Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

Μηπως καλυτερα να φωναξω υδραυλικο να ξεμπερδευω;

εσύ αποφασίζεις

1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

Αυτο με τις τρυπες που λες 3/8 ή 1/2 πως μπορω να το μετρησω;

Spoiler

image.jpeg.7945ef5a5076eada20627c59fa90e984.jpeg

• Like 2
  • Απαντ. 2,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Μηπως καλυτερα να φωναξω υδραυλικο να ξεμπερδευω;

Το εκανα παραγγελια παντως να το εχω. Αυτο με τις τρυπες που λες 3/8 ή 1/2 πως μπορω να το μετρησω;

Πολύ σωστά στα είπε ο hp8

Για 3/8 ή 1/2 εννοεί μάλλον την τρύπα στο καζανάκι της οποίας το μέγεθος θα δεις μόλις βγάλεις το φλοτέρ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγα σε ένα μεγάλο αλουμινάδικο με τα εξαρτήματα στο χέρι και μου λέει ότι αυτά δεν κυκλοφορούν πια, έμπαιναν πριν 4+ δεκαετίες. Αρχίζει να παίρνει τηλέφωνα μήπως μου βρει μεταχειρισμένο αλλά εκείνη την ώρα ήρθε ένας μπάρμπας που απότι φαίνεται είχε κάποιες σχέσεις με άλλο μαγαζί.

Με οδήγησε σε ένα άλλο αλουμινάδικο και στο πατάρι μου βρήκε ακριβώς τα ανταλλακτικά που χρειαζόμουν! Μεταχειρισμένα αλλά σε πολύ καλή κατάσταση, και μου τα έδωσε και τζάμπα! Μου λέει παίξε και κανα τζόκερ γιατί ήσουν πολύ τυχερός που βρήκες.

Γύρισα σπίτι όπου είδα ότι... δεν έμπαιναν στα ρουλεμάν. Ακριβώς ίδια φαινόντουσαν τα εξαρτήματα και είχαν και τον ίδιο κωδικό. Μετά από προσεκτικότερη διερεύνηση διαπίστωσα ότι όποιος τοποθέτησε τα πατζούρια τότε πριν γεννηθώ εγώ, είχε ασύμβατα ρουλεμάν με άξονες και είχε ξυρίσει τους πλαστικούς άξονες ώστε να ταιριάξουν. Νομίζω βέβαια πως δεν έφταιγε αυτό για το σπάσιμο αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Είχα λοιπόν στα χέρια μου ρουλεμάν 10,7mm και άξονες 12,5mm οπότε μετά από κάποια λεπτά αναλογισμού αποφάσισα να κάνω το ίδιο. Πήρα μια λίμα χοντρή και μετά από αρκετή ώρα γλυπτικής τέχνης και υψηλής βλασφημίας τα έφερα όπως έπρεπε. Φινίρισμα νεάντερταλ αλλά κάτι καλύτερο δεν γινόταν.

Τα τοποθέτησα και όλα οκ. Σήκωσα και το ρολό και είδα ήλιο μετά από 3 μέρες. Ένα άγχος το έχω όταν τραβάω τον ιμάντα είναι η αλήθεια αλλά θα είμαι λίγο πιο προσεκτικός για να είμαι ήσυχος και ό,τι γίνει

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, papoys1 said:

Πολύ σωστά στα είπε ο hp8

Για 3/8 ή 1/2 εννοεί μάλλον την τρύπα στο καζανάκι της οποίας το μέγεθος θα δεις μόλις βγάλεις το φλοτέρ.

να συμφωνησω με τα παιδια απλως να συμπληρωσω οτι σε καθε εργασια που κανουμε σε καζανακι καλο ειναι να εχουμε αδειασει το νερο απο τη δεξαμενουλα και να εχουμε κλεισει και παροχη νερου.

(στο παραδειγμα των διακοπων βαλε οτι ειδα συντριβανι απο το μηχανισμο στο καζανακι προς τα πανω(!)γιατι κανενας δεν εκοψε παροχη!)

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Πήγα σε ένα μεγάλο αλουμινάδικο με τα εξαρτήματα στο χέρι και μου λέει ότι αυτά δεν κυκλοφορούν πια, έμπαιναν πριν 4+ δεκαετίες. Αρχίζει να παίρνει τηλέφωνα μήπως μου βρει μεταχειρισμένο αλλά εκείνη την ώρα ήρθε ένας μπάρμπας που απότι φαίνεται είχε κάποιες σχέσεις με άλλο μαγαζί.

Με οδήγησε σε ένα άλλο αλουμινάδικο και στο πατάρι μου βρήκε ακριβώς τα ανταλλακτικά που χρειαζόμουν! Μεταχειρισμένα αλλά σε πολύ καλή κατάσταση, και μου τα έδωσε και τζάμπα! Μου λέει παίξε και κανα τζόκερ γιατί ήσουν πολύ τυχερός που βρήκες.

Γύρισα σπίτι όπου είδα ότι... δεν έμπαιναν στα ρουλεμάν. Ακριβώς ίδια φαινόντουσαν τα εξαρτήματα και είχαν και τον ίδιο κωδικό. Μετά από προσεκτικότερη διερεύνηση διαπίστωσα ότι όποιος τοποθέτησε τα πατζούρια τότε πριν γεννηθώ εγώ, είχε ασύμβατα ρουλεμάν με άξονες και είχε ξυρίσει τους πλαστικούς άξονες ώστε να ταιριάξουν. Νομίζω βέβαια πως δεν έφταιγε αυτό για το σπάσιμο αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Είχα λοιπόν στα χέρια μου ρουλεμάν 10,7mm και άξονες 12,5mm οπότε μετά από κάποια λεπτά αναλογισμού αποφάσισα να κάνω το ίδιο. Πήρα μια λίμα χοντρή και μετά από αρκετή ώρα γλυπτικής τέχνης και υψηλής βλασφημίας τα έφερα όπως έπρεπε. Φινίρισμα νεάντερταλ αλλά κάτι καλύτερο δεν γινόταν.

Τα τοποθέτησα και όλα οκ. Σήκωσα και το ρολό και είδα ήλιο μετά από 3 μέρες. Ένα άγχος το έχω όταν τραβάω τον ιμάντα είναι η αλήθεια αλλά θα είμαι λίγο πιο προσεκτικός για να είμαι ήσυχος και ό,τι γίνει

Θα μπορουσες να ψάξεις για ρουλεμάν 12,5 μα μην αδυνατίσεις τους άξονες αλλα αφού το έκανες τελείωσε.

Ευχομαι να κρατήσουν για πάντα ελπίζω μόνο να έβαλες γράσο στα ρουλεμάν μήπως ήταν κολημένα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Θα μπορουσες να ψάξεις για ρουλεμάν 12,5 μα μην αδυνατίσεις τους άξονες αλλα αφού το έκανες τελείωσε.

Ευχομαι να κρατήσουν για πάντα ελπίζω μόνο να έβαλες γράσο στα ρουλεμάν μήπως ήταν κολημένα.

Τα ρουλεμάν είναι με συγκεκριμένο σχήμα (έβαλα φωτογραφία πριν) και δεν υπάρχουν στο εμπόριο, μόνο μεταχειρισμένα αν τύχει και ο μπάρμπας δεν είχε καν. Οπότε δεν είχα επιλογή. Και δεν είχα καθόλου υπομονή να περιμένω μέρες να ψάξω αλλού γιατί ήθελα να σηκώσω το πατζούρι να μπει φως, δεν αντέχεται το σκοτάδι όλη μέρα.

Ούτε εμένα μου άρεσε που αδυνάτησα τους άξονες αλλά το έκανα επίτηδες μόνο στην άκρη που πατάει το ρουλεμάν για 1cm, και το 2ο cm του άξονα το άφησα όπως ήταν για να μην αδυνατίσει η ένωση του άξονα με το πιάτο, που εκεί στην γωνία είναι που τρώει το πιο πολύ ζόρι. Από εδώ και πέρα ό,τι γίνει. Γράσσο εννοείται έβαλα και νομίζω τώρα θα ρολάρουν για καιρό

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Witcher1st είπε

πάρε όποιο θέλεις η νομίζεις ότι βολεύει καλύτερα μέσα  καζανάκι Κατι που δεν συζητήθηκε Το πρόβλημα ποιο είναι Αν τρέχει μπορεί να θέλει ένα απλό λαστιχάκι η μια ρύθμιση η φούσκα 

λαστιχάκια φλοτέρ  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, hp8 said:

πάρε όποιο θέλεις η νομίζεις ότι βολεύει καλύτερα μέσα  καζανάκι Κατι που δεν συζητήθηκε Το πρόβλημα ποιο είναι Αν τρέχει μπορεί να θέλει ένα απλό λαστιχάκι η μια ρύθμιση η φούσκα 

λαστιχάκια φλοτέρ  

image.webp.01850a3106beddd06e06b2af8eb6af56.webp 

Περα απο το φλοτερ που μαλλον εχει χαλασει ο μηχανισμος και δε παει μεχρι τερμα πανω, οποτε παντα ριχνει σταγονες, εχω μεγαλη διαρροη απο αυτο το σημειο, καθως εβγαλα το λαστιχακι απο μεσα, ειχε φθαρει. Υπαρχει λαστιχακι για αυτο το σπιραλ; 

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Περα απο το φλοτερ που μαλλον εχει χαλασει ο μηχανισμος και δε παει μεχρι τερμα πανω, οποτε παντα ριχνει σταγονες, εχω μεγαλη διαρροη απο αυτο το σημειο, καθως εβγαλα το λαστιχακι απο μεσα, ειχε φθαρει. Υπαρχει λαστιχακι για αυτο το σπιραλ; 

Nομίζω ότι αυτό ειναι έτοιμο,δεν βάζεις επιπλεον λαστιχάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, πρόσφατα έφτιαξα ένα υπόγειο που είχα σπίτι-αποθηκη. Γύρω γύρω επειδή ήταν μπετό και έπρεπε να περάσω καλώδια κτλ και αφού δεν έβρισκα κανέναν να το αναλάβει το σοβατισμα αποφάσισα να το περάσω όλο γυψοσανιδα τοίχους και ταβάνια. Ο υδραυλικός μου έλεγε πως εκεί που θα μπουν τα καλοριφέρ να βάλουν από μέσα ξύλο για να βιδώσουμε εκεί αν ποτέ βάλω σώματα, αυτοί με τις γυψοσανίδες αν και το είπα  δεν έβαλαν λέγοντας μου ότι αντέχουν με τα κατάλληλα ουπα και πως σε πολυκατοικίες που φτιάχνουν δε βάζουν πουθενά. Ποια η γνώμη σας αντέχει η γυψοσανίδα έστω με τα κατάλληλα ουπα ένα σώμα καινούριο (όχι τα βαριά τα παλιά); Έψαξα είδα ότι υπάρχουν και ποδαράκια.

Επεξ/σία από someone-
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Άλλαξε το ολόκληρο, φθηνό είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, someone- said:

Καλησπέρα, πρόσφατα έφτιαξα ένα υπόγειο που είχα σπίτι-αποθηκη. Γύρω γύρω επειδή ήταν μπετό και έπρεπε να περάσω καλώδια κτλ και αφού δεν έβρισκα κανέναν να το αναλάβει το σοβατισμα αποφάσισα να το περάσω όλο γυψοσανιδα τοίχους και ταβάνια. Ο υδραυλικός μου έλεγε πως εκεί που θα μπουν τα καλοριφέρ να βάλουν από μέσα ξύλο για να βιδώσουμε εκεί αν ποτέ βάλω σώματα, αυτοί με τις γυψοσανίδες αν και το είπα  δεν έβαλαν λέγοντας μου ότι αντέχουν με τα κατάλληλα ουπα και πως σε πολυκατοικίες που φτιάχνουν δε βάζουν πουθενά. Ποια η γνώμη σας αντέχει η γυψοσανίδα έστω με τα κατάλληλα ουπα ένα σώμα καινούριο (όχι τα βαριά τα παλιά); Έψαξα είδα ότι υπάρχουν και ποδαράκια.

καλα θα παει αυτο...

οχι δε θα κανεις δουλεια σε γυψοσανιδα

https://gypsokataskeves.gr/anartisi-fortion-sti-gypsosanida/ 

και

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, someone- είπε

Στις γυψοσανίδες που δουλεύω πάντα βάζουμε από μέσα OSB για να βιδωσει το καλοριφέρ, κακός που δεν έβαλε. 

Δημοσ.

Διαβάζω ένα καλοριφέρ αλουμινίου 80ποντοι με τα νερά ζυγίζει γύρω στα 20 κιλά; Δε μπορεί να το αντέξει αυτό; Να τον φωνάξω να τις ξηλώσει να βάλουμε σανίδα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...