zio10 Δημοσ. Σάββατο στις 11:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:52 μμ Υπάρχουν κάποια κιτ επιδιόρθωσης @The_Judas
zoranb Δημοσ. χθες στις 07:07 πμ Δημοσ. χθες στις 07:07 πμ Σας παραθέτω δυο τεχνικά θέματα που έχω παραθέσει στο thread των κλιματιστικών αλλά δεν έχω λάβει απάντηση… ίσως γιατί δεν γνωρίζουν; 1. Στη θέση του παλιού 18αριού κλιματ. τοποθετείται νέο 16άρι… πρέπει να αλλάξει η σωλήνα ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί η παλιά; 2. Το κουτί με την εξωτερική μονάδα είναι αφημένο 2μερες στο μπαλκόνι στον ήλιο, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα;
nickol-us Δημοσ. χθες στις 07:12 πμ Δημοσ. χθες στις 07:12 πμ 3 λεπτά πριν, zoranb είπε Σας παραθέτω δυο τεχνικά θέματα που έχω παραθέσει στο thread των κλιματιστικών αλλά δεν έχω λάβει απάντηση… ίσως γιατί δεν γνωρίζουν; 1. Στη θέση του παλιού 18αριού κλιματ. τοποθετείται νέο 16άρι… πρέπει να αλλάξει η σωλήνα ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί η παλιά; 2. Το κουτί με την εξωτερική μονάδα είναι αφημένο 2μερες στο μπαλκόνι στον ήλιο, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα; Αν ταιριάζουν οι διατομές των σωλήνων τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η παλιά. Το ac δουλεύει στον ήλιο για χρόνια, τι μπορεί να πάθει αν είναι στο κουτί; Περίεργη η ερώτηση...
hp8 Δημοσ. χθες στις 07:19 πμ Δημοσ. χθες στις 07:19 πμ 6 λεπτά πριν, zoranb είπε 1. Στη θέση του παλιού 18αριού κλιματ. τοποθετείται νέο 16άρι… πρέπει να αλλάξει η σωλήνα ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί η παλιά; αν το ψυκτικό μέσο είναι διαφορετικό (πχ το παλαιό ειναι r22 η r407 η r410 και το καινούριο είναι r32 ) πρέπει να φυσηχτούν οι σωλήνες με άζωτο η να ξεπλυθούν με r11
zoranb Δημοσ. χθες στις 07:52 πμ Δημοσ. χθες στις 07:52 πμ (επεξεργασμένο) 51 minutes ago, nickol-us said: Αν ταιριάζουν οι διατομές των σωλήνων τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η παλιά. Το ac δουλεύει στον ήλιο για χρόνια, τι μπορεί να πάθει αν είναι στο κουτί; Περίεργη η ερώτηση... Ένα 18άρι χρησιμοποιεί άλλη διατομή σωλήνας απο ένα 16άρι; Ναι κ ειδικά που πρόκειται κ για εξωτερική μονάδα αλλά δεν ξέρω εάν ασύνδετο έχει κάτι που είναι ακόμα ευάλωτο. 44 minutes ago, hp8 said: αν το ψυκτικό μέσο είναι διαφορετικό (πχ το παλαιό ειναι r22 η r407 η r410 και το καινούριο είναι r32 ) πρέπει να φυσηχτούν οι σωλήνες με άζωτο η να ξεπλυθούν με r11 Το παλιό κλιματ που είναι 20ετίας, σίγουρα δεν χρησιμοποιούσε το καινούργιο ψυκτικό μέσο. Επεξ/σία χθες στις 08:03 πμ από zoranb
nickol-us Δημοσ. χθες στις 08:19 πμ Δημοσ. χθες στις 08:19 πμ 22 λεπτά πριν, zoranb είπε Ένα 18άρι χρησιμοποιεί άλλη διατομή σωλήνας απο ένα 16άρι; Το πιθανότερο είναι να είναι ίδια. Τη λεπτομέρεια για τον καθαρισμό δεν την γνώριζα, μάλλον έχει να κάνει με τα λάδια και ακούγεται ορθή. Αν σε παρηγορεί, οι περισσότεροι απλά τις συνδέουν, χωρίς να σημαίνει ότι είναι αυτό σωστό. Γιατί να χρησιμοποιήσεις τις παλιές σωλήνες όμως; Περιμένεις ότι θα πετύχεις καλύτερη τιμή; Στην τιμή της εγκατάστασης περιλαμβάνονται και τα υλικά, δεν νομίζω να σου κόψουν κάτι αν δεν βάλουν σωλήνα
hp8 Δημοσ. χθες στις 08:32 πμ Δημοσ. χθες στις 08:32 πμ 37 λεπτά πριν, zoranb είπε Το παλιό κλιματ που είναι 20ετίας, σίγουρα δεν χρησιμοποιούσε το καινούργιο ψυκτικό μέσο προφανώς και δεν γνωρίζεις ότι τα κλιματιστικά με r32 κυκλοφορήσαν το 2013 και δεν θεωρούνται νέα
gasgounis Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Καλησπερα, τη βοηθεια σας... Εχει σπασει η μιση βιδα μεσα σε ουπα που εχω βαλει σε δοκαρι στο σπιτι μου. Η βιδα ειναι Μ6, εχω παρει εξωλκεα αλλα δισταζω να κανω τη δουλεια... Τι εχετε να προτεινετε? Υπαρχει αλλος τροπος? Θα ηθελα να αποφυγω να κανω αλλη τρυπα και θα ηθελα απλα να βγαλω τη σπασμενη βιδα απο μεσα και να βαλω αλλη
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 13 ώρες πριν, zoranb είπε Σας παραθέτω δυο τεχνικά θέματα που έχω παραθέσει στο thread των κλιματιστικών αλλά δεν έχω λάβει απάντηση… ίσως γιατί δεν γνωρίζουν; 1. Στη θέση του παλιού 18αριού κλιματ. τοποθετείται νέο 16άρι… πρέπει να αλλάξει η σωλήνα ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί η παλιά; 2. Το κουτί με την εξωτερική μονάδα είναι αφημένο 2μερες στο μπαλκόνι στον ήλιο, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα; 1 αλλάζεις 2 τι να πάθει;Ηλίαση;
cthulhucarbide Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 26 λεπτά πριν, gasgounis είπε Καλησπερα, τη βοηθεια σας... Εχει σπασει η μιση βιδα μεσα σε ουπα που εχω βαλει σε δοκαρι στο σπιτι μου. Η βιδα ειναι Μ6, εχω παρει εξωλκεα αλλα δισταζω να κανω τη δουλεια... Τι εχετε να προτεινετε? Υπαρχει αλλος τροπος? Θα ηθελα να αποφυγω να κανω αλλη τρυπα και θα ηθελα απλα να βγαλω τη σπασμενη βιδα απο μεσα και να βαλω αλλη Αρχικά βάλε φωτογραφία. Μ6 βίδα είναι με σπείρωμα που δεν μπαίνει σε ούπα. Λογικά εννοείς στριφώνι εξάρι. Η αφαίρεση σπασμένης βίδας είναι πάντα δύσκολη υπόθεση και κανείς δοκιμάζει πολλά πράγματα πριν βρει την λύση, και καμιά φορά δεν σώζεται η κατάσταση. Το να χρησιμοποιήσεις τον εξωλκέα που πήρες είναι η πιο προφανής λύση. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός ώστε να κάνεις την τρύπα ακριβώς στο κέντρο της βίδας. Χρησιμοποίησε μια πόντα για να κάνεις ένα σημάδι στο κέντρο της, και βάλε πρώτα ένα μικρό τρυπάνι 2-3mm ώστε να κάνεις μια τρύπα οδηγό και αφού δεις ότι βγήκε κέντρο και ευθυγραμμισμένη βάζεις πιο μεγάλο τρυπάνι για να μπει ο εξωλκέας μετά. Άλλη λύση που μπορείς να προσπαθήσεις άμα δεν πετύχει η προηγούμενη είναι να ξετρυπήσεις μέχρι τέλος το στριφώνι και ουσιαστικά να το απομακρύνεις μετατρέποντάς το σε γρέζια από το τρύπημα. Σε κάποιο σημείο μπορεί να χαλαρώσει και το ούπα και να το τραβήξεις έξω
gasgounis Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 1 hour ago, cthulhucarbide said: Αρχικά βάλε φωτογραφία. Μ6 βίδα είναι με σπείρωμα που δεν μπαίνει σε ούπα. Λογικά εννοείς στριφώνι εξάρι. Η αφαίρεση σπασμένης βίδας είναι πάντα δύσκολη υπόθεση και κανείς δοκιμάζει πολλά πράγματα πριν βρει την λύση, και καμιά φορά δεν σώζεται η κατάσταση. Το να χρησιμοποιήσεις τον εξωλκέα που πήρες είναι η πιο προφανής λύση. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός ώστε να κάνεις την τρύπα ακριβώς στο κέντρο της βίδας. Χρησιμοποίησε μια πόντα για να κάνεις ένα σημάδι στο κέντρο της, και βάλε πρώτα ένα μικρό τρυπάνι 2-3mm ώστε να κάνεις μια τρύπα οδηγό και αφού δεις ότι βγήκε κέντρο και ευθυγραμμισμένη βάζεις πιο μεγάλο τρυπάνι για να μπει ο εξωλκέας μετά. Άλλη λύση που μπορείς να προσπαθήσεις άμα δεν πετύχει η προηγούμενη είναι να ξετρυπήσεις μέχρι τέλος το στριφώνι και ουσιαστικά να το απομακρύνεις μετατρέποντάς το σε γρέζια από το τρύπημα. Σε κάποιο σημείο μπορεί να χαλαρώσει και το ούπα και να το τραβήξεις έξω Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Επισυνάπτω παρομοιο ουπα, τη σπασμένη βίδα, καθώς και τρυπάνι και εξωλκεα που σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω. Αν δεν τρυπήσω κάθετα αλλά μου ξεφύγει και ξυσω το ουπα, τι γίνεται? Αυτό με τα γρεζια δεν το είχα σκεφτει. Πώς τα ταφαιρεσω από το ουπα? Με μυτοτσιμπιδο? 20250727_223628.heic
cthulhucarbide Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Άμα ξύσεις το ούπα δεν πειράζει γιατί θα το αντικαταστήσεις. Άμα τριφτεί και το τσιμέντο γύρω γύρω θα έχεις θέμα γιατί θα ξεχειλώσει και μετά δεν θα πιάνει η νέα βίδα. Το θέμα όμως είναι να τρυπήσεις το δυνατόν ίσια ώστε να πιάσει καλά ο εξωλκέας. Τα γρέζια δεν χρειάζονται αφαίρεση από την τρύπα, θα σπρωχτούν έξω με το τρυπάνι. Ουσιαστικά ξετρυπάς την βίδα και στο μήκος και στην διάμετρο. Λογικά θα μείνουν κάποια κομμάτια βέβαια μέσα όπως η μύτη της βίδας, ε εκεί τα βγάζεις όπως μπορέσεις. Η φωτογραφία δεν εμφανίζεται
zoranb Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 14 hours ago, hp8 said: προφανώς και δεν γνωρίζεις ότι τα κλιματιστικά με r32 κυκλοφορήσαν το 2013 και δεν θεωρούνται νέα Λέω πως είναι 20ετίας! 15 hours ago, hp8 said: αν το ψυκτικό μέσο είναι διαφορετικό (πχ το παλαιό ειναι r22 η r407 η r410 και το καινούριο είναι r32 ) πρέπει να φυσηχτούν οι σωλήνες με άζωτο η να ξεπλυθούν με r11 Γιατί πρέπει να φυσηχτούν; Σε τί βοηθάει αυτό; Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από zoranb
mechpanos Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Στις 14/7/2025 στις 3:18 ΜΜ, mechpanos είπε Γνώμες για προγραμματιστές αυτόματου ποτίσματος; Τελικά με τις τιμές που έβλεπα, πήρα την ηλεκτροβάνα της sonoff με zigbee και ένα zigbee dongle και θα το κάνω με homeassistant. Μια η άλλη στην τιμή με τους επώνυμους προγραμματιστές και προσθέτω και zigbee δίκτυο στο smart home setup μου. Σωστό λάθος θα δείξει! 2
Vstromrider Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 3 ώρες πριν, mechpanos είπε Τελικά με τις τιμές που έβλεπα, πήρα την ηλεκτροβάνα της sonoff με zigbee και ένα zigbee dongle και θα το κάνω με homeassistant. Μια η άλλη στην τιμή με τους επώνυμους προγραμματιστές και προσθέτω και zigbee δίκτυο στο smart home setup μου. Σωστό λάθος θα δείξει! ποια ηλεκτροβανα sonoff πηρες ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα