Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/8/2025 στις 4:42 ΠΜ, trabakoulas είπε

@chvnce @Tsif86 ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες!
@Tsif86 Κάθισα και έψαξα τις εταιρίες που ανέφερες, τα βερνίκια που δουλεύεις δηλαδή, να δω τι επιλογές δίνουν και απ'ότι κατάλαβα, αν πάω τελικά με βερνίκια, θέλω έναν συνδυασμό σαν αυτόν:
https://v33-liberon.gr/vernikia-empotismou/universal/ (βερνίκι εμποτισμού 1 χέρι)
https://v33-liberon.gr/vernikia-dapedon/renovation-direct-protect/ (βερνίκι δαπέδου 2 χέρια)
Σωστά;

Βασικά προσπάθησα να θυμηθώ καλύτερα τι είχα κάνει. Το είχα περάσει 2 χέρια με το βερνίκι της vechro που ανέφερα παραπάνω, μετά από τρίψιμο και 1 χέρι συντηρητικό, το οποίο πιθανώς να ήταν και περιττό.
Το 1ο χέρι βερνίκι είχα αρχίσει να το περνάω με ένα μικρό ρολό, καινούριο που είχα πάρει για τη συγκεκριμενη εργασία.
Το θέμα είναι πως δεν απλωνόταν ομοιόμορφα, δεν ξέρω πως να το περιγράψω, φαινόντουσαν πιτσιλιές κάπως, πιο σκούρες από το πέρασμα του ρολού.
Για το 2ο χέρι (αν θυμάμαι καλά) παίζει να το γύρισα στο πινέλο μήπως αποφύγω αυτές τις "πιτσιλιές", πάλι δεν ήμουν πολύ ικανοποιημένος από το πως απλωνόταν θυμάμαι, φαινόντουσαν... πινελιές:Ρ τώρα κάπως, αλλά καλύτερα από το ρολό. Σκούρυνε αρκετά και κάπως καλύφθηκαν τα νερά/η όψη του ξύλου, ίσως να το είχα επιδιώξει και λίγο τότε το "σκούρεμα" για να καλύφθουν και οι ατέλειες που έβλεπα.
Δεν ξέρω αν έφταιγε το ρολό, το πινέλο, το βερνίκι ή εγώ ή όλα αυτά μαζί.
Με κάποιον μαραγκό που είχα μιλήσει τυχαία εκ των υστέρων (πριν χρόνια) μου είχε πει πως θα έπρεπε να το περάσω με πιστόλι το βερνίκι. Δεν ξέρω αν ισχύει, ήταν μια κουβέντα στα πολύ πεταχτά.

Με ανησυχεί λίγο αυτό, αν θα έχω παρόμοιο αποτέλεσμα και τώρα δηλαδή με το βερνίκι.
Δηλαδή να χαθεί η όψη κάπως και η υφή του ξύλου. Δεν θα το ήθελα. Ή να έχω πάλι περίεργες "πιτσιλιές".
Ήταν τόσο μάπα το vechro και απλώνονται καλύτερα τα πιο "εξειδικευμένα" π.χ. V33, Syntilor;

Πέρασε και η σκέψη μήπως εναλλακτικά δοκιμάσω κάποιο λάδι (π.χ. danish oil ή tung oil), αν κι έχω καταλάβει πως σε προστασία δεν θα είναι τόσο καλό το αποτέλεσμα όσο με τα βερνίκια.
Βρήκα μια περίπτωση που το πέρασε κάποιος με danish oil και μου φάνηκε καλό το αποτέλεσμα παρόλο που μπορεί να μην είναι ακριβώς στην απόχρωση που θα τo ήθελα. Βάζω και μια φωτό στο spoiler

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.jpeg.8f84d751ec54873f142e3bfe5b66fbf2.jpeg

Αν πήγαινα προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει κάτι που θα ήταν πιο κατάλληλο, θα ταίριαζε περισσότερο;
Σκέφτομαι να κάνω μια δοκιμή στο κάτω μέρος της επιφάνειας, γενικά να την χρησιμοποιήσω για δοκιμές:Ρ.
Χάζευα διάφορα και κεριά, πολλές επιλογές γενικά, λίγο χάσιμο:Ρ.

@Tsif86Το αποτελεσμα στο πινέλο με τη βαφή βγήκε πολύ καλό. Κάτι αντίστοιχο νομίζω θα ήθελα κι εγώ (όχι σε απόχρωση).
Σε βίντεο που έχω πετύχει, γένικα βλέπω παίζει πολύ η βαφή, λογικά είναι από Αμερική τα περισσότερα.

Καλή εταιρεία η V33. Το βερνίκι εμποτισμού όσο περισσότερα χέρια περνάς τόσο σκουρότερο αποτέλεσμα βγάζει. Συνήθως 2 χέρια συστήνουν οι εταιρείες.
Το άπλωμα τού βερνικιου είναι ιστορία ολόκληρη αρχικά θες μέχρι 25°C θερμοκρασία..... κανένας δεν το κάνει γιατί 3 μήνες δεν θα δουλέψει.... μετά θα είναι χειμώνας...... οπότε δεν βγαίνει δουλειά έτσι.😁
Το πιστόλι αφήνει ανώτερο αποτέλεσμα αλλά δεν συμφέρει ερασιτεχνικά. Εκτός αν ασχολείται κάποιος με μαστορεματα και έχει συμπιεστή αέρα κατάλληλο και τα υπόλοιπα εργαλεία που απαιτούνται.
Τα σημάδια που μένουν οταν περνάς το πινέλο η το ρολό σίγουρα είναι από κακό σουμάρισμα . Δλδ οταν περνάμε ένα βερνίκι (η και άλλο χρώμα) μετά το αρχικό πέρασμα και πρίν πάμε πιο δίπλα στην επιφάνεια περνάμε ξανά από πάνω το πινέλο/ρόλο για νά τραβήξει και να απλώσει το περίσσιο βερνίκι.
Αυτή η διαδικασία είναι καθαρά εμπειρική γιατί δεν θέλει πολλά<<πέρα δώθε>> γιατί θα κάνει γραμμές καί θα φαίνονται άσχημα. Επίσης θέλει σχετική ταχύτητα για να μήν προλάβει να στεγνώσει επιφανειακά το βερνίκι.

Επεξ/σία από Tsif86
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Guys, πορτα ντουλαπιου που οταν ανοιγε τερμα εμενε ανοιχτη, τωρα δε θελει πια.
Κλεινει κατευθειαν μονη της.

Υπαρχει κατι στους 3 μεντεσεδες της που μπορω να σφιξω για να συμμορφωθει;

01.jpg

02.jpg

Δημοσ.

καλησπέρα,

Ρίχνω σε ενα παλιό δάπεδο απο πάνω απο το παλιό τσιμέντο μιά στρώση νέο τσιμέντο το οποιο θα παραμείνει ως έχει, δεν θα μπουν πλακάκια, κάνω αναλογία τσιμέντο άμμο 1 προς 5 με 6 περίπου,

Πρέπει να του ρίξω κανένα τυπου ρεβινέξ μέσα?

Δεν εχω βάλει οπλισμό σίδερα, απλά ρίχνω ίνες πολυπροπυλένιο μιά χούφτα σε κάθε μπετονιέρα (εχω μικρή μπετονιέρα) 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, actorius είπε

01.jpg

02.jpg

Υπαρχει δευτερο ντουλαπι που η πορτα του λειτουργει σωστα; Αν ναι, κανε συγκριση τους μεντεσεδες να δεις τι σου φαινεται διαφορετικο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, lector είπε

Υπαρχει δευτερο ντουλαπι που η πορτα του λειτουργει σωστα; Αν ναι, κανε συγκριση τους μεντεσεδες να δεις τι σου φαινεται διαφορετικο.

Δυστυχως οχι, ειναι μονή πορτα ψηλης τροφοθηκης.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, actorius είπε

Μάλλον τα έφαγε τα ψωμιά του. Λύσε τον μεντεσέ και πήγαινε σε ένα κατάστημα, να τον αντικαταστήσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό topic αλλά κάποιος γνώστης θεωρώ ότι θα βρεθεί και εδώ.

Έχουμε μια μικρή πορτοκαλιά που είχε ένα ατύχημα και έσπασε ένα κλαδί της. Παραθέτω φωτογραφίες.

Υπάρχει περίπτωση να το σώσουμε? Έλεγα μήπως το έφερνα στη θέση του και το δέναμε με κανένα χατζαπλάστ δέντρων αν υπάρχει. Και επίσης δεν ξέρω αν υπάρχει και μπεταντίν δέντρων να βάλω μέσα για να γιάνει.

8fe172f3-f674-4a69-94bc-9aa94b388d5f.jfif 95f44165-8897-4123-9146-f0a319a56f73.jfif

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, tasoe είπε

Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό topic αλλά κάποιος γνώστης θεωρώ ότι θα βρεθεί και εδώ.

Έχουμε μια μικρή πορτοκαλιά που είχε ένα ατύχημα και έσπασε ένα κλαδί της. Παραθέτω φωτογραφίες.

Υπάρχει περίπτωση να το σώσουμε? Έλεγα μήπως το έφερνα στη θέση του και το δέναμε με κανένα χατζαπλάστ δέντρων αν υπάρχει. Και επίσης δεν ξέρω αν υπάρχει και μπεταντίν δέντρων να βάλω μέσα για να γιάνει

Κανω ενα upload τις φωτος σου (αν μου επιτρέπεις) για να μην χρειάζεται να τις κατεβάσει κάποιος για να τις δει. Στο ερώτημα τωρα διάβασε εδω (ειναι σε μετάφραση) μάλλον βγάζει νόημα.
https://www.vkcad.cz/2025/08/03/σπασμένο-κλαδί-πώς-να-αναζωογονήσετε/

image.png.44e665e3a06221bb12e020dd585b8707.png
image.png.4fad8cceffec40d0c017af5173bf0af6.png

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2
Δημοσ.

Ειχα ρωτήσει πριν καιρό για το πως να μονωσω τα παρακάτω κενά απο τις σωλήνες. Είχε πει θα ανεβάσω φωτο αλλα λόγο υποχρεώσεων δεν είχα χρόνο.. ειναι απο την αντλία θερμότητας οι σωλήνες.. Τι μπορώ να βάλω ώστε να τα γίνει σωστή η μόνωση? Έχω 3-4 τετοια κενά και θελω να τα κλείσω.. 

20250808_203947.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pavloa είπε

Ειχα ρωτήσει πριν καιρό για το πως να μονωσω τα παρακάτω κενά απο τις σωλήνες. Είχε πει θα ανεβάσω φωτο αλλα λόγο υποχρεώσεων δεν είχα χρόνο.. ειναι απο την αντλία θερμότητας οι σωλήνες.. Τι μπορώ να βάλω ώστε να τα γίνει σωστή η μόνωση? Έχω 3-4 τετοια κενά και θελω να τα κλείσω.. 

20250808_203947.jpg

Πάρε και άλλο αρμαφλεξ ,κόψε κομμάτι αρκετό να καλύπτει και την μονωση που υπάρχει ,άνοιξε κατά μήκος το κομμάτι και προσάρμοσε το επάνω.Βάζεις και μερικά tie wraps και είσαι οκ.Αυτό θα έκανα εγώ.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, zio10 είπε

Για αισθητικούς λόγους; Πρακτικά δε νομίζω ότι θα έχεις θέμα ή αν έχεις δεν θα φταίνε αυτά τα σημεία.

Δεν εχω κάποιο θέμα. Είναι σε εξωτερικό μέρος οι σωλήνες και βρέχονται..  γιατί να έχω έστω και αυτή την μικρη απώλεια? Επίσης οταν βρέχει μπαίνει ελάχιστο νερό μέσα..

16 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πάρε αρμαφλέξ ταινια και μόνωσε τα.

Το είχα σκεφτεί και εγώ.. είχα ρωτήσει σε τοπικά καταστήματα αλλα κανένας.δρν εχει..

6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πάρε και άλλο αρμαφλεξ ,κόψε κομμάτι αρκετό να καλύπτει και την μονωση που υπάρχει ,άνοιξε κατά μήκος το κομμάτι και προσάρμοσε το επάνω.Βάζεις και μερικά tie wraps και είσαι οκ.Αυτό θα έκανα εγώ.

Και εγώ αυτό σκεφτόμουν αλλα ειπα μήπως υπάρχει κάποιος πιο καλός τρόπος..

• Like 2
Δημοσ.
Στις 1/8/2025 στις 3:39 ΜΜ, Tsif86 είπε

Μα wood stain σαν προϊόν είναι βαφή. Το ίδιο πράγμα λέμε.

Δεν παρέχει καμία προστασία εκτός από χρωματισμό του ξύλου.

Τα χρωματιστά βερνίκια βγήκαν για να βοηθήσουν από άποψη χρόνου και τελικού αποτελέσματος.

Η διαδικασία της βαφής και φινιρίσματος είναι λίγο πολύπλοκη διαδικασία και χρονοβόρα.

Σε έτοιμο τριμμένο ξύλο ξεκινάς με pre-stain wood conditioner μετά wood stain μετά σίλερ στην συνέχεια 2-3 χέρια τελικό βερνίκι και τέλος στίλβωση.

Ενώ με τα βερνίκια που έχουν απόχρωση μετά το τρίψιμο περνάς 2-3 χέρια και τέλος. Άντε βαριά βαριά αν είναι κανένα περίεργο τροπικό ξύλο περνάς και ένα ασταρι που σφραγίζει τίς τανίνες και τέλος. 😁

Μιας και λέτε για ξύλο. Πότε πρέπει να μπει αντισαρακικο σε ξύλινες κατασκευές; Πχ. σε επιπλο εσωτερικού χώρου τραπεζάκι σαλονιού πρέπει να βάλω αντισαρακικό και μετά βερνίκι εμποτισμού; Ή κατευθείαν βερνίκι εμποτισμού και είναι οκ ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...