Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

τωρα καταλαβα

τοτε και στις 2 περιπτωσεις ειναι λιγο αλμυρα.

Ουσιαστικα θα πληρωσεις μεροκαματα καδο και καποια δομικα.

Αν πουμε μεροκαματο 80 ευρ για ενα εργατη (παιζουν απο 60 ως 100 αναλογα εμπειρια) χωρις να ξερω λεπτομεριες χωρου πιστευω οτι μαξ θα παρει 3 μερες σε καθε περιπτωση για τα ξυλωματα. Απο εκει και περα ο πλακας θα θελει κανα 3ημερο χαλαρα οπως και υδραυλικος.(σε αυτες τις περιπτωσεις θα εβαζα 100 ευρ μεροκαματο).

Καδος και οι σωληνωσεις (νερου και αποχετευσης) δεν εχουν κανενα τρελο κοστος αλλα μπορεις να δεις και μονος σου τιμες π.χ κανενα leroyMerlin. Ο καδος ξεκινα απο 150αρι μεχρι 800 αλλα εκει σου αφηνει μεγαλο καδο για πολλες μερες ή αδειασμα χ2. Επισης μπορεις να δεις ιντερνετ περιπου τι τιμες παιζουν.

Αν τωρα εισαι μακρυα απο μεγαλη πολη/νησι....δε μπορεις να κανεις και πολλα.

Εντωμεταξυ εκανα αυτην την δουλεια μεχρι το Lockdown του Covid για κανα 2-3 χρονια, 
Βοηθος - Γκρεμισματα κουβαληματα κτλ, 30 ευρω μεροκαματο φλατ το 8ωρο, με εναν καφε... μακαρι να παιρνουν τοσα.
Απλα αν και ημουν στην δουλεια δεν εμπλεκα καθολου στις τιμες σαν βοηθος, ουτε ακουγα. Αλλα νομιζα οτι τοτε με 15-20k εκανες ολο το σπιτι, και τωρα ακουω κατι 100 χιλιαρικα :rolleyes:

Για Θεσσαλονίκη μιλαω, ρωτησα ακομη εναν γνωστο, και μου ειπε οτι καλα ειναι, για το μπανιο λεει μπορει να εισαι και 200-300 ευρω κατω απο το νορμαλ.. για το σαλονι μου λεει οτι ουτε καλα ουτε κακα.
Να'σαι καλα φιλε μου.

Επεξ/σία από ExTaCy1337
  • Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ανακάλυψα πως υπάρχει κακοσμία (μυρωδιά βόθρου) εξαιτίας της οπής που υπάρχει όταν η σωλήνα του πλυντηρίου ρούχων, μπαίνει στην αποχέτευση κ δεν σφραγίζει σωστά. Πώς θα προτείνατε να την κλείσω;

Δ1-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ-ΠΛΥΝΤ-ΡΟΥΧΩΝ.jpg

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zoranb είπε

Ανακάλυψα πως υπάρχει κακοσμία (μυρωδιά βόθρου) εξαιτίας της οπής που υπάρχει όταν η σωλήνα του πλυντηρίου ρούχων, μπαίνει στην αποχέτευση κ δεν σφραγίζει σωστά. Πώς θα προτείνατε να την κλείσω;

σιλικονη. Και δεν θα μυριζει και οποια στιγμη θελεις το βγαζεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, Vstromrider said:

σιλικονη. Και δεν θα μυριζει και οποια στιγμη θελεις το βγαζεις.

Μπορώ να βάλω κάτι άλλο εκτός από σιλικόνη; Από την πλευρά του τοίχου, δεν είναι εύκολο να μπεί κάτι με σωληνάριο. Ίσως να πέρναγα καμιά σαμπρέλα στο σωλήνα του πλυντηρίου κ μετά να έμπαινε κ να βούλωνε τη σωλήνα της αποχέτευσης;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
7 hours ago, zoranb said:

Μπορώ να βάλω κάτι άλλο εκτός από σιλικόνη; Από την πλευρά του τοίχου, δεν είναι εύκολο να μπεί κάτι με σωληνάριο. Ίσως να πέρναγα καμιά σαμπρέλα στο σωλήνα του πλυντηρίου κ μετά να έμπαινε κ να βούλωνε τη σωλήνα της αποχέτευσης;

στοκαρε

Δημοσ.
8 ώρες πριν, zoranb είπε

Υπάρχουν ανταλλακτικά για τα πάντα..

inbound8187706194827547548.jpg

Δημοσ.
8 ώρες πριν, zoranb είπε

κ πετσετα να βάλεις κ να το μπουκώσεις, μια χαρά γίνεται δουλειά. Υπάρχουν άπειροι τρόποι. Το καλύτερο ειναι αυτό που είπε πιο πάνω ο φίλος με τον πλαστικό σύνδεσμο 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mechpanos είπε

Απορώ πότε θα αρχίσουνε οι υδραυλικοί να βάζουνε σιφώνια τοίχου για τα πλυντήρια.

Το σιφωνι τοιχού έχει σοβαρά μειονέκτηματα και για αυτο δεν το τοποθετεί κανενας πλεον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, mechpanos said:

Απορώ πότε θα αρχίσουνε οι υδραυλικοί να βάζουνε σιφώνια τοίχου για τα πλυντήρια.

Σε υπάρχουσες κατασκευες ειναι λιγο δυσκολο. Γενικά είναι κάτι αγνωστο. Το ειχα ζητησει απο 5-6 επαγγελματιες και με κοιτάγανε περιεργα και οι περισσότεροι λεγανε πως δεν υπαρχει κατι τετοιο.

Πιστευω πως επειδη εχουμε πατοσίφωνα γενικά στην Ελλαδα και το πλυντηριο πάει εκεί, δεν ειναι 100% απαραίτητο. Αλλιως θα ειχε πολυ μπόχα.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1
Δημοσ.

Όταν είναι το πατοσίφωνο δίπλα συνεφωνάω αλλά είναι περιπτώσεις που είναι το πατοσίφωνο μακρυά, ή απόν και πάνε τα νερά του πλυντηρίου κατευθείαν στην αποχέτευση και έρχεται η μπόχα. Δηλαδή του @zoranb η περίπτωση για παράδειγμα. Αν και εγώ που έκανα χώρο στην αποθήκη για το πλυντήριο, έδωσα οδηγία στον υδραυλικό να βάλει πατοσίφωνο στο βάθος και στον πλακατζή να δώσει ρήση από έξω προς τα μέσα, αν γίνει κάποια διαρροή στο πλυντήριο, να μην πλημμυρίσει όλο το σπίτι. Κυρίως γι'αυτό δεν είχα καν τις μυρωδιές στο μυαλό μου. Για τα σιφώνια τοίχου έμαθα από...σεμινάρια για fan coils!!! (εκεί δεν έχουμε πατοσίφωνα!!!) Χα χα χα...

• Like 2
Δημοσ.
48 minutes ago, mechpanos said:

Όταν είναι το πατοσίφωνο δίπλα συνεφωνάω αλλά είναι περιπτώσεις που είναι το πατοσίφωνο μακρυά, ή απόν και πάνε τα νερά του πλυντηρίου κατευθείαν στην αποχέτευση και έρχεται η μπόχα. Δηλαδή του @zoranb η περίπτωση για παράδειγμα. Αν και εγώ που έκανα χώρο στην αποθήκη για το πλυντήριο, έδωσα οδηγία στον υδραυλικό να βάλει πατοσίφωνο στο βάθος και στον πλακατζή να δώσει ρήση από έξω προς τα μέσα, αν γίνει κάποια διαρροή στο πλυντήριο, να μην πλημμυρίσει όλο το σπίτι. Κυρίως γι'αυτό δεν είχα καν τις μυρωδιές στο μυαλό μου. Για τα σιφώνια τοίχου έμαθα από...σεμινάρια για fan coils!!! (εκεί δεν έχουμε πατοσίφωνα!!!) Χα χα χα...

Δε ξέρω πάντως αν θεωρείται διπλό σιφώνι(αν εννοείς αυτο) καθώς το πατοσίφωνο ειναι ανοιχτό. Εμενα τα νερα λιμνάζουν πάντως αλλά ηταν λάθος η τσιμετοκονια και ηθελε σπάσιμο. Θα επρεπε οπως μπαινεις στο μπανιο να εχει σκαλακι ή να σπάσει να πεσει νεα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Απαραίτητο το θεωρώ το σιφώνι πλυντηρίου, και άσκοπο το πατοσυφωνο.. εδώ στην Γερμανία δεν υπάρχει σπίτι με σιφώνι δαπέδου, όμως σιφώνι τοίχου  πλυντηρίου  είναι υποχρεωτικό..

Θα μου πεις άμα σπάσει ένα σπιράλ τη γίνεται?? Σχεδόν απαγορεύεται να βάλουμε σπιράλ μόνο σταθερούς σωλήνες 3/8" για τον νιπτήρα.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreas-d είπε

Απαραίτητο το θεωρώ το σιφώνι πλυντηρίου, και άσκοπο το πατοσυφωνο.. εδώ στην Γερμανία δεν υπάρχει σπίτι με σιφώνι δαπέδου, όμως σιφώνι τοίχου  πλυντηρίου  είναι υποχρεωτικό..

Στη γερμανία κάνει η νοικοκυρά το σπιράλ της μπανιέρας λάστιχο για να "κάνει γενική" το μπάνιο; Όχι, δεν το κάνει!!! Χα χα χα!!!

2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δε ξέρω πάντως αν θεωρείται διπλό σιφώνι(αν εννοείς αυτο) καθώς το πατοσίφωνο ειναι ανοιχτό.

PP_383714.jpg.d29400329ba6ef9c02d2568b48ffeba8.jpg Αυτό εννοώ. Ένα τέτοιο μου έχει βάλει στο τέρμα της αποθήκης και εκεί έχει συνδέσει πράγματι την αποχέτευση του πλυντηρίου. 

Δημοσ.

Ο υδραυλικός μου είχε δουλέψει κάποια χρόνια Αγγλία και επέμενε να μη βάλω πατοσιφωνο και όλα να φεύγουν κατευθείαν. Η ντουζιέρα έχει σιφώνι στο πλυντήριο έβαλε σιφώνι στον τοίχο που αναφέρετε πιο πάνω, οπότε στο πατοσιφωνο πηγαίνουν μόνο τα νερά από το νιπτήρα. Επέμενα εγώ στο να μπει πατοσιφωνο για τυχόν βλάβη 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...