τοίχο και το ταπωνουμε στο πάνω μέρος, μετά την αλφαδια ή βγάζαμε μια υποδοχή ή ο πλακας άφηνε ένα πλακακι, μετά ήρθαν τα πλαστικά με λάστιχο χωρίς κόλλες και ανέβηκε η ποιότητα..

Εσύ στο τέλος βλέπεις μία υποδοχή στον τοίχο..

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Για μια ακόμη φορά χρειάζομαι τις συμβουλή σας.

Θέλω να βάψω τα κάγκελα του μπαλκονιού και μια ντουλάπα που έχω στο μπαλκόνι και επειδή θέλω να τα τρίψω αποφάσισα να αγοράσω ένα τριβείο.

Επειδή έχω ήδη μια 2,5 Ah μπαταρία της Einhell , σκέφτηκα να πάρω το συγκεκριμένο ασύρματο. Θα βγει στα 40 ευρώ.

Είναι μια καλή επιλογή ή είναι καλύτερα να αγοράσω ένα ενσύρματο; Πχ αυτό ;

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...