Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mechpanos είπε

Θα βάλει XPS 400 και δεν θα έχει θέμα ακόμα και με βαριά χρήση. Πάνω από αυτό κατάλληλο υπόστρωμα laminate για να καλύτερο αποτέλεσμα. Μια χαρά θα είναι. 

Δεν το είχα υπόψιν το συγκεκριμένο που είδα ότι βγαίνει και σε διάφορα πάχη 3,4,5 κ.λ.π εκατοστά. Κάτι σαν το dow μου δείχνει αλλα ενδεχομένως είναι καλύτερο σε πιέσεις και μάλλον καλύτερες τιμές από το dow. Θα της το προτείνω γιατί να φτιάξουμε τσιμεντοκονία που είναι πιο κατάλληλη ,δυστυχώς δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για επεξεργασία επειδή είναι μέσα σε οικιστικό ιστό γιαυτό της πρότεινα κάτι τέτοιο που είναι και πιο καθαρό. Το δάπεδο είναι λείο και ίσιο στρωμένο με μωσαικό.

Θα πρότεινες τοποθέτηση με κάποια κόλα στο μωσαικό ή γίνεται και με απλή τοποθέτηση.

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, papoys1 είπε

γιατί να φτιάξουμε τσιμεντοκονία που είναι πιο κατάλληλη ,δυστυχώς δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για επεξεργασία επειδή είναι μέσα σε οικιστικό ιστό

Σακούλες άμμο και τσιμέντο ανακατεύουμε χωρίς νερό και μετά εφόσον έχεις αλφαδιασει το ψιχαλίζεις επιτόπου με λίγο νεράκι, δεν χρειάζεται να γίνει μούσκεμα, ίσα ίσα να νοτισει, όταν στεγνώσει θα είναι πέτρα..

Αν και θα σού πρότεινα μακριά από laminate σε 3-5 χρόνια θα είναι για σκουπίδια, προσπαθώ να βρω κουράγιο να ξυλωσω στο σπίτι μου γιατί στα δωμάτια των παιδιών έχει διαλυθεί απο τις καρέκλες του υπολογιστή, γενικά είμαι κατά του laminate..

Επεξ/σία από andreas-d
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreas-d είπε

γενικά είμαι κατά του laminate..

Κι εγώ αρχικά αλλά υπάρχουν δεκάδες ποιότητες. Έβαλα στο σπίτι μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος τελικά. Το αγόρασα από φίλο που κάνει αυτή τη δουλειά.

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Κάτι σαν το dow μου δείχνει

Το Dow είναι εμπορική ονομασία. Το υλικό λέγεται εξηλασμένη πολυστερίνη ή συντομογραφία XPS. Βγαίνει σε διάφορες αντοχές 300, 400, 500 κλπ. Το 400 είναι πολύ σκληρό.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreas-d είπε

Σακούλες άμμο και τσιμέντο ανακατεύουμε χωρίς νερό και μετά εφόσον έχεις αλφαδιασει το ψιχαλίζεις επιτόπου με λίγο νεράκι, δεν χρειάζεται να γίνει μούσκεμα, ίσα ίσα να νοτισει, όταν στεγνώσει θα είναι πέτρα..

Αν και θα σού πρότεινα μακριά από laminate σε 3-5 χρόνια θα είναι για σκουπίδια, προσπαθώ να βρω κουράγιο να ξυλωσω στο σπίτι μου γιατί στα δωμάτια των παιδιών έχει διαλυθεί απο τις καρέκλες του υπολογιστή, γενικά είμαι κατά του laminate..

Αυτό δεν το είχα υπόψιν αν ισχύει καλή ιδέα.

όσο για laminate εχω βάλει σε υπνοδωμάτιο πάνω από 20 χρόνια είναι σαν καινούργιοIMG_2004.JPG.c0af42350917f880caf179208fa35152.JPG

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zio10 είπε

@papoys1 δες και τη λύση του αυτοκόλλητου βινυλικού πατώματος. Να κολλήσει απευθείας πάνω στο μωσαϊκό. 

Το εχω δει αλλα το βασικό είναι ότι θέλω γέμισμα 3-4 εκατοστά στο μωσαικό γιατί το δάπεδο σε αυτό το σωμάτιο είναι πιο χαμηλό

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Το εχω δει αλλα το βασικό είναι ότι θέλω γέμισμα 3-4 εκατοστά στο μωσαικό γιατί το δάπεδο σε αυτό το σωμάτιο είναι πιο χαμηλό

Έχεις δίκιο, το έγραψες αλλά δεν το θυμόμουν. Αν είναι επίπεδο το πάτωμα και δεν κάνει κοιλιά το μονωτικό που θα βάλεις νομίζω δεν θα έχεις θέμα, έχουν μεγάλη αντοχή. Ειδικά αν βάλεις ένα χοντρό laminate θα γίνει πολύ σταθερό. Υπάρχουν 6mm, υπάρχουν και 12. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, κάνω μια μικρή ανακαίνιση στο διαμέρισμα που μένω. Πέρασα κάποιες νέες γραμμές για πρίζες και κάλυψα τα σκαψίματα με έτοιμο σοβά. το διαμέρισμα είναι παλιό δεν είχε σπατουλαριστει όταν πρωτοφτιάχτηκε και βάφτηκε κατευθείαν ο σοβάς με καλό τρίψιμο. δεν θέλω να το σπατουλαρω γιατί δεν έχω οικονομική δυνατότητα για μάστορα ούτε τη τεχνική κατάρτιση για κάτι τέτοιο.  Η ερώτηση μου είναι εξής. Πως θα καλύψω τα σκαψίματα και τα σημεία που έχω ξύσει αλλά δεν βγαίνει όλο το χρώμα σωστά χωρίς στόκο ;; Χωρίς στόκο διότι θα είναι το σημείο ολόισιο και το υπόλοιπο σπίτι ελαφρώς σαγρέ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, past98 είπε

Καλησπέρα, κάνω μια μικρή ανακαίνιση στο διαμέρισμα που μένω. Πέρασα κάποιες νέες γραμμές για πρίζες και κάλυψα τα σκαψίματα με έτοιμο σοβά. το διαμέρισμα είναι παλιό δεν είχε σπατουλαριστει όταν πρωτοφτιάχτηκε και βάφτηκε κατευθείαν ο σοβάς με καλό τρίψιμο. δεν θέλω να το σπατουλαρω γιατί δεν έχω οικονομική δυνατότητα για μάστορα ούτε τη τεχνική κατάρτιση για κάτι τέτοιο.  Η ερώτηση μου είναι εξής. Πως θα καλύψω τα σκαψίματα και τα σημεία που έχω ξύσει αλλά δεν βγαίνει όλο το χρώμα σωστά χωρίς στόκο ;; Χωρίς στόκο διότι θα είναι το σημείο ολόισιο και το υπόλοιπο σπίτι ελαφρώς σαγρέ 

Βάλε κάποιον έτοιμο σοβά τελικής στρώσης (τελικής το λέω γιατί φαντάζομαι οτι θα καλύψεις μικρές ατέλειες, επέλεξε προϊόν βάσει του πάχους γεμίσματος που θες)  όπου στο τέλος θα ισιώσεις με κάποιο τριβίδι

Λογικά αυτό είναι το ελαφρώς σαγρέ που ζητάς...

Ενδεικτικό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=tiip2Y97W0g

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, past98 είπε

Ότι είπε και ο nickol-us όχι σπατουλάρισμα με παρετίνα . Πάρε ένα σοβά τελικής στρωσης πέρασε με σπάτουλα στα σημεία που θες και μόλις τραβήξει λίγο ένα κομμάτι φελιζόλ άσπρο το βουτάς σε ένα κουβά με νερό τρίβεις την επιφάνεια και γίνεται σαγρέ και όχι λείο όπως με την παρετίνα.

• Like 1
Δημοσ.

Πως λέτε να καλύψω το χάλι πίσω από το νιπτήρα; Με τα χρόνια σάπισε το ξύλο κι έκανε τρύπα κ δεν φαινόταν από το κάλυπτρο. Να βάλω ένα κομμάτι λαμαρίνα στη τρύπα κι από πάνω μονωτικό; Η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο.

20251018_223204-min.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, famas είπε

Πως λέτε να καλύψω το χάλι πίσω από το νιπτήρα; Με τα χρόνια σάπισε το ξύλο κι έκανε τρύπα κ δεν φαινόταν από το κάλυπτρο. Να βάλω ένα κομμάτι λαμαρίνα στη τρύπα κι από πάνω μονωτικό; Η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο.

20251018_223204-min.jpg

Τη να καλύψεις ρε φιλε,   κάποια στιγμή βρεις τον νιπτήρα στο πάτωμα..

Αν είναι δυνατόν πως μπορείς να βλέπεις τέτοιο χαλι..

Πλάκωσε το στον αφρό και λίγο βάψιμο μετά, και θα είσαι άρχοντας..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Τη να καλύψεις ρε φιλε,   κάποια στιγμή βρεις τον νιπτήρα στο πάτωμα..

Αν είναι δυνατόν πως μπορείς να βλέπεις τέτοιο χαλι..

Πλάκωσε το στον αφρό και λίγο βάψιμο μετά, και θα είσαι άρχοντας..

Δεν δείχνω το ταβάνι που φαίνονται τα σίδερα της πλάκας. Ο νιπτήρα είναι χωνευτός στο έπιπλο και κρατιέται γερά. Ο αφρός όμως θα αντέξει στα νερά;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, famas είπε

Δεν δείχνω το ταβάνι που φαίνονται τα σίδερα της πλάκας. Ο νιπτήρα είναι χωνευτός στο έπιπλο και κρατιέται γερά. Ο αφρός όμως θα αντέξει στα νερά;

Σίγουρα ο αφρός θα αντέξει, εσύ δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξεις εφόσον στο ταβάνι φαίνονται τα σίδερα..

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, andreas-d είπε

Σίγουρα ο αφρός θα αντέξει, εσύ δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξεις εφόσον στο ταβάνι φαίνονται τα σίδερα..

Φθηνό  ενοίκιο όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...